zostają nam białka i nie wiemy co z nimi zrobić? Ja zazwyczaj przygotowuję bezę, bo lubię albo ciasto z białek. Jednak dawno w domu nie było kokosanek... do tego czekoladowych :) Porcja ok 20 kokosanek Składniki: 200 g wiórków kokosowych 340 g cukru cukier wanilinowy 5 białek szczypta soli 50 g czekolady deserowej posiekanej 30 g czekolady mlecznej posiekanej
Niezły MłynekSKŁADNIKI 2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki rodzynek 2 łyżki słonecznika 1 łyżeczka cynamonu 5 białek 1/2 szklanki wody
harrisawymieszać wszystkie suche składniki, czyli obie mąki, cukier, sodę, proszek do pieczenia i sól. Do suchych składników dodać olej kokosowy ( w postaci stałej . Palcami lub widelcem rozetrzeć składniki. Następnie dodać dżem z rokitnika, jajko, płatki migdałowe oraz napój roślinny - zagnieść ciasto. Gdyby było zbyt suche, dodać jeszcze odrobinę napoju roślinnego. Ciasto rozwałkować na okrąg średnicy około 20 cm. Ciasto jest
kolorowotorcikowocukrem na gładką, puszystą masę, dodajemy sól i wbijamy jajka. Miksujemy. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wiórki kokosowe i aromat. Miksujemy. Na końcu wrzucamy posiekaną czekoladę i mieszamy drewnianą łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy porcje ciasta, formujemy w rękach kulkę i dajemy na blaszkę, ciasteczka zbyt mocno się nie rozrastają, więc odstępy nie muszą być
kruche babeczkiTradycyjne Nussecken są to trójkąty z kruchego ciasta z orzechową skorupką, dwa ostre brzegi zanurzone zostały w czekoladzie...Pyszności. Nussecken smakują rownież dobrze z migdałami, pistacjami lub płatkami kokosowymi. Pieczone są najczęściej w okresie adwentu, chociaż ostatnio coraz częściej spotykam je na różnych urodzinach, a w piekarniach można je dostać przez caly rok. Składniki
dolcevitainmykitchenproszek do pieczenia, mielone migdały). Do blendera wyciskamy sok z połówki pomarańczy, dodajemy obrane połamane banany, odsączone daktyle, olej kokosowy i cukier - blendujemy na gładką masę. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy aż się połączą (najlepiej dłonią). Z powstałego ciasta kształtujemy kulki o średnicy około 2 cm, a następnie układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko
peggiwkuchniWilgotne, mocno kokosowo-czekoladowe ciacho z lekką nutą alkoholu :) Raj na ziemi, czyli... ciasto bounty <3 Składniki (blacha 20x30 cm): Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 125g cukru 100g mąki 40g kakao 50 g wiórków kokosowych Poncz: 1 szklanka mleka + kilka łyżek likieru Malibu (opcjonalnie) Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 cukier wanilinowy 350 g wiórków kokosowych
Malinowo w kuchniSkładniki: -200 g. wiórków kokosowych -4 białka -200 g. cukru Sposób przygotowania: Białka, cukier i wiórki kokosowe wymieszać w garnku. Cały czas mieszając podgrzać masę, aż cukier całkowicie się roztopi a masa lekko zgęstnieje. Łyżką wykładać porcje ciasta na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Piec 15 minut w temperaturze 160 stopni i na koniec 5 minut piec z góry, żeby się zarumieniły
Magia jedzenia.słoika i wstawiamy do lodówki. Od czasu do czasu energicznie wstrząsamy słoikiem. Mąkę łączmy z mlekiem, jajkami i olejem kokosowym. Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i za pomocą noża zeskrobujemy nasionka. Dodajemy do reszty składników. Miksujemy na gładką masę. Blachę do ciast wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni. Pieczemy 30 minut. Po wyjęciu
My Chcemy JeśćMoją pierwszą propozycją na tegoroczne Święta jest przepyszny tort raffaello. Moim zdaniem masa tego ciasta bardzo przypomina smak kremu z oryginalnych trufli Raffaello i jest zupełnie inna od mas ze znanych mi przepisów na torty kokosowe. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com
Przepisy AleksandryZdecydowanie - śniadanie tej zimy :) Niezwykle wilgotne ciasto kakaowe na bazie banana i jajka. Bez mąki i cukru. Przełożone kremem z serka z jogurtu, obsypane pierzynką z wiórków kokosowych... niebo na talerzu - bez grama sztucznego tłuszczu i mąki! Składniki: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ciemnego kakao Składniki zmiksować. Podzielić na pół i rozlać do dwóch
Chocolate Muffin Bloghimalajskiej lub morskiej 55 g oleju kokosowego 3/4 gorącej wody Przygotowanie: Do miski wsypać mąki i sól. Dodać olej kokosowy i rozetrzeć razem z mąką. Zrobić wgłębienie i wlać wodę. Mieszać widelcem, aż mąka wchłonie wodę. Odczekać aż przestygnie, wyrobić ciasto ręką. Z ciasta ulepić kulę i podzielić ją na mniejsze kawałki. Przykryć mokrą ściereczką i odstawić na co najmniej
CzarnawisienkaKilka dni temu moja przyjaciółka miała urodziny. Na uczelni otrzymała ode mnie muffinkę kokosową właśnie. Jest wegetarianką, stara się zdrowo odżywiać, więc zminimalizowałam ilość składników pochodzenia
Życie zamknięte w smakusoli 1 łyżka oliwy Twarożek kokosowy: 3-4 łyżki twarożku 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka wiórków kokosowych Dodatkowo : 1/2 szklanki jagód Rozgrzać patelnię. Składniki na naleśniki dokładnie zmiksować. Przesmarować patelnię masłem przed pierwszym naleśnikiem i wylać chochelkę ciasta. Smażyć, aż jedna strona będzie sucha, przewrócić i smażyć jeszcze chwilę. Jagody zmiksować na mus. Twarożek wymieszać
Chocolate Muffin Blogciepłej wody 30 g wiórków kokosowych ½ łyżeczki soli 50 g masła lub margaryny [ w tym 2 łyżki oleju kokosowego Olvita ] 7 g suchych drożdży Dodatkowo: odrobina rozpuszczonego masła brązowy cukier do posypania. Z podanych składników zagnieść gładkie i jednolite ciasto, odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto ponownie krótko wyrobić, podzielić na 10 -15 części
Moje domowe kucharzenie