wysmarowałam masłem i wyścieliłam papierem do pieczenia. Blaszkę wylepiłam ciastem i podziurkowałam widelcem. Ciasto piekłam w piekarniku ok. 15-20 minut, do lekkiego zarumienienia w temp. 160 st. C. Warstwa budyniowa: - 1 budyń śmietankowy (40g) - 2 łyżki cukru - puszka mleka kokosowego - 1/3 szklanki wody Do garnka włożyłam gęstą część mleka kokosowego i dolałam wody
Receptura smakuMiękkie masło utrzeć na puszystą masę,stopniowo dodawać wystudzony budyń, ciągle miksując.Na koniec wsypać wiórki kokosowe i całość delikatnie wymieszać.Na dnie blaszki wykładać warstwę ciastek,wyłożyć warstwę kremu, ciastka,ponownie krem, ciastka.Wierzch posmarować cienką warstwą kremu budyniowego i posypać wiórkami kokosowymi.Przygotowane ciasto odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą
Moje domowe kucharzenieMiałam ochotę na ciasto ale że całego sernika nie skonsumuje na raz 🤣 🤔 zrobiłam mini wersje 😎 Składniki 🔸 100 g twarogu 🔸 30 g otrębów gryczanych/ płatków/ mąki 🔸 1 jajo 🔸 10 g wiórków kokosowych 🔸 50 g banana Przygotowanie: 1. Rozgnieść twaróg i banana 2. Wszystkie składniki wrzucić do miski wymieszać łyżką do jednolitej konsystencji i koniec 😎 smażymy placuszki Szybko
Zdrowie i pysznie na talerzugotuje i piecze korzystając z moich propozycji. Przepis na brownie jest ulubionym , bo to takie wdzięczne ciasto do pieczenia. Zawsze się uda! Ten przepis na brownie nie zawiera glutenu. Dziewczyna syna jest wrażliwa na gluten , więc zamiast tradycyjnej mąki użyłam zmielonych migdałów i kokosowej mąki. Jest to czekoladowe brownie z mocnym akcentem orzechowym, Migdały w środku, mieszanka orzechowa na wierzchu
codojedzeniaDzisiaj mam dla Was kolejną propozycję na fit słodkości. Tym razem jest to pyszny, mocno kokosowy deser z kaszy jaglanej. Kasza ta wyróżnia się dużą zawartością
Smakołyki Asimieć szybko domowe ciastka, to tylko z gotowego ciasta francuskiego :) Potrzebujemy :) ciasto, dżem lub owoce, jajko ... Ciasto rozwijamy i wycinamy nasze ciasteczka:) Napełniamy dżemem, zawijamy i smarujemy rozbitym jajkiem, jeżeli ktoś chce dodaje posypkę... Jak widać ja dodałem posypkę owocową, kakaową i wiórki kokosowe. Pieczemy 20 min w 180 st.C i już :)) Najlepiej prezentuje się ciastko trójkątne, polecam właśnie takie
chleba naszegopieczenia i piekę 50 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu studzę ciasto na kratce. Przechowuję w szczelnie zamkniętym pojemniku lub woreczku foliowym. Sposoby podania: chlebek czekoladowy polany polewą czekoladową 100 gram czekolady, 1 łyżkę masła, 2 łyżki mleka kokosowego rozpuść w kąpieli wodnej i polej przygotowaną polewą chlebek. grillowana kromka chleba podana z grillowaną
Mango Papajamlekiem i jajkami. Najlepiej jest zacząć od półtorej szklanki mleka i po miksowaniu sprawdzić konsystencję. Ciasto na naleśniki powinno być konsystencji śmietany, nie za rzadkie (tak jak mleko) ale też nie za gęste (jak biszkopt do pieczenia). Rozgrzewamy patelnie i roztapiamy olej kokosowy. Patelnia musi być wystarczająco nagrzana, nie może być zimna. Wlewamy około jednej chochli na dużą patelnie
Klasyka GotowaniaMarzena Śledzie w oleju lnianym Magdalena Szybkie pomarańczowe ciasto z kisiele m Marta Moskole Aga Makowe muffinki z serem Agnieszka Wigilijne babeczki Danuta Tatar z makreli wędzonej i awokado Joanna Błyskawiczne ciasteczka migdałowe Andruty biszkoptowo - kokosowe Magdalena Świąteczne ciasteczka z orzechami i czekoladą
Magiczne Życie Martyłyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka pasty z migdałów (Amandin) 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Płatki owsiane zmiel z blenderze na mąkę. Dodaj do nich mleko, banana i proszek do pieczenia. Ponownie całość zmiksuj. Na patelni rozgrzej olej, wylej porcję ciasta i smaż z dwóch stron każdego placka, do złocistego koloru. Każdy placuszek posmaruj pastą
Zdrowie na języku :Płączymy zmielone płatki z orzechami. 25 g całych płatków, sól oraz sodę. W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy z syropem klonowym. Wlewamy do miski z płatkami. Dolewamy ok ćwierć szklanki (60 ml) wody. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Piekarnik nagrzewamy do 190 st.C. Ciasto wykładamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem. Lekko rozpłaszczamy, przykrywamy drugim arkuszem papieru i rozwałkowujemy
Dzieje kuchennej Wiewiórydowolny słodzik ekstrakt z wanilii opcjonalnie olej do smażenia (najlepiej masło klarowane lub olej kokosowy) Sugerowane dodatki: 400 g jogurt naturalny, 480 g dowolnych owoców np. malin Płatki owsiane zblenduj prawie na mąkę. Połącz wszystkie składniki, odstaw na kilka minut, aby ciasto troszkę zgęstniało. Smaż placuszki na patelni cienko wysmarowanej tłuszczem. Podawaj z wybranymi dodatkami :) Zainspirowane przepisem Nigelli
Vroblewska-fitlifeorzechowa) 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 2 duże jajka (ok. 140 g ze skorupką) 3 łyżki wiórek kokosowych (ok. 18 g) Dodatki: 100 g jogurt naturalny, 7 winogron (ok. 50 g) Płatki zalać mlekiem, odstawić na 3 min do wchłonięcia, dodać pozostałe składniki, wymieszać (ciasto wychodzi dosyć rzadkie w tym przepisie). Lekko natłuścić patelnię, smażyć na najmniejszym ogniu. Udekorować jogurtem
Vroblewska-fitlife*składniki: ok. 55 g płatków owsianych 250 ml mleka 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka maku parę migdałów garstka orzechów parę truskawek
Domowy Smak Jedzeniaprosu dobre i zdrowe jedzenie :) Przygotowanie tego deseru nie jest pracochłonne, dlatego polecam spróbować - zamiast ciasta z cukierni zrobić takie oto zwyczajne, a jednak niezwyczajne owocowe cudo :) Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki mleka migdałowego 1 szklanka wody 1 szklanka mleka kokosowego (z puszki) tabliczka czekolady 70% 2 czubate łyżki kakao 2 banany laska wanilii 2 łyżki cukru (ksylitolu
pyszne zdrowości