Powróciliście już z majówek czy przedłużyliście urlop do końca tygodnia? My już w Warszawie, porozchodzenie do swoich codziennych obowiązków. Majówka upłynęła bardzo leniwie,w domu mojej
Cooking for EmilySałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta
Kulinarne przygody Gatitychyba sprawdziłaby się stewia , bo erytrytol się ciężko rozpuszcza i wpływa tym samym na konsystencję końcowego produktu. W związku z użyciem tych, a nie innych substancji słodzących, prezentowane dzisiaj ciasto jest bardzo niskokaloryczne i niskowęglowodanowe. I o to nam właśnie chodzi! O chwilę przyjemności bez wyrzutów sumienia! Kawowy keto sernik z kalafiora Kalafiorowy zawrót głowy Oczywiście głównym bohaterem dzisiejszego przepisu(...)wstawić do lodówki do stężenia na ok 20 minut. Polewa czekoladowa Czekoladę wraz z olejem kokosowym rozpuścić w kąpieli wodnej lub w garnuszku na bardzo małym ogniu. Dobrze wymieszać tak, aby oba składniki dobrze się ze sobą połączyły. Ostudzoną lekko polewą polać wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na kolejne 10- 15 minut. Pozostałe informacje 1. Jeśli starasz się unikać kofeiny
Modern Cave Girlściereczce. W rondelku rozgrzać tłuszcz. Zrobić próbę temperatury - wrzucając jedną kulkę ciasta. Kulki smażyć na złoty kolor.Przygotować lukier.Cukier puder wymieszać z sokiem cytrynowym i wodą. Jeśli jest za gęsty dodać więcej wody.Każdą kulkę maczać w lukrze i obtaczać w wiórkach kokosowych. Smacznego
kolorowotorcikowoSernik to chyba moje ulubione ciasto. Kocham jego kremowość, a najbardziej uwielbiam kiedy jest ciężki, zbity i mocno wilgotny. Na poczatek wiosny i na święta Wielkanocne doskonały będzie ten orzeźwiający sernik matcha z musem malinowym na kokosowym spodzie. Jest piękny, delikatny, a jednocześnie mocno kremowy Read More Artykuł Sernik matcha z musem malinowym na kokosowym spodzie pochodzi z serwisu flymetothespoon
Flymetothespooncukry waniliowe, 15 dag cukru, 1 kg śliwek, tłuszcz do formy, wiórki kokosowe do formy. Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem , dodać masło i nadal ucierać na pulchną masę. Następnie wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia , dodać śmietanę i dokładnie połączyć składniki. Gotowe ciasto przelać do przygotowanej formy, dobrze wyrównać powierzchnię i obłożyć wydrążonymi śliwkami. Wstawić do nagrzanego
Tradycyjna Kuchniacukru (u mnie trzcinowy) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cukru wanilinowego 3 łyżki mleka kokosowego lub innego mleka roślinnego Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder Sposób przygotowania: Do miski daj tofu, mąki, cukier, sodę oczyszczoną, cukier wanilinowy i mleko. Teraz zarób ciasto – tak, aby rozdrobnić tofu. Gotowe ciasto podsyp mąką i rozwałkuj na grubość około 1 centymetra. Teraz
Via Gustohansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszne, pięknie wyglądające ciasto, które swym smakiem potrafi zaskoczyć niejedną osobę. Składniki: -> 200g świeżego szpinaku -> 2 szklanki mąki tortowej ( może być 1 ½ w zależności od szpinaku) -> ½ szklanki cukru kokosowego -> 2 jajka -> ¾ szklanki oleju -> 2 łyżeczki proszku do pieczenia -> Kilka kropel aromatu(...)cukru pudru Wykonanie: Szpinak należy dokładnie umyć i wysuszyć. Przełożyć do blendera, zmielić na papkę, która później najlepiej postawić na gazę, aby skapał nadmiar wody. Nastawiamy piekarnik na 180C. Ciasto rozpoczynamy od ucierania całych jajek razem z cukrem. Kolejno ciągła stróżką dodajemy olej, aż do połączenia się składników. Zmniejszamy obroty miksera, wsypujemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz
Jedz zdrowo żyj zdrowo!próbuje kombinować na różne sposoby, aby wykorzystać ją do ciast. Tym razem padło na wersję czekoladową z suszoną śliwką. Ostatnio miałam sporą dostawę z mojego ulubionego sklepu BRAT.PL, więc mogę poszaleć z przepisami. Ciasto dzięki kaszy jest sycące, nie za słodkie i mokre. Wiadomo, że różni się od ciast pieczonych, ale ja ostatnio wole jeść takie wydanie, bo mają(...)masa 150 g kaszy jaglanej 2 łyżki kakao 80-100 g sparzonych suszonych śliwek 50 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady 4 łyżki mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) +kakao na wierzch Przygotowanie: spód Sparzone śliwki blendujemy, dodajemy do nich suche płatki oraz masło orzechowe. Wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką
zdrowo i aktywniepróbuje kombinować na różne sposoby, aby wykorzystać ją do ciast. Tym razem padło na wersję czekoladową z suszoną śliwką. Ostatnio miałam sporą dostawę z mojego ulubionego sklepu BRAT.PL, więc mogę poszaleć z przepisami. Ciasto dzięki kaszy jest sycące, nie za słodkie i mokre. Wiadomo, że różni się od ciast pieczonych, ale ja ostatnio wole jeść takie wydanie, bo mają(...)masa 150 g kaszy jaglanej 2 łyżki kakao 80-100 g sparzonych suszonych śliwek 50 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady 4 łyżki mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) +kakao na wierzch Przygotowanie: spód Sparzone śliwki blendujemy, dodajemy do nich suche płatki oraz masło orzechowe. Wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką
Zdrowie i pysznie na talerzuoraz siemienia lnianego złocistego. Nic się oczywiście nie stanie, jak wykorzystasz migdały ze skórką i nasiona zwykłego siemienia – ciasto po prostu będzie ciemniejsze, choć równie pyszne. Składniki: 250g marchewki 300g blanszowanych migdałów 3 łyżki siemienia lnianego złocistego 70g płynnego oleju kokosowego 100g ksylitolu 40g rodzynek sułtanek (moczonych w ciepłej wodzie przez kilka minut) skórka i sok z 1/2 cytryny(...)zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Migdały przełóż do blendera i zmiksuj na drobny proszek. Siemię lniane zalej 9 łyżkami ciepłej wody i odstaw. Do dużej miski wlej olej kokosowy, dodaj ksylitol i za pomocą miksera utrzyj całość na nieco bardziej puszystą masę. Następnie dodaj napęczniałe siemię i tym razem za pomocą dużej łyżki wmieszaj je w białą masę. Następnie
Roślinna - blog wegańskikalorii ze wszystkich dodanych składników ;) Składniki (porcja, 6 placków)/całość około 350kcal/: tłuszcz: 14,6g białko: 18,2g węglowodany: 38g 20g płatków żytnich zmielonych na mąkę 8g chipsów kokosowych eko FRESANO zmielonych na wiórki jajko białko z jajka 50g gęstego jogurtu naturalnego 5g lnu mielonego firmy Oleofarm 1/3 łyżeczki sody 25g mleka 50g dojrzałego banana Sposób przygotowania: Mieszamy(...)odstawiamy na około 5 minut białko ubijamy na sztywna pianę, dodajemy do pozostałej masy, mieszamy do ciasta dodajemy pokrojonego w kostkę banana i mleko, mieszamy smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym ogniu, przecierając patelnię przed każdym plackiem olejem kokosowym SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćszybkie danie, które nazwałam: pieróg z ciasta francuskiego Pieróg z ciasta francuskiego Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pół piersi z kurczaka opakowanie mozzarelli pół opakowania mrożonego szpinaku jedna cebula 2 ząbki czosnku Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oleju (ja smażyłam na kokosowym, ale może być każdy dowolny). Dodajemy zamrożony szpinak. Gdy się rozpuści, przyprawiamy solą, pieprzem
dobra gospodyni dom wesołym czyniśrednie ziemniaki garść szpinaku lub jarmużu pieprz sos sojowy do smaku 1 łyżeczka oleju kokosowego do smażenia Masa tofu: 300 g tofu o smaku naturalnym 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżka sosu sojowego 3 łyżki wody (lub więcej) Wykonanie: Mieszamy składniki na ciasto i wyrabiamy aż będzie sprężyste. Wykładamy je na blaszkę do tarty dokładnie dociskając i nakłuwamy
Lamarida.plzawsze obgryzałam dookoła, by galaretkę zostawić na koniec :D Wy też?) i galaretka! To wszystko w jednym cieście 💓😍 Składniki na blaszkę ok 24x36cm Biszkopt: 8 białek 3 żółtka 150g drobnego cukru kryształu 200g zmielonych orzechów włoskich 100g wiórek kokosowych 100g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 1 duża puszka brzoskwiń 350ml wody(...)następnie żółtka. Miksujemy przez chwilę, po czym dodajemy bakalie (orzechy, kokos oraz rodzynki) wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia. Mieszamy szpatułką lub drewnianą łyżką do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Wykładamy na dwie równe blaszki wyłożone papierem do pieczenia (najlepiej tylko spód) lub najpierw pieczemy jeden biszkopt, a później drugi jeśli nie mamy dwóch takich samych blaszek
Kuchnia w czekoladzie