ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:462/932)

Owsiane ciasto marchewkowe z morelami 67

osób o mocnych nerwach.  To teraz czas na kawkę i ciasto! A później na ćwiczenia :)  Składniki: 200 g mąki owsianej 2 jajka 170 g brązowego cukru 150 ml oleju roślinnego 200 g drobno startej marchewki ok. 200 g suszonych moreli  ok. 50 g wiórków kokosowych  1½ łyżeczki cynamonu  ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka świeżo(...)olej. Do powstałej masy dodajemy startą marchewkę,wiórki kokosowe, imbir i delikatnie mieszamy.  Dodajemy mąkę owsianą, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, łącząc wszystkie składniki (za pomocą miksera na najniższych obrotach lub za pomocą drewnianej łyżki). Na samym końcu dodajemy pokrojone n małe kawałki morele i łączymy z ciastem. Przekładamy do formy keksowej o długości

bistro mama
CHLEB BEZGLUTENOWY NA ZACZYNIE 172

łyżeczka miodu  1 łyżka oleju (użyłam rzepakowego , może być też kokosowy ) * Chleb można posypać ulubionymi ziarnami , ja swój posmarowałam odrobiną oleju . W dużej misce lub mikserze umieścić wodę , miód , sól i cały zaczyn , następnie wymieszać. Dodajemy resztę składników i miksujemy na wysokich obrotach , aż ciasto stanie się jednolite , a konsystencją będzie przypominało gęstą śmietanę ( w razie potrzeby dolać

Marcepanowa kuchnia
Kakaowe muffinki z kremem kokosowym i czekoladą 135

dokładnie mieszamy. Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych – polecam! ) nakładamy ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ). Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut ( do „suchego patyczka” ). Chwilę studzimy, ścinamy górę.  KREM: Mleko łączymy z mąką ziemniaczaną i pszenną. Mleko kokosowe wlewamy do garnka.Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Gdy kokosowe będzie gorące, dodajemy

Ostra na Słodko
Wegańskie ciastka owsiane z żurawiną, pistacjami i daktylami 155

posiekanych2 garści daktyli, pokrojonych na kawałki Przygotowanie:Wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy, następnie wlewamy powoli mleko i wyrabiamy ciasto. Powinno być gęste, spójne i trochę klejące. Ciasto odstawiamy na 10 minut, aż wchłonie dobrze płyn, a następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie spłaszczamy, formując ciastka. Pieczemy przez 30 minut w 180°C, obracając(...)ryżu zmiksowanego na gładko z wodą, a następnie przecedzonego przez gazę lub gęste sito. Z 1 szklanki suchego ryżu uzyskuję około 1.5 l gęstego (jak tradycyjne mleko skondensowane lub kokosowe) napoju. Jeśli korzystamy z kupnego (rzadszego) mleka ryżowego, to wlejmy go trochę mniej

Food Square
Rolada kokosowa 142

śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki Malibu Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki z piekarnika o wymiarach(...)pieczenia i razem ze ściereczką zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Tak przygotowaną roladę odstawiamy do ostudzenia. 2. Krem: śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mascarpone i wiórki kokosowe i dokładnie całość miksujemy. Na koniec dodajemy likier kokosowy i mieszamy. 3. Ostudzoną roladę delikatnie rozwijamy i smarujemy kremem i ponownie delikatnie zawijamy w roladę, aby krem nie uciekł. Gotową

Na Ciasteczkowych Papierach
Tort malinowy mus 199

masę. Dodaj schłodzone masło, dalej ubijając. Wymieszaj kakao z kukurydzianą mąką, proszkiem do pieczenia i kokosowymi wiórkami. Dodałam kokosowe chipsy , które nieco pokruszyłam. Dodaj suche składniki do jajecznej masy i wymieszaj. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz przez około 25 – 30 minut. Środek ciasta po upieczenia powinien być miękki. Wyjmij spód(...)Namocz 2 listki żelatyny w wodzie. Zagotuj maliny z cukrem i przetrzyj przez sito. Dodaj odciśniętą żelatynę i mieszaj do rozpuszczenia. Rozsmaruj lekko przestudzoną galaretkę na torcie. Całość posyp kokosowymi wiórkami. Wstaw do lodówki do ścięcia galaretki. The post Tort malinowy mus appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Chudoczwartkowe donaty z polewą czekoladową 115

Łączymy wszystkie składniki. Zagniatamy na jednolite ciasto i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. 4. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1,5 cm i wykrawamy donaty. 5. Układamy je na wyłożonej papierem blaszce i pieczemy 25 min w 160 stopniach. 6. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, dodajemy kakao oraz syrop z agawy i podgrzewamy do uzyskania lejącej konsystencji. 7. Donaty zanurzamy

Podwójnaporcja
CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM CHAŁWOWYM 140

które smakowało mi i mojej rodzinie. Polecam z czystym sumieniem! Tylko zakupy bez telefonu, proszę :)   ciasto marchewkowe: 2 jajka 200 g brązowego cukru 150 ml oleju roślinnego 200 g drobno startej marchewki 50 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów 50 g wiórek kokosowych 200 g mąki 2 łyżeczki świeżo startego imbiru po 1 łyżeczce: cynamonu, sody, soli ½ łyżeczki proszku(...)objętości. Dodajemy cukier i ubijamy, aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewamy ciągłym, cieniutkim strumieniem olej. Do powstałej masy dodajemy marchewkę, orzechy, imbir, wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, delikatnie łącząc wszystkie składniki.  Przekładamy do małej formy 21 x 21 cm lub tortownicy (22cm), wyłożonej

bistro mama
Rafaello na krakersach 109

miksujemy dalej ok 4 minuty. Do masy dodajemy wiórki kokosowe i miksujemy ok 2 minut. Ja użyłam blachy o wymiarach 33 x 23 cm. Wyłożyłam ją folią aluminiową. Następnie układamy: Krakersy krem krakersy krem krakersy krem Posypka (50 g wiórek wymieszać z 3 pokruszonymi krakersami). Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Osobiście uważam, że ciasto najlepiej

The Sweet Damsel
SERNIK NA ZIMNO Z MASCARPONE I TRUSKAWKAMI (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, jajek i cukru) 2030

zmielony na puder słodzik. Do masy serowej dodać przestudzoną rozpuszczoną żelatynę i ponownie zmiksować. Do wysmarowanej masłem lub olejem kokosowym tortownicę wylać część masy serowej. Część truskawek umyć, oszypułkować i ułożyć w tortownicy a następnie wylać pozostałą część masy. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 30 minut a w tym czasie przygotować galaretkę. Używając gotowej galaretki rozpuścić

Ola la LCHF
BROWNIE Z KASZY JAGLANEJ 123

dzisiaj na zakupach ujrzały kilogramy tortów to musiałam uspokoić swoje wnętrze i przyszykować sobie własne ciasto dla spokoju 🤣 😅 SKŁADNIKI 80 g kaszy jaglanej 5 g oleju 1 jajo łyżeczka proszku do pieczenia półtorej łyżeczki kakao łyżeczka cynamonu pół łyżeczki gałki muszkatołowej dodatki: wiórki kokosowe, truskawki, dodałam twaróg i zrobiłam koktajl :) 1. Kaszę ugotować, odstawić do przestygnięcia. 2. Wszystkie składniki (oprócz

Zdrowie i pysznie na talerzu
Placek z owocami tropikalnymi. 112

Dodać śmietanę i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia,dokładnie wymieszać. Przelać ciasto na blachę natłuszczoną lub wyłożoną papierem i na górę wyłożyć odsączone owoce ( mandarynki i ananasy ). Piec 40 minut w temperaturze 200 C. Upieczony placek posmarować podgrzaną,przetartą przez sitko konfiturą morelową i posypać wiórkami kokosowymi. Pokroić na małe kawałki w kształcie kwadratów

Przepisy i porady kulinarne
Ciasto owocowe 148

Super proste i szybkie ciasto do dobrej herbatki. Składniki: Mąka pszenna 2 szklanki Jajka 4 szt. Cukier trzcinowy 1 szklanka Proszek do pieczenia 1 mała torebka Ciepła woda 3 łyżki Margaryna 25 dag Tłuszcz do formy Wiórki kokosowe do formy Owoce mieszane ½ kg (mogą być mrożone) Cukier puder do posypki Wykonanie: Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka ubić na sztywno, dosypując

Tradycyjna Kuchnia
Orzeszki - ciasto 336

kremem kajmakowym i czekoladowym. Można nadziewać na przeróżne sposoby i robić wszelkie, dowolne smaki - kokosowe, kajmakowe, czekoladowe, orzechowe, owocowe - co tylko podpowie nam fantazja. Pomimo tego iż orzeszki nie należą do ekspresowych wypieków, to warto znaleźć chwilę, ponieważ smak wynagrodzi włożony trud :) Przepis na ciasto ze strony Obiad gotowy! Składniki (około 120 połówek): 2 jaja 100 g cukru

Kocham..lubię..gotuję..
Tort biszkoptowo - czekoladowy. 155

małym ogniu wiórki kokosowe 50 g Sposób wykonania :    U piec 3 krążki, dwa biszkoptowe, jeden czekoladowy według przepisu podanego wyżej. Białka oddzielamy od żółtka, ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier. Na końcu wsypujemy powoli przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Delikatnie mieszamy i wylewamy do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia ciast. Pieczemy w piekarniku w temperaturze(...)masę.    Z każdego krążka zdejmujemy wierzchnią cienką warstwę ciasta oraz papier ze spodu. Na spód dajemy krążek biszkoptowy jasny, przekładamy kremem czekoladowym. Na krem kładziemy krążek czekoladowy, przekładamy kremem. Na górę dajemy drugi krążek biszkoptowy jasny, lekko przygniatamy dłońmi. Boki tortu wyrównujemy kremem czekoladowym i odsypujemy wiórkami kokosowymi. Wierzch tortu oblewamy polewą czekoladową i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia

Przepisy i porady kulinarne
jogurtowe babeczki z bananem i dżemem malinowym... 129

banan 1 większy, dżem malinowy 10 łyżeczek, polewa: - opisie, wiórki kokosowe - ile potrzeba mąkę przesiać z proszkiem, sodą do miski, wbić jajka, użyłam M, L wystarczą 3 sztuki wsypać cukier i mikserem wszystko utrzeć do połączenia składników wlać olej, jogurt naturalny i mikserem połączyć krótko składniki na dość gęste ciasto do foremek włożyć papilotki 12 sztuk, na dno położyć grubsze(...)nałożyć do foremek dżem malinowy po 1 łyżeczce i nakryć łyżką ciasta piec w 190 C około 25-30 minut, babeczki wystudzić - LUKIER: 1 łyżka dżemu malinowego, 2 łyżki cukru pudru, z 3/4 łyżeczki soku z cytryny, wszystko dobrze wymieszać i łyżeczką polać babeczki, posypać mokre wiórkami kokosowymi, zostawić do zastygnięcia - babeczki są smaczne i na deser

W Mojej Kuchni Lubię