ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:483/932)

ZDROWE "PĄCZKI" WEGAŃSKIE Z PIEKARNIKA 124

szklanki cukru kokosowego, 9 g suchych drożdży, Dodatkowo: 15 łyżeczek konfitury (u mnie truskawkowa), 8 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego lub oliwy. Wykonanie : Mąkę mieszamy z drożdżami i cukrem. Dodajemy "mleko" podgrzane do temperatury 40 stopni i olej (100ml). Zagniatamy ciasto. Pozostawiamy do wyrośnięcia na 1 h lub dłużej. Następnie rozwałkowujemy ciasto między arkuszami papieru do pieczenia na grubość

Jeść, by żyć w zdrowiu
MUFFINKI Z CZEKOLADĄ I RODZYNKAMI 89

cukru 1 jajko  1/4 szkl. oleju 150 ml jogurtu naturalnego 3 łyżki czekoladowych kropelek, 3 łyżki wiórek kokosowych,  3 łyżki rodzynek WYKONANIE   W 1 misce łączymy suche składniki. W 2 mokre. Do płynnych składników dodajemy suche i mieszamy. Ciasto przekładamy do papilotek do wysokości 3/4 i pieczemy w 180 stopniach

słodki bratek
Szybkie ciasteczka z tahini 106

przesiej mąkę owsianą, następnie dodaj proszek do pieczenia, ksylitol oraz płatki kokosowe (możesz zamiast nich użyć po prostu wiórków kokosowych). Następnie do mąki dodaj tahini oraz kila kropel olejku migdałowego. Składniki dokładnie wymieszaj, aby dobrze się połączyły i powstało zwarte ciasto. Z ciasta uformuj kulkę wielkości orzecha włoskiego. Podobnie postępuj z pozostałym ciastem. Potem każdą z nich rozpłaszcz, otocz

365 dni dookoła kuchni
Ciasto kawowe z daktylami 125

Bardzo słodkie i pyszne ciasto o smaku kawy i daktyli. Idealne do popołudniowej herbaty. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu lub ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki kawy zbożowej np. "O Poranku" 2 łyżka sproszkowanych daktyli szczypta proszku do piecznia aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem lub ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy

Truskawkowa Fiesta
Mój lutowy Health Box + propozycje przepisów 102

ksylitol zaczął gościć w mojej kuchni od bardzo dawna i stale go stosuję, często na zmianę z cukrem kokosowym.  Używa się go w taki sam sposób, co zwykłego cukru, który w dużym stopniu ograniczyłam, choć często dodaję jedynie do ciast.  Produkty z cukrem brzozowym można mrozić i gotować. Zalety:   - jest naturalny i nie fermentuje w przewodzie pokarmowym

Di gotuje
EGZOTYCZNY SERNIK Z MANGO I MLEKIEM KOKOSOWYM 108

Długo szukałam przepisu na idealny sernik. No i znalazłam! Tropikalny sernik z mlekiem kokosowym i musem z mango. I wiecie co? Zakochałam się! To jest mój

Słodki Zakątek
Kokosowe babeczki a la bounty 149

wsypujemy wiórki, miksujemy do połączenia składników. W osobnej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do naszej kokosowej masy na przemian z mlekiem. Składniki mieszamy łyżką tylko do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Przekładamy do niej nasze ciasto. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka, grzanie góra-dół). Babeczki dekorujemy przed

Słodkie okruszki
Mini torcik dla zakochanych 60

Super prosty i szybki torcik na romantyczną kolację we dwoje :-) Idealne połączenie bitej śmietany, wiórków kokosowych i gorzkiej czekolady.. A do tego świeże owoce.. Muszę się Wam przyznać, że ten torcik upiekłam całkowicie spontanicznie. Ciasto w ogóle nie było planowane. Na blacie kuchennym leżały wiórki, czekolada, konfitury i jajka, które  wyjęłam wcześniej z lodówki

AniaGotuje.pl
4 pomysły na wegańskie gofry 135

Połącz suche składniki i dokładnie wymieszaj.  Dodaj wodę, mleczko kokosowe i mieszaj do uzyskania jednolitej masy (mąka kokosowa pochłonie cały płyn, dlatego masa nie będzie miała płynnej konsystencji). Po wymieszaniu odłóż masę na ok. 5 minut. Rozłóż równomiernie ciasto na rozgrzanej i posmarowanej olejem gofrownicy i piecz ok. 10 minut.  Gofry po upieczeniu przypominają ciasto, dlatego ostrożnie

wegujemy
ciasto z masą serową 252

stopniowo żółtka. Na końcu wsypujemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 30- 40 min. w 180 st.C. składniki na placek kokosowy: 80 g wiórek kokosowych 5 białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu sok z cytryny odrobina proszku

Domowy Smak Jedzenia
Kokosowy sernik na zimno z marakują 133

Kto lubi kokosa i marakuję będzie zadowolony! Oczywiście można świeżego kokosa zastąpić wiórkami kokosowymi, a marakuję dowolnym, ulubionym owocem, najlepiej sezonowym.  Składniki: 500 g twarogu

Karczma Honorietty
Andruty kokosowo-orzechowe 131

Domowe kajmaki to smaki mojego dzieciństwa, pyszne, słodkie, masa kokosowa w połączeniu z nutą orzechową tworzy zgrany duet. Idealne na słodki poczęstunek czy przyjęcie urodzinowe dla

Wanilia i Kardamon
Krakersy owsiane z pestkami dyni 121

lubimy, gdy są suche i chrupiące Składniki na 8 sztuk: 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych 2/3 szklanki wody garść pestek dyni sól i pieprz do smaku mąka owsiana do podsypania ciasta Wykonanie: Do blendera wsypujemy płatki i miksujemy aż uzyskamy mąkę. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy aż utworzą kulkę ciasta. Przekładamy

Lamarida.pl
Ciastka owsiane z truskawkami i bananem 168

bananem. To właściwie ciasteczkowa wersja tego ciasta owsianego z bananem i dżemem truskawkowym różnica tylko taka, że to ciasto powstało w zimie więc dżem jest z mrożonych truskawek a tu mamy świeże truskawki. Ciasteczka są wegańskie ( jak użyjecie oleju kokosowego) łatwe do przerobienia na wersję bezglutenową ( po dodaniu bg płatków i mąki np. gryczanej). Ciastka są dość miękkie, więc

Cooking for Emily
Owsiane koszyczki z truskawkowym kremem 160

Dalej zmiksować banana z dodatkiem niewielkiej ilości wody na gładki mus i połączyć ze składnikami suchymi. Dodać roztopiony olej kokosowy i masło orzechowe, podsypać mąką i uformować w kulkę. Wstawić na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto, a następnie wylepić nim foremki na muffinki. Ja je najpierw delikatnie natłuściłam, oprószyłam mąką, na spodzie ułożyłam mały kawałek

Kuchnia Ellie