zimnego masła, - 1 łyżka cukru, - 1 jajko, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - garść wiórków kokosowych, - suszona żurawina. Wykonanie : Sypkie składniki włożyć do miski, dodać zimne masło i rozetrzeć całość na kruszonkę. Dodać jajko z jogurtem, zagnieść, na koniec dosypując żurawinę. Ciasto wyłożyć na blachę, spłaszczyć ręką na koło, pokroić na trójkąty. I ja tutaj zrobiłem błąd, ponieważ nie rozłożyłem
Przepisy Mikołaja100g gorzkiej czekolady Jajko utrzeć z cukrem, ciągle ucierając dodać roztopiony i przestudzony olej kokosowy i masło orzechowe. Mąkę przesiać z proszkiem, razem z płatkami wsypać do płynnych składników, wymieszać. Dodać orzechy, sezam, posiekaną czekoladę i wymieszać jeszcze raz. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać i układać na blasze w niewielkich odstępach. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec
Obiad gotowymiski. Do masła dodajemy jajka i serek i miksujemy przez chwilę. Następnie dosypujemy mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, cukier i ksylitol. Miksujemy do połączenia się składników. Blaszkę do babeczek wykładamy papierowymi papilotkami (7 szt). Do każdej foremki wkładamy dużą łyżkę ciasta. Wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach. Dekorujemy Babeczki podałam na pięknym
słodkie i nie tylko historie kulinarneindykiem, rukolą, pomidorem i oliwką 39. Chrupiące nuggetsy z indyka pieczone w piekarniku 40. Kabanosy w cieście francuskim 41. Kulki mocy 42. Zdrowe kulki z daktylami, płatkami owsianymi i kokosem 43. Pide z kurczakiem, oliwkami, suszonym pomidorem, mozarellą i oregano 44. Ciasteczka kokosowe 45. Włoskie mini pączki z ricotty
kruche babeczkibiszkoptów bez cukru do przełożenia Wykonanie : Daktyle, olej kokosowy,kakao,pastę orzechową,ekstrakt waniliowy, mleko kokosowe wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Następnie przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Takim kremem przekładamy biszkopty, wafle, można użyć go jako krem do ciast, tortów, naleśników. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliJuż od dłuższego czasu wiem, że kokos i truskawki to duet doskonały. Dzisiaj serwuję wam rewelacyjne ciasto i nie zwlekajcie zbyt długo by go zrobić. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 500 ml zimnej kremówki 30% 2 śnieżki w proszku 100 g białej czekolady 100 g mielonych migdałów
Ala piecze i gotujeostudzenia Jajka utrzeć ze słodzidłem. Dodać ostudzoną kawę, aromat waniliowy i olej. Wymieszać. Dodać mleczko kokosowe i ponownie wymieszać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Mieszaninę dodajemy stopniowo do mokrych składników. Mieszać tylko do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto wyłożyć do foremek na muffinki. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 20 minut. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówognia. 2. Twaróg zblenderować z cukrem, żółtkiem i mlekiem. Dodać sól i mąkę - wymieszać. Jeśli ciasto jest mocno gęste - dodać odrobinę mleka. Białko ubić na sztywno i dodać do cista. Delikatnie wymieszać. 3. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju ( użyłam olej kokosowy ) smażyć placuszki. 4. Gotowe placuszki podawać z sosem wiśniowym. Smacznego
kolorowotorcikowowyłóż papierem do pieczenia. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej do miski. Wmieszaj cukier i wiórki kokosowe. Banany rozgnieć widelcem i, w osobnej misce, wymieszaj z olejem, jajkami i śmietana. Mieszankę mokrych składników wlej do suchych składników i wymieszaj do powstania gładkiego ciasta. Napełnij ciastem przygotowaną foremkę. Piecz 50-60 minut, do zrumienienia. Przestudź w foremce, następnie wytjmij
Lejdi of the housewody gazowanej 2 jajka 10 g melasy trzcinowej (Radix-bis) szczypta soli himalajskiej masło klarowane/olej kokosowy do smażenia Dodatki: dżem jagodowy (Radix-bis) żurawina suszona (Radix-bis) pestki dyni prażone z solą (Radix-bis) Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski i wymieszaj dokładnie za pomocą trzepaczki lub zmiksuj. Odstaw na 5 minut. Na patelni rozgrzej
Zdrowie na języku :Pmój przepis autorski. Jako ozdobę świątecznego stołu – gorąco polecam i życzę smacznego. Wielbicielom tych ciast polecam również inne przepisy na serniki: Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini
mojewypiekiinietylkoDziś mam dla Was bardzo proste i efektowne ciasto bez pieczenia - jagodowy sernik. Wszystkich, którzy nie tolerują laktozy, ucieszy zapewne fakt, że nie ma tu ani grama sera. Na spodzie z rodzynek i wiórków kokosowych, jest pyszna warstwa z quinoy, jagód i mleka kokosowego, dosłodzona cukrem kokosowym i zagęszczona żelatyną. Na wierzchu galaretka z rubinowych grejpfrutów. Już od dawna
Quinoa Raz!rodzynki, płatki owsiane, orzechy, żurawina, miód, cynamon czy posiekane pistacje. Całość oblewamy odrobiną masła bądź oleju kokosowego i zapiekamy przez 20 minut w piekarniku. I gotowe! Zapach cynamonu w domu, to najlepszy uszczęśliwiacz wszystkich, zaraz wszyscy są w kuchni ;-). Zdrowsze wersje prostych ciast jak ciasto marchewkowe z grubą warstwą czekolady. Ciasto marchewkowe to dla mnie nieodłączny element jesieni, i pomyśleć
SMYKWKUCHNIpieczenia małe jajko ekologiczna horchata do rozrzedzenia masy (lub inny roślinny napój) olej kokosowy do natłuszczenia patelni Serek wiedeński i krem zmiksować z jajkiem, ekstraktem i syropem, dodać obie mąki, sól i proszek do pieczenia. Dodać tyle horchaty, by ciasto było gęste, ale swobodnie spływało z łyżki. Ciasto przelać do rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Piec
Poranek na słodkotrochę pestek dyni w czekoladzie (mogą być zwykłe, wtedy dodajcie trochę czekolady) 1 łyżeczka oleju kokosowego Wszystkie składniki oprócz pestek dyni zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Pestki dyni i ew. czekoladę wmieszać do ciasta. Masę przelać do silikonowej foremki. Piec około 20 minut, uważając by ciastko się nie przypiekło
Poranek na słodkosoli oliwa z oliwek do smarowania 1 gałązka rozmarynu 500 g kurek 1 cebula olej kokosowy sól, pieprz Mieszankę wsyp do miski. Drożdże rozpuść w wodzie i dodaj do mąki. Energicznie wymieszaj. Dodaj oliwę i sól i wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Z ciasta uformuj kulę, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na ok. 1,5 godziny
Kuchnia bezglutenowaklonowego 1 łyżeczka sody 6 - 7 łyżek mąki gryczanej 1/2 zielonego jabłka (lub inne owoce) olej kokosowy do smażenia Jogurt, jajka i syrop mieszamy razem (wystarczy rózgą, nie musi być mikserem). Następnie dodajemy mąkę i sodę i całość mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Olej rozgrzewamy na patelni, a następnie wlewamy łyżką porcje ciasta. Smażymy na ciemnozłoty kolor, kładziemy na wierzchu
Czary - gary w kuchnimleko w proszku do obtaczania W niewielkim rondelku należy umieścić masło cukier, śmietankę/mleczko i wiórki kokosowe. Całość wymieszać i podgrzać do momentu połączenia się składników. Ciepłą masę przełożyć do miski i połączyć (dłonią) z jajkiem, mąką oraz sokiem z cytryny. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę obtoczyć w mleku w proszku i ułożyć na blasze
Di gotujejajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml napoju roślinnego, u mnie ryżowo-kokosowe (PRO-BIO) Dodatki: nerkowce (PRO-BIO) borówki Przygotowanie: Wszystkie składniki (bez dodatków!) wymieszać w misce za pomocą łyżki. Patelnię dobrze nagrzać. Nalać porcję ciasta i przewrócić placuszka, kiedy powierzchnia pokryje się mnóstwem pęcherzyków. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie nerkowce i borówki
Zdrowie na języku :Pprzygotować samemu w domu lub kupić gotową. Zapraszam :) Składniki: 100 g mąki owsianej 1 łyżeczka oleju kokosowego lub masła orzechowego skórka otarta z połowy cytryny pół tabliczki gorzkiej czekolady bez cukru posiekanej 3 łyżki mleka (można dodać więcej w zależności od konsystencji ciasta) 1 łyżeczka dowolnego słodzidła Do miski wsypać mąkę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Wyłożyć
Chocolate Muffin Blogsmalcu (*) 5 łyżek cukru (płaskich; około 60g) 1 szczypta soli 40g płatków owsianych (błyskawicznych) 25g wiórek kokosowych 25g rodzynek Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. (Całość jest lepka.) Masę wstawić do lodówki na minimum 20 minut. Po tym czasie z ciasta uformować kulki - odrobinę większe od wielkości orzecha włoskiego. (Najlepiej robić to zwilżonymi dłońmi.) Kulki lekko spłaszczyć
Di gotujepszennej, z wykorzystaniem zmielonych wiórków kokosowych. Idealny na drugie śniadanie. Składniki: 2 jajka 3 łyżki wiórków kokosowych kropelka aromatu waniliowego jogurt naturalny Rozgrzać patelnię. Wiórki zmiksować na mąkę. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i zmiksować. Wymieszać z wiórkami i aromatem. Ciasto wyłożyć na patelnię. i smażyć z dwóch stron. Podawać z jogurtem naturalnym. Smacznego
Chocolate Muffin BlogDyniowe żniwa teraz w pełni więc warto wypróbować przepis na to pyszne ciasto. Robi się je w kilka minut, a smakuje fantastycznie. Składniki na tortownicę 24 cm: 20 dag dyni 3 jajka 3/4 szklanki cukru 10 dag wiórków kokosowych 1 jabłko 20 dag mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1. W dużej misce
Apetyczna babeczkaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Truskawkowy pocałunek to lekkie, delikatne i pyyyszne ciasto z truskawkami. Przepis pochodzi z bloga Ani , zmieniłam w
Marta Gotujekopiasta łyżka kawy inki (lub innej zbożowej) 1 kopiasta łyżka kakao 1 jajko 1 łyżka oleju kokosowego 1 lekko czubata łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo ulubione owoce (u mnie czerwone pomarańcze oraz kiwi) jogurt naturalny miód (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w blenderze i miksujemy na jednolitą masę. Jeśli jest zbyt gęsta dolać mleka, jeśli zbyt rzadka
DefinicjaSmakuSezon truskawkowy już nam się powoli zaczyna , więc oprócz ciast , muffinek i babeczek zaczynają się też koktajle. A jak wiecie koktajle i smoothie to ja uwielbiam – szczególnie takie mocno schłodzone ( wręcz lodowate! ) z dodatkiem mleka kokosowego. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne smoothie truskawkowe właśnie na mleku kokosowym. Z dodatkiem miodu i soku z limonki. Wspaniale orzeźwi
Ostra na Słodkołyżka wiórków kokosowych Dodatkowo: 3-4 łyżki twarożku 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka wiórków kokosowych Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka, zmiksować, wsypać łyżkę mąki oraz kakao i delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Patelnię wysmarować masłem, wylać ciasto, zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem do ścięcia wierzchu. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze
Chocolate Muffin Blogcukrem do otrzymania jednolitej masy. Cały czas miksując wbijamy po jednym jajku. Wyłączamy mikser. Dodajemy wiórki kokosowe, sok z cytryny oraz wcześniej przygotowaną mąkę z proszkiem i sodą. Całość mieszamy szpatułką. Na końcu dodajemy jogurt naturalny i ponownie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy zielona herbatę i mieszamy. Formę do babki smarujemy tłuszczem. Przekładamy
Kolizje Smakówzmielonej na mąkę) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżka mleka 1 łyżka wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo : mus truskawkowy, jogurt naturalny, roztopiona gorzka czekolada Wymieszać wszystkie składniki za pomocą łyżki. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować
Chocolate Muffin Blogcukier waniliowy 1 łyżka masła Nutella Sól Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Ziarno do posypki Wykonanie: Drożdże z dodatkiem 1 łyżeczki cukru rozpuścić ciepłym mleku i dodać do mąki. Następnie ubić jajka z resztą cukru, włożyć do naczynia razem z aromatem, masłem i solą do smaku. Wyrobić ciasto po czym odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z gotowego ciasta
Tradycyjna KuchniaKakao i mąkę kokosową wymieszać. 2. Olej kokosowy i ksylitol rozpuścić w około 1/4 szklanki gorącej wody. 3. Żółtko rozmieszać np. widelcem i połączyć z suchymi składnikami. 4. Do takiej mieszanki dodać olej z gorącą wodą i ksylitolem i całość dobrze zagnieść, dodając gorącej wody aż do uzyskania ciasta a’la mokry piasek. 5. Ciasto ubić na dnie tortownicy
Candy Pandasdodać węgiel z dwóch kapsułek. Napój roślinny, olej i cukier kokosowy roztopić razem. Do suchych składników w dużej misce dodać rozbełtane jajka (odrobinkę zostawić). Roztwór z napoju, oleju i cukru wlać ok 3-4 łyżki do mniejszej miseczki i wymieszać do uzyskania zwartego czarnego ciasta. Pozostały roztwór wlać do dużej miski i również dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe
Candy Pandasupiec! (około 8 sztuk) 100g masła 50g śmietanki kremówki 1 jajko 150g mąki pszennej/orkiszowej 100g cukru kokosowego (*) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 owoc kaki Kruszonka: 50g cukru kokosowego 2 łyżki masła 2 łyżki mąki Przygotować kruszonkę. Cukier z masłem i mąką połączyć palcami tak, aby całość przypominała "mokry piasek". Powstałą kruszonkę schować do lodówki na czas(...)kostkę. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek). Każdą babeczkę obficie posypać kruszoną. Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Gotowe wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. (*) Cukier kokosowy nadaje babeczkom karmelowego i wyjątkowego posmaku. W ostateczności możecie użyć ksylitolu
Di gotuje