łyżki kremu kokosowego* (opcjonalnie)1/3 szklanki płatków migdałowycharomat kokosowy lub migdałowyDo dekoracji:200 g białej czekoladywiórki kokosowepłatki migdałowe*krem znajdziecie w większych supermarketach na półce obok Nutelli i innych kremów do smarowania.Przygotowanie:Herbatniki rozkruszamy najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do dużej miski.Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje
Mania Gotowaniadodaję jogurt roślinny z cytryną, olej kokosowy, rozdrobnionego banana i miksuję na gładką masę. 11 Jajka ubijam około 2 minuty aby zwiększyły swoją objętość 4-5 razy. 12 Mokrą masę dodaję do suchych składników i dokładnie mieszam. 13 Następnie do masy dodaję jajka i delikatnie mieszam łopatką do połączenia składników. 14 Rozdzielam ciasto do 6 foremek (polecam użycie do tego
Book of spellsdodaję jogurt roślinny z cytryną, olej kokosowy, rozdrobnionego banana i miksuję na gładką masę. 11 Jajka ubijam około 2 minuty aby zwiększyły swoją objętość 4-5 razy. 12 Mokrą masę dodaję do suchych składników i dokładnie mieszam. 13 Następnie do masy dodaję jajka i delikatnie mieszam łopatką do połączenia składników. 14 Rozdzielam ciasto do 6 foremek (polecam użycie do tego
Book of spellswaha się pomiędzy 2 a 4, w zależności od apetytu naszych współbiesiadników :) Składniki: - dwa opakowania ciasta francuskiego - 500 g mięsa mielonego - 500 g pieczarek - 2 duże (lub 4 małe) cebule - 3 pomidory - kilka plasterków żółtego sera - ok. 2 łyżek oleju roślinnego (u mnie kokosowy) - łyżeczka koncentratu pomidorowego - 1 jajko - słodka i ostra papryka - czosnek granulowany - bazylia, oregano - sól, pieprz Opcjonalnie(...)uprzednio pomidory, czekamy aż się rozpadną, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy całość do smaku użytymi już wcześniej przyprawami. Farsz gotowy, czas zatem na lepienie. Możliwości są dwie - z naszego ciasta francuskiego możemy albo wykrawać koła i zlepiać tradycyjnie, albo pójść na łatwiznę i pociąć je na kwadraty. Wiadomo, którą opcję wybrałam :D Jeden płat najłatwiej podzielić na 6 części
Kulinarne zapędy Kokosaziemniaczanej 100 g Newelli naturalnej 4 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki stewii Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Wsypać stewię i nadal ubijać na wysokich obrotach miksera. Dodawać po jedym żółtku. Na koniec przesiać obie mąki i delkatnie wmieszać przy pomocy łyżki do powstałej piany. Nakładać nieduże porcje ciasta na wyłożoną papierem do pieczenia formę - ja skorzystałam
FitKotszklanki dżemu lub konfitury słodycze do ozdoby tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie: Bitą śmietanę ubić z mlekiem wg. opisu na opakowaniu i odstawić w chłodne miejsce. Cukier utrzeć z masłem, dodając żółtka, śmietanę i cukier waniliowy. Następnie wsypać mąkę z cynamonem, wyrobić ciasto, schłodzić w lodówce, rozwałkować na stolnicy, przełożyć do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego
Tradycyjna Kuchniazadania, próbuje ogarnąć przedświąteczne przygotowania i gdzieś po drodze w tym wszystkim nie zwariować. Dlatego te kilka godzin niedzieli zamierzam poświęcić na totalny relaks z dobrą książką i pysznym ciastem Padło na Tort piernikowy w przepisie I love bake . Może nie wyszedł mi tak piękny, ale nadrabia smakiem Może też się skusicie :)? Tort piernikowy przepis na tortownicę o średnicy(...)ziemniaczanej 2 łyżeczki przyprawy do piernika szczypta soli Krem śmietankowy 500 ml śmietanki kremówki 30% 300 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru + pierniki (domowe lub kupne) dżem porzeczkowy likier kokosowy lub pienrikowy gorzka czekolada do oprószenia wierzchu Do miski przesiej mąkę wraz z przyprawą do pieczenia oraz mąką ziemniaczaną. W osobnym naczyniu odziel żółtka od białek, które następnie zmiksuj
365 dni dookoła kuchnirabarbaru i nie zawaham się i zużyć zanim zwiędnie. Znalazłam ostatnie opakowanie marcepanu w spiżarni, poza tym miałam jeszcze kawałek papai oraz ananasy i tak oto wyszło coś bajecznego. Ciasto jest idealnie kruche, rozpływające się ustach, jego migdałowy aromat podkręca masa marcepanowa, w którą wcisnęłam tyle koloru ile się dało. Składniki na dużą blachę o średnicy(...)soli ps. Można pokusić się o odtłuszczenie, poprzez zmniejszenie o połowę ilości masła kokosowego dodanego masy marcepanowej i zastąpienie jej połową banana i mielone migdały zastąpić mąką, w ten sposób zmniejszysz ilość tłuszczu w porcji o około 9 g i 62 kcal Przygotowanie: Spód ciasta jest kruchy, więc musisz pomęczyć się z siekaniem składników przez około 10 minut. Mąkę
greenscarfSernik bardzo delikatny, polecam Kruche ciasto – Wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia do miski. Dodać pokrojone drobno masło i żółtka. Siekać nożem do połączenia się
Kuchnia PokoleńSuper prosty i piękny deser, który zachwyci każdego. Przepis jest bardzo łatwy, a sam deser szybki do zrobienia. Składniki 500 ml mleka 2 puszki mleczka kokosowego
Wasze PrzepisyKeto ciasto wielkanocne na wesoło, czyli inspirowane wielkanocnymi pisankami - kolorowymi, nakrapianymi cudeńkami. Tak naprawdę jest to keto biszkopt przełożony zabarwionym na niebiesko kremem i udekorowany jajeczkami
Modern Cave Girljajek i BEZ mleka, ale za to ZE smakiem i DLA KAŻDEGO. Tak samo jak przy ostatnim cieście z borówkami , zdecydowałem się również drożdżówki udekorować niezawodną kruszonką. Drożdżówki z budyniem – KĄCIK PORAD Kruszonkę możesz zrobić z masłem roślinnym, margaryną lub olejem kokosowym. Dodatkowo drożdżówki możesz udekorować lukrem, ale nie jest to konieczne. Upieczone i przestudzone drożdżówki możesz przechowywać maksymalnie
BlendmanTort urodzinowo-imieninowy który zrobiłam dla mojej mamy.Biszkopty przełożone dżemem malinowym i puszystym kremem kokosowym. Wszystkim bardzo smakował.Palce lizać! Składniki: biszkopt z 6
Przepisy mojej mamy