ilości tłuszczu z masła), olej (to czysty tłuszcz, dodajemy do ciasta ok 15% mniej niż masła), awokado (w przepisie łyżeczkę masła zastępujemy pół łyżeczką miąższu, a jeśli chcemy uniknąć zabarwienia wypieku na zielono możemy dodać trochę czekolady lub kakao), puree bananowe (masło zastępujemy taką samą ilością puree bananowego), olej kokosowy (zamienić masło na taką samą ilość oleju kokosowego). Spulchniacz Autor
SmartBake.plJak wiecie jestem ogromną wielbicielką Rafaello i właśnie te kokosowe słodkości to taka jedna z „perełek” , którą mnie można skutecznie przekupić ;) Cena sklepowych Rafaello
Ostra na SłodkoSuper pyszne i bardzo proste do zrobienia domowe wafle daktylowo - kokosowe. Takie domowe wafle robi się bardzo łatwo i szybko, a o ich smaku decyduje masa
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 szklanka mrożonych jagód
czarrna od kuchniKolejny poniedziałek i kolejny raz zaczynamy tydzień czymś słodkim tym razem kokosowy deser z musem jagodowym w paleo odsłonie. Przepis może wydawać się skomplikowany jednak ręczę
PaleoLifeMoimi ulubionymi ciastami były serniki i ciasta czekoladowe. O ile z sernikami pożegnałem się bez żalu, to wciąż czasem mam ochotę na dobre czekoladowe ciasto. Kiedyś
PaleoSMAKSkładniki: 500 g sera na sernik 1 jogurt naturalny 1 puszka mleczka kokosowego light 3 łyżki żelatyny 2-3 szklanki czarnych porzeczek 1 galaretka biszkopty Przygotowania
czarrna od kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Były już kuleczki kokosowe z wafelkami ( klik ), z herbatnikami ( klik ), tak więc teraz postanowiłam wykorzystać resztę
Di gotujeKochani dzisiaj moja propozycja na wielkanocny stół, pyszna ucierana babka na oleju kokosowym, z mąki ze zmielonych płatków owsianych, podana z kremem o smaku cytrynowym i
SMYKWKUCHNIFantastyczne i delikatne pierogi. Zarówno ciasto jak i farsz zawierają dodatkowy składnik, który nadaję im wyjątkowego smaku.Polecam wypróbować kaszę jaglaną z wiśniami firmy Eco Blik, to
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDziś zapraszam Was na pyszne, białe, śmietankowo-kokosowe kuleczki, a mianowicie domowe Rafaello. Mam kilka sprawdzonych przepisów, ale dziś publikuję mój pierwszy, który
Rozpustne gotowanie1 szklanka białek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka wiórków kokosowych 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy pół łyżeczki soli łyżeczka proszku do
Humanistka w kuchninaleśników przez jedną małą pięciolatkę. Jeśli w swojej diecie ograniczacie również mleko, zamieńcie mleko krowie na mleko kokosowe i wodę lub mleko ryżowe, czy sojowe. Podana ilości składników szczególnie płynnych jest w przypadku naleśników orientacyjna, ponieważ to ile płynów dodamy do ciasta, zależy od tego wielu czynników. Jednym z nich jest wilgotność mąki, wielkość jajek itd. Ciasto powinno mieć
SprawdzonaKuchnia.pldodawaj do ubitej piany i wymieszaj łyżką. 4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ciasto rozsmaruj w formie 2 placków i piecz 10 minut. 5. Awokado obierz, zblenduj z kakao i ksylitolem na puszysty krem. 6. Po wyjęciu omletów z piekarnika posmaruj je kremem czekoladowym, posyp wiórkami kokosowymi i dodaj owoce
Z notatnika dietetykatylko wystawiam na blat kuchenny blachę, zdejmuję folię i po pół godzinki, gdy ciasto nabierze temperatury pokojowej piekę Składniki na formę o średnicy 26 cm (około 10 bułek) 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 200 ml mleka sojowego 100 g oleju roślinnego (kokosowy najlepiej się tu sprawdzi) 150 g cukru szczypta soli nadzienie: 3-4 czubate łyżki(...)oleju kokosowego (2 czubate łyżki gdy jest w formie stałej, zimny) Przygotowanie: W ciepłym mleku rozpuść drożdże z 1-2 łyżkami cukru i odstaw na 10-15 minut, aż się obudzą. Mąkę przesiej do dużej miski, dodaj cukier, sól i wymieszaj. Do suchych składników dodaj aktywny zaczyn drożdżowy oraz olej. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Odstaw do wyrastania
greenscarfczas przygotowania takiej tarty skrócić do 20 minut, co jest wielką zaletą tego przepisu. Ja do ciasta dodałam wanilie, ale możesz użyć kakao, cynamon, gałkę muszkatołową lub inną ulubioną przyprawę, a zamiast malin możesz także użyć borówek. Składniki( foremka 24cm- 10 porcji): mąka kokosowa 70gmąka migdałowa 80gjajka 4sztśmietana 100gmasło 50g (plus masło do wysmarowania formy)szczypta solistewiawanilia lub inna ulubiona(...)użyłam foremki 24cm) nasmaruj dokładnie masłem.Do miski wsyp mąkę, szczyptę soli, stewie oraz swoją ulubioną przyprawę i wymieszaj. Dodaj 3 jajka, śmietanę i masło. Wszystko dobrze wymieszaj. Ciasto przełóż do foremki i dociśnij palcami do brzegów. Piecz 15min.Gdy ciasto jest w piekarniku dokładnie wymieszaj ser z jajkiem, a jeżeli chcesz skrócić czas przygotowania tarty dodaj tylko żółtko.Wyciągnij tartę
Keto PrzepisyUpiekłam ciasto z migdałami i kokosem. Podczas pieczenia wydobywał się piękny zapach! Po upieczeniu ciasto jest również aromatyczne i pyszne. Dlatego też zachęcam do skorzystania z tej propozycji wykorzystania białek. Składniki: * 8 białek * 1 szklanka mąki * 1 szklanka cukru * 1/2 szklanki wiórek kokosowych * 1/2 szklanki zmielonych migdałów * garść rodzynek * 1/2 kostki masła lub margaryny * 1 łyżeczka proszku(...)pianę. Stopniowo dodawałam cukier. Produkty sypkie wymieszałam i wsypałam do ubitych białek. Mieszałam delikatnie, ale już nie mikserem a łyżką. Dolałam olejek migdałowy ok 1/3 buteleczki. Kiedy ciasto było już wymieszane przełożyłam do formy keksówki o wymiarach 27 x 9 cm. Wcześniej wyłożyłam ją pergaminem do pieczenia. Piekłam ok. 50 minut w 180 stopniach w dobrze nagrzanym
Pieprzyć z Fantazjąciasto urzekło mnie jak tylko je zobaczyłam. Przepis niezawodny jak każdy przepis siostry Anastazji, zmieniłam tylko wierzchnią masę z masy maślanej na śmietanową z dodatkiem niebieskiej galaretki. Wymaga troszkę pracy, głównie czekania na zastyganie kolejnych mas. Ale efekt sprawia, że warto się poświęcić :) Doskonałe na wszelkiego rodzaju uroczystości, bardzo efektowne i smaczne. Polecam! Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru(...)galaretka niebieska Dodatkowo: 2 paczki okrągłych biszkoptów 2 czerwone galaretki 100 g. wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, następnie żółtka. Mąkę i proszek przesiać, dodać do ciasta i wymieszać szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Masa jabłkowa
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie