ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:486/932)

Słodkie środy - Muffiny kokosowe z rabarbarem i truskawkami 96

przesypujemy suche składniki, przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia dodajemy cukier i wiórki kokosowe - mieszamy. Do drugiej miski przelewamy mleczko kokosowe, jogurt naturalny, olej i wbijamy jajka - mieszamy.  Do suchych składników przelewamy mokre i mieszamy.  Papilotki na muffiny wypełniamy ciastem do około 3/4  ich wysokości . Na wierzch nakładamy pokrojony rabarbar i truskawki Przygotowujemy kruszonkę: do miseczki przekładamy masło

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kokosowo dyniowe placuszki śniadaniowe 130

mleczka kokosowego (u mnie light) i dopełniamy do wysokości 1/2 szklanki zwykłym mlekiem. Mleko przelewamy do reszty składników. Dodajemy wiórki kokosowe i miksujemy całość do połączenia. Na patelnię z minimalną ilością tłuszczu (można smażyć też bez) wykładamy łyżką porcje ciasta tworząc w ten sposób małe placuszki. Ważne! Placuszki smażymy na małym płomieniu na złoto z obu stron. Podajemy ciepłe. Choć

Słodkie okruszki
OWOCOWE ROLADKI DROŻDŻOWE 112

gorącej czekolady w taki mroźny wieczór jak dziś SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży, 100 ml ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 250 g mąki, 1 jajko, 100 g rozpuszczonej margaryny Farsz: ½ słoika dżemu brzoskwiniowego, 1 jabłko, ½ łyżeczki cynamonu Kruszonka: 3 łyżki masła, 2 łyżki wiórek kokosowych, 3 łyżki cukru, 2 łyżki mąki WYKONANIE 1.Ciasto: Drożdże kruszymy w dużej

słodki bratek
Ciasteczka owsiane z kokosem i daktylami (wegańskie) 186

sporo słodyczy) 8-10 daktyli drobno pokrojonych 50 ml wody Oliwę z oliwek wymieszać z wodą i syropem klonowym. Wiórki kokosowe, płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia i daktyle wymieszać w osobnej misce. Płynne składniki połączyć z sypkimi. Odstawić ciasto na około 5 minut. Po tym czasie formować niewielkie kulki i spłaszczać. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując

FitKot
BABKA BIAŁKOWA Z KOKOSEM I MAKIEM 179

masę, wlać mleko, zmiksować i dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia utrzeć na jednolitą masę. Na koniec dodać wiórki kokosowe z makiem - dokładnie wymieszać. W osobnej misce ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodać do ciasta kokosowo - makowego. Wszystkie składniki dokładnie, ale bardzo delikatnie połączyć najlepiej za pomocą szpatułki. Pamiętajmy aby mieszać tylko w jedna stronę

Ciastka - domowe słodkości
Tort kokosowy. 149

otwierać piekarnika, ponieważ ciasto może opaść. Ciasto wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia formy (około 10 minut), następnie nożem objeżdżamy ciasto wokół formy i wyciągamy odwracając dnem do góry na kratkę -zostawiamy do całkowitego ostygnięcia biszkoptu. Składniki na krem kokosowy: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% do deserów 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki mleczka kokosowego 2/3 szklanki cukru

Moje-pitraszenie
CHLEB BEZGLUTENOWY NA ZAKWASIE, Z ZIARNAMI - NAJLEPSZY 221

dodawałam ok.850ml wody, teraz dałam 950ml i to był super krok. Gotową masę przekładamy do dwóch form przesmarowanych delikatnie olejem kokosowym (używam silikonowych form), gdy używamy form metalowych należy je przesmarować i wysypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto w formach dokładnie ubijamy (łyżką maczaną w zimnej wodzie), wygładzamy i obsypujemy ulubionymi ziarnami (u mnie płatki gryczane, pestki dyni

Smaczne Zdrowe
Tarta serkowo-gruszkowa 127

stopni C. ok. 30 minut. Wyjąć tartę z formy i przełożyć na kratkę. Gdy ciasto ostygnie, posypać obficie cukrem pudrem (ciasto jest lekko tylko słodkie, serek w ogóle; jedyna praktyczna słodycz to cukier w gruszkach). ----------- Podobne: Placek śliwkowo-kokosowy Gruszki z serem pleśniowym Rustykalna tarta ze śliwkami

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasteczka mega kokosowe 154

miksując, stopniowo dosypywać mąkę wymieszaną z cukrem i proszkiem do pieczenia. Miksować do czasu, aż znikną wszelkie grudki. Dodać wiórki kokosowe, ich ilość może być różna (zależy od jakości jakie mamy). Wymieszać, ma być dość gęsta konsystencja. Nabierać łyżeczką ciasto, robić kulki wielkości orzecha włoskiego. Wykładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, kulki z góry spłaszczać, nadając kształt ciasteczek. Piec

Kuchcik gotuje
Jeszcze smaczniejsze naleśniki z serem 155

oleju kostka półtłustego twarogu cukier z prawdziwą wanilią masło do podsmażenia naleśników 3 gruszki 3 kiwi ziarna łuskanego słonecznika wiórki kokosowe Przygotowanie: Do szklanej miski wbijamy całe jajko, ubijamy trzepaczką, dodajemy mleko i stopniowo tyle mąki, aby powstało gęste ciasto, cały czas mieszamy trzepaczką, dodajemy jeszcze olej.  Na patelni smażymy naleśniki.  Gotowe odkładamy do ostygnięcia na odwrócony, głeboki

Moja smaczna kuchnia
Gofry kokosowe 182

kokosowego; 1 łyża miodu. Zaczynamy.            Na samym początku rozpuszczam olej kokosowy. Następnie mieszam wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy.            Gofrownicę smaruję odrobiną oliwy z oliwek, nagrzewam i  wylewam gotowe ciasto. Trzymam dość długo by były chrupiące.  Można podawać z owocami bądź jogurtem. Ja posypałam mieszanką

Życie na widelcu
Muffiny z masą krówkową :) 154

kostki margaryny roztopionej i ostudzonej1 jogurt/1 szklanka mleka1 jajkoNadzienie: pół puszki masy krówkowej (ja użyłam tej o smaku kokosowym <3)Składniki suche mieszamy ze sobą, mokre również, a następnie wszystko razem łączymy i delikatnie mieszamy na jednolite ciasto (najlepiej łyżką). Do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta, jedną łyżeczkę masy krówkowej i przykrywamy wszystko jedną łyżką ciasta. Muffiny wsadzamy

Emcia Pichci
Sandacz w mące kokosowej 151

Dostałam do przetestowania mąkę kokosową ( od firmy Royal Brad).Ponieważ wszelkie informacje jakie o niej miałam w większości dotyczyły wykorzystania jej w pieczeniu ciast lub robieniu deserów postanowiłam iść pod prąd z pomysłami. Wydaje mi się, że tam skąd pochodzi musiała być pierwotnie wykorzystywana w zupełnie inny sposób bo raczej ciast i ciasteczek tam się nie piekło

Buniabaje w kuchni
Pieguski wg "Kuchni bez pszenicy" 180

wymieszać mączkę migdałową, sodę oczyszczoną i sól.2. W małej misce utrzeć jajka, masło lub olej kokosowy, śmietanę lub mleko kokosowe, ekstrakt waniliowy i stewię. Połączyć uzyskaną masę z surowymi składnikami. Dodać posiekaną czekoladę.3. Nakładać łyżką spore porcje ciasta (****). Za pomocą łyżki spłaszczać każde ciasteczko na grubość ok. 12 mm.4. Piec przez 25 minut w temperaturze

coolinarnastrefa.blogspot.com
Chrupiące wafle kukurydziane - gofry serduszka [ENG] 199

Rozgrzej waflownicę do pożądanej temperatury. 3. Rozmieszaj jajko do otrzymania gładkiej konsystencji. Dodaj mleko i olej kokosowy. Tak przygotowaną miksturę dodaj to miski z mąką. Powoli dolej wodę gazowaną delikatnie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. 4. Chochlą wlać porcję ciasta na rozgrzaną waflownicę i piec aż do zarumienienia. Podawać ciepłe. Najlepiej smakują z domowymi lodami. Link do przepisu znajdziesz poniżej(...)crisp. Serve immediately. They taste best with homemade ice cream. Link to the recipe you will find below. ... Smacznego :) ... Bon appetit! Zobacz też:  Lody malinowe z mleczkiem kokosowym

Better Life By Auntie Ju