Składniki: (blaszka o wym. 28 x 22 cm.) 3 szkl. mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 3,5 łyżki cukru pudru 1 jajko 3 żółtka 110 g. masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki bułki tartej 500 g. truskawek 3/4 szkl. poziomek Kruszonka 40 g. masła 1 żółtko 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki cukru kryształu Oraz cukier puder do posypania (opcjonalnie) Składniki na kruszonkę wymieszaj w misce i "wygnieć" ręką, aż powstaną rozpadające się grudki. Truskawki umyj... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...