Delikatny miodowo-kokosowy aromat, nieskomplikowane przygotowanie i łatwa dostępność produktów, to bez wątpienia najlepsze atuty tych ciasteczek. Przepis ten ucieszy wielbicieli tradycyjnych deserów do popołudniowej filiżanki herbaty. Małe skromne a efekt zaskakująco pyszny. Do ich przygotowania użyłam świetnego prawdziwego miodu lipowego z pasieki Wowka prosto z serca Warmii, moje ostatnie odkrycie, najlepsze miody pod słońcem. Co ich wyróżnia ? Fenomenalne(...)miękkiego masła 5 dag cukru 2 łyżki wiórków kokosowych białych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Mąkę pszenną przesiać na stolnicę lub matę silikonową, wymieszać z wiórkami kokosowymi, cukrem oraz proszkiem do pieczenia, dodać miód i miękkie masło , wbić jajko i całość zagnieść aż ciasto będzie wyrobione i miękkie. Gotowe ciasto podzielić
Wanilia i Kardamonciast, które śmiało polecam! :) MURZYNEK Z MAKIEM I BAKALIAMI Przepis znajdziecie TUTAJ JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ Przepis znajdziecie TUTAJ CIASTO CYTRYNOWE Przepis znajdziecie TUTAJ KEKS OWOCOWY Przepis znajdziecie TUTAJ BABKA TWAROGOWA Przepis znajdziecie TUTAJ JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA Przepis znajdziecie TUTAJ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuciast, które śmiało polecam! :) MURZYNEK Z MAKIEM I BAKALIAMI Przepis znajdziecie TUTAJ JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ Przepis znajdziecie TUTAJ CIASTO CYTRYNOWE Przepis znajdziecie TUTAJ KEKS OWOCOWY Przepis znajdziecie TUTAJ BABKA TWAROGOWA Przepis znajdziecie TUTAJ JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA Przepis znajdziecie TUTAJ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywnieoknem nie ma śniegu, ale zapach pomarańczy i cynamonu rozchodzący się po całym mieszkaniu jest cudowny! Zachęcam do upieczenia tego ciasta, bo jest rewelacyjne, a na dodatek niskokaloryczne! Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 6 łyżek mąki kukurydzianej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 pomarańcza + mąką do opruszenia Sposób przygotowania: Jaja utrzeć
Truskawkowa Fiestajeśli macie ochotę na coś słodkiego, ale nie kalorycznego i przy okazji macie wolną godzinkę ;) Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Ciasto: 200 g jogurtu naturalnego 3 jajka 2 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1 szklanka ksylitolu lub erytrytolu 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolne owoce np. maliny, borówki, truskawki, rabarbar Kruszonka (opcjonalnie
Healthy food explorerNiesamowite ciasto z warzywem. Królową jesieni, którą można wykorzystać na słodko i na wytrawnie. Ciasto dwukolorowe, bardzo aromatyczne i smaczne! Polecam wypróbować! Składniki: 2 jaja 3 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki mąki orkiszowej 1 łyżka kakao szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat 1/2 szklanki dyni Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Dodajemy
Truskawkowa Fiestamąki pszennej 100 g maki ziemniaczanej 100 g cukru 150 g oleju roślinnego (u mnie kokosowy) 50 g wiórków kokosowych skórka z 1 limetki 50 ml mleka (u mnie sojowe) Przygotowanie: Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez pół godziny. Schodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 5 mm i wykrawaj
greenscarfłyżki łupin babki jajowatej 2 starte jabłka (na tarce o dużych oczkach) Wykonanie: Jajka i mleczko miksujemy, dodajemy mąkę kokosową, odżywkę białkową oraz babkę Do masy dodajemy starte jabłka i dokładnie mieszamy łyżką Odstawiamy do zgęstnienia. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej papki, inaczej racuchy będą zbyt delikatne i mogą rozrywać się przy przewracaniu. Na początku ciasto jest dość rzadkie
Marta próbujemogę się tam znaleźć (choć jakoś nie specjalnie mi żal) to przynajmniej pocieszę się ciastkiem. Delikatne klasyczne kruche, wzbogacone warstwą kokosowe bezy i przełożone dżemem z ananasa i marakui. Dwa kęsy i jestem w tropikach:) Składniki: na ciasto kruche: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli na bezę: 2 białka 1/2 szklanki cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzyprawą do pieczenia, szczyptą soli, cynamonem i imbirem w proszku. Banana obrać ze skórki, zmiksować blenderem do gładkości z olejem kokosowym i melasą. Bananową masę wymieszać z suchymi składnikami w misce, następnie zagnieść dłońmi w jednolitą kulę ciasta. Ciasto od razu rozwałkować na stolicy oprószonej mąką, wykrawać dowolne ciasteczka i umieszczać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Nastoletnie Wypiekaniełyżkami wody, wymieszać i odstawić na 2 minuty. 5. Do składników suchych dodać mokre, tj. siemię lniane, banana, olej kokosowy i mleko roślinne. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min. (w tym czasie rozgrzać gofrownicę). Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać 1-2 łyżki mleka roślinnego. 6. Ciasto nalewać partiami i piec dłużej niż w instrukcji urządzenia
Domowa Cookierenka Agiciepłą wodą i dodać miód.Odstawić na ok.15 min. Z podanych składników wychodzą dwie małe keksówki. Keksówki posmarować tłuszczem oprószyć mąką kokosową.. W trzeciej misce wymieszać wszystkie suche składniki ,dodać chia ,drożdże,letnią wodę i dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało gęstą konsystencje,proszę się tym nie przejmować .Przełożyć ciasto do keksówek i odstawić na ok.45-50 min.do wyrośnięcia.. Wierzch
Mała w garnku mieszawody, czekamy aż wypłyną na wierzch i gotujemy jeszcze przez około 3 minuty. Trzeba się trochę uwijać przy przygotowywaniu ponieważ kiedy ciasto zbytnio przeschnie mają tendencję do rozpadania się. Po obgotowaniu, rozgrzewamy na patelni masło klarowane lub olej kokosowy, wrzucamy nasze uszka bezglutenowe i smażymy je jeszcze z każdej strony przez około 3 minut . Smacznego! Artykuł Uszka bezglutenowe, bez zbóż
PaleoLifegodz .do lodówki. Nadzienie: ~~~~~~~~~~ puszka duża gotowego maku 1 słoik wiśni 2 słoiczki dżemu wiśniowo-kokosowego Polewa: ~~~~~~~~~~ 10 dag ciemnej czekolady 4 łyżki mleka 2 łyżeczki masła lub gotowa polewa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jedną porcję ciasta wałkujemy i układamy w formie wyłożonej papierem,na nie jeden słoiczek dżemu(jak nie mamy może być inny lub użyjmy kupny wiśniowy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwięcej) dowolny aromat 2 płaskie łyżki cukru (u mnie z kwiatu kokosa) szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka wiórków kokosowych Obie mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiać. Następnie dodać pozostałe składniki (bez wiórków kokosa). Uwaga: Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję, jednak odchodzić bez problemu od łyżki. Odstawić na 15 minut. Gofrownicę natłuścić i dobrze rozgrzać. Do ciasta
Poranek na słodko