ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:477/932)

Czekoladowo pomarańczowy sernik śnieżny 107

łyżka cukru pudru 175 g mandarynek z puszki galaretka pomarańczowa: 200 ml soku pomarańczowego 2 łyżki galaretki pomarańczowej wiórki kokosowe do dekoracji Spód sernika: Do miski przesiewam mąkę, dodaję kakao, żółtko, puder, wodę, masło i zagniatam krótko ciasto. Formę o średnicy 21 cm jej dno wykładam papierem do pieczenia. Z ciasta ugniatam spód i wstawiam do lodówki formę na godzinę

wesoła kuchnia
Pieczony kurczak – niedzielny obiad 292

Pieczony kurczak to idealne danie na niedzielny obiad. Kurczak jest takim mięsem, które smakuje praktycznie każdemu. Warto jednak wiedzieć jak upiec kurczaka, aby był soczysty, miękki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone pałki z kurczaka z cytryną i ziemniakami 207

Pieczone pałki z kurczaka z cytryną i ziemniakami to może być nie tylko weekendowa propozycja na rodzinny obiad. Możecie zrobić ją każdego innego dnia, spakować w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowy Dutch Baby z bananem i sosem czekoladowym 109

jaja od zielononóżki 1/2 szklanki mleka bez laktozy 1 łyżka kakao szczypta cynamonu 2 łyżki cukru kokosowego 2 łyżki śmietanki kokosowej 6 kostek gorzkiej czekolady orzechy pekan banan kilka listków melisy Mąkę przesiać dodać resztę składników i wymieszać ciasto. Odstawić. Patelnię wysmarować olejem. Rozgrzać piekarnik na 200 stopni C. Włożyć patelnię i kilka minut pozostawić aby się rozgrzała. Wyjąć

AZgotuj!
A La snickers jaglany 119

Przed nami ostatnie dni roku. Moja propozycja na pożegnanie Starego Roku ciasto jaglane smakiem przypominające snickersa, zachęcam 🙂 Składniki Masa: 200 g kaszy jaglanej 750 ml mleka 3 łyżki wiórków kokosowych 4-5 łyżek cukru Spód: 100 g płatków jaglanych 140 g masła orzechowego 40 g namoczonych daktyli Karmel 90 g masła orzechowego 110 g … Czytaj dalej A La snickers

gotuj ze mną
Ciasto kokosowe z lawendą 134

ciasto dedykowane jest dla tych, którzy lubią kokosanki. Jego spód zrobiony jest z masy, z której zwykle formuję kokosowe ciastka

Przepisy Kulinarne
Szybkie ciasto z borówkami 207

się nie udać Składniki na formę 20×25 cm/tortownicę 26 cm – ciasto nie będzie bardzo wysokie, ot takie idealne na gryza: 200 g mąki pszennej 100 g dowolnej mąki orzechowej, czyli mielone migdały, orzechy włoskie lub tak jak u mnie mąka kokosowa 200 ml oleju roślinnego 1 średni banan 300-400 g owoców 150 g cukru czubata

greenscarf
Sernik gotowany z kokosem i białą czekoladą 319

Prosty w przygotowaniu i smaczny sernik bez pieczenia. Cukier kokosowy oraz wiórki kokosowe nadają niesamowitego aromatu. Kajmak dodatkowo nadaje słodyczy. Forma 24x24 cm 1 kg twarogu

VioletoweKucharzenie
Bajaderka z zakalca 206

jest sucha dodajemy również serek lub krem czekoladowy. Mieszamy wszystko i przekładamy na blaszkę. Wyrównujemy ciasto i wstawiamy do lodówki. Ciasto po kilku godzinach kroimy na kawałki i oblewamy polewą. Wedle uznania posypujemy kandyzowanymi owocami, bakaliami lub wiórkami kokosowymi. POLEWA: Margarynę roztapiamy, dodajemy pozostałe składniki i podgrzewamy do rozpuszczenia - nie gotujemy. Studzimy. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Owocowa i krucha rozkosz 87

przypadku jest to tylko brak lukrowej polewy lub lukrowej postaci, która stoi po środku torta. ;) Zapraszam do spróbowania mojego nowego ciasta! Składniki: borówki - 250gmigdały w płatkach - 100gczekolada min.85% kakao - 80g lub samo kakao - 50gser ricotta - 200gser mascarpone - 500golej kokosowy - 50gjajka - 5 szt.śmietana 36% - 100gwiórki kokosowe - 80gcynamon - wg uznaniakardamon - wg uznaniastewia (opcjonalna) - wg uzniania Sposób przygotowania: Nastaw piekarnik

Keto Przepisy
Orkiszowe muffiny pełne kokosu 122

posiekanej gorzkiej czekolady Wykonanie: Mleko podgrzać i wymieszać z syropem klonowym. Chwilę ostudzić. Mąkę przesiać do miski, dodać wiórki kokosowe, cukier, sodę i posiekaną czekoladę. Do mleka dodać roztrzepane jajka i wymieszać mokre składniki z suchymi. Gotowe ciasto przełożyć do papilotek. Piec ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego

Trufelkowo
KOKOSANKI 143

najważniejsze zawsze się udają 😉  Są super pomysłem na wykorzystanie białek, które czasem zalegają nam w lodówce od jakiegoś ciasta czy kremu. Idealne do popołudniowej "małej czarnej" 😊 Składniki: ( na 24 ciasteczka) 4 białka jaj 200 g wiórków kokosowych 1/2 szkl. cukru (lub 5 łyżek erytrytolu) 80 g masła szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Walijskie Pichcenie
Kokosowa panna cotta (Panna cotta al cocco) 125

SKŁADNIKI  (4 porcje) 250 g śmietany kremówki 36% 250 ml mleka kokosowego 70 g cukru 3 listki żelatyny lub 3 łyżeczki 

La grande e la piccola cuoca
placek gryczany z owocami 215

Kilka dni temu na blogu widzieliście ciasto ryżowe z rabarbarem. W kuchni nie lubię nudy, dlatego kiedy wczoraj zbierałem następną partię dojrzałego rabarbaru, uznałem, że do

Gar Zdrowia
Mandazi Czyli Afrykańskie Mini Pączki 124

kokos. z cytrynką był o niebo lepszy od zwykłej wersji ) 3. Wyrośnięty zaczyn drożdżowy dodajemy do mąki razem z mleczkiem kokosowym ( jeśli wasze mleczko w puszce jest zastygnięte, przełóżcie potrzebną część do garnuszka i podgrzejcie do jego rozpuszczenia ). ciasto wyrabiamy tak długo aż będzie odchodzić od miski. Ciasto ma być dość twarde.  Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia

Gotowanie...to proste !
Bezglutenowe gofry (paleo) 163

słodziwa szczypta soli ½ łyżeczki sody lub bezglutenowego proszku do pieczenia Przygotowanie: W misce (lub blenderze) mieszamy jajka, miód oraz olej kokosowy. Dodajemy mąkę zmieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Kolejny raz mieszamy wszystko razem, aby uzyskać jednolite ciasto. Pieczemy w gofrownicy około 3 minut lub tyle ile podaje instrukcja. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe gofry (paleo) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Owsiane babeczki a'la szarlotka 163

mini głoda. Smakują jak zwykła szarlotka, są lekko chrupiące i słodkie.  To taka wersja przenośna ukochanego przez większość ciasta w zdrowszej wersji.  Składniki na 6 dużych babeczek: 10 płaskich łyżek mąki owsianej 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 4 łyżki jogurtu naturalnego bez laktozy (można dodać więcej) Garść orzechów włoskich 1/2 jabłka Przygotowanie: Jabłka kroimy

Czarnawisienka
Pieczarki w chrupkim cieście kukurydziano-maślankowym 354

Uwielbiam pieczarki. Mogłabym jej jeść pod wieloma postaciami. Są wspaniałą bazą do sosów (polecam Wam sos na bazie mleczka kokosowego ), idealne do łazanek i wielu sałatek oraz jako samodzielna przekąska. Dziś zapraszam Was na pieczarki w chrupkim cieście kukurydziano-maślankowym. Idealne na przyjęcie (zwiększcie ilość) lub od tak gdy mamy po prostu na coś ochotę Spróbujcie. Składniki: (na 8 sztuk

Słodkie okruszki
Muffiny kokosowe 148

otwierajcie i za pieczenie muffinek od razu się zabierajcie.  Szybko kilka składników przygotujcie robotem je zmiksujcie, do foremek ciasto dajcie i za robienie kawy się zabierajcie.  Chwilę poplotkujcie i już z piekarnika muffiny wyjmujcie.  Taka babeczka kokosowa sprawi, że słodsza będzie Wasza rozmowa 😃 🙌 💑 Składniki:  3 jaka, 8 łyżek cukru białego, 50 ml oleju z dodatkiem oleju

Moniki Smakołyki
Kora 200

Bakaliowe blaty przełożone budyniowym kremem i brzoskwiniami, to pyszne połączenie, które jeszcze lepszego smaku nabiera podane ze schłodzonym, owocowym winem Monte Santi – ma piękny, intensywny

czarrna od kuchni
DYNIOWE KOKOSANKI 136

czym odcedzamy i odkładamy do wystudzenia. Gdy nasza dynia nie jest już gorąca, blendujemy ją z bananem i mlekiem kokosowym- do uzyskania gładkiej konsystencji. Do zblendowanych składników dodajemy mąkę, wiórki i ksylitol- całość dokładnie mieszamy. Z gotowego ciasta lepimy kuleczki, które naprzemiennie obtaczamy raz w mące, raz w wiórkach.  * Łatwiej będzie nam je obtaczać, gdy gotowe kuleczki delikatnie zwilżymy

healthy dreams
Bezglutenowe ciasteczka jaglano-kukurydziane z czekoladą (na oleju kokosowym) 133

czekolady (u mnie gorzka oraz mikro kropla truskawkowa)  W misce umieścić płatki, mąkę i cukier. Całość zalać rozpuszczonym olejem kokosowym, wymieszać i połączyć z jakiem. (Powinna powstać jednolita konsystencja.) Na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut

Di gotuje
Tosty francuskie pomysł na śniadanie dla dzieci! 254

takie pyszności codziennie? heheheh Tosty francuskie to idealne rozwiązanie wtedy kiedy w domu macie czerstwe pieczywo, bądź został Wam kawałek ciasta lub bułki drożdżowej. Warto wtedy je wykorzystać i przygotować właśnie tosty francuskie, ja swoje smażyłam na oleju kokosowym, ale możesz użyć także masła. Tosty można podać z dowolnymi owocami, bądź konfiturami własnej roboty. Ja podałam je z borówkami, pokrojonym

SMYKWKUCHNI
Tarta jagodowa z lodami! 128

PRZEPYSZNIE! SKŁADNIKI: - 250g mąki ze zmielonych płatków owsianych pełnoziarnistych - 110g oleju kokosowego - 2 żółtka - 2 łyżki mleka - stewia 1-2 łyżeczki -płaska łyżeczka proszku do pieczenia ponadto: - 400g jagód (można dodać więcej nawet 550g) - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - łyżeczka stewi - 2 łyżeczki miodu WYKONANIE: -  wszystkie składniki na ciasto połącz łyżką, potem dłonią, ciasto może być kleiste, nie szkodzi wstaw

SMYKWKUCHNI
Tarta karmelowo-malinowa 392

Niebo w gębie   Składniki: spód: 150 g herbatników maślanych 100g wiórków kokosowych 100g masła krem: 500g serka waniliowego naturalnego 100g śmietany 12 % 1/2 puszki karmelu

czarrna od kuchni
Mini serniczki kokosowo-cytrynowe z ananasem 136

Pyszne i aromatyczne egzotyczne mini serniczki z ananasem, wiórkami kokosowymi i cytrynową nutą. Posmakują każdemu łasuchowi :) Składniki: Spód: 250 g herbatników z czekoladą 3 łyżki wiórek

Na Ciasteczkowych Papierach
Wegańskie bezglutenowe ciasto dyniowo migdałowe 192

To miało być inne ciacho, ale plany uległy zmianie bo przypomnieliśmy sobie, że nasza koleżanka jest weganką i jeżeli będzie takie jak przewidywał

Kuchenne Wariacje
Rolada bez pieczenia czekoladowo-kokosowa z petit beurre 167

Świetny pomysł na deser bez pieczenia! Składniki na masę kokosową: ½ kostki masła ½ kostki margaryny ½ szklanki cukru pudru 10 dag wiórków kokosowych sok z cytryny do smaku

Tradycyjna Kuchnia
Krem z wiórek kokosowych 139

przygotowaniu jest banalnie prosty a smakuje rewelacyjnie. Sam rozpływa się w ustach i doskonale sprawdza się jako nadzienie do naleśników, ciast, ciasteczek. Można dodawać go do koktajli lub wyjadać prosto ze słoiczka. Pycha!  Od siebie dodałam odrobinę mleczka kokosowego, ale nie jest to obowiązkowe. Zrobiłam z połowy proporcji składników.    200g wiórek kokosowych 2 łyżki cukru pudru Opcjonalnie

Di gotuje
Bezglutenowe ciasteczka ryżowo-kokosowe z ananasem 170

stopni C. Ostudzony ryż połączyć w misce z roztopionym masłem, a następnie dokładnie zblendować. Dodać budyń, cukier, wiórki kokosowe i jajko. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.  Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać niewielkie porcje ciasta, zachowując odstępy. Na każdym ciasteczku docisnąć krążek ananasa. Zlepić brzegi. Dodać rodzynki (opcjonalnie).  Piec przez 15-20 minut w temperaturze

Kuchnia Ellie
DROŻDŻOWE RACUCHY KUKURYDZIANE 173

soli - i nic więcej :)  Dolewamy zawartość kubka z drożdżami, mieszamy wszystko dokładnie na ciasto o konsystencji gęstej śmietany (gdyby było za rzadkie, dosypać jeszcze trochę mąki), przykrywamy miskę i odstawiamy na bok. Szykujemy patelnię, olej do smażenia (u mnie niezmiennie jest to  OLEJ KOKOSOWY PURE (Coco Farm )), duży talerz do odkładania gotowych racuchów, talerze i sztućce na stół

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Pełnoziarniste pancakes 119

mleka 1,5% 1/4 łyżeczki sody 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatki - dowolne U mnie: truskawki, mandarynki, 2 łyżeczki wiórków kokosowych, syrop klonowy do polania Przepis: Mąkę przesiewamy, dodajemy sodę, kakao, jajko i mleko. Całość miksujemy delikatnie aż ciasto będzie gładkie. Gęstość ciasta sprawdzamy za pomocą łyżki (jeżeli ciasto po niej spływa i pozostawia warstwę na wierzchu, ciasto ma odpowiednią

Emcia Pichci
Kokosowe bułeczki 146

mleko krowie wymieszać z roztrzepanym jajkiem i ekstraktem z wanilii.  Do drugiej miseczki wsypać mąkę, cukier, sól, wiórki kokosowe i drożdże.   Wszystko dokładnie wymieszać. Suche składniki połączyć z mokrymi i całość dokładnie wyrobić na gładkie, jednolite ciasto, powinno być dokładnie wyrobione, więc trochę trzeba się napracować. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia

Na słodko lub wytrawnie
KOKOSANKI 175

Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe i dokładnie zmiksować. Na końcu dodać sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać. Dłonią nabierać małe porcje ciasta i formować.kulki,.kokosanki.wykładać na, blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec

RAROSSA
Kokosanki - prosty przepis 145

Składniki:200g wiórek kokosowych30g masła 1 jajko1/2 szklanki cukru pudruPrzepis:wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy na "ciasto". Następnie formujemy w kuleczki lub inne

Emcia Pichci
Wieniec drożdżowy z dżemem 114

szuflady z zamrażarki jej składniki. Zobacz poradnik Jak mrozić ciasta . PRZEPIS WIENIEC DROŻDŻOWY Z DŻEMEM Składniki wieniec drożdżowy z dżemem: 600g mąki pszennej 175g masła roślinnego lub krowiego 2 jajka 0,5 szkl cukru trzcinowego 1 aromat waniliowy 5 dag drożdży świeżych 150 ml ciepłego mleka krowiego lub roślinnego np kokosowego szczypta soli duży słoik ulubionego dżemu – u mnie(...)lukier – przepis kokosowe płatki Jak zrobić wieniec drożdżowy z dżemem: Zaczynamy od przygotowania zaczynu. W ciepłym mleku z łyżką cukru rozkruszamy drożdże, mieszamy. Zaczyn zostawiamy do wyrośnięcia. Następnie jajka wbijamy do miski i ubijamy z cukrem aż będą puszyste. Potem do jajek dodajemy mąkę, sól, zaczyn, olej, wszystkie pozostałe składniki. Następnie mieszamy wszystko i wyrabiamy ciasto ręcznie

Dorota Smakuje
Cake Pops 138

sztuk ·        około 450 g ciasta (ja użyłam Brownie upieczonego w blaszce 24X24) ·        patyczki do cake pops (dostępne są np. na stronie http://wypiekarnia.pl/) ·        kolorowe posypki, wiórki kokosowe ·        tabliczka gorzkiej czekolady(...)składniki się połączą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 35 minut. Brownie od razu wyjmujemy z piekarnika. Odstawiamy aby przestygło. Przygotowujemy sobie miejsce z zamrażarce. Wystudzone ciasto drobno kruszymy. Dzielimy na dwie części. Pierwszą część  dokładnie mieszamy  z mascarpone, aromatem rumowym i kieliszkiem rumu. Tworzymy dużą kulę. Drugą część łączymy z dżemem, rumem, aromatem wiśniowym. Zawijamy

Mania Gotowania
Gryczany chlebek bananowy z żurawiną 113

puszkowanego) 50 g suszonej żurawiny Do misy malaksera przesiej mąkę gryczaną, dodaj odżywkę białkową, proszek do pieczenia, miód, mleko kokosowe oraz pokrojone na mniejsze kawałki banany. Jajka roztrzep w kubeczku, dodaj je do pozostałych składników. Całość dokładnie zmiksuj. Do ciasta dodaj żurawinę i deklikatnie wymieszaj. Gotową masę przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Piecz

365 dni dookoła kuchni
Ciasto śmietanowe z jagodami i kruszonką 144

jagodami. Przepis na niezawodne jogurtowe ciasto z owocami i kruszonką został minimalnie zmodyfikowany, ale ciasto jest tak samo pyszne:) Zapraszam! Składniki: 300g mąki 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 200ml kwaśnej śmietany 12% 100ml oleju kokosowego (najlepiej nierafinowanego) 2/3 szklanki cukru 1,5 szklanki jagód kruszonka: 80g masła 80g cukru 2/3 szklanki mąki

Obiad gotowy
MINI SERNICZKI GOTOWANE 141

cukru, 1/4 szkl. mleka, 2 łyżki budyniu śmietankowego, 200 g sera białego mielonego Dodatkowo: wiórki kokosowe, olej i bułka tarta do posmarowania foremek WYKONANIE  Babeczki: Mąkę mieszamy z , cukrem, solą , dodajemy zimną margarynę, siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i łyżkę śmietany, zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Foremki na babeczki smarujemy olejem, posypujemy bułką(...)foremkach, dociskając ciasto do boków, środek babeczek nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 15-20 min. w 180 stopniach.  Masa serowa: Jajko ubijamy z cukrem, dodajemy margarynę i ser, ucieramy. Mleko mieszamy z budyniem. Masę serową przekładamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy budyń i zagotowujemy. Gorącą masą przekładamy upieczone wcześniej korpusy babeczek. Posypujemy wiórkami kokosowymi

słodki bratek
BABKA W KROPKI 164

Pomysł na tę babkę od razu mnie zaintrygował :)  Ciemno czekoladowa babka w białe serowo-kokosowe kropeczki wyglądała bardzo fajnie i miałam wielką nadzieje, że będzie też równie smaczna.  Nie zawiodłam się ... mocno czekoladowa (użyłam czekolady z 70% kakao), wilgotna i po 2 dniach równie pyszna jak i w dniu upieczenia. Musze jedynie popracować nam kropeczkami. Następnym razem(...)żółtko 2 łyżki cukru 5 łyżek kokosu Na ciasto: 3 jajka 1 szkl. cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szkl. mąki 1/2 szkl, mleka 1/4 szkl. oleju tabliczka gorzkiej czekolady Wykonanie: Kulki: W blenderze miksujemy biały ser, żółtko, cukier do połączenia się składników. Następnie dodajemy wiórki kokosowe. Mieszamy całość i masę wstawiamy do lodówki

Walijskie Pichcenie
Naleśniki ryżowe – bezglutenowe 257

Uwielbiam naleśniki. Najbardziej lubię te tradycyjne, lecz gdy nie mam czasu na odpoczywanie ciasta, to wybieram wersję bezglutenową – takie naleśniki można smażyć od razu po przygotowaniu. Naleśniki ryżowe smażą się wyjątkowo szybko i pięknie się zarumieniają. Są neutralne w smaku i pasują do nich wszystkie dodatki – pamiętajmy tylko, że są odrobinę suchsze od tych pszennych. Jeśli lubicie eksperymenty(...)łyżka cukru pudru (opcjonalnie - tylko jeśli naleśniki są podawane na słodko) 3 jajka szczypta soli olej rzepakowy, olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia'; document.write(" "); Mąkę, jajka, mleko, sól oraz ewentualnie cukier puder (jeśli dodajemy) krótko miksujemy na jednolitą masę. Ciasto nie musi odpoczywać, jak w przypadku tradycyjnych naleśników, ponieważ mąka ryżowa nie zawiera glutenu – możemy od razu brać

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania