ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:461/932)

Tort Rafaello z truskawkami 227

ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka  oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną.  Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.  Po ostudzeniu biszkopt przekrajamy na 3 blaty. Gotujemy mleko kokosowe.  Do niego dodajemy wiórki kokosowe  i tak gotujemy 30 minut od czasu do czasu mieszając

Pyszności Słodkości
Tort Rafaello z truskawkami 597

mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu biszkopt przekrajamy na 3 blaty. Gotujemy mleko kokosowe. Do niego dodajemy wiórki kokosowe i tak gotujemy 30 minut od czasu do czasu mieszając. Gdy wiórki wchłoną

Salonik smaków
Prosty przepis na chrupiące gofry 81

mleko, olej, żółtka, oba rodzaje cukru zmiksuj blenderem.  3. Białka ubij  ze szczyptą soli na sztywną piankę.  4. Delikatnie wmieszaj ubitą pianę do ciasta.   5. Wlej porcje ciasto na rozgrzaną gofrownicę i piecz przez około 2-3 minuty.  6. Podawaj od razu z owcami, syropem, miodem, bitą śmietaną lub posypane cukrem pudrem albo(...)piecze się z ciasta drożdżowego lub ciasta na zakwasie. Dzięki temu lżejsze i bardziej chrupiące niż inne rodzaje gofrów. Gofry z Liege (także z Belgii) szczycą się ponad 600-letnią historią. Przepis na nie stworzył szef kuchni księcia-biskupa Liège. Do tych gofrów też używa się ciasta drożdżowego, ale nieco gęstszego niż na gofry brukselskie. Ciasto na gofry z Liege

Cztery Fajery
MONTE – CIASTO MEGA CZEKOLADOWE Z SERKAMI MONTE 486

jest za słodki … nie jest też tortowy – jest za to niezwykle delikatny i fantastycznie komponuje się z biszkoptem. Kokos nie tylko pięknie zdobi, ale sprawia też , że ciasto pięknie pachnie i z całą pewnością znajdzie wielu wielbicieli! Gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! SKŁADNIKI: ( tortownica 21 cm ) BISZKOPT: * jajko – 4 szt * mąka pszenna(...)pokrywamy częścią masy, przykrywamy kolejnym biszkoptem, dociskamy i tak do wykończenia składników. Całość dokładnie wkoło smarujemy masą i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy na kilka godzin do lodówki ( najlepiej na noc! ). Smacznego! A jeśli macie ochotę na inne czekoladowe ciasta zajrzyjcie też na te! ( klik na zdjęcie

Ostra na Słodko
Śnieżny puch 293

ciasta, które jest niezbyt słodkie, orzeźwiające i lekkie. Coś pomiędzy sernikiem, a pianką typu ptasie mleczko. Dodatkowym atutem jest prostota jego przygotowania. Jedynie musimy uzbroić się w cierpliwość, aby całość stężała. Składniki na tortownicę o średnicy 26cm: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego 2 śnieżki w proszku 350 ml mleka 2 galaretki cytrynowe 450 ml wrzącej wody 80 g wiórek kokosowych(...)godzin lub najlepiej przez całą noc. Kokosowy wierzch: Masło stopić w garnuszku, dodać cukier (1/2 łyżki) oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się lekko zarumieni (uważać, aby nie spalić). Gdy wiórki przestygną to posypać nimi wierzch masy serowej. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Brownie z fasoli (bez cukru, tłuszczu i mąki) 157

minutach ciasto gotowe (nie licząc oczywiście oczekiwania na przestygnięcie ciasta ;).  To brownie jest jak dla mnie idealne - wilgotne, miękkie i mocno czekoladowe. Aż ciężko uwierzyć, że takie ciasto może być zdrowe i mało kaloryczne. Całość ma tylko 800 kcal, a więc w jednym kawałku jest niecałe 100 kcal! Fasola jest niewyczuwalna, a poziom słodkości zależy od własnych preferencji(...)zmiksować. Następnie dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować, aż do uzyskania gładkiej masy. Formę keksówkę wyłożyć papierem i posmarować olejem kokosowym. Wylać masę i piec przez około 35 - 40 minut. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i pokropić po cieście

Healthy food explorer
Naan-chlebek indyjski 91

różnić od siebie zależnie, od tego, w jakiej części świata zostaje przygotowany, można dodawać do nich różne przyprawy, zioła, aby wzbogacić ich smak. Ciasto przygotowuje się z mąki pszennej, drożdży, odrobiny jogurtu i oleju lub masła. Ciasto po wyrobieniu jest elastyczne, miękkie bardzo proste w przygotowaniu, oryginalne chlebki Naan wypiekane są w piecu tandoor, trudno o taki piec w domu(...)suchej patelni. Chlebek jest idealny do różnego rodzaju dipów, sosów, ryb, szczególnie polecam z soczewicą w mleku kokosowym. Chlebek jak już wspomniałam, można wzbogacić, dodając do niego czosnek, cebulę, czarnuszkę, sezam i zioła. Zaraz po upieczeniu należy posmarować masłem, co sprawia, że ciasto miękkie i robi się delikatne, najlepsze są zaraz po upieczeniu jeszcze ciepłe. Polecam! Print Naan - chlebek indyjski

SprawdzonaKuchnia.pl
Czekoladowe muffinki z malinami / Chocolate Raspberry Muffins 76

przepis bez miksera!). Do muffinek dodajemy ulubioną czekoladę (ciemną, mleczną lub białą - przy białej warto jednak zredukować ilość cukru w cieście) i maliny lub inne owoce sezonowe. W takich babeczkach dobrze sprawdzą się tez bakalie, skórka pomarańczowa i wiórki kokosowe. Tak naprawdę jeśli chodzi o dodatki, ogranicza Was tylko wyobraźnia. Gdy już raz je upieczecie, uzależnicie się od ich pieczenia(...)innych owoców sezonowych), 70-100 g ulubionej czekolady Połączyć mąkę, kakao, cukier, połowę czekolady i proszek. W drugiej misce wymieszać jajka, olej ijogurt. Szybko wymieszać zawartość obu misek. Ciasto przelać do natłuszczonych foremek (do 3/4 wysokości), powciskać maliny i resztę czekolady. Piec w 180 stopniach około 25 minut. Chocolate Raspberry Muffins Recipe: 1 and 3/4 cup of flour

Lekcje w kuchni
Ciasto Biskup 95

szklanka, wiórki kokosowe 1 szklanka, polewa: czekolada mleczna 100 g, mleko 4 łyżki, do nasączenia: woda 100 ml, sok z cytryny 1 łyżeczka, cukier waniliowy 1 łyżka, Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, co najmniej 10 min. Suche składniki przesiać. Do ubitych jajek dodać suche składniki i delikatnie wymieszać do połączenia. Ciasto biszkoptowe wylać na blaszkę wyłożoną(...)koniec dodać suchy mak oraz wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Bezę wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia. Piec w 170 st. C przez 30 min. Upieczoną odstawić do ostygnięcia, a następnie położyć na kremie.   Czekoladę rozpuścić na małej mocy palnika w mleku. Udekorować wierzch ciasta.  Przepis ze strony:  www.marta-gotuje.pl

kulinarne odsłony pati
Szarlotka z pomarańczą i kokosem 123

pomarańczy wzbogaca jej smak. Forma 20x32 cm Ciasto: 3 szklanki mąki 5 żółtek 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny Mus jabłkowy: 1,5 kg jabłek 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 szklanka cukru 2 pomarańcze 2 łyżki kaszy manny 1 łyżka cynamonu 3 łyżki wiórków kokosowych Jabłka obieramy, wycinany gniazda i kroimy na mniejsze kawałki(...)gotujemy aż dokładnie się rozpuści. Odstawiamy na chwilę aby mus przestygł. Wsypujemy surową kaszę manną, wiórki kokosowe i cynamon. Dokładnie mieszamy. Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dosypujemy cukier, dodajemy żółtka i posiekaną margarynę. Na wolnych obrotach miksera całość miksujemy. Ciasto musi wyglądać jak kruszonka. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180*C. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Wsypujemy

VioletoweKucharzenie
Tropikalny sernik kokosowy z musem ananasowym 197

moja ulubiona, sprawdzona receptura, z dodatkiem śmietanki, która sprawia, że sernik jest niesamowicie kremowy. Podczas chłodzenia w lodówce wiórki kokosowe oddają swój aromat i nadają wyczuwalnego aromatu. A wierzch? Mus jest Wam znany z wyżej wymienionego sernika. Ananas przełamuje słodycz ciasta i idealnie komponuje się ze smakiem kokosa. Całość znakomicie ze sobą współgra. Deser najlepiej smakuje schłodzony :) Spód(...)pieczenia.Wyłożyć masę i wyrównać. Schłodzić na czas przygotowania masy. Masa: 500 g twarogu tłustego 3/4 szklanki cukru pudru 250 ml śmietanki 36% 3 jajka 2/3 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki mąki pszennej Ser zmielić na kremową masę. Wszystkie składniki zmiksować krótko, na gładko. Masę wylać na podpieczony spód. Piec 60 minut w 160*C, aż sernik się zetnie

Chocolate Muffin Blog
Cocada z ananasem 160

dietetycznie)Sposób przygotowania:Miksujemy na papkę plaster ananasa. Ta papka powoduje, że zmieniliśmy troszkę proporcję dodając więcej cukru i wiórków. W misce mieszamy skondensowane mleko, cukier, wiórki kokosowe i papkę z ananasa, a następnie przekładamy do średniej wielkości garnka lub rondelka. Stawiamy na niskim ogniu (np. dla kuchenki indukcyjnej - moc 5) i gotujemy ok. 30 minut, mieszając(...)wystawmy na chwilę za okno/ na balkon do przestudzenia. Gotowe przekładamy do blaszki lub formy na ciasto (po ostudzeniu pokroimy w małe kawałki). My tym razem dla odmiany postanowiliśmy zrobić kuleczki które obtoczyliśmy w wiórkach kokosowych a następnie ułożyliśmy w małych foremeczek na muffinki (takich malutkich 25 - 40 mm). Odkładamy do lodówki na godzinę

Smaki Brazylii
Babeczki bez glutenu 50

Babeczki, czyli niezwykle popularne muffinki, to pyszne ciasta w postaci małych deserów, takie w sam raz na jedną porcję. Ich forma idealnie sprawdzi się na przyjęciach i imprezach, a zwłaszcza tych nieformalnych oraz piknikach. Babeczki uświetnią również wszelkie kinderbale dla najmłodszych, a robione samodzielnie w domu będą świetną, zdrową alternatywą dla gotowych słodyczy. Przedstawione przepisy na babeczki bezglutenowe to alternatywa(...)miód oraz mieszamy całość. 5. W drugiej misce mieszamy: mielone migdały, mąkę ryżową, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej, kakao, wiórki kokosowe oraz posiekane orzechy włoskie. 6. Do suchych składników dodajemy składniki mokre i mieszamy całość tylko do połączenia składników. 6. Ciasto nakładamy do przygotowanych papilotek, posypujemy posiekaną czekoladą i pieczemy około 25 minut. Środek muffinek może się trochę zapaść, jednak

Marcepanowa kuchnia
Krucha cynamonowa szarlotka 168

mąki pszennej (u mnie było to 400 g białej i 200 pełnoziarnistej) 300 g zimnego oleju kokosowego (lub innej zimnej margaryny roślinnej) 200 g cukru szczypta soli 2 czubate łyżki cynamonu około 2 kg jabłek ( u mnie Antonówki) Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto umieść na blacie i siekaj nożem aż do znudzenia, czyli do czasu aż masa stanie się wilgotna

greenscarf
Paluchy czarownicy Paleo 112

morskiej ok. 22 sztuki migdałów obranych ze skórki Polewa 2 łyżki musu kokosowego 2-3 łyżki gęstego mleka kokosowego kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego u mnie sok z buraka Sposób przygotowania Wszystkie składniki ciastek zagnieść razem w celu uzyskania jednolitego ciasta. W tym celu gorąco polecam użyć mikser planetarny ze specjalną przystawką do ucierania ciasta - 2 minuty i gotowe. Ciasto(...)schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, odrywać po kawałku i formować paluchy. Koniec każdego z nich udekorować migdałem na wzór paznokcia oraz nożem zrobić kilka poprzecznych nacięć w celu imitacji przegubów w palcach. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza w termoobiegu przez ok 25 minut aż ciastka dobrze się zrumienią (czym

Modern Cave Girl