wyśmienitej pogodzie! Nie ma nic lepszego niż wyjść na balkon, czy ogródek z kawą i kawałkiem takiego ciasta! Brakuje mi co prawda warstwy śmietankowej pomiędzy biszkoptem a galaretką, ale przymierzam się, żeby następnym razem pokombinować z budyniem na mleku kokosowym, albo mleku kokosowym z żelatyną... Przepis jest banalnie prosty. Możemy upiec wysoki biszkopt w okrągłej formie - np na tort - wtedy
Mama z Motylemposypania W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, cynamon i proszek do pieczenia, w drugiej - jajko, roztopiony olej kokosowy oraz mleko. Suche składniki połączyć z mokrymi. (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Na samym końcu do ciasta wmieszać jabłka - pokrojone w grubszą kostkę. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek
Di gotujesoli. Pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju kokosowego, na średnim ogniu z obu stron, na rumiano (muszą być usmażone wewnątrz, a zbyt wysoka temperatura spowoduje za szybkie rumienienie się ciasta). Bezglutenowe racuszki z twarogu można oprószyć cukrem pudrem. Bezglutenowe racuszki z twarogu podajemy według gustu. Można z cukrem pudrem
mojewypiekiinietylkokalorii… Składniki: 200g mąki kukurydzianej 1/2 tabliczki drobno pokrojonej gorzkiej czekolady 2 żółtka 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu Sposób przygotowania: W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki prócz czekolady. Czekoladę drobno siekamy a następnie dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i kładziemy do zamrażarki na 30 min. Po wyjęciu ciasta
madamekuchnia.wordpress.comidealne do kawy, herbaty, czy szklanki mleka. (około 25 sztuk) 120g mąki pszennej 50g wiórek kokosowych 70g cukru 40g masła/margaryny 30g serka mascarpone 1 jajko Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto jest lekko lepiące się - takie ma być.) Masę schłodzić w lodówce - przez około 30 minut. Po tym czasie
Di gotujeDanie z serii "mama gotuje" :) Pyszne naleśniki w wersji pełnoziarnistej, podane z twarożkiem kokosowym, zmiksowanymi truskawkami i syropem czekoladowym 0 kcal od Walden Farms. Czy może być lepszy sposób na poprawę humoru po maturalnych zmaganiach? :) Ciasto : 250 ml wody 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju pół łyżeczki soli 200 g mąki owsianej Wszystkie składniki dokładnie
Chocolate Muffin Blogużywam domowego z samych orzechów i szczypty soli), - 60 ml zmielonych na mąkę wiórków kokosowych, - 50 ml wiórków kokosowych, - 60 ml syropu klonowego. Wykonanie: Wymieszać składniki łyżką. Nakładać łyżką małe porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia po wykorzystaniu całego ciasta zwilżoną dłonią uklepujemy ciastka. Zębami widelca robimy ślady na środku ciastka - na krzyż. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
Co na wege obiad?otręby. Składniki miksujemy, wylewamy na patelnię i czekamy na pyszną kolację :) Składniki : 4 łyżki twarożku 2 łyżki wiórków kokosowych zmielonych na mąkę 1 jajko Rozgrzać patelnię. Jajko zmiksować. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię wylać ciasto. Rozprowadzić. Smażyć na małym ogniu na rumiany kolor, z obu stron (ok 10 minut z każdej). Przełożyć
Chocolate Muffin Blogkubek) wiórków kokosowych 200 g (1,5 kubka) nerkowców 100 g (około 1/3 kubka) oleju kokosowego łyżka miodu (w wersji wegańskiej syropu) Przygotowanie: 100 g wiórków i nerkowce zmiksować na drobne kawałki Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto Wykleić ciastem formę do tarty Piec w temp. 180 st. przez 20-25 minut Ostudzić Farsz Składniki: 2 szt. awokado
pyszne zdrowościnadzieję, że i Wam przypadną do gustu! Przepis na ok. 76 pierogów, czyli 12-13 porcji. Składniki: - żytnie ciasto pierogowe (wegańskie) lub bezglutenowe - 250g puree z dyni - 180-200g tofu naturalnego - 4 ząbki czosnku - 2 cebule - 1 łyżka oleju kokosowego - 2 łyżeczki majeranku - 1 łyżeczka papryki wędzonej - 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej - 0,5 łyżeczki imbiru - 0,5 łyżeczki
Be Fit Be Strongłyżki cukru 25g drożdży 1/4 łyżeczki soli 1/3 filiżanki cukru 1/2 filiżanki mleka 1 i 1/2 filiżanki wiórków kokosowych Przygotować zaczyn z ciepłego mleka, drożdży, 1 łyżki cukru i dwóch łyżek mąki. Kiedy wypęcznieje nam śliczna pianka, zagnieść pozostałe skłaniki ciasta razem z drożdżami na gładką masę, nie powinna się zbytnio kleić do rąk. Odstawić ją do wyrośnięcia w jakieś
Przepysznik - BLW i nie tylkotrzeba więcej zachęcać do poświęcenia tych dziesięciu jajek :) Ciasto jogurtowe a' la sernik Ciasto jogurtowe a' la sernik Składniki: 3 x jogurt grecki po 400gram 10 jajek 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki oleju 2 budynie waniliowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia wiórka kokosowe 1,5 paczki ciastek kakaowych (polecam Bonitki Black z Biedronki - rewelacyjnie się zgrywają(...)mieszamy Jogurty ubijamy w dużym naczyniu i dodajemy utarte żółtka i ubitą pianę Ciastka kruszymy prosto na blaszkę wyłożoną folia aluminiową (folię wykładamy tak, aby wystawała poza brzegi, bo ciasto rośnie w trakcie pieczenia) Ciasto jogurtowe a' la sernik Pieczemy około godzinę w 160 - 180 stopniach Ciasto jogurtowe a' la sernik Smacznego :) Ciasto jogurtowe a' la sernik Jeśli spodobał
Pyza i Surówkachleb przerodził się w bezlaktozowy, słodki chlebek pomarańczowy z migdałami. Prawda, że to wszystko brzmi logicznie? : ) Z oryginalnego ciasta jogurtowego została chyba tylko ilość mąki i jajek, tych ostatnich nie udało mi się sprawnie niczym zastąpić – próbowałam zastąpić je olejem kokosowym, ale nic dobrego z tego nie wyszło…poza tym, ilość oleju, która zastąpiłaby jajka jest jak dla mnie
Fill The Bowldużą ilością kokosu. Nam smakowały bardzo :) Idealne na słodki podwieczorek, z filiżanką aromatycznej kawy. Polecam! :) Składniki na ciasto: 150 g mąki pszennej 65 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 50 g wiórków kokosowych 2 jajka 125 g roztopionego masła 50 ml soku z cytryny W jednym naczyniu wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia
Domowa cukiernia Ewy