ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:480/932)

Sernik jagodowy z kremem 93

zmiana się Wam podoba? Wracając do dzisiejszego przepisu...mam dla Was istną bombę! Nie będzie tym razem nic kokosowego, ale za to serniki też są przez wiele osób uwielbiane z tego, co już zdążyłam zaobserwować. Połączenie smakowe w tym cieście jest po prostu nie do opisania i zapewniam, że pracę, jaką włożycie w przygotowanie z pewnością smak i pochwały degustatorów

zdrowo i aktywnie
Sernik jagodowy z kremem 102

zmiana się Wam podoba? Wracając do dzisiejszego przepisu...mam dla Was istną bombę! Nie będzie tym razem nic kokosowego, ale za to serniki też są przez wiele osób uwielbiane z tego, co już zdążyłam zaobserwować. Połączenie smakowe w tym cieście jest po prostu nie do opisania i zapewniam, że pracę, jaką włożycie w przygotowanie z pewnością smak i pochwały degustatorów

Zdrowie i pysznie na talerzu
Brownie z czerwonej fasoli 164

szybciej niż brownie klasyczne. A myślałam, że nie ma na świecie szybszego przepisu na ciasto. Składniki: ( na blachę o wymiarach około 25x25 cm ) puszka czerwonej fasoli ( 400 g  ) 1 banan 2 jajka 80 g cukru trzcinowego 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka oleju kokosowego ( lub masła ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Fasolę wyłożyć na sito i dokładnie opłukać

kolorowotorcikowo
Tort Rafaello 178

dżemu wiśniowego, 70 g płatków migdałów, tabliczka białej czekolady, 150 g wiórków kokosowych. Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę. Cały czas mieszając stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka.   Następnie dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.    Całość dokładnie mieszamy.   Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej blachy i wkładamy

paapilotkaa
Bezglutenowa lodowa kanapka (a raczej ciastko!) z lodami miodowymi. 139

dodajemy cukier i ponownie rozdrabniamy. 2. Dodajemy resztę składników, miksujemy. 3. Surowe ciasto wkładamy do lodówki lub zamrażarki (na ok. 15 minut). W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180C. 4. Na papierze do pieczenia formujemy ciastka (6 sztuk!). 5. Możemy posypać je z góry dodatkowo cukrem kokosowym. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 17-19minut. 6. Ciastka studzimy na kratce

Fill The Bowl
Zapiekanka jaglana z brokułami i wędzonym twarogiem, Vegus 184

drobno pokrojonych Ugotuj kaszę w wodzie, a różyczki brokułu na parze. Następnie połącz wystudzoną kaszę z serem żółtym, mąką, przyprawami i ziołami (jeśli trzeba, wymieszaj rękami, ma wyjść gęste ciasto). W misce wymieszaj jaja z jogurtem naturalnym. Wysmaruj naczynie do zapiekania olejem, ułóż w nim kaszę, wylej masę jajeczno-jogurtową i ułóż na wierzchu wędzony twaróg, różyczki brokułu i kawałki(...)mlekiem kokosowym Osssstra zupka z burakami, bardzo podobna do barszczu ukraińskiego Ryż brązowy z warzywami w mleku kokosowym i curry Pierogi orkiszowe z sosem słonecznikowym - genialne! Można wziąć pół porcji (na zdjęciu), co też zrobiłam, żeby zrobić miejsce na deser. Pyszne ciasto biszkoptowe z kawowym nadzieniem, mało słodkie, co akurat mi się podoba Millet casserole with broccoli and smoked quark

Qlinarnie i Qlinarnie
Czekoladowe ciasto z dżemem marchewkowym 154

wystarczająco sklei ciasto, ale ja dodałam go też ze względu na słodycz, bo dzięki temu ograniczyłam dodatek czystego cukru do minimum. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: około 400 g dżemu marchewkowego ( z tego przepisu ) 250 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1 dojrzały banan 200 g /około 250 ml oleju dowolnego, użyłam kokosowego i musiałam(...)gorzkiej czekolady 120 g cukru Przygotowanie: W kąpieli wodnej roztop czekoladę i olej kokosowy. Lekko przestudź. Do dużej miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj dżem, zblendowanego banana i czekoladę. Dużą łyżką, najlepiej szpatułą wymieszaj do połączenia się składników. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 50 minut w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika

greenscarf
gruszkowe z ciasteczkową kruszonką 133

ciastka mojego dzieciństwa.  *foremka 23*23 cm Składniki: na ciasto: 225 g masła 225 g mąki 225 g cukru  pudru 4 jajka 4 łyżki mleka łyżeczka cukru pudru szczypta soli  na kruszonkę: 2 łyżki masła 4 herbatniki Stokłoski (od Cukry Nyskie) łyżka drobnych wiórek kokosowych  duża szczypta soli dodatkowo: 5-6 miękkich słodkich gruszek 2 łyżeczki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tartaletki z truskawkami, chrupiącą kruszonką i nutą wanilii 96

truskawkami i chrupiącą kruszonką to świetny pomysł na lekki sezonowy deser. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 150g masła ekstra 1/2 szklanka cukru pudru 2 żółtka Kruszonka: 100g mąki orkiszowej 50g cukru 50g masła ekstra 500g truskawek 1/2 laski wanilii 2 łyżki cukru bułka tarta olej kokosowy do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, przełożyć do dużej

Szalona Kuchnia Eweliny
Drożdżówka z truskawkami i kokosową nutą 123

kokosowej 200 g truskawek kruszonka: 100 g masła 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl wiórków kokosowych 1/2 szkl cukru trzcinowego blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Do dużej miski wkładamy po kolei: rozkruszone drożdże, cukier, mleko, olej, roztrzepane jajka i obie mąki. Przykrywamy miskę i odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na 2 godziny. W tym czasie myjemy truskawki i usuwamy z nich

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Mikołaj, kolorowe ciasteczka 145

żółtko łyżeczka proszku do pieczenia Do zdobienia:  biała czekolada lub biały lukier wiórki kokosowe czerwona posypka lub czerwona galaretka w proszku żelki na pomponik do czapki małe, drobne cukierki na oczy i nos Reszta podpowie Wam fantazja:)  Z podanych składników szybko zagnieść ciasto , podsypać mąką, rozwałkować na 2-3 mm i wyciąć dowolnej wielkości kółeczka. Piec

Apetyczna babeczka
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI 176

prawdzie dodawałam już na stronie przepis na naleśniki ale tym razem są to naleśniki nie "byle jakie" :) Za sprawą ciemnego kakao nabrały ciekawego koloru i aromatu ! Ciasto bazowe mogą wykonać również osoby na diecie wegańskiej, wystarczy nadzienie  zastąpić np. dżemem ( najlepiej własnej roboty ! ). Jako dodatek podałam propozycję szybkiego twarożku z bananem, który wspaniale łączy się z kakaowym smakiem naleśników(...)szklanki mleka ( ja dałam roślinne orzechowe) 1/2 szkl. wody szczypta soli 1 łyżka oleju ( może być kokosowy, rzepakowy itp. ) 1 łyżka ciemnego kakao  NADZIENIE : 1 kostka chudego twarogu 1 bardzo dojrzały banan 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu PRZYGOTOWANIE : Składniki na ciasto miksujemy na gładką masę o konsystencji śmietany ( nie może być za gęste, bo naleśniki wyjdą grube

Marcepanowa kuchnia
Przysmak kokosowy 194

Rumcajsa znów zapachniało Indiami, ale tym razem bez dodatku curry. Słodki przysmak kokosowy, szybki do zrobienia, idealny na wypadek gości zapowiadających się później niż powinni.  Składniki: 200g wiórków kokosowych 200ml mleka skondensowanego słodzonego 75g masła (opcjonalnie barwnik spożywczy) Przygotowanie: W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko skondensowane i kokosa. Mieszamy dokładnie (przy okazji dodając ewentualny barwnik) i trzymamy na małym(...)lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Dzielimy na kawałki i podajemy z lodami, bitą śmietaną lub polewą czekoladową. Dobrze też sprawdza się jako samodzielny deser, albo nietypowy spód do ciasta

Gotuj z Rumcajsem
Babka cytrynowa z białej fasoli 119

fasola nie jest w ogóle wyczuwalna. Ciasto można upiec w dowolnej foremce. Foremka o średnicy 20 cm: 2 puszki białej fasoli (po 240 g każda) 6 jajek 0,5 łyżeczki esencji waniliowej Sok oraz skórka otarta z 1 cytryny 0,5 szklanki mąki kukurydzianej 0,5 szklanki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kokosowej 5 łyżek ksylitolu 2 łyżeczki proszku(...)wypłukana. Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą, ryżową i kokosową. Dodajemy proszek do pieczenia, olej kokosowy i esencję waniliową. Wlewamy sok z cytryny i skórkę. Na końcu wsypujemy fasolę oraz wbijamy jajka. Całość dokładnie blendujemy blenderem przez kilka minut. Masa musi być bardzo gładka i jednolita. Ciasto przelewamy do silikonowej foremki. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku (funkcja góra-dół

VioletoweKucharzenie
Sernik kokosowy z rosą i mlekiem skondensowanym 172

wiórek kokosowych  Przygotowanie:   Zaczynamy od przygotowanie spodu. Mąkę przesiać. Dodać proszek do pieczenie, wiórki kokosowe i cukier. Wszystko wymieszać. Suche składniki wysypać na blat lub stolnicę. Dodać masło pokrojone w kostkę. Wetrzeć masło w mąkę. Następnie dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto. Gotowe ciasto przełożyć do woreczka i wsadzić na zamrażalki na 15 minut. Blachę o średnicy(...)Ciasto ma być lekko podpieczone. Przygotować masę serową. Czekoladę drobno posiekać. Do miski wlać mleko skondensowane. Dodać resztę składników, zmiksować (tylko do połączenia się składników). Na podpieczony spód przelać masę serową. Piec w temperaturze 160ºC przez około 60 minut w kąpieli wodnej lub umieszczając poziom niżej w piekarniku żaroodporne naczynie z wrzącą wodą. Przed upływem 60 minut przygotować piankę kokosową

Mania Gotowania