Moja córka podskakuje z radości - hurrrrrrra hurrrrrrrra Rafaello no w końcu.............. Ech ależ mają ze mną dobrze :) Wzięłam udział w akcji Ciasto na niedziele gdzie wspólnie robimy różne smakołyki. Na ten tydzień wybrałyśmy ciacho bez pieczenia. Jestem ciekawa jak wyjdzie:) Składniki: masło 350 g mleko 1 litr budyń 4 x 40 g waniliowy lub śmietankowy(...)boki też.Na dno kładę krakersy, tam gdzie nie mieszczą się to kruszę w palcach. Nakładam 1/3 kremu kokosowego i przykrywam następną warstwą krakersów.Teraz następna warstwa kremu, krakersy i krem. Na końcu posypuje kokosem by zakryć krem. Ciasto przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki . Najlepsze ciasto jest następnego dnia
Różowa kuchniałyżki brązowego cukru 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki wiórków kokosowych. Dodatkowo : 700 g śliwek Wykonanie: Masło rozpuścić , przestudzić. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę , ciągle miksując wlać masło , Wsypać przesiane mąki i proszek do pieczenia. Ubić do połączenia składników. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki wypestkować , małe pozostawić w połówkach
Malinowa KawiarenkaWszyscy znają marchewkowe ciasto. My dziś postanowiliśmy przedstawić Wam bardzo dobre ciasteczka marchewkowe, które są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Można je przygotować razem z dzieckiem w wolnym czasie. Składniki: 7 małych marchewek 35 g wiórków kokosowych 75 g miodu 70 g mąki 2 jajka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
cookpl/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto bananowe bez cukru, bez glutenu Składniki: 100g mąki ryżowej 130g mąki gryczanej 130g mąki ziemniaczanej 110g ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 1 płaska łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 3 bardzo dojrzałe banany (ze skórką o wadze około 460g) 300ml mleka (dowolnego może być roślinne) 100g oleju kokosowego – roztopionego 3 jajka 2 łyżeczki(...)drugiej miski przełożyć dojrzałe banany i rozgnieść je widelcem. Dodać mleko (użyłam krowiego), wlać olej kokosowy, dodać jajka, ekstrakt waniliowy i wymieszać mikserem do połączenia składników. Dodać suche składniki i znów wymieszać mikserem, aż składniki się połączą, proszę za długo nie mieszać. 3. Ciasto podzielić na dwie mniej więcej równe część. Jedna może być troszkę mniejsza od drugiej. Do mniejszej
Mała Cukierenkastarej gazetki. Jabłeczniki można również zobaczyć u : linki wstawię ciut później.. Ciasto: 225 g margaryny 3 żółtka 14 łyżek cukru 2 szkl.mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 35 g śmietany gęstej 18% Masa z jabłek 1 kg jabłek cukier malinowy Skworcu Masa kokosowa 125 g margaryny 2 jajka 1 szkl.cukru pudru 20 dkg wiórków kokosowych
Moje domowe kucharzeniepudru 2 łyżki soku z cytryny odrobina wody barwnik spożywczy żółty Zielone wiórki kokosowe Miękkie masło miksujemy do białości. Dodajemy po jednym żółtku cały czas ucierając, cukier waniliowy, cukier puder, sok i otartą skórkę z cytryny. Masę mieszamy z mąką i pianą ubitą z białek. Ciasto przelewamy do foremki na babkę i pieczemy ok 50-60min godz
Smakołyki Asibiałka ¾ szklanki cukru pudru Szczypta soli 1 czubata łyżka wiórek kokosowych białych Dodatkowo: 1 mały słoiczek domowych powideł śliwkowych lub kwaśnego dowolnego dżemu Sposób przygotowania: Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, cukier i pokrojoną na małe kawałki palmę, po czym zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Do jednej wsypać kakao i ponownie zagnieść. Ciasto białe
Wanilia i Kardamonjest potem patrzeć na sięgające do klosza ręce i znikające w szybkim tempie ciasteczka. I po roku, gdy zapominam o zmęczeniu i tych „godzinach” spędzonych na zarabianiu ciasta, wałkowaniu i pieczeniu, chcę to powtórzyć;) Te ciasteczka nadają się nie tylko na Święta. Są pyszne (mam nawet wrażenie, że z biegiem czasu coraz lepsze). O wyraźnie kokosowo-malinowym smaku(...)jasną, puszystą masę. Dodajemy jajko i miksujemy do połączenia. Mąkę mieszamy ze zmielonymi wiórkami kokosowymi, proszkiem do pieczenia oraz cukrem wanilinowym, dodajemy do masy maślanej i miksujemy na niskich obrotach miksera, tylko do połączenia. Odstawiamy do schłodzenia (na około 1 godzinę). Ze schłodzonego ciasta odkrawamy mniej więcej 1/3 i wałkujemy ją na podsypanym mąką blacie. Pozostałe ciasto trzymamy w lodówce
Smaki Na TalerzuJeżeli lubicie azjatyckie klimaty i tajskie smaki w polskim wydaniu, kurczak w mleczku kokosowym na pewno Wam zasmakuje! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl
Bardzo Gruby Smokzawartości węglowodanów i wysokim udziale błonnika. W dodatku całkowicie bezglutenowa! Mleko kokosowe : Składnik upłynniający masę, a jednocześnie źródło tłuszczu i cennych składników odżywczych Tłuszcz : Do wyboru w zależności od tego czy wybierzesz formę naleśników czy gofrów. W pierwszym przypadku najlepiej sprawdzi się masło klarowane lub rafinowany olej kokosowy (do smażenia), a w drugim płynne tłuszcze takie, jak olej z awokado(...)jajka 50 ml mleko kokosowe ((nie napój!) lub śmietanka kremówka) 15 g błonnik bambusowy ((ok. 3 łyżki)) 0,5 łyżeczki proszek do pieczenia (bez fosforanów w przypadku gofrów (opcjonalnie)) 15 g masło klarowane (lub olej kokosowy do smażenia a w przypadku gofrów olej MCT lub olej z awokado) Wszystkie składniki oprócz tłuszczu zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta na naleśniki
Modern Cave GirlPudding chia z mango i mleczkiem kokosowym to pyszny deser, który przyniesie orzeźwienie w upalny dzień. Delikatny, kremowy pudding waniliowy na bazie popularnego superfoods, czyli nasion
Na-talerzu.plnadszedł czas, aby wykorzystać dynię do wykonania pysznego koktajlu . Prawdziwa uczta. Koktajl z dynią i ananasem jest słodki, ale zrównoważony. Delektujmy się każdego dnia smakiem dyni , pomarańczy , marchewki , wody kokosowej , ananasa i imbiru . Istna bomba witaminowa! Tek koktajl smakuje lekko tropikalnie, więc podarujmy sobie odrobinę przyjemności popijając zdrowy koktajl z dynią i ananasem . Dynia jest warzywem bogatym w witaminy(...)dyni – 100 ml wody kokosowej Wszystkie składniki kroimy na małe kawałki i wkładamy do kielicha blendera. Wlewamy wodę kokosową i blendujemy do momentu aż uzyskamy gładki koktajl. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty dolewamy więcej wody kokosowej. Ziemista dynia spotyka się z tropikalnym , słonecznym ananasem , w tym deserowym koktajlu , który smakuje lepiej niż niejedno ciasto . Ten koktajl nie wymaga żadnych
Zdrowy Styl Joannywersji bezglutenowej, gdyż panierka nie jest z pieczywa, ani z bułki, ani z chleba, jest z dodatkiem jajka, jogurtu i mąki kukurydzianej z odrobiną kurkumy. Ta panierka, a właściwie ciasto, daje po usmażeniu efekt chrupiącej skórki na schabie, do tego jest smaczna i ma ładny kolor za sprawą właśnie mąki kukurydzianej. Mąkę kukurydzianą otrzymuje się przez zmielenie ziaren kukurydzy(...)panierce z bułki tartej robię różne wersje kotletów wieprzowych czy kotletów drobiowych, w wersji bezglutenowej robiłam np. schab w cieście naleśnikowym , stripsy ze schabu w panierce kukurydzianej. Kurczak w panierce kukurydzianej. Stripsy z kurczaka. czy kotlety w kokosowej panierce . Polecam też przepis na kurczaaka à la KFC czy pieczone w piekarniku kąski ze schabu . Składniki dla 4-5 osób
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciasteczka jaglano-kokosowe, są niesamowite! Składniki: 3-4 ciasteczka 50g mąki jaglanej 10g wiórek kokosowych 20g erytrytolu 30g oleju kokosowego 20ml zimnej wody szczypta proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Do miski wsypać mąkę jaglaną, wiórki kokosowe, erytrytol, olej kokosowy, proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać zimną wodę. Dokładnie zagnieść. Za pomocą wilgotnych dłoni z ciasta uformować kulki
Truskawkowa Fiestamąkę pełnoziarnistą, to bułeczki będą mniej wyrośnięte. Jakie wlać mleko? Ja robiłem już na chyba wszystkich roślinnych mlekach i zawsze ciasto wychodziło idealne. Porwij ze sklepowej półki takie jakie lubisz lub ukręć własne mleko z nerkowców lub mleko kokosowe . Artykuł Zakręcone bułeczki drożdżowe z kremem czekoladowym pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
BlendmanSkładniki: Beza: 4 białka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Krem: 500 g serka
Qchnia po prostułyżka cukru pudru 175 g mandarynek z puszki galaretka pomarańczowa: 200 ml soku pomarańczowego 2 łyżki galaretki pomarańczowej wiórki kokosowe do dekoracji Spód sernika: Do miski przesiewam mąkę, dodaję kakao, żółtko, puder, wodę, masło i zagniatam krótko ciasto. Formę o średnicy 21 cm jej dno wykładam papierem do pieczenia. Z ciasta ugniatam spód i wstawiam do lodówki formę na godzinę
wesoła kuchniaPieczony kurczak to idealne danie na niedzielny obiad. Kurczak jest takim mięsem, które smakuje praktycznie każdemu. Warto jednak wiedzieć jak upiec kurczaka, aby był soczysty, miękki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pieczone pałki z kurczaka z cytryną i ziemniakami to może być nie tylko weekendowa propozycja na rodzinny obiad. Możecie zrobić ją każdego innego dnia, spakować w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jaja od zielononóżki 1/2 szklanki mleka bez laktozy 1 łyżka kakao szczypta cynamonu 2 łyżki cukru kokosowego 2 łyżki śmietanki kokosowej 6 kostek gorzkiej czekolady orzechy pekan banan kilka listków melisy Mąkę przesiać dodać resztę składników i wymieszać ciasto. Odstawić. Patelnię wysmarować olejem. Rozgrzać piekarnik na 200 stopni C. Włożyć patelnię i kilka minut pozostawić aby się rozgrzała. Wyjąć
AZgotuj!Przed nami ostatnie dni roku. Moja propozycja na pożegnanie Starego Roku ciasto jaglane smakiem przypominające snickersa, zachęcam 🙂 Składniki Masa: 200 g kaszy jaglanej 750 ml mleka 3 łyżki wiórków kokosowych 4-5 łyżek cukru Spód: 100 g płatków jaglanych 140 g masła orzechowego 40 g namoczonych daktyli Karmel 90 g masła orzechowego 110 g … Czytaj dalej A La snickers
gotuj ze mnąciasto dedykowane jest dla tych, którzy lubią kokosanki. Jego spód zrobiony jest z masy, z której zwykle formuję kokosowe ciastka
Przepisy Kulinarnesię nie udać Składniki na formę 20×25 cm/tortownicę 26 cm – ciasto nie będzie bardzo wysokie, ot takie idealne na gryza: 200 g mąki pszennej 100 g dowolnej mąki orzechowej, czyli mielone migdały, orzechy włoskie lub tak jak u mnie mąka kokosowa 200 ml oleju roślinnego 1 średni banan 300-400 g owoców 150 g cukru czubata
greenscarfProsty w przygotowaniu i smaczny sernik bez pieczenia. Cukier kokosowy oraz wiórki kokosowe nadają niesamowitego aromatu. Kajmak dodatkowo nadaje słodyczy. Forma 24x24 cm 1 kg twarogu
VioletoweKucharzeniejest sucha dodajemy również serek lub krem czekoladowy. Mieszamy wszystko i przekładamy na blaszkę. Wyrównujemy ciasto i wstawiamy do lodówki. Ciasto po kilku godzinach kroimy na kawałki i oblewamy polewą. Wedle uznania posypujemy kandyzowanymi owocami, bakaliami lub wiórkami kokosowymi. POLEWA: Margarynę roztapiamy, dodajemy pozostałe składniki i podgrzewamy do rozpuszczenia - nie gotujemy. Studzimy. Smacznego
Kuchnia od dwojgaprzypadku jest to tylko brak lukrowej polewy lub lukrowej postaci, która stoi po środku torta. ;) Zapraszam do spróbowania mojego nowego ciasta! Składniki: borówki - 250gmigdały w płatkach - 100gczekolada min.85% kakao - 80g lub samo kakao - 50gser ricotta - 200gser mascarpone - 500golej kokosowy - 50gjajka - 5 szt.śmietana 36% - 100gwiórki kokosowe - 80gcynamon - wg uznaniakardamon - wg uznaniastewia (opcjonalna) - wg uzniania Sposób przygotowania: Nastaw piekarnik
Keto Przepisyposiekanej gorzkiej czekolady Wykonanie: Mleko podgrzać i wymieszać z syropem klonowym. Chwilę ostudzić. Mąkę przesiać do miski, dodać wiórki kokosowe, cukier, sodę i posiekaną czekoladę. Do mleka dodać roztrzepane jajka i wymieszać mokre składniki z suchymi. Gotowe ciasto przełożyć do papilotek. Piec ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego
Trufelkowonajważniejsze zawsze się udają 😉 Są super pomysłem na wykorzystanie białek, które czasem zalegają nam w lodówce od jakiegoś ciasta czy kremu. Idealne do popołudniowej "małej czarnej" 😊 Składniki: ( na 24 ciasteczka) 4 białka jaj 200 g wiórków kokosowych 1/2 szkl. cukru (lub 5 łyżek erytrytolu) 80 g masła szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Walijskie PichcenieSKŁADNIKI (4 porcje) 250 g śmietany kremówki 36% 250 ml mleka kokosowego 70 g cukru 3 listki żelatyny lub 3 łyżeczki
La grande e la piccola cuocaKilka dni temu na blogu widzieliście ciasto ryżowe z rabarbarem. W kuchni nie lubię nudy, dlatego kiedy wczoraj zbierałem następną partię dojrzałego rabarbaru, uznałem, że do
Gar Zdrowiakokos. z cytrynką był o niebo lepszy od zwykłej wersji ) 3. Wyrośnięty zaczyn drożdżowy dodajemy do mąki razem z mleczkiem kokosowym ( jeśli wasze mleczko w puszce jest zastygnięte, przełóżcie potrzebną część do garnuszka i podgrzejcie do jego rozpuszczenia ). ciasto wyrabiamy tak długo aż będzie odchodzić od miski. Ciasto ma być dość twarde. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia
Gotowanie...to proste !słodziwa szczypta soli ½ łyżeczki sody lub bezglutenowego proszku do pieczenia Przygotowanie: W misce (lub blenderze) mieszamy jajka, miód oraz olej kokosowy. Dodajemy mąkę zmieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Kolejny raz mieszamy wszystko razem, aby uzyskać jednolite ciasto. Pieczemy w gofrownicy około 3 minut lub tyle ile podaje instrukcja. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe gofry (paleo) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifemini głoda. Smakują jak zwykła szarlotka, są lekko chrupiące i słodkie. To taka wersja przenośna ukochanego przez większość ciasta w zdrowszej wersji. Składniki na 6 dużych babeczek: 10 płaskich łyżek mąki owsianej 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 4 łyżki jogurtu naturalnego bez laktozy (można dodać więcej) Garść orzechów włoskich 1/2 jabłka Przygotowanie: Jabłka kroimy
CzarnawisienkaUwielbiam pieczarki. Mogłabym jej jeść pod wieloma postaciami. Są wspaniałą bazą do sosów (polecam Wam sos na bazie mleczka kokosowego ), idealne do łazanek i wielu sałatek oraz jako samodzielna przekąska. Dziś zapraszam Was na pieczarki w chrupkim cieście kukurydziano-maślankowym. Idealne na przyjęcie (zwiększcie ilość) lub od tak gdy mamy po prostu na coś ochotę Spróbujcie. Składniki: (na 8 sztuk
Słodkie okruszkiotwierajcie i za pieczenie muffinek od razu się zabierajcie. Szybko kilka składników przygotujcie robotem je zmiksujcie, do foremek ciasto dajcie i za robienie kawy się zabierajcie. Chwilę poplotkujcie i już z piekarnika muffiny wyjmujcie. Taka babeczka kokosowa sprawi, że słodsza będzie Wasza rozmowa 😃 🙌 💑 Składniki: 3 jaka, 8 łyżek cukru białego, 50 ml oleju z dodatkiem oleju
Moniki SmakołykiBakaliowe blaty przełożone budyniowym kremem i brzoskwiniami, to pyszne połączenie, które jeszcze lepszego smaku nabiera podane ze schłodzonym, owocowym winem Monte Santi – ma piękny, intensywny
czarrna od kuchniczym odcedzamy i odkładamy do wystudzenia. Gdy nasza dynia nie jest już gorąca, blendujemy ją z bananem i mlekiem kokosowym- do uzyskania gładkiej konsystencji. Do zblendowanych składników dodajemy mąkę, wiórki i ksylitol- całość dokładnie mieszamy. Z gotowego ciasta lepimy kuleczki, które naprzemiennie obtaczamy raz w mące, raz w wiórkach. * Łatwiej będzie nam je obtaczać, gdy gotowe kuleczki delikatnie zwilżymy
healthy dreamsczekolady (u mnie gorzka oraz mikro kropla truskawkowa) W misce umieścić płatki, mąkę i cukier. Całość zalać rozpuszczonym olejem kokosowym, wymieszać i połączyć z jakiem. (Powinna powstać jednolita konsystencja.) Na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut
Di gotujetakie pyszności codziennie? heheheh Tosty francuskie to idealne rozwiązanie wtedy kiedy w domu macie czerstwe pieczywo, bądź został Wam kawałek ciasta lub bułki drożdżowej. Warto wtedy je wykorzystać i przygotować właśnie tosty francuskie, ja swoje smażyłam na oleju kokosowym, ale możesz użyć także masła. Tosty można podać z dowolnymi owocami, bądź konfiturami własnej roboty. Ja podałam je z borówkami, pokrojonym
SMYKWKUCHNIPRZEPYSZNIE! SKŁADNIKI: - 250g mąki ze zmielonych płatków owsianych pełnoziarnistych - 110g oleju kokosowego - 2 żółtka - 2 łyżki mleka - stewia 1-2 łyżeczki -płaska łyżeczka proszku do pieczenia ponadto: - 400g jagód (można dodać więcej nawet 550g) - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - łyżeczka stewi - 2 łyżeczki miodu WYKONANIE: - wszystkie składniki na ciasto połącz łyżką, potem dłonią, ciasto może być kleiste, nie szkodzi wstaw
SMYKWKUCHNINiebo w gębie Składniki: spód: 150 g herbatników maślanych 100g wiórków kokosowych 100g masła krem: 500g serka waniliowego naturalnego 100g śmietany 12 % 1/2 puszki karmelu
czarrna od kuchniPyszne i aromatyczne egzotyczne mini serniczki z ananasem, wiórkami kokosowymi i cytrynową nutą. Posmakują każdemu łasuchowi :) Składniki: Spód: 250 g herbatników z czekoladą 3 łyżki wiórek
Na Ciasteczkowych PapierachTo miało być inne ciacho, ale plany uległy zmianie bo przypomnieliśmy sobie, że nasza koleżanka jest weganką i jeżeli będzie takie jak przewidywał
Kuchenne WariacjeŚwietny pomysł na deser bez pieczenia! Składniki na masę kokosową: ½ kostki masła ½ kostki margaryny ½ szklanki cukru pudru 10 dag wiórków kokosowych sok z cytryny do smaku
Tradycyjna Kuchniaprzygotowaniu jest banalnie prosty a smakuje rewelacyjnie. Sam rozpływa się w ustach i doskonale sprawdza się jako nadzienie do naleśników, ciast, ciasteczek. Można dodawać go do koktajli lub wyjadać prosto ze słoiczka. Pycha! Od siebie dodałam odrobinę mleczka kokosowego, ale nie jest to obowiązkowe. Zrobiłam z połowy proporcji składników. 200g wiórek kokosowych 2 łyżki cukru pudru Opcjonalnie
Di gotujestopni C. Ostudzony ryż połączyć w misce z roztopionym masłem, a następnie dokładnie zblendować. Dodać budyń, cukier, wiórki kokosowe i jajko. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać niewielkie porcje ciasta, zachowując odstępy. Na każdym ciasteczku docisnąć krążek ananasa. Zlepić brzegi. Dodać rodzynki (opcjonalnie). Piec przez 15-20 minut w temperaturze
Kuchnia Elliesoli - i nic więcej :) Dolewamy zawartość kubka z drożdżami, mieszamy wszystko dokładnie na ciasto o konsystencji gęstej śmietany (gdyby było za rzadkie, dosypać jeszcze trochę mąki), przykrywamy miskę i odstawiamy na bok. Szykujemy patelnię, olej do smażenia (u mnie niezmiennie jest to OLEJ KOKOSOWY PURE (Coco Farm )), duży talerz do odkładania gotowych racuchów, talerze i sztućce na stół
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmleka 1,5% 1/4 łyżeczki sody 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatki - dowolne U mnie: truskawki, mandarynki, 2 łyżeczki wiórków kokosowych, syrop klonowy do polania Przepis: Mąkę przesiewamy, dodajemy sodę, kakao, jajko i mleko. Całość miksujemy delikatnie aż ciasto będzie gładkie. Gęstość ciasta sprawdzamy za pomocą łyżki (jeżeli ciasto po niej spływa i pozostawia warstwę na wierzchu, ciasto ma odpowiednią
Emcia Pichci