makiem. Lukru już nie dawałam, wybaczcie, ale aż tak męża nie chciałam rozpieszczać ;) . Wy oczywiście dodajcie jak macie ochotę. Przepis z mojego ulubionego blogu Moje Wypieki. Składniki na ciasto na 10-12 szt: 500 g mąki pszennej typ 650, u mnie orkiszowa typ 720 250 g ciepłego mleka, ja dałam sojowe 75 g roztopionego masła, ja dałam oliwę szczypta soli(...)cukru, ja dałam 1 łyżkę trzcinowego 1 łyżka miękkiego masła lub oleju kokosowego szczypta cynamonu aromat migdałowy 1 rozmącone jajko do posmarowania drożdżówek przed pieczeniem – można pominąć lub zastąpić mlekiem np. roślinnym 2 blaszki od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Składniki na ciasto umieścić w misie miksera, wyrobić ciasto na gładkie, lśniące i odklejające się od rąk i ścinek
moj przepis namakiem. Lukru już nie dawałam, wybaczcie, ale aż tak męża nie chciałam rozpieszczać ;) . Wy oczywiście dodajcie jak macie ochotę. Przepis z mojego ulubionego blogu Moje Wypieki. Składniki na ciasto na 10-12 szt: 500 g mąki pszennej typ 650, u mnie orkiszowa typ 720 250 g ciepłego mleka, ja dałam sojowe 75 g roztopionego masła, ja dałam oliwę szczypta soli(...)cukru, ja dałam 1 łyżkę trzcinowego 1 łyżka miękkiego masła lub oleju kokosowego szczypta cynamonu aromat migdałowy 1 rozmącone jajko do posmarowania drożdżówek przed pieczeniem – można pominąć lub zastąpić mlekiem np. roślinnym 2 blaszki od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Składniki na ciasto umieścić w misie miksera, wyrobić ciasto na gładkie, lśniące i odklejające się od rąk i ścinek
moj przepis naNiewielkie placuszki śniadaniowe lub na podwieczorek. Płatki owsiane, jabłka i jogurt grecki w cieście. Zdrowe i pożywne śniadanie, z przepysznymi dodatkami. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Pancakes z p\u0142atkami owsianymi i jab\u0142kiem","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/pankejki.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/pankejki-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/pankejki-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content(...)/pankejki-480x270.jpg"],"description":"Zdrowe pancakes \u015bniadaniowe lub na podwieczorek. Jab\u0142ka, p\u0142atki owsiane, jogurt grecki. Polane syropem klonowym, opr\u00f3szone cukrem pudrem.","keywords":["jab\u0142ka","jogurt","m\u0105ka kokosowa","p\u0142atki owsiane","syrop klonowy"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-08-01T11:46:26+01:00","prepTime":"PT10M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT30M","recipeCategory":["Podwieczorek"],"recipeCuisine":["Ameryka\u0144ska
ProstePesto.plsię w nadmiarze i na początek ukroić sobie mniejszy kawałek. Ciasto jest miękkie i delikatne, a polewa, która nigdy do końca nie zastyga, ciągnąca. Pierwszy raz wykonując ten przepis wolałam nie ryzykować i sięgnęłam po dobrej jakości wegańską margarynę, ale myślę, że następnym razem z pewnością wypróbuję olej kokosowy, ponieważ efekt może być jeszcze ciekawszy. Inspiracja tym przepisem pochodzi
Roślinna - blog wegańskiJak mija Wam długi weekend? Gdyby tylko pogoda była lepsza to śmiało mogłabym przyznać, że mój mija wyśmienicie i mam nadzieje, że Wam również. Niestety czas
Be Fit Be Strongzimne wieczory. Przekładaniec czekoladowo-migdałowy Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 10 Składniki ciasto 225 g mąka pełnoziarnista lub bezglutenowa 3 łyżka kakao 2 łyżeczka proszek do pieczenia 200 g erytrol lub inne słodziwo 1 łyżeczka esencja migdałowa 180 ml mleko 180 g olej kokosowy 2 szt jajko krem 150 g olej kokosowy 250 g erytrol lub inne słodziwo(...)blenderem na kremową masę. Dodajemy kakao, esencję i mleko i miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby można dodać 1-2 łyżeczki mleka, jeśli masa będzie zbyt gęsta. Upieczone ciasto studzimy w formie przez 10 minut, a następnie wyciągamy i zostawiamy na kratce do całkowitego wystudzenia. Ciasto kroimy w poziomie na dwie części. Spód smarujemy 1/3 kremu, przykrywamy górą. Pozostałym
Kucharzycaprzyjedzie w Arabii Saudyjskiej będzie już środek wiosny i zrobi się jeszcze cieplej, a ja nie mam zamiaru upiec się razem z tym piernikiem, bo wtedy byłyby dwa ciasta - jeden świeży i jeden bardzo stary piernik w kształcie Wielbłąda :P - muszę dbać o linię Małżonki Mej Aleksandry, żeby nie nabrała nadmiernych krągłości, jak większość tutejszych expatów Ponieważ jednak(...)wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180˚ C przez 1 godzinę Przygotowanie polewy Wszystkie składniki wsypać do niewielkiego garnka i gotować cały czas mieszając, aż wyparuje woda. Posmarować piernik i posypać na gorącą polewę według uznania wiórki kokosowe lub płatki migdałów
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapieron Konefka na szybciora zrobiła ciasto. Początkowo miało być z użyciem żółtek ( bo tak było w przepisie) ale z tej szybkości zrobiła bez, o czym sobie przypomniała jak znalazła jajka już po upieczeniu. Ciasto bez jajek i tak wyszło ( hallelujah) i było dziwnie smaczne. Aż podejrzanie rzekłaby Konefka. Film krok po kroku jak zrobić ciasto Ilość porcji / Servings(...)łyżki wiórków kokosowych 4 łyżki oliwy 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo 1 słoiczek prażonych jabłek 50 g białej czekolady lukier (kwaśna śmietana wymieszana z cukrem pudrem) Sposób wykonania / Instructions: Keksówkę o wymiarach 25 cm/ 14 cm posmarować masłem i opruszyć bułką tartą. Wszystkie składniki zagnieść. Połowę ciasta wyłożyć do keksówki. Na wierzch wyłożyć
Spice things upDelikatne, kremowe pralinki o smaku kokosowym, otulone wiórkami kokosowymi. Bajecznie proste do zrobienia i wyśmienite w smaku. Do środka pralinek wkładamy migdał dzięki czemu smakuj ą
To co lubię - gotuję i polecamKto z was chce się skusić na obłędny sernik miętowo jagodowy z kokosowymi rurkami ? Mocno jagodowy, z nutą mięty która jest wyczuwalna, z najlepszego sera z
wesoła kuchniaSkładniki 1 puszka białej fasoli 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki
czarrna od kuchniDziś przedstawiam przepis na urozmaicone rafaello Dodatek powideł idealnie pasuje do masy kokosowej. Składniki na dużą blachę: ok. 400 g krakersów słonych 1 słoik powideł jagodowych
Moje Wyrobyskładniki: 1 opakowanie wafli 150 g wiórek kokosowych 200 g masła 220 g cukru 125 ml mleka wykonanie: Mleko podgrzewamy z cukrem oraz masłem do połączenia
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: Duża paczka kakaowych herbatników 650 ml śmietany 30% 10 dag wiórek kokosowych słoik dżemu malinowego 200g białej czekolady łyżka cukru pudru 250g serka mascarpone 2
Kuchenne inspiracje SylwiiJak myślicie, jaka najgorsza przygoda, może zdarzyć się blogerowi kulinarnemu? Możliwości jest wiele. Padnie komputer, internet, nie ma czasu, zachoruje, albo straci wenę, chociaż w to
dolcevitainmykitchendzisiejszą pogodę poleca się ciasto bez pieczenia, bardzo proste do zrobienia - jego przygotowanie zajmuje tylko 20 min.! Niestety kilka godzin trzeba poczekać, aż stężeje, ale warto! Zapewniam, że to jedyny minus :) Spód kakaowy + obłędna masa karmelowa na bazie daktyli i nasion chia: słodkie, pyszne, uzależniające. Polecam! Składniki (na małą tortownicę o średnicy 18 cm): Spód: 1,5 szklanki orzechów(...)przygotowania musu karmelowego: Rozgotowane daktyle przełożyć do kielicha blendera wysokoobrotowego, dodać mleko kokosowe i sojowe i miksować do uzyskania gładkiej masy. Przelać masę do miski, dodać nasiona chia i szczyptę soli, wymieszać łyżką i wylać na przygotowany spód. Następnie delikatnie powtykać (umyte i osuszone ręcznikiem papierowym) borówki. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc, aby nasiona
Domowa Cookierenka AgiPiekąc kolejny raz metrowiec postanowiłam zrobić inna wersję. Dodałam więc wiórki kokosowe i zrobiłam masę z dwoma mąkami i żółtkami. Ciacho pycha wyszło. Tak więc jak
Ewa w kuchniZa oknem upał, sezon truskawkowy w pełni, mleko kokosowe w lodówce, oczekujące na wykorzystanie. Dodaję te wszystkie okoliczności do siebie, stawiam wielki plus
W kuchni Karmel-itkiskładniki: 90 g cukru pudru 125 g masła 100 g mleka w proszku (nie granulowanego) 50 g herbatników ok. 33 szt. migdałów ok. 25 g wiórek
Domowy Smak Jedzenia