ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:469/932)

Muffinki ze śliwkami 131

mleka 100 ml oliwy z oliwek lub oleju 1 jajko wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej łączymy ze sobą mokre składniki. Do suchych składników dodajemy mokre, dokładnie mieszamy. Formę na muffinki wypełniamy papilotkami i napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Umyte śliwki dzielimy na pół, usuwamy pestki i dzielimy na mniejsze kawałki. Śliwki

Moja smaczna kuchnia
GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE 3466

bardziej, że jest niedziela i można sobie odpocząć na tarasie w promieniach słońca objadając się goframi posypanymi cukrem pudrem, lub jak woli mój mąż z dziećmi- z konfiturą malinową . Ciasto wychodzi bardzo rzadkie, ale takie ma być, ponieważ dzięki temu gofry są bardzo delikatne. Gorąco polecam bo są baaardzo pyszne i szybciutko się je robi!:) Przepis znalazłam tutaj. Składniki: -2 szklanki(...)łyżeczki ksylitolu(lub cukru) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -szczypta soli -2 jajka -1/3 szklanki oleju kokosowego(rozpuszczonego)-lub oleju słonecznikowego Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Piec w gofrownicy ok. 6-8 minut.(muszą się przypiec-inaczej nie będą takie chrupiące). Smacznego

Smaczne Zdrowe
KETO JAGODZIANKI (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 236

dokładnie wymieszać. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Dodawać stopniowo po 1 łyżce zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa oraz łupiny wchłaniają wodę więc należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji tak aby nie było zbyt rzadkie. Ciasto odstawić na 10 minut by zgęstniało na tyle by można było lepić bułeczki. Z ciasta formować niewielkie bułeczki. U mnie

Ola la LCHF
Tarta warzywna z kolorowych pasków 112

Auchan) 1 dosyć duża marchewka 3 jajka 160 ml jogurtu kokosowego (można kupić np. kokosowy w Lidlu) lub mleka roślinnego szczypta soli i 1/2 łyżeczki tymianku do smaku Mąkę wsypać do dużej miski, dodać sól i tymianek, wlać oliwę i wodę. Zarobić ciasto i jeśli potrzeba, wlać jeszcze trochę wody, żeby ciasto dało się rozwałkować. Utworzyć kulę, przenieść na stolnicę

Dietolog
CIASTO MARCHEWKOWO-ORZECHOWO-KOKOSOWE 100kcal 204

Moje ukochane ciasto marchewkowe w odrobinę innej odsłonie! SKŁADNIKI: -4 białka jaj (174g) (szczypta sody oczyszczonej) -2 żółtka (36g) -100g startej i odsączonej marchewki - 30g mąki orzechowej - 20g mąki ryżowej - 10g kakao + słodzik np. stewia w kapsułkach (u mnie jakieś 8tabletek rozkruszonych do proszku) +250g mleka kokosowego (o stałej konsystencji - taki po kilkunastu godzinach spędzonych w lodówce) + słodzik(...)połączenia się składników. 3. PIECZEMY 25 MINUT W 200* PO OSTYGNIĘCIU CISTA : 1. Mleko kokosowe w stałej konsystencji przekładamy do miski i ubijamy jak normalną śmietankę. Trwa to dosłowne chwilkę. Dodajemy w razie potrzeby słodzik i mieszamy. Ubitą śmietankę pładziemy na wierz ciasta i gotowe! SMACZNEGO! <3 CAŁOŚĆ (ZE ŚMIETANKĄ): 1000 KCAL B43 W50 T70 1/10 CIASTA ze śmietanką

fitolarun.blogspot.com
Tort kokosowo wiśniowy 97

mąka ziemniaczana 1,5 łyżki, woda zimna 50 ml, żelatyna 1 łyżeczka, krem kokosowy: śmietanka 30%  660 ml, śnieżka w proszku 2 opakowania, biała czekolada 150 g, wiórki kokosowe 200 g, czekoladowy drip: czekolada mleczna 100 g, czekolada gorzka 100 g, śmietanka 30% 60 ml, do nasączenia: woda 0,5 szklanki, cukier waniliowy 0,5 opakowania, sok z cytryny(...)Białka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy po łyżce cukru i cały czas miksujemy. Dodajemy po jednym żółtku, a na koniec dodajemy przesiane i wymieszane ze sobą suche składniki. Ciasto delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia (samo dno), wylewamy masę jajeczną i pieczemy w 170 st.C przez 30 min. do suchego patyczka. W ten sam sposób

kulinarne odsłony pati
KOKOSANKI JAGLANE (BEZGLUTENOWE) 159

kombinować i piec zdrowe, a zarazem bezpieczne i odpowiednie dla mnie produkty. KOKOSANKI JAGLANE /własny;/ 4 jajka (osobno żółto, osobno białko) 1/3 szklanki ksylitolu 2 szklanki uprażonych wiórków kokosowych* 1 szklanka mąki jaglanej szczypta soli Bialka ubijam na sztywno, ze szczyptą soli. Żółtka miksuję z ksylitolem, aż nieco zmieni swoją barwę na jaśniejszą. Do nich wsypuję wiórki, mąkę - mieszam(...)Blachę do pieczenia wyścielam papierem. Układam w odległości 1,5 cm od siebie  porcje ciasta (1 pełna łyżka stołowa) i formując owalne kształty. Wkładam do piekarnika i piekę około 15 minut (w zależności od piekarnika), aż będą złociste i chrupiące z wierzchu. * wiórki kokosowe prażę na suchej patelni, aż nabiorą złocistej barwy. Po co? By uwolnić maksimum ich kokosowości

W kuchni Karmel-itki
Ciasto waniliowo kakaowe z gruszkami 161

będzie miał z nim problemów Mi pomagała moja mała córeczka. Polecam Wam spróbować. Ciasto idealne na weekend lub do popołudniowej kawy lub herbaty. Spróbujcie. Składniki: 4 jajka ciut ponad pół szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 3/4 szklanki oleju (u mnie rozpuszczony olej kokosowy, ale można użyć też rzepakowy) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 niepełne szklanki

Słodkie okruszki
Kluski leniwe z makiem 141

garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy i wlewamy kilka kropli oleju. Z ciasta na omączonym blacie formujemy wałeczki. Tniemy je pod skosem. Kluseczki gotujemy w gorącej wodzie, ok minuty od momentu aż wypłynął. Odcedzamy. Najlepiej smakują gdy jeszcze dodatkowo po osuszeniu, je obsmażymy na oleju kokosowym lub maśle. Przed podaniem warto je wówczas posypać cukrem waniliowym lub polać

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chruściki i faworki pierogowe 166

Dziś ponoć jest święto chruścików, tak więc są i chruściki.Jakiś czas temu były chruściki z ciasta pierogowego..posmakowały nam..tak więc znów je zrobiłam -były także i pierogi..Taka porcja to troszkę za dużo jak na same chruściki, więc można zmniejszyć ..albo tak jak u mnie z połowy porcji były pierogi , a z reszty chruściki.Przepis na pierogi znaleziony(...)można zobaczyć u : Małgosi. 1 kg mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżka miękkiego masła 3 łyżki oleju 2,5 szklanki gorącej wody   2 łyżki oleju kokosowego   2 łyżki skrobi kukurydzianej  lub ziemniaczanej olej do smażenia  cukier puder do posypania Na stolnicę wsypać mąkę wymieszaną z solą. W środku zrobić dołek, do którego

Moje domowe kucharzenie
Przepis #83 FIT torcik kokosowo-czekoladowy 129

Witajcie, dzisiejsza propozycja to coś dla wielbicieli kokosa (uwielbiam wszystko co kokosowe;)) W dodatku bez glutenu i białego cukru. Aby masa nie była zbyt mdła część masy połączyłam z kakao co przełamuje smak kokosu. Idealne ciasto na weekend a w dodatku nie jest bardzo kaloryczne. Do pieczenia użyłam tortownicy o średnicy 16 cm z czego otrzymałam 12 porcji. Jedna porcja(...)Składniki Biszkopt - 40 g mąki kukurydzianej - 4 jajka - 4 łyżki  cukru kokosowego/słodzika - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Masa - 600 g jogurtu greckiego - 50 wiórków kokosowych - 2-3 łyżeczki kakao - 40 g cukru kokosowego/słodzika Dekoracja - 40 g startej czekolady - kulki kokosowe z kaszy jaglanej   Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy

Health-Fit-Life
CZEKOLADOWE SERNICZKI Z CUKREM KOKOSOWYM, NA SPODZIE BROWNIE Z CZEKOLADOWO - DAKTYLOWYM KREMEM 121

babeczek. SKŁADNIKI NA SPÓD BROWNIE: 4 łyżki masła pół tabliczki czekolady 3/4 szklanki cukru kokosowego 1 jajko 6 łyżek mąki 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii WYKONANIE: masło i czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej jajko ubijam z cukrem na pianę i powoli dodaje przestudzoną czekoladę do ciasta dodaję mąkę, chwilę razem miksuję przekładam do foremek piekę 10 minut w 180 stopniach

Upiecz sobie babeczkę
Rumowe Kakałko ze śmietanką 137

wkładać do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do uzyskania suchego patyczka (ok.pół godziny). Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika i energicznie rzucamy go na blat z wysokości ok 50cm. Z formy wyjmujemy dopiero po całkowitym ostygnięciu.  Składniki na masę I opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego wiórki kokosowe lub płatki migdałów (co mamy pod ręką, obie propozycje pasują idealnie!) 1/2 opakowania serka(...)serkiem mascarpone. Na koniec dodajemy 1-2 łyżki wiórek kokosowych.  Ostateczne wykonanie Odkrajmy nożem wierzch i boki biszkoptu, tak aby pozbyć się twardej skorupy. Kroimy na trzy części. Jeśli mamy rum, to rozcieńczamy go z ciepłą wodą i skrapiamy biszkopty. Równie dobrze możemy użyć naparu z czarnej herbaty. Spód ciasta układamy w tortownicy. Nakładamy pierwszą masę. Na środkową część

Karczma Honorietty
Murzynek orzechowy 183

więc urozmaiciłam je o nowy składnik, jednocześnie nie dodając tłuszczu. Przepis na murzynka orzechowego jest prosty i szybki, a ciasto wychodzi znakomite w smaku! Polecam też inne przepisy na murzynka: Pyszny Murzynek z wiśniami z patelni Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Murzynek z nektarynkami Murzynek z serem Dodatek masła orzechowego z wyczuwalnymi kawałkami orzechów bardzo wzbogacił smak(...)Suche składniki dodajemy do mokrych. Łączymy całość dokładnie mieszając. Przekładamy masę kakaową do keksówek. Pieczemy murzynka w 175 C ok. 30-35 min. Wyjmujemy keksówki i studzimy na kratce, ciasto posypujemy cukrem pudrem.   The post Murzynek orzechowy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię