syropu klonowego/daktylowego/z agawy lub miodu 125 g oleju kokosowego 20 g zmielonego siemienia lnianego 10 g sody oczyszczonej szczypta soli 13 g przyprawy do pierników (ja używam Kotanyi) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. W misie malaksera umieścić wszystkie składniki, siekać do momentu, aż wszystkie składniki utworzą jednolitą kulę. Ciasto można również wyrobić ręcznie, w tym celu olej rozpuścić
moj przepis nasyropu klonowego/daktylowego/z agawy lub miodu 125 g oleju kokosowego 20 g zmielonego siemienia lnianego 10 g sody oczyszczonej szczypta soli 13 g przyprawy do pierników (ja używam Kotanyi) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. W misie malaksera umieścić wszystkie składniki, siekać do momentu, aż wszystkie składniki utworzą jednolitą kulę. Ciasto można również wyrobić ręcznie, w tym celu olej rozpuścić
moj przepis nasyropu klonowego/daktylowego/z agawy lub miodu 125 g oleju kokosowego 20 g zmielonego siemienia lnianego 10 g sody oczyszczonej szczypta soli 13 g przyprawy do pierników (ja używam Kotanyi) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. W misie malaksera umieścić wszystkie składniki, siekać do momentu, aż wszystkie składniki utworzą jednolitą kulę. Ciasto można również wyrobić ręcznie, w tym celu olej rozpuścić
moj przepis napieczenia - 1/4 łyżeczki sody MOKRE - 1 jajko - 1 i 1/4 szklanki mleka - 0,5 szklanki oleju DODATKOWO do dekoracji - 3 łyżki nutelli lub polewa czekoladowa - 2 łyżki wiórków kokosowych * szklanka- poj. 250 ml Wykonanie W jednej większej misce mieszam łyżką składniki suche, w drugiej mniejszej trzepaczką mokre. Do suchych składników stopniowo, powoli dodaję mokre i dalej mieszam przy pomocy(...)wykładam papilotkami i do każdej z nich nakładam ciasto tak do 2/3 ich wysokości. Muffinki piekę w nagrzanym piekarniku w 160 stopniach z termoobiegiem ok. 15-17 minut. Do suchego patyczka. Po upieczeniu babeczki wyjmuję z pieca, studzę i ozdabiam. Tym razem polałam podgrzaną w mikrofalówce nutellą i posypałam wiórkami kokosowymi. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródmąki, ba i to jeszcze z czerwonej fasoli.Jednak dla mnie będzie ono ciastem czekoladowym, nie tam żadnym Brownie. No to do dzieła ☺☺☺☺ Składniki: puszka czerwonej fasoli 2 jajka 1 banan 1,5 płaskiej łyżeczki sody łyżka miodu 3 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego 2 łyżki ciemnego kakao truskawki na polewę: 1 gorzka czekolada(...)kakao, jajka, miód, olej i jeszcze raz zblendować. Przełożyć do małej keksóki i piec ok. 50 min w 180 st. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło. Wymieszać. Polać ciasto, udekorować truskawkami . SMACZNEGO
pieprzny smaczektarta na kruchym cieście bez masła i białej mąki, z pysznym owocowym wypełnieniem bez dodatku cukru. Tarta powstała bardzo spontanicznie, kiedy naszła mnie ochota na coś a’la szarlotka. Ciasto zrobiłam na bazie jogurtu naturalnego. Niczym go nie dosładzałam, dla mnie słodycz owoców jest wystarczająca. Jest to więc zdrowa porcja słodkości. Taka wersja tarty jest też bardzo prosta w wykonaniu(...)GRUSZKĄ Czas przygotowania 20 minut + 20-25 minut pieczenia 30g mąki jaglanej 30g mąki gryczanej 30g mąki kokosowej 50g jogurtu naturalnego Jajko Jabłko Gruszka Cynamon Jajko połączyć z jogurtem Do masy jajeczno-jogurtowej dodać mąki i połączyć całość Wyrobić ręką na elastyczne ciasto, włożyć do lodówki W czasie kiedy ciasto odpoczywa w lodówce umyć i obrać owoce Jabłko i gruszkę
HealthyCreationsjeszcze jutro możecie przygotować takie bez pieczenia, bez brudzenia wielu garnków, misek itp. Wystarczy paczka herbatników, odrobina budyniu, kokosu, kajmaku i nawet orzechów jeśli nie macie gotowych batonów. Ciasto jest słodkie, ale nie zapychające. Na pewno nie pogardzi nim nikt z Waszej rodziny czy znajomych. U mnie zniknęło raz dwa, co mnie osobiście bardzo cieszy. Nie ma przyjemniejszego widoku(...)Przełożenie: Spód formy wykładamy np. folią spożywczą, a następnie warstwą podłużnych biszkoptów. Wykładamy ok ½ ciepłego kremu kokosowego, pokrywamy warstwą herbatników (dodatkowo kilka dokładnie mielimy i uzupełniamy proszkiem pozostałe szczeliny), nakładamy kajmak z batonami, drugą warstwę herbatników, pozostały krem i resztę prażonego kokosu. Ciasto chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą
Kuchnia w czekoladzieeven-row; mso-style-priority:63; mso-style-unhide:no; mso-tstyle-border-insideh:cell-none; mso-tstyle-border-insidev:cell-none;} Dzisiaj przepis na nieco inną szarlotkę sypaną. Ciasto to trochę taki miszmasz aromatów - jest cynamon, kokos, migdały, orzechy, miód i dużo, dużo jabłek - wszystko to tworzy piękny, jesienny nastrój. Brakuje jedynie kominka i kubka gorącej herbaty. Albo kakao(...)mąką. Następnie znowu owoce i mąka. Na to połóż płatki migdałów i starte orzechy. Polej równomiernie olejem kokosowym. 4. Piecz około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. 5. Krój dopiero po wystudzeniu. Rady: im bardziej soczyste jabłka, tym lepiej - sok nada ciastu odpowiedniej wilgotności i zwiąże mąkę (najbardziej nadają się antonówki i szara reneta). Jeśli masz mniej soczystą odmianę
Powiedz dietom niełyżeczka cukru waniliowego 1 żółtko Nadzienie: 1 litrowy słoik wiśni bez pestek 1 galaretka wiśniowa wiórki kokosowe czekoladowe jajeczka Przygotowanie: Kruchy spód: Do misy miksera przełożyć wszystkie składniki i miksować na wolnych obrotach do momentu aż składniki zaczną się łączyć. Ciasto przełożyć na blat zagnieść i uformować kulkę. Formę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć na dnie papierem(...)pieczenia. Ciastem wylepić dno i boki robiąc krawędź o wysokości około 1-1/5 cm. Formę włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu nakłuć na dnie widelcem. Na ciasto położyć papier wysypać suchy groch i włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piec około 10-12 minut. Wyjąć z pieca usunąć papier z grochem i ponownie włożyć do pieca
Ala piecze i gotujeokoło 3/4 szklanki, trzeba przypilnować by ciasto miało konystencję umożliwiającą rozwałkowanie ciasta i wycięcie kwadratów Farsz mozecie dobrać dowolny- kapusta z grzybami, mięsny, a'la ruskie: ser biały+cebulka lub tak jak u mnie- wątróbka ! Zakochalam się w tym smaku :) wątróbka drobiowa(500g)cebulka(45g)olej MCT/smalec/olej kokosowy(25g)natka pietruszkisól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, lubczyk Przygotowanie: wątróbkę oczyść
Keto Przepisyorkiszowej 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego 3 jajka (osobno żółtka i białka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Do garnka wlewamy sok pomarańczowy, dodajemy żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia się składników. W osobnym naczyniu miksujemy białka z solą na sztywną pianę. Ubite białka dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Pieczemy partiami
Domowy Smak Jedzeniasię nie topi i nie mięknie jak w ciastach z kremami lub z galaretką. Do tego ciasta pasują wszystkie sezonowe owoce. Składniki: 4 jajka 150 g cukru 150 ml oleju 150 g jogurtu naturalnego 90 g mąki pszennej 40 mąki kokosowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g malin 100 g czerwonej porzeczki 2 łyżki(...)wsypywać porcjami przesiane i wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki i delikatnie wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach. Formę 24*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Wylać ciasto i wyrównać powierzchnię. Maliny i porzeczki oprószyć mąką pszenną i delikatnie przemieszać. Rozłożyć równomiernie na powierzchni ciasta i posypać cukrem z wanilią. Piec około 40 minut w 180 stopniach
Ala piecze i gotujeczarnej porzeczki niskosłodzonego 1 łyżeczka żelatyny + 3 łyżki wrzącej wody dodatki: wiórki kokosowe, rodzynki lub według własnego uznania Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, miód, jogurt naturalny i wbijamy całe jajko. Wszystko dokładnie mieszamy, aż do połączenia składników. Gotowe ciasto na tarte wkładamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu ciasto przekładamy
Truskawkowa Fiestabułki tartej 1 czubata łyżeczka cynamonu 2 łyżki oleju kokosowego 40 g masła 125 ml cukru brązowego Wykonanie: 1. Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy w osolonej wodzie. Gorące ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę, odstawiamy do wystygnięcia. 2. Do wystudzonych ziemniaków dodajemy mąkę, 2 jajka, 2 szczypty soli i wyrabiamy ciasto. 3. Blat podsypujemy mąką i formujemy podłużny wałek i dzielimy(...)cynamonem, zawijamy tak aby cała śliwka była schowana w cieście. Formujemy okrągłe knedle. 6. Nastawiamy duży garnek z lekko osoloną wodą. Do gotującej się wody wkładamy knedle, kiedy knedle wypłyną gotujemy jeszcze przez około 4 - 5 minut. posypka do knedli: 7. Na patelni rozpuszczamy masło z olejem kokosowym, dodajemy bułkę tartą, cukier brązowy i cynamon całość mieszamy
Mój pomysł nabrzydka pogoda za oknem nie będzie nam przeszkadzać. SKŁADNIKI CIASTO: 350 g mąki 35 g drożdży 3/4 szkl. mleka 1 jajko 4 łyżki oleju 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli Nadzienie: 1,5 szkl. mleka, 1 opakowanie budyniu czekoladowego, 3 łyżki cukru Dodatkowo: lukier, wiórki kokosowe WYKONANIE 1.Mleko podgrzewamy. W połowie rozkruszamy drożdże
słodki bratekdodajemy porcjami mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Uzyskane ciasto wylewamy do tortownicy. Wkładamy do zimnego piekarnika, włączamy na 180 stopni i pieczemy około 30 minut -do suchego patyczka. Wyciągamy biszkopt i z wysokości 20-30 cm upuszczamy dwukrotnie na podłoże. Przestudzony biszkopt przekrawamy na pół. Masa kokosowa: czerstwą kajzerkę zalewamy szklanką mleka, kiedy zmięknie rozdrabniamy np tłuczkiem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki