ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:524/932)

Sernik z rosą – przepis babci :) 94

umyte, średniej wielkości. Co mogę zastąpić? Mąkę możesz zastąpić mąką kokosową , owsianą , kasztanową , z amarantusa . Jeśli chcesz poczytać trochę na temat tych mąk poszukaj ich w kategorii Mąka . Cukier możesz zastąpić cukrem trzcinowym , lub wymieszać pół na pół z ksylitolem . Weź jednak pod uwagę, że kolor, smak i wygląd ciasta, po użyciu zastępników może znacząco odbiegać od oryginału. Dla tych

SmartBake.pl
Ptysiowe gniazdka (bez glutenu, laktozy i białego cukru) 110

Składniki: -200ml wody -60g oleju kokosowego  -120g mąki kukurydzianej -20g skrobi ziemniaczanej -4 jajka Nadzienie -pasta orzechowa np. z migdałów Nutura (inny ulubiony krem/dżem) -migdały w czekoladzie lub czekoladowe jajeczka lub po prostu różne orzechy -kilka kostek czekolady (gorzkiej/deserowej/bez cukru itp) CIASTO PARZONE 1. Wodę i olej umieścić w garnuszku i zagotować. 2. Mąkę

Candy Pandas
Naleśniki bananowe (paleo, z mąki kokosowej) 109

bezglutenowe, paleo i bez kazeiny (mleka). Paleo naleśniki – bananowe z mąką kokosową , przepis : banany – 2 bardzo dojrzałe jajka – 3 (zobacz też: Zamiast jajek ) mąka kokosowa – 2 łyżki miód – 2 łyżki cynamon – pół łyżeczki ekstrakt z wanilii – pół łyżeczki olej kokosowy do smażenia Rozgnieć banany i wymieszaj z jajkami, możesz użyć widelca, ale najprościej(...)można też zrobić dużo okrągłych naleśniczków, każdy z jednej łyżki ciasta – jest je dużo łatwiej obrócić . Zobacz też : mąki w kuchni paleo . Dzieci uwielbiają te naleśniki , ale dla całkowitych niejadków można je uatrakcyjnić – na zdjęciu powyżej jeden z naleśników przypomina pieska i używając kakao albo wiórków kokosowych można na nim narysować oczy, nos i buzię. Naleśniki bananowe

PaleoSMAK
Babka z marcepanem i polewą krówkową. 128

szklanka cukru 2 kopiaste szklanki maki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 12 % 1/2 puszki masy krówkowej wiórki kokosowe do obsypania babki kolorowe dekoracje dostępne w Lidlu  Forma z kominkiem PpilArt o średnicy 17cm i wys 10 cm  Jeśli nie macie takich wymiarów formy to możecie upiec(...)końcu dodać zmiksowany marcepan i delikatnie wymieszać.Do foremki wlać ciasto. Piec w rozgrzanym do temperatury 175/180 stopni piekarniku do suchego patyczka około 45/50 minut. Masę krówkową lekko podgrzewamy jeśli jest gęsta jeśli nie to nie trzeba. Smarujemy wierzch i boki babki. W koło obsypujemy wiórkami kokosowymi lub migdałami co lubicie i co macie w domu :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
TRUSKAWKI POD KRUSZONKĄ (przepis wegański i bezglutenowy!) 254

mąki jaglanej, 50 g mąki kokosowej, 50 g mąki ziemniaczanej) 60 g oleju kokosowego (lub około 70 ml innego oleju roślinnego) 50 g cukru (u mnie brązowy) 200 g truskawek (mogą być mrożone, takich też użyłam) Sposób przygotowania: Z mąki, oleju i cukru wyrób zwarte ciasto. Podziel na dwie części i włóż do zamrażarki na 20 minut. Jedną część pokrusz

Via Gusto
Słodka choinka z bakaliami o nucie chałwy – ciasto świąteczne 139

podczas wyciąganie gorącej foremki z ciastem idealnie się przydała. Składniki na niewielką foremkę ok. 25 cm: 50 g mąki pszennej ekstra, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 15 g cukru wanilinowego, 100 g suszonych daktyli, 100 g suszonych brzoskwiń, 50 g płatków migdałowych, 70 g chałwy, ponadto: masło do wysmarowania formy, 1 łyżka wiórek kokosowych do podsypania, bakalie, cukier puder(...)miękkie. Foremkę smarujemy masłem i oprószamy wiórkami kokosowymi. Daktyle i bakalie bardzo drobno kroimy. Jajka miksujemy z cukrem wanilinowym i chałwą do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Połowę mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do jajek i ponownie miksujemy. W pozostałej część mąki obtaczamy pokrojone bakalie. Owoce, płatki migdałowe mieszamy z ciastem, które przekładamy do foremki. Pieczemy

Moniki Smakołyki
BŁYSKAWICZNE OPONKI SEROWE 3585

kokosowy, ale można użyć również inny), pozostałe składniki bez problemu znajdą się w każdej kuchni. Tak więc zachęcam do wypróbowania przepisu, zapewniam, że się nie zawiedziecie. Ja smażyłam jednego dnia dwukrotnie, za każdym razem z innego sera (obawiałam się, że zabraknie na podwieczorek, bowiem znikały jeszcze ciepłe) i obydwie wersje były równie smaczne, choć im ser mniej zbity, tym ciasto(...)dałam do nich mniej ksylitolu bowiem dzieci zażyczyły sobie oponki z polewą). Dla mnie najsmaczniejsza była wersja bez dodatków (bez lukru i bez posypypywania mielonym ksylitolem), ale ja uwielbiam ciasta tylko delikatnie słodkie. Z podanych składników wychodzi ok.20-25 sztuk (mnie wyszło 21). Przepis znaleziony tutaj  . Składniki: - 250g dobrego białego sera (półtusty lub tłusty) - 250g mąki orkiszowej jasnej, u mnie

Smaczne Zdrowe
Ciasto ogórkowe 161

resztki cukru kokosowego.Pomysł na takie ciasto znalazłam  tutaj , ja dodatkowo od siebie dodałam na wierzch pokrojone morele. 200 g ogórków 200 g mąki 1 jabłko 2 łyżki oleju 2 jajka skórka z połowy cytryny sok z połowy cytryny 30 g cukru waniliowego 70 g cukru brązowego [ u mnie biały i kokosowy] -wg mnie za mało cukru 1 łyżeczka

Moje domowe kucharzenie
Tofurnik z gruszkami 132

domowego sernika. To było jedno z moich ulubionych ciast, więc teraz szukam smaku, który by mi go zastąpił. Tofurnik daje radę Jeśli dobrze się go przygotuje, śmiało może konkurować z tradycyjnym sernikiem. Tofurnik z gruszkami Składniki na keksówkę o długości 16 cm: Spód: 200 g ciasteczek korzennych 2 łyżki oleju kokosowego łyżka masła orzechowego Masa: 2 opakowania(...)tartę wysmaruj olejem kokosowym. Następnie wyłóż na nią masę ciasteczkową, rozprowadź po całej powierzchni blachy, dociśnij dobrze. Potem przygotuj masę: do misy malaksera włóż tofu odsączone z nadmiaru wody, obrane i pokrojone w kostkę gruszki, erytrol, budyń, obranego i pokrojonego banana oraz cynamon i kardamon. Potem całość zmiksuj dokładnie. Następnie gotową masę przelej na spód ciasta. Wyrównaj wierzch. Tofurnik piecz

365 dni dookoła kuchni
Torcik migdałowy na makowym biszkopcie (bez glutenu, laktozy, białego cukru) 82

dwóch żółtek) -50g ksylitolu Nutura -100g mąki ryżowej -20g maku Budyń waniliowy -300ml mleka kokosowego (min. 82% kokosa) -1 opakowanie budyniu waniliowego -50g ksylitolu Nutura Krem migdałowy -180-200g pasty migdałowej Nutura -ok 100ml mleka kokosowego -sól Dodatkowo -woda, sok z cytryny i ksylitol (mieszanka lekko kwaśna do nasączania blatów) -ulubione owoce -migdały(...)Mąkę przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek i dodać mak. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 20-25 minut w temperaturze 170’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). 6. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika i spuścić

Candy Pandas
Bezglutenowe knedle z czereśniami w cynamonowo-cukrowej posypce 152

Znowu knedle. W tym roku to już drugi raz kiedy je robię. Knedle robię w wersji bezglutenowej, taka smakuje mi najbardziej. Knedle wtedy nie są ciężkie, ciasto jest delikatniejsze i bardziej ziemniaczane. Doszłam już do takiej wprawy w robieniu knedli, że sama bym się tego po sobie nie spodziewała. Zazwyczaj bardzo lubiłam wszelkie kluskowate dania... jeść. Z robieniem było nieco(...)być stare ja natomiast wykorzystałam młode 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki kokosowej (lub innej bezglutenowej/ewentualnie dodatkowa łyżka mąki ziemniaczanej) szczypta soli 15-20 czereśni 3-4 łyżki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki cynamonu Ziemniaki obieram, gotuję, studzę. Dodaję mąki oraz szczyptę soli i zagniatam ciasto. Nie powinno kleić się do rąk. Czereśnie myję i dryluję. Porcję ciasta rozpłaszczam

Mango Papaja
Placuszki jabłkowe 128

musli 1 budyń waniliowy po 4 łyżki płatków migdałowych, wiórków kokosowych szczypta cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Ponadto serek mascarpone miód Wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki mieszamy se sobą dokładnie, dodajemy jabłka, delikatnie łączymy ze sobą. Na patelni rozgrzewamy olej ciasto kładziemy łyżką, smażymy na złoty kolor z obu stron. Na usmażone

kgwjanczewo
PIEROGI RUSKIE - tradycyjne i bezglutenowe. Prawdopodobnie... najlepsze. 180

ruskie - na idealny pikantny farsz, na delikatne ciasto zwykłe i na perfekcyjne ciasto bezglutenowe:  FARSZ: - ziemniaki około 3kg, - cebula około 1,5kg (czerwona, biała) - ser minimum 1kg, - przyprawy: pieprz ziołowy - obowiązkowo, pieprz czarny, pieprz biały, vegeta domowa, - olej/masło do smażenia cebuli (może być też olej kokosowy) Wykonanie: Gotujemy ziemniaki (najlepiej sypkie), dokładnie dusimy. W między czasie cebulę kroimy(...)dodajemy łyżkami, aby nie wlać tłuszczu z cebuli - dodajemy go jedynie, jeśli mamy za bardzo zbity farsz). Dokładnie mieszamy. Następnie dusimy z serem. Farsz ma wyjść bardzo pikantny!  CIASTO: SKŁADNIKI NA CIASTO BEZGLUTENOWE: - pół kg mąki (przede wszystkim mąki chlebowej, my używamy Schar mix b), - mleko - szklanka, - woda - szklanka, - sól, - olej, SKŁADNIKI NA CIASTO ZWYKŁE: - dokładnie to samo

Wypisz Wymaluj
Bułeczki drożdżowe z budyniem 160

znajdziesz. Rozchodza się w oka mgnieniu. Bułeczki są łatwe do przygotowania, ciasto idealne do współpracy. Zdrowsze podwójnie, bo z mąki orkiszowej i z dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Składniki na ciasto: 420 g mąki orkiszowej (300 g jasnej+120 g pełnoziarnistej) 180 ml mleka 1 jajko+1 żółtko 50 g masła 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki soli 30 g drożdży Nadzienie budyniowe(...)jasnej+20 pełnoziarnistej) 2 łyżki ksylitolu 3 łyżki wiórków kokosowych 40 g masła 1-2 łyżki wody - opcjonalnie Wykonanie: w 2 łyżkach mleka rozpuścić drożdże. Pozostałe mleko z masłem pokrojonym na kawełeczki zagrzać w rondelku. Wszystkie składniki umieścić w misie robota i zagnieść hakiem lśniące, jednolite ciasto. Przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości z podanych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik kokosowy 365

mikserem. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Białka oraz wiórki kokosowe łączymy z masą serową mieszając łyżką bardzo delikatnie. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni C. Sernik przelewamy do wyłożonej papierem pergaminowym tortownicy o średnicy 28 cm pieczemy ok 1h 20 minut. Wyłączamy piekarnik i studzimy w piekarniku ciasto. Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli dodajemy mleko oraz cukier puder dobrze

kgwjanczewo