ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:467/932)

Makowa panienka 195

makiem i krem na bazie budyniu z nutą cytrynowego smaku jest bardzo orzeźwiający. Ciasto pięknie się prezentuje i jest idealne do kawy. Składniki: na biszkopt: 8 białek 4 żółtka 150 g drobnego cukru 150 g suchego maku 100 g zmielonych migdałów 100 g wiórków kokosowych na krem: 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)jajka pół szklanki cukru cukier waniliowy 1 kostka miękkiego masła (200 g) pół szklanki soku ze świeżo wyciśniętych cytryn otarta skórka z jednej cytryny oraz: 100 g wiórków kokosowych(uprażonych na suchej patelni na złoty kolor) pół szklanki wody z sokiem cytrynowym i cukrem pudrem do nasączenia biszkoptu słoiczek dżemu np.z czarnej pożeczki Wykonanie: Białka ubić na sztywno i dodawać

Pysznie & Pięknie
Babka czekoladowo-kokosowa 186

Następnie dodajemy w dwóch partiach na zmianę mąkę z proszkiem i solą oraz mleko.  2. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcjach około 1/3 i 2/3.  Do większej porcji dodajemy kakao, miksujemy do połączenia składników. Do drugiej, mniejszej dodajemy wiórki kokosowe, miksujemy do połączenia składników. Keksówkę (u mnie 12x30cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę kakaową

Szefowa kuchni
orkiszowe kokosanki z bananem 128

sobą mieszamy. Dużą blachę wykładamy pergaminem, a następnie , za pomocą łyżki, układamy na niej porcje ciasta. Teraz blachę z ciastkami wkładamy do nagrzanego wcześniej, do 180 stopni, piekarnika i pieczemy  przez 12-15 minut. Wyjęte ciastka studzimy posypujemy jeszcze szczyptą kokosowych wiórków  i podajemy

Miód i pieprz
Zdrowe ciasteczka cytrynowo-kokosowe 72

najlepsza zachęta Oto przepyszne zdrowe ciasteczka cytrynowo-kokosowe. Ciasteczka sprawdzą się idealnie jako przekąska podczas zabawy na świeżym powietrzu Zaraz po wyjęciu z piekarnika Zdrowe ciasteczka cytrynowo-kokosowe – składniki (20 sztuk): 1 szklanka kaszy mannej, 3/4 szklanki mleka (najlepsze będzie kokosowe ale spokojnie można użyć innego), 4 łyżki wiórków kokosowych niesiarkowanych, wyciśnięty sok z połowy cytryny, otarta skórka(...)sztywną pianę. Na koniec dodaj ubite białko do ciasta i wmieszaj je delikatnie łyżką. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję jak na zdjęciu poniżej. Nakładaj ciastka za pomocą łyżki na blaszkę z papierem do pieczenia i delikatnie je spłaszczaj. Piecz przez około 20 minut w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję Spróbuj także: ciasteczka kokosowo-owsiane

Natka Pietruszki
Pralinki Rafaello 98

miksera włożyć wszystkie składniki, wymieszać na jednolitą masę. Odłożyć na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto wyjąć, na dłoni formować kulki wielkości znanego nam Rafaello, robić w środku wgłębienie do którego wkładamy 1 migdał. Zlepiamy i formujemy kulkę. Gotowe obtaczamy obficie w wiórkach kokosowych. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Gotowe, prawda że proste:) Smacznego:) Artykuł Pralinki Rafaello pochodzi

gotuj ze mną
Raw proteinowe ciacho orzechowe (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 121

klonowy zmielić blenderem na gładką masę. Dodać odżywkę białkową, mąkę kokosową i migdałową, posiekane orzechy i wszystko wymieszać (mąki kokosowej najlepiej dać 2 łyżki i dolewać po troszeczku napój roślinny tak aby wszystko wymieszać, jednak masa ma być bardzo gęsta). Ciasto jest gęste i lepkie, dlatego za pomocą łyżki maczanej w gorącej wodzie należy ubić je w kwadratowym naczyniu

Candy Pandas
Pączki z nadzieniem kokosowym 156

cukier puder olej do smażenia kokos do posypania krem kokosowy ala nutella Przygotowanie:  Do naczynia wlać szklankę letniego mleka dodać pokruszone drożdże, łyżeczkę mąki, łyżeczkę cukru i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy drożdże wyrosną dodać przesianą mąkę, kokos, żółtka utarte z cukrem, spirytus i esencję waniliową. Przerobić ciasto, dodać roztopione letnie masło i wyrabiać tak długo(...)ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Odrywając po kawałku uformować z ciasta pączek o średnicy około 5 cm. Układać na stolnicy posypanej mąką do ponownego podrośnięcia. Smażyć w gorącym oleju z dwóch stron. Pączki wyjąć i odsączyć na ręczniku papierowym.  Krem kokosowy rozmieszać i za pomocą rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką nadziewamy pączki z boku wciskając

Ala piecze i gotuje
TARTA LCHF (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 185

Dzisiaj coś dla fanów tart i ciasta kruchego. Przepis jak zawsze jest niezwykle prosty i stanowi bazę zarówno dla słodkich, jak i wytrawnych wersji. Różnią się one tylko przyprawami i dodatkami, które dobieramy w zależności od rodzaju przygotowywanej tarty Składniki: 100 g mąki kokosowej 30 g mąki migdałowej 80 g oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF(...)zależności od nadzienia): sól, pieprz, czosnek, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie, oregano, kminek,   Wszystkie składniki wymieszać dokładnie na gładką masę. Można użyć blendera lub miksera. Formę dokładnie wylepić gotowym ciastem dociskając je do spodu oraz brzegów. Sekretem ciasta kruchego jest jego nakłucie widelcem. Dzięki temu podczas pieczenia spod ciasta wydostaje się para i nie powstają wybrzuszenia. Polecam docisnąć widelcem również

Ola la LCHF
BEZGLUTENOWA PIZZA WEGAŃSKA 117

można przyrządzić jej zdrową wersję. Na taką właśnie zapraszam. U mnie na bezglutenowym cieście, z dużą ilością sosu pomidorowego i aromatycznymi warzywami. Pychotka! Składniki na formę o średnicy 26 cm: 2 szkalnki bezglutenowych płatków owsianych, 100 ml wody, 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego (rafinowanego), 1/3 szklanki passaty pomidorowej, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka bazylii, szczypta soli himalajskiej, szczypta pieprzu, pół

Jeść, by żyć w zdrowiu
Drożdżówki z czereśniami 147

chałki. Składniki (wyszło mi 8 ogromnych) 900 g mąki pszennej 0,5 litra mleka sojowego 150 g masła kokosowego 50 g drożdży 150 g cukru szczypta soli łyżeczka esencji waniliowej farsz: czereśnie przesmażone z niewielką ilością cukru, odsączone Dokładne wykonanie ciasta drożdżowego znajdziecie pod tym linkiem: http://www.greenscarf.pl/weganskie-buleczki-cynamonowe/ A tak je formowałam: Ciasto dzielimy na części, każdą rozwałkowujemy

greenscarf
Kurkuma Superblend z kardamonem / nektar z kwiatu Palmiry - Siła Roślin 70

pieprzu. Takie złote mleko instant! nektar z kwiatu Palmiry – zwany także cukrem z palmy kokosowej pachnie słodko i melasowo. Cukier firmy SugaVida jest drobniejszy od klasycznego cukru kokosowego i w smaku odrobinę bardziej melasowy. Poziom słodkości za to jest wyrównany. Fantastyczny dodatek do deserów i ciast, na zimno i do wypieków. Podsumowanie: Jeżeli szukacie czegoś pysznego na jesienno-zimowe wieczory

Candy Pandas
Dietetyczna szarlotka bez mąki, cukru i jajek! 286

jedyny i nie powtarzalny smak. Postanowiłam ją przygotować w wersji dietetycznej. Mamy lato, każda z nas dba o sylwetkę i raczej stara się unikać dodatkowy kcal. Dlatego to ciasto jest bez mąki, bez cukru i bez jajek! I w dodatku robi się je błyskawicznie! Ma za to dużo cynamonu, który uwielbiam łączyć z jabłkiem! Idealne ciacho dla dzieci, pyszne podawane(...)cynamon, stewia, kasza manna i tak do skończenia się składników. Samą górę obsyp mocno cynamonem i polej resztą oleju kokosowego (ewent. masłem). Całość wstawiamy do piekarnika na 35 minut temp. 190 stopni C. Grzanie dół + termoobieg. Po wyjęciu z pieca ciasto odstaw na godzinę, dopiero wyjmij z formy, będzie jeszcze ciepłe i takie już można jeść. Można też poczekać

SMYKWKUCHNI
Pyszna babka z kokosem 173

babka z kokosem. To jedno z ciast, które zawsze się udaje i smakuje. Dodatek kokosa powoduje, że babka z każdym dniem staje się coraz bardziej wilgotna. Jeśli nie zjecie ciasta od razu, to polecam je przechowywać pod przykryciem, wówczas będzie jeszcze pyszniejsza. Zapraszam na przepis. Pyszna babka z kokosem 2016-04-14 16:09:59 Write a review Save Recipe(...)cukier i cukier wanilinowy. Miksujemy na puszystą masę. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Następnie powoli dodajemy tak przygotowaną mieszankę do słodkiej masy jajecznej, ciągle miksując. Na koniec wlewamy powoli przestudzoną margarynę. Ciasto wlewamy do natłuszczonej i obsypanej np. mąką keksówki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 45 minut

Słodkie okruszki
Czekoladowe ciasto z serka wiejskiego. 236

wanilii (lub cukru waniliowego) szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego ok. 60 ml mleka pasek posiekanej gorzkiej czekolady ekologiczne wiśnie, śliwki i orzechy włoskie Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Następnie przelać ciasto do natłuszczonego naczynia, na wierzchu udekorować bakaliami i piec około 30 minut (grzanie

Poranek na słodko
Muffiny z budyniem 112

biała czekolada lub wiórki kokosowe Wykonanie Gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale z mniejszą ilością mleka (300 ml) Zostawiamy do przestygnięcia. Wszystkie suche składniki mieszamy razem. W drugiej misce ubijamy jajka i dodajemy do nich olej i mleko. Dokładnie mieszamy i dodajemy do składników suchych. Wszystko razem mieszamy, żeby uzyskać gładką masę. Gotowe ciasto nakładamy do foremek(...)żeby zakryło dno). Następnie nakładamy po małej łyżeczce budyniu i przykrywamy kolejną porcją ciasta. Piec w temperaturze 180 C ok. 15-20 minut. Wszystko zależy od naszego piekarnika. Upieczone babeczki polewamy  polewą i posypujemy startą białą czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Polewa: 2 łyżki masła 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 2 łyżki śmietany lub mleka W rondelku rozpuszczamy

The Sweet Damsel