ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:481/932)

Pierniki kokosowe 96

połączenie smaków-kokosowego i przyprawy do piernika. Nie wykańczałam ich lukrem, bo to mają być w końcu ekspresowe pierniczki, dlaczego oprószyłam je delikatnie cukrem pudrem (zmielonym słodzikiem) i polałam rozpuszczona gorzką czekoladą. Do wykonania pysznych pierniczków użyłam MĄKI SZYMANOWSKIEJ od POLSKIE MŁYNY . Jest to rodzaj uniwersalny i sprawdza się w wielu przepisach, czy to ciasta różnego rodzaju, czy mniejsze wypieki(...)było większych kawałków. 2. Wysypujemy na blat mąkę i wiórki kokosowe, dodajemy proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do piernika. 3. Mleko mieszamy z jajkiem i olejem. 4. Na suche składniki wykładamy zblendowane owoce i na koniec dodajemy mokre składniki (porcjami, nie wylewamy od razu wszystkiego). Wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie części. 5. Każdą część rozwałkowujemy na placek

zdrowo i aktywnie
Pierniki kokosowe 108

połączenie smaków-kokosowego i przyprawy do piernika. Nie wykańczałam ich lukrem, bo to mają być w końcu ekspresowe pierniczki, dlaczego oprószyłam je delikatnie cukrem pudrem (zmielonym słodzikiem) i polałam rozpuszczona gorzką czekoladą. Do wykonania pysznych pierniczków użyłam MĄKI SZYMANOWSKIEJ od POLSKIE MŁYNY . Jest to rodzaj uniwersalny i sprawdza się w wielu przepisach, czy to ciasta różnego rodzaju, czy mniejsze wypieki(...)było większych kawałków. 2. Wysypujemy na blat mąkę i wiórki kokosowe, dodajemy proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do piernika. 3. Mleko mieszamy z jajkiem i olejem. 4. Na suche składniki wykładamy zblendowane owoce i na koniec dodajemy mokre składniki (porcjami, nie wylewamy od razu wszystkiego). Wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie części. 5. Każdą część rozwałkowujemy na placek

Zdrowie i pysznie na talerzu
Keto leniwe pierogi (kluski) (LowCarb, bez glutenu) 47

zagęszczaczy, może nawet także śmietany kokosowej ...? Muszę spróbować i dam znać co z tego wyjdzie! Keto kluski leniwe 🌾 Błonnik bambusowy Określany także mianem mąki bambusowej. Substancja wiążąca wszystkie składniki w całość oraz zwiększająca zawartość błonnika w produkcie końcowym. 🎈 Guma guar Towarzyszka błonnika bambusowego i kolejny zagęstnik, który pozwala uzyskać prawidłową konsystencję ciasta. Wydaje mi się (ale nie próbowałam(...)masło klarowane (do podsmażenia) Sos 100 g śmietana (kwaśna lub kokosowa) 2 łyżki erytrytol w pudrze ¼ łyżeczki cynamon 0,5 łyżeczki ekstrakt z wanilii borówki (lub inne owoce do dekoracji) Kluski leniwe Jajko wymieszać z twarogiem na gładką masę. 1 Dodać suche składniki i wyrobić elastyczne ciasto. Podzielić je na 4 części, z każdej uformować rulon, spłaszczyć go i kroić

Modern Cave Girl
Tarta Truskawkowa Chmurka 199

obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego koloru. Ciasto wyjąć, wystudzić na kratce. Truskawkowy budyń: 0,5 kg truskawek, opłukanych i odszypułkowanych 500 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Do wysokiego naczynia odlać pół szklanki mleka (z tych 500 ml), dodać mąki, zblendować(...)cukru pudru 10-15 bezików kilka truskawek do dekoracji Śmietanę przelać do misy miksera, ubić na sztywno pod koniec dodając cukier. Śmietanę wyłożyć na zimny budyń, wyrównać, posypać bezami. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego! Tarta Truskawkowa Chmurka Tarta Truskawkowa Chmurka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Spód: 200 g mąki pszennej 100 gr zimnego masła 2 łyżki cukru

moj przepis na
Bananowe drożdżowe rogaliki 99

przepisu z bloga  Candy Company  a pieczone w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie. Ciasto 7 g drożdży instant lub 25 g świeżych 120 ml mleka 3,2 % 500 g mąki (+ dodatkowe 50 g jeśli będzie potrzeba) 50 g cukru kokosowego (można zastąpić brązowym, ok. 1/4 szkl.) [ u mnie cukier brązowy] 2 jajka 170 g pure z banana(...)średniego banana) 100 g rozpuszczonego masła  Nadzienie 2-3 jabłka szara reneta (ok. 550 g) 2 łyżki masła [ dałam olej kokosowy]  2 łyżki cukru kokosowego (można zastąpić brązowym) [ dałam zwykły cukier] szczypta cynamonu ok. 80 g orzechów włoskich Lukier 2 łyżki rozpuszczonego masła 2-3 łyżki mleka ok. 200 g cukru pudru (można użyć zmielonego cukru trzcinowego) Mleko

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Biedronka 199

tego typu ciast ) i mój krem :) Rodzaj dżemu i smak galaretki też różni się w poszczególnych przepisach, u mnie jest to domowy dżem z czarnej porzeczki i galaretka wiśniowa. Ciasto zwykłe, bez fajerwerków jeśli chodzi o doznania smakowe ( moim zdaniem ) ale posmakuje raczej większości, szczególnie dzieciom :) W ogóle jeśli chodzi o najmłodszych, to myślę, że za sam wygląd je polubią(...)szklaneczką wyciąć otworki. U mnie wyszły 24 otworki - przy krótszym boku ciasta zmieścił się rząd z 4 otworków, natomiast przy dłuższym boku z 6,  co dało razem 24 otworki :)  Blat z wyciętymi otworkami położyć na kremie. Rozsmarować na nim resztę kremu, omijając otworki. Posypać wiórkami kokosowymi. Otworki wypełnić lekko tężejącą galaretką ( najlepiej żeby w momencie wypełniania otworków była

Opowieści z piekarnika
Owsiane ciasto marchewkowe z morelami 77

osób o mocnych nerwach.  To teraz czas na kawkę i ciasto! A później na ćwiczenia :)  Składniki: 200 g mąki owsianej 2 jajka 170 g brązowego cukru 150 ml oleju roślinnego 200 g drobno startej marchewki ok. 200 g suszonych moreli  ok. 50 g wiórków kokosowych  1½ łyżeczki cynamonu  ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka świeżo(...)olej. Do powstałej masy dodajemy startą marchewkę,wiórki kokosowe, imbir i delikatnie mieszamy.  Dodajemy mąkę owsianą, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, łącząc wszystkie składniki (za pomocą miksera na najniższych obrotach lub za pomocą drewnianej łyżki). Na samym końcu dodajemy pokrojone n małe kawałki morele i łączymy z ciastem. Przekładamy do formy keksowej o długości

bistro mama
CHLEB BEZGLUTENOWY NA ZACZYNIE 177

łyżeczka miodu  1 łyżka oleju (użyłam rzepakowego , może być też kokosowy ) * Chleb można posypać ulubionymi ziarnami , ja swój posmarowałam odrobiną oleju . W dużej misce lub mikserze umieścić wodę , miód , sól i cały zaczyn , następnie wymieszać. Dodajemy resztę składników i miksujemy na wysokich obrotach , aż ciasto stanie się jednolite , a konsystencją będzie przypominało gęstą śmietanę ( w razie potrzeby dolać

Marcepanowa kuchnia
Kakaowe muffinki z kremem kokosowym i czekoladą 146

dokładnie mieszamy. Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych – polecam! ) nakładamy ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ). Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut ( do „suchego patyczka” ). Chwilę studzimy, ścinamy górę.  KREM: Mleko łączymy z mąką ziemniaczaną i pszenną. Mleko kokosowe wlewamy do garnka.Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Gdy kokosowe będzie gorące, dodajemy

Ostra na Słodko
Wegańskie ciastka owsiane z żurawiną, pistacjami i daktylami 167

posiekanych2 garści daktyli, pokrojonych na kawałki Przygotowanie:Wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy, następnie wlewamy powoli mleko i wyrabiamy ciasto. Powinno być gęste, spójne i trochę klejące. Ciasto odstawiamy na 10 minut, aż wchłonie dobrze płyn, a następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie spłaszczamy, formując ciastka. Pieczemy przez 30 minut w 180°C, obracając(...)ryżu zmiksowanego na gładko z wodą, a następnie przecedzonego przez gazę lub gęste sito. Z 1 szklanki suchego ryżu uzyskuję około 1.5 l gęstego (jak tradycyjne mleko skondensowane lub kokosowe) napoju. Jeśli korzystamy z kupnego (rzadszego) mleka ryżowego, to wlejmy go trochę mniej

Food Square
Rolada kokosowa 147

śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki Malibu Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki z piekarnika o wymiarach(...)pieczenia i razem ze ściereczką zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Tak przygotowaną roladę odstawiamy do ostudzenia. 2. Krem: śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mascarpone i wiórki kokosowe i dokładnie całość miksujemy. Na koniec dodajemy likier kokosowy i mieszamy. 3. Ostudzoną roladę delikatnie rozwijamy i smarujemy kremem i ponownie delikatnie zawijamy w roladę, aby krem nie uciekł. Gotową

Na Ciasteczkowych Papierach
Tort malinowy mus 220

masę. Dodaj schłodzone masło, dalej ubijając. Wymieszaj kakao z kukurydzianą mąką, proszkiem do pieczenia i kokosowymi wiórkami. Dodałam kokosowe chipsy , które nieco pokruszyłam. Dodaj suche składniki do jajecznej masy i wymieszaj. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz przez około 25 – 30 minut. Środek ciasta po upieczenia powinien być miękki. Wyjmij spód(...)Namocz 2 listki żelatyny w wodzie. Zagotuj maliny z cukrem i przetrzyj przez sito. Dodaj odciśniętą żelatynę i mieszaj do rozpuszczenia. Rozsmaruj lekko przestudzoną galaretkę na torcie. Całość posyp kokosowymi wiórkami. Wstaw do lodówki do ścięcia galaretki. The post Tort malinowy mus appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Chudoczwartkowe donaty z polewą czekoladową 129

Łączymy wszystkie składniki. Zagniatamy na jednolite ciasto i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. 4. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1,5 cm i wykrawamy donaty. 5. Układamy je na wyłożonej papierem blaszce i pieczemy 25 min w 160 stopniach. 6. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, dodajemy kakao oraz syrop z agawy i podgrzewamy do uzyskania lejącej konsystencji. 7. Donaty zanurzamy

Podwójnaporcja
CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM CHAŁWOWYM 154

które smakowało mi i mojej rodzinie. Polecam z czystym sumieniem! Tylko zakupy bez telefonu, proszę :)   ciasto marchewkowe: 2 jajka 200 g brązowego cukru 150 ml oleju roślinnego 200 g drobno startej marchewki 50 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów 50 g wiórek kokosowych 200 g mąki 2 łyżeczki świeżo startego imbiru po 1 łyżeczce: cynamonu, sody, soli ½ łyżeczki proszku(...)objętości. Dodajemy cukier i ubijamy, aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewamy ciągłym, cieniutkim strumieniem olej. Do powstałej masy dodajemy marchewkę, orzechy, imbir, wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i sól, delikatnie łącząc wszystkie składniki.  Przekładamy do małej formy 21 x 21 cm lub tortownicy (22cm), wyłożonej

bistro mama
Rafaello na krakersach 115

miksujemy dalej ok 4 minuty. Do masy dodajemy wiórki kokosowe i miksujemy ok 2 minut. Ja użyłam blachy o wymiarach 33 x 23 cm. Wyłożyłam ją folią aluminiową. Następnie układamy: Krakersy krem krakersy krem krakersy krem Posypka (50 g wiórek wymieszać z 3 pokruszonymi krakersami). Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Osobiście uważam, że ciasto najlepiej

The Sweet Damsel