Proste czerwone curry z kurczaka uratowało w ubiegłym tygodniu moją kulinarną reputację. Wyobraźcie sobie leniwe, niedzielne popołudnie, wreszcie macie czas dla siebie, nigdzie Wam się nie
Cztery Fajerymasa. Jajka również w temperaturze pokojowej dodać do powstałej puszystej masy. Kiedy składniki sie połączą dodać wiórki kokosowe. Następnie przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz mlekiem i ewentualnie likierem, dodawać na przemian, mieszając drewnianą łyżką. Po połączeniu się składników przełożyć ciasto do foremek, wyłożonych papilotkami do wysokości 2/3. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 30 minut (grzanie
ChilliJemyczasy ile gotuje się makaron Składniki na 3-4 porcje: opakowanie szpinaku 200-300 g puszka mleka kokosowego (400 ml, ale tylko gęsta część, czyli około 300 ml)* u mnie była wyjątkowo śmietanka ryżowa, na mój gust ciut za słodka, ale do ciast byłaby idealna łyżeczka startej gałki muszkatołowej łyżeczka suszonego czosnku lub 2-3 ząbki świeżego sól i pieprz
greenscarfserze układamy galaretkę. Następnie wykładamy resztę masy serowej. Bierzemy jeden bok folii aluminiowej i drugi, składamy ciasto w trójkąt lekko dociskając. Całość dokładnie zawijamy folią i wkładamy do lodówki na około 12 godzin. Gotową chatkę polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi
Podróż w kulinariaolej do smażenia, np. kokosowy truskawki do podania Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w letnim mleku, dodać cukier oraz 70 g mąki pszennej, wymieszać i odstawić na 20 minut do "ruszenia drożdży". Banan i serek wiejski zmiksować blenderem do gładkości. Do wyrośniętych drożdży dodać miód, resztę mąki oraz zmiksowanego banana z serkiem. Całość dokładnie wymieszać widelcem. Ciasto ponownie odstawić do wyrastania
Nastoletnie WypiekanieSkładniki (na około 5 dużych naleśników): ¾ szklanki tapioki (mąka) ¼ szklanki mąki kokosowej 1 szklanka mleka migdałowego (kokosowe , ryżowe też się nada) szczypta soli odrobina wanilii 1 łyżka masła 2 jajka (delikatnie roztrzepane – białko z żółtkiem) Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misce, ciasto będzie miało dość płynną konsystencję. Smażymy dokładnie tak jak tradycyjne naleśniki. Wylewamy na rozgrzaną patelnię cienką warstwę
PaleoLifejajko 125g mleka skondensowanego słodzonego 1/4 szklanki mleka kokosowego (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki kakao (u mnie z eSłoneczko ) Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować. (Masa będzie dość rzadka, ale taka musi być.) Formę do muffinek wypełnić ciastem (do 3/4 pojemności wgłębień). (Ja piekłam ciastka dodatkowo w silikonowych foremkach, gdyż papierowe papilotki nie sprawdzą się
Di gotujeSzybkie i mało skomplikowane ciasto bez pieczenia. Deser Rajska Chmurka z mascarpone i bitą śmietaną zasmakuje wszystkim łasuchom. Składniki: ok 200 g okrągłych biszkoptów szklanka mleka 50 g wiórków kokosowych skórka otarta z jednej pomarańczy sok wyciśnięty z jednej pomarańczy 250 g serka mascarpone 400 g śmietany 30% 3 łyżki drobnego cukru (może być cukier puder) garść ulubionych owoców (maliny
e-PrzepisyKulinarneskładniki na masę kokosową: 100 g wiórek kokosowych 110 g mleka w proszku 200 g masła 125 ml mleka krowiego 180 g cukru wykonanie: Masło, cukier
Domowy Smak Jedzeniasmakowej! Składniki na ciasto: -4 łyżki mąki owsianej (ok. 35g) -jeden dojrzały banan (połowa do ciasta) -jedno jajko -3 łyżki jogurtu greckiego (ok.70g) -łyżka masła orzechowego (ok.15g) -łyżeczka słodzika (u mnie ksylitol) -ew. mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji Dodatkowo: -olej kokosowy do smażenia -reszta banana, masło orzechowe i jogurt do podania Wykonanie: Połówkę banana kroimy w drobną kostkę
Gawron w rosolespodoba się więc osobom, dbającym o zdrowe posiłki :) Składniki: 3 białka 2 żółtka 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka otrębów pszennych Rozgrzać urządzenie do pieczenia donutów lub gofrownicę. Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka i zmiksować. Łyżką wmieszać mąkę i otręby. Ciasto nałożyć łyżką i piec 5 minut. Podałam z masłem orzechowym, kilkoma plasterkami banana i musem truskawkowym. Wartości
Chocolate Muffin Blogmasę. Masę wykładamy do formy do tarty lub innej tak, by utworzyć warstwę ok. 2-3 cm ciasta. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 45 minut. Jeśli zostanie kawałek dyni, to nie wyrzucaj jej! Pokrój w grube plastry, posmaruj trochę olejem kokosowym i upiecz frytki
Kucharzycaminut do lodówki aż masa troszkę stężeje. Następnie sernik wyciągamy i rozkładamy na wierzchu resztę herbatników. Ciasto chłodzony 2-3 godziny. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy ja z mlekiem w mikrofalówce. Na zimny sernik rozsmarowujemy polewę i posypujemy obficie wiórkami kokosowymi lub migdałami. Serniczek dobrze się kroi, jest smaczny i puszysty, przypomina ptasie mleczko
Kulinarne Fantazje MarioliPrzepyszna, lekka i puszysta. Wygląd i konsystencje ma jak klasyczna, zwierzęca bita śmietanka. Idealnie nadaje się do ciast, deserów czy po dodatku żalatyny czy agaru do przełożenia tortów i biszkoptów. Banalna w wykonaniu. Cudownie smakuje z miseczką truskawek :) SKŁADNIKI: 1 puszka mleka kokosowego pełnotłustego schłodzonego przez min. dobę w lodówce 2 łyżki cukru pudru Schłodzona puszkę mleka otwórz
Kuchnia bezglutenowaznów mieszamy. Kolejno dodajemy cukier, szczyptę sody i mleko, znów całość mieszamy. Placuszki smażymy na oleju kokosowym (około 1/2 łyżeczki na małą patelnię) na małym ogniu na złoto z obu stron. Ilość placuszki zależy od wielkości – smażę większe około 11/2 łyżki ciasta. Placuszki podajemy z jogurtem naturalnym i ulubionymi owocami. Wierzch można posypać delikatnie mieszanką przypraw o smaku wanilii
Słodkie okruszki