ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:536/932)

Dietetyczne ciasto bananowe z zapiekanymi jabłkami 164

otrębów owsianych  1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 4 jabłka orzechy włoskie  Banany, jajka i olej zmiksować na puree. Dodać resztę składników i wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i wyrównać. Jabłka wydrążyć. Pokroić na plastry. Ułożyć na cieście. Posypać orzechami. Piec

Chocolate Muffin Blog
Ciasteczka bananowo owsiane 90

płatków owsianych garść żurawiny (polecam od Skworcu ) opcjonalnie: pestki słonecznika, gorzka czekolada, rodzynki, orzechy, wiórki kokosowe, migdały, sezam Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy płatki i czekamy chwilę aż napęcznieją. Następnie dodajemy pokrojoną żurawinę i ulubione dodatki. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy porcje ciasta, spłaszczamy łyżką, następnie pieczemy ok. 12 - 15 min. w temp. 180 stopni. Proponuję odrazu zrobić

Cynamonowe szczęście
Kokosowe babeczki z wiśniami / Coconut cupcakes with cherries 98

Wiórki kokosowe zmiel na mąkę. Wymieszaj je z mąką pszenną, proszkiem do pieczenia i cukrem kokosowym. Do wymieszanych sypkich składników wbij jajka, wlej mleko i olej. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników. Dodaj odciśnięte z soku rozmrożone wiśnie i wymieszaj. Nakładaj łyżką ciasto do papilotek. Piecz przez 22 minuty, do suchego patyczka. Wyjmij z pieca i ostudź na kratce

Delicious Place
Dżibuti - Placuszki bananowe 128

bananów - 3 łyżki mąki - 3 łyżki wody - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej - olej - cukier puder, wiórki kokosowe (do podania) Przygotowanie: 1) Na patelni rozgrzewamy olej. 2) Banany dokładnie rozgniatamy widelcem. 3) Dodajemy mąkę, wodę i gałkę muszkatołową. Dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę.  4) Ciasto przekładamy na patelnię - 1 łyżka to 1 placuszek. Ciasta nie trzeba specjalnie na patelni formować

Roślinożerni urlopowicze
Słodkie trio 91

proste w przygotowaniu, z pewnością każdy sobie poradzi. Można upiec w formie tortu lub zwykłego ciasta. Nie jest przesadnie słodkie ,polecam:) Składniki Biszkopt 7 jajek 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 7 łyżek oliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka … Czytaj dalej Słodkie trio

gotuj ze mną
Kokosanki - wspomnień czar 123

Jeśli lubicie smak kokosa, to na pewno zachwyci Was smak dzisiejszych ciasteczek. Kokosanki kojarzą mi się z dzieciństwem i czasami kiedy w sklepach nie było słodkości

Tylko pysznie
Proste ciasto owsiane z jabłkami i orzechami 734

troszkę pieczoną owsiankę i dlatego świetnie sprawdzi się właśnie na śniadanie lub posiłek do pracy. Ciasto najlepiej smakuje posmarowane masłem orzechowym lub dżemem.  Składniki: 1 banan 2 małe jabłka 1 łyżka mielonego siemienia lnianego + ok. 30 ml. gorącej wody 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka roślinnego 3 łyżki ksylitolu 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki owsianej

Healthy food explorer
Batoniki owsiane z nadzieniem daktylowym 139

dużej misce połączyć mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, ksylitol, cynamon, i sól. Dodać olej kokosowy i wymieszać aż do uzyskania kruszonki. Odebrać szklankę mieszanki i odłożyć (będzie potrzebna na wierzch). Wyłożyć masę na przygotowaną formę, wyrównać i bardzo mocno docisnąć, tak żeby ciasto się nie rozpadało.  Na to wyłożyć daktylową masę i posypać odłożoną kruszonką.  Piec

Healthy food explorer
Bezglutenowy chleb wersja 2.0 poprawiona :-) 124

wody 2 łyżeczki soli ½ łyżki ksylitolu drożdże piekarskie ( mała paczka) sezam mak łyżka oleju ( kokosowy, lniany, itp) Przygotowanie: Wszystkie suche składniki mieszamy razem, dodajemy wodę i olej. Wszystko razem mieszamy przez około 10 minut. Na spód formy wysypujemy sezam i mak. Wlewamy ciasto i na wierzch znowu dodajemy sezam i mak. Bezglutenowy chleb pieczemy w 180 stopniach przez około

PaleoLife
Proste śniadaniowe gofry - tylko 4 składniki 88

gofrów. Jajko 50g mąki owsianej (u mnie zmielone na mąkę płatki owsiane) 20g mąki kokosowej 5g otrębów gryczanych Woda Opcjonalnie można dodać w zależności od wersji zioła/przyprawy lub odrobinę miodu/syropu klonowego Podane składniki wymieszać i dodać taka ilość wody, żeby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany Porcje ciasta nakładać na rozgrzaną gofrownicę

HealthyCreations
Placuszki bananowo-migdałowe :) 171

mąki migdałowej (Targroch) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko  1 łyżeczka oleju kokosowego (Targroch) dodatki: morele niesiarkowane (Targroch) i maliny  Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem na "packę" i wymieszaj z pozostałymi składnikami.  Rozgrzej patelnię (możesz użyć odrobiny oleju) i nakładaj porcję ciasta (polecam smażyć malutkie placki, gdyż tak jest łatwiej). Smaż na średnim ogniu do pojawienia się

Zdrowie na języku :P
Czekoladowe ciasteczka z mąki z ciecierzycy 126

kokosowy, cukier waniliowy, posikane orzechy pistacjowe i czekoladę. Wymieszaj składniki. Dadaj jaja i płynny olej kokosowy. Całość wymieszaj na jednolitą masę. Następnie wyjmij masę na folię spożywcą i  zrób długi rulon ( ok. 5 cm średnicy). Wstaw do lodówki na godzinę. Po godzinie wyjmij ciasto z lodówki. Odwiń z filii i przetnij na równe kawałki ( ok 1 cm). Ciasto umieść

AZgotuj!
Kokosowe ciasto marchewkowe 133

warzywem? Dlaczego nie! Świetna alternatywa dla słodkich wypieków z owocami. Marchewka dodaje wspaniałego uroku dla ciasta, a w smaku w ogóle nie jest wyczuwalna. Polecam! Składniki: 2 jaja 1 łyżka ksylitolu 6 łyżek mąki jaglanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mleczka kokosowego aromat marchewka Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek

Truskawkowa Fiesta
Najprostsze gofry wegańskie 146

składniki miksujemy w blenderze. Wylewamy porcję masy na rozgrzaną gofrownicę (można posmarować ją wcześniej olejem kokosowym) i pieczemy przez około 5-8 minut aż do uzyskania złotego koloru. Podajemy z domowym dżemem lub ulubionym syropem i owocami. Smacznego! * Przepis pochodzi od Anji . Dwuskładnikowe ciasto na gofry wymaga tylko zmiksowania Artykuł Najprostsze gofry wegańskie pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Drożdżowe racuchy z jabłkami i kokosem 132

drożdży  * 3 łyżki cukru trzcinowego  * 150ml mleka *2 jabłka  * 100g wiórek kokosowych  * olej do smażenia  * cukier puder Przygotowanie : Jajka rozetrzeć z cukrem. Dodać pokruszone drożdże i 150ml ciepłego mleka. Wymieszać z mąką. Jabłka pokroić w cienkie plasterki. Dodać do ciasta razem z wiórkami. Smażyć racuchy na dobrze rozgrzanym oleju. Odsączyć. Posypać cukrem pudrem

Magiczne Życie Marty
PROJEKT ŚNIADANIE: Śniadaniowe ciastko owsiane z kubka 163

banana dodaj masło orzechowe, mleko i miód - połącz dokładnie. 3. Dorzuć rodzynki, płatki owsiane i kokosowe wiórki. 4. Wstaw do mikrofali i 'piecz' przez 3 min., jeśli moc mikrofali to 800W lub 1min, jeśli moc mikrofali to 1200W - lub do momentu, gdy wierzch ciasta przestanie być kleisty. 5. Zjadaj na ciepło! Smacznego! Breakfast oat mugcookie 1 serve Ingredients: 1/2 banana

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Serowe placuszki kokosowe z kiwi i białkowym batonikiem czekoladowym 109

które równoważy słodycz batonika białkowego :)  Składniki: 100 g twarożku 1 jajko 1 łyżeczka mąki kokosowej 1 łyżeczka otrębów owsianych 1 łyżeczka mąki pełnoziarnistej np żyniej szczypta proszku do pieczenia  Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię nakładać porcje ciasta, formując małe placuszki. Smażyć ok 5 minut z każdej strony. Podawać z jogurtem naturalnym, plasterkami

Chocolate Muffin Blog
Trufelki chałwowo-kokosowe (z markiz chałwowych) 111

niewielkim garnuszku i przelać o ciastek. Całość dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z wiórkami kokosowymi i syropem/miodem (wg smaku). (Ciągle używałam malaksera, ale można ręcznie.) Jeśli masa nie nadaje się do formowania - należy ją schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe - przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym pojemniku. (*) Trufelki świetnie smakują

Di gotuje
Wegańskie maślane bułeczki 173

jest wystarczający, około 15 minut), po czym zblenduj je z dodatkiem reszty cukru i oleju kokosowego na idealnie gładką masę, powtarzam idealnie gładką. Przesiej mąkę, najlepiej 2 razy, wtedy bułeczki będą jeszcze lżejsze. Dodaj zaczyn drożdowy i paćkę z nerkowców i mleka. Zagniataj ciasto przez minimum 5 minut. Ciasto się nie klei, ale jest miękkie. Odstaw ciasto do wyrośnięcia

greenscarf
Dietetyczny przekładaniec 155

wymiar 32 cm , do tortownicy wykładam papier do pieczenie, smaruje papier olejem kokosowym i posypuję lekko mąką otrębową , następnie wylewam masę do tortownicy i wstawiam do piekarnika na grzanie góra dół , na 180 stopni , na 1 godzinę .   Po upływie godziny , ciasto wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia .  Masa z serka   Zaczynamy od rozpuszczenia żelatyny , do kubka

Mój Smak
Chleb paleo czosnkowy z rozmarynem 110

mąki z tapioki ¼ szklanki mąki kokosowej 1 jajko ½ szklanki mleka (kokosowego lub migdałowego) ¼ szklanki oleju kokosowego szczypta soli czosnek rozmaryn Przygotowanie: W misce łączymy mąki i sól, dodajemy olej, mleko i wszystko razem mieszamy. Kolejno wbijamy jajko, i kolejny raz dobrze mieszamy. Układamy ciasto pomiędzy dwa kawałki papieru do pieczenia i wałkujemy do uzyskania w miarę cienkiego ciasta. Posypujemy świeżym

PaleoLife
Deser Delicja 122

Ostatnio zrobiłam ciastka w typie Delicji, ale przez wykrawanie krążków z ciasta i galaretki zostało mnóstwo skrawków, a że Wielkopolanie słyną ze sknerstwa, no powiedzmy oszczędności, to zrobiłam z nich deser. Dodatkowo ubiłam na sztywną pianę połowę puszki mleka kokosowego, które pozostało mi z obiadu, i tak oto powstał przepyszny deser, który jest niczym innym, jak ułożonymi warstwami posiekanych resztek

greenscarf
CIASTO DOTYK ANIOŁA 182

pieczemy ok.20-25, na programie góra-dół lub na programie do pieczenia biszkoptów. Ciasto odstawiamy do wystudzenia. A następnie przekrawamy na dwa blaty. Składniki na krem: - 500ml kwaśnej śmietany 18% - 200g białej czekolady - 120g śmietanki w proszku- 2 śnieżki - 250g wiórków kokosowych - 100g płatków migdałów (do posypania) Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, do lekko przestudzonej dodajemy kwaśną śmietanę i dokładnie mieszamy

Smaczne Zdrowe
Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem 129

godziny, jednak najlepsza jest na drugi dzień.   Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 8 porcji Porcje 8 porcji Składniki Spód 200 g orzechy nerkowca lub inne 100 g daktyle 30 g wiórki kokosowe 1 łyżka skórka z cytryny z połowy cytryny Nadzienie jaglane 200 g kasza jaglana 1 łyżka miód

Kucharzyca
Tort kokosowo-truskawkowy 155

ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez ok 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 blaty. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml) 750 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru

kulinarnyswiatdomi
Pieczone pączki lub babeczki czekoladowe 193

babeczki lub donuty mamy gotową ;) Teraz wystarczy tylko wysmarować foremki niewielką ilością masła lub oleju kokosowego i ponakładać masę do foremek. Pieczemy około 15-20 minut (u mnie 17) w 160˚C, tryb góra-dół z wentylacją (u mnie nazywa się on ‘ciasto’). Sprawdzamy patyczkiem do szaszłyków czy już są dobre – patyczek wbijamy w środek babeczki – i jeśli

Jak gotować i nie zwariować
Bezglutenowe pączki w stylu azjatyckim 126

łącznie z jedzeniem. Składniki: 200 g mąki ryżowej 50 g cukru trzcinowego 50 g wiórków kokosowych 200 g brzoskwini (u mnie własnej produkcji ze słoika)/mango łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia szczypta soli   Owoce zblenduj na gładkie puree i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Ciasto jest miękkie i bardzo plastyczne. Schowaj do do zamrażalnika na czas podgrzania oleju. Ze schłodzonego

greenscarf
Ciasteczka z kleiku ryżowego z powidłami śliwkowymi 159

kleiku ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 2 łyżki wiórków kokosowych 3 jajka  kostka miękkiego masła (200g) powidła śliwkowe PRZYGOTOWANIE Na stolnicy mieszamy kleik z proszkiem, cukrem i wiórkami. Wbijamy jajka i dodajemy pokrojone masło. Dużym nożem siekamy ciasto do połączenia składników. Następnie zagniatamy ciasto ręcznie. Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Pierniki norymberskie 176

oddzielnym naczyniu wymieszać mąkę, kakao, zmielone migdały, kakao, proszek do pieczenia, skórki, rodzynki i wiórki kokosowe. Stopniowo dodawać do masy jajecznej, miksować, a na końcu partiami wlewać mleko. 3. Jeśli zamierzamy piec pierniki na opłatkach, układamy je na blaszce i nakładamy grube porcje ciasta. 4. Jeśli pierniczki pieczone będą bez opłatków, należy blachę wyłożyć papierem do pieczenia i narysować

Kuchnia domowa Ani