ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:515/932)

Drożdżowe racuszki z bananem i serkiem wiejskim 149

olej do smażenia, np. kokosowy truskawki do podania Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w letnim mleku, dodać cukier oraz 70 g mąki pszennej, wymieszać i odstawić na 20 minut do "ruszenia drożdży". Banan i serek wiejski zmiksować blenderem do gładkości. Do wyrośniętych drożdży dodać miód, resztę mąki oraz zmiksowanego banana z serkiem. Całość dokładnie wymieszać widelcem. Ciasto ponownie odstawić do wyrastania

Nastoletnie Wypiekanie
naleśniki bezglutenowe Śniadanie mistrzów 140

Składniki (na około 5 dużych naleśników): ¾ szklanki tapioki (mąka) ¼ szklanki mąki kokosowej 1 szklanka mleka migdałowego (kokosowe , ryżowe też się nada) szczypta soli odrobina wanilii 1 łyżka masła 2 jajka (delikatnie roztrzepane – białko z żółtkiem) Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misce, ciasto będzie miało dość płynną konsystencję. Smażymy dokładnie tak jak tradycyjne naleśniki. Wylewamy na rozgrzaną patelnię cienką warstwę

PaleoLife
Czekoladowo-kokosowe babeczki z mleka skondensowanego (bez mąki) 103

jajko 125g mleka skondensowanego słodzonego 1/4 szklanki mleka kokosowego (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki kakao (u mnie z eSłoneczko )  Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować. (Masa będzie dość rzadka, ale taka musi być.) Formę do muffinek wypełnić ciastem (do 3/4 pojemności wgłębień). (Ja piekłam ciastka dodatkowo w silikonowych foremkach, gdyż papierowe papilotki nie sprawdzą się

Di gotuje
Deser Rajska Chmurka 121

Szybkie i mało skomplikowane ciasto bez pieczenia. Deser Rajska Chmurka z mascarpone i bitą śmietaną zasmakuje wszystkim łasuchom. Składniki: ok 200 g okrągłych biszkoptów szklanka mleka 50 g wiórków kokosowych skórka otarta z jednej pomarańczy sok wyciśnięty z jednej pomarańczy 250 g serka mascarpone 400 g śmietany 30% 3 łyżki drobnego cukru (może być cukier puder) garść ulubionych owoców (maliny

e-PrzepisyKulinarne
domowe wafelki kokosowo czekoladowe 502

składniki na masę kokosową: 100 g wiórek kokosowych 110 g mleka w proszku 200 g masła 125 ml mleka krowiego 180 g cukru wykonanie: Masło, cukier

Domowy Smak Jedzenia
Owsiane placuszki na jogurcie greckim z masłem orzechowym i bananem 192

smakowej!  Składniki na ciasto: -4 łyżki mąki owsianej (ok. 35g) -jeden dojrzały banan (połowa do ciasta) -jedno jajko -3 łyżki jogurtu greckiego (ok.70g) -łyżka masła orzechowego (ok.15g) -łyżeczka słodzika (u mnie ksylitol) -ew. mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji  Dodatkowo: -olej kokosowy do smażenia -reszta banana, masło orzechowe i jogurt do podania Wykonanie: Połówkę banana kroimy w drobną kostkę

Gawron w rosole
Mini donuty kokosowe bez cukru 127

spodoba się więc osobom, dbającym o zdrowe posiłki :) Składniki: 3 białka  2 żółtka 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka otrębów pszennych Rozgrzać urządzenie do pieczenia donutów lub gofrownicę. Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka i zmiksować. Łyżką wmieszać mąkę i otręby. Ciasto nałożyć łyżką i piec 5 minut. Podałam z masłem orzechowym, kilkoma plasterkami banana i musem truskawkowym. Wartości

Chocolate Muffin Blog
Dyniowa tarta 130

masę. Masę wykładamy do formy do tarty lub innej tak, by utworzyć warstwę ok. 2-3 cm ciasta. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 45 minut. Jeśli zostanie kawałek dyni, to nie wyrzucaj jej! Pokrój w grube plastry, posmaruj trochę olejem kokosowym i upiecz frytki

Kucharzyca
SERNIK ŚNIEŻNY PUCH 634

minut do lodówki aż masa troszkę stężeje. Następnie sernik wyciągamy i rozkładamy na wierzchu resztę herbatników. Ciasto chłodzony 2-3 godziny.  Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy ja z mlekiem w mikrofalówce.  Na zimny sernik rozsmarowujemy polewę i posypujemy obficie wiórkami kokosowymi lub migdałami.  Serniczek dobrze się kroi, jest smaczny i puszysty, przypomina ptasie mleczko

Kulinarne Fantazje Marioli
Bezmleczna, wegańska bita śmietana 153

Przepyszna, lekka i puszysta. Wygląd i konsystencje ma jak klasyczna, zwierzęca bita śmietanka. Idealnie nadaje się do ciast, deserów czy po dodatku żalatyny czy agaru do przełożenia tortów i biszkoptów. Banalna w wykonaniu. Cudownie smakuje z miseczką truskawek :) SKŁADNIKI: 1 puszka mleka kokosowego  pełnotłustego schłodzonego przez min. dobę w lodówce 2 łyżki cukru pudru Schłodzona puszkę mleka otwórz

Kuchnia bezglutenowa
Placuszki ryżowe z owocami. Pyszne i zdrowe śniadanie. 232

znów mieszamy. Kolejno dodajemy cukier, szczyptę sody i mleko, znów całość mieszamy. Placuszki smażymy na oleju kokosowym (około 1/2 łyżeczki na małą patelnię) na małym ogniu na złoto z obu stron. Ilość placuszki zależy od wielkości – smażę większe około 11/2 łyżki ciasta. Placuszki podajemy z jogurtem naturalnym i ulubionymi owocami. Wierzch można posypać delikatnie mieszanką przypraw o smaku wanilii

Słodkie okruszki
MUFFINY JAGODOWO- KOKOSOWE 99

jajka * 100 g cukru * 300 ml oleju * 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) * 90 g wiórków kokosowych * około 200 g jagód Wykonanie: Wszystkie składniki prócz jagód przełożyć do miski, zmiksować na jednolitą masę. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, wylewać do nich ciasto na około 3/4 ich wysokości. Na wierzch posypać po kilka jagód. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Zrób to smacznie
Wiosenne ciasteczka orkiszowe z budyniem i powidłami 137

razowej 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 60 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu waniliowego premium Delecta z dodatkiem wanilii 2-3 łyżki mielonych orzechów włoskich 2 żółtka 4 łyżki mleka (można dodać więcej, jeśli ciasto nie nadaje się do wałkowania) domowe powidła (ja użyłam śliwkowych z pomarańczą i konfitury pigwowej) Wszystkie składniki

FitKot
Fit sernik na daktylowo-kokosowym cieście :) 114

Ciekawym składnikiem, który dodałam do masy serowej może okazać się BIAŁKOFIT - produkt, który zwiększył zawartość białka w cieście. Więcej o nim znajdziecie pod przepisem. A tym czasem zapraszam Was na słodką mleczno-serową pokusę :) Spód: 120 g daktyli 100 g mąki kokosowej 100 ml mleka Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego  4 jaja słodzidło (u mnie 2 łyżki ksylitolu

Zdrowie na języku :P
Pyszne tarteletki z nadzieniem z kokosa, riccotty i limonki 120

klarownego (zimnego) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) na krem :  250 g riccotty 1/2 szklanki wiórków kokosowych (podpróżonych na złoto na patelce) sok z połówki limonki 1-2 łyżeczki miodu do smaku  Przygotowanie : Wymieszać mąkę, cukier, ekstrakt oraz masło i wyrabiać ciasto łącząc masło z mąką, następnie dodać jajko i uformować gładką kulę, następnie odrywając ciasto wyłożyć nim foremki

zdrowa vege kuchnia