wody (ciasto powinno być gęściejsze niż przy chlebach orkiszowych) i dokładnie mieszamy. Ja nie wyrabiam długo ciasta, 2-3 minuty, tak żeby było jednolite i gotowe. Gotową masę chlebową wykładamy do dwóch przygotowanych wcześniej form (ja używam silikonowych, które tylko delikatnie przesmarowuję olejem kokosowym, formy metalowe musimy przesmarować tłuszczem i wysypać otrębami lub pełnoziarnistą mąką). Masę dokładnie ubijamy w formie
Smaczne ZdroweBędę Wam to powtarzać do znudzenia : uwielbiam kruszonkę!Z ciast … drożdżówek … muffinek czy innych przysmaków zawsze wyżeram ją w pierwszej kolejności!Dziś mam dla Was przepis na jedne z moich ulubionych muffinek – truskawkowe z chrupiącą migdałowo – kokosową kruszonką , która zdecydowanie króluje na całości!Delikatne wnętrze świetnie z nią współgra!Sklepy i targi obfitują już w truskawki(...)szklanki- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- cukier – 0,5 szklanki- jajko – 1 szt- masło – 50 g- jogurt naturalny – ok. 120 g- olejek do ciast śmietankowy – 1 łyżeczka- truskawki – 100 gKRUSZONKA:- zimne masło – 1 czubata łyżka- mąka – 2 łyżki- cukier – 2 łyżki- płatki migdałów – 3 łyżki- kokos – 1 łyżkaSPOSÓB
Ostra na Słodkomoment, kiedy znów będę mogła pstrykać lustrzanką. CIASTO MARCHEWKOWE. źródło: Niebo na talerzu. blaszka 21x21 cm - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru (najlepiej brązowego ale niekoniecznie)- 200 ml oleju (np.słonecznikowego) - ok. 300 g startej i odciśniętej (ręką) z soku marchewki- ok. 250 g bakalii (orzechy laskowe, włoskie, migdały, rodzynki, wiórki kokosowe) - 2,5 szklanki mąki- łyżeczka proszku(...)kremem na bazie mascarpone(moje ciasto nie zdążyło wystygnąć, zanim zostało w większości spożyte).SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel-itka - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru (najlepiej brązowego ale niekoniecznie)- 200 ml oleju (np.słonecznikowego) - ok. 300 g startej i odciśniętej (ręką) z soku marchewki- ok. 250 g bakalii (orzechy laskowe, włoskie, migdały, rodzynki, wiórki kokosowe) - 2,5 szklanki mąki- łyżeczka
W kuchni Karmel-itkikawałki, oprószamy solą i pieprzem. Mięso podsmażamy na oleju na patelni, następnie dodajemy mrożone warzywa. Całość smażymy jeszcze około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie wlewamy mleczko kokosowe i śmietanę. Składniki dusimy ze sobą przez jakieś 10-15 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie, a sos zredukuje się i zgęstnieje. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, curry(...)Szybki kurczak curry z warzywami[/caption] Inne potrawy z curry: Wegetariańskie Curry Z Bobem Ryba W Cieście Curry Curry Z Kalafiorem I Kurczakiem Szybki Kurczak W Sosie Śmietanowym Z Curry Curry Z Kurczakiem I Warzywami Jajka W Sosie Musztardowym Z Curry Kokosowe Risotto Z Warzywami Kasza Jęczmienna Z Warzywami – Danie Fit Artykuł Szybki kurczak curry z warzywami pochodzi z serwisu
e-PrzepisyKulinarnezmiana się Wam podoba? Wracając do dzisiejszego przepisu...mam dla Was istną bombę! Nie będzie tym razem nic kokosowego, ale za to serniki też są przez wiele osób uwielbiane z tego, co już zdążyłam zaobserwować. Połączenie smakowe w tym cieście jest po prostu nie do opisania i zapewniam, że pracę, jaką włożycie w przygotowanie z pewnością smak i pochwały degustatorów
zdrowo i aktywniezmiana się Wam podoba? Wracając do dzisiejszego przepisu...mam dla Was istną bombę! Nie będzie tym razem nic kokosowego, ale za to serniki też są przez wiele osób uwielbiane z tego, co już zdążyłam zaobserwować. Połączenie smakowe w tym cieście jest po prostu nie do opisania i zapewniam, że pracę, jaką włożycie w przygotowanie z pewnością smak i pochwały degustatorów
Zdrowie i pysznie na talerzuszybciej niż brownie klasyczne. A myślałam, że nie ma na świecie szybszego przepisu na ciasto. Składniki: ( na blachę o wymiarach około 25x25 cm ) puszka czerwonej fasoli ( 400 g ) 1 banan 2 jajka 80 g cukru trzcinowego 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka oleju kokosowego ( lub masła ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Fasolę wyłożyć na sito i dokładnie opłukać
kolorowotorcikowodżemu wiśniowego, 70 g płatków migdałów, tabliczka białej czekolady, 150 g wiórków kokosowych. Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę. Cały czas mieszając stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka. Następnie dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej blachy i wkładamy
paapilotkaadodajemy cukier i ponownie rozdrabniamy. 2. Dodajemy resztę składników, miksujemy. 3. Surowe ciasto wkładamy do lodówki lub zamrażarki (na ok. 15 minut). W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180C. 4. Na papierze do pieczenia formujemy ciastka (6 sztuk!). 5. Możemy posypać je z góry dodatkowo cukrem kokosowym. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 17-19minut. 6. Ciastka studzimy na kratce
Fill The Bowldrobno pokrojonych Ugotuj kaszę w wodzie, a różyczki brokułu na parze. Następnie połącz wystudzoną kaszę z serem żółtym, mąką, przyprawami i ziołami (jeśli trzeba, wymieszaj rękami, ma wyjść gęste ciasto). W misce wymieszaj jaja z jogurtem naturalnym. Wysmaruj naczynie do zapiekania olejem, ułóż w nim kaszę, wylej masę jajeczno-jogurtową i ułóż na wierzchu wędzony twaróg, różyczki brokułu i kawałki(...)mlekiem kokosowym Osssstra zupka z burakami, bardzo podobna do barszczu ukraińskiego Ryż brązowy z warzywami w mleku kokosowym i curry Pierogi orkiszowe z sosem słonecznikowym - genialne! Można wziąć pół porcji (na zdjęciu), co też zrobiłam, żeby zrobić miejsce na deser. Pyszne ciasto biszkoptowe z kawowym nadzieniem, mało słodkie, co akurat mi się podoba Millet casserole with broccoli and smoked quark
Qlinarnie i Qlinarniewystarczająco sklei ciasto, ale ja dodałam go też ze względu na słodycz, bo dzięki temu ograniczyłam dodatek czystego cukru do minimum. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: około 400 g dżemu marchewkowego ( z tego przepisu ) 250 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1 dojrzały banan 200 g /około 250 ml oleju dowolnego, użyłam kokosowego i musiałam(...)gorzkiej czekolady 120 g cukru Przygotowanie: W kąpieli wodnej roztop czekoladę i olej kokosowy. Lekko przestudź. Do dużej miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj dżem, zblendowanego banana i czekoladę. Dużą łyżką, najlepiej szpatułą wymieszaj do połączenia się składników. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 50 minut w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika
greenscarfciastka mojego dzieciństwa. *foremka 23*23 cm Składniki: na ciasto: 225 g masła 225 g mąki 225 g cukru pudru 4 jajka 4 łyżki mleka łyżeczka cukru pudru szczypta soli na kruszonkę: 2 łyżki masła 4 herbatniki Stokłoski (od Cukry Nyskie) łyżka drobnych wiórek kokosowych duża szczypta soli dodatkowo: 5-6 miękkich słodkich gruszek 2 łyżeczki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatruskawkami i chrupiącą kruszonką to świetny pomysł na lekki sezonowy deser. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 150g masła ekstra 1/2 szklanka cukru pudru 2 żółtka Kruszonka: 100g mąki orkiszowej 50g cukru 50g masła ekstra 500g truskawek 1/2 laski wanilii 2 łyżki cukru bułka tarta olej kokosowy do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, przełożyć do dużej
Szalona Kuchnia Ewelinykokosowej 200 g truskawek kruszonka: 100 g masła 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl wiórków kokosowych 1/2 szkl cukru trzcinowego blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Do dużej miski wkładamy po kolei: rozkruszone drożdże, cukier, mleko, olej, roztrzepane jajka i obie mąki. Przykrywamy miskę i odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na 2 godziny. W tym czasie myjemy truskawki i usuwamy z nich
słodkie i nie tylko historie kulinarneżółtko łyżeczka proszku do pieczenia Do zdobienia: biała czekolada lub biały lukier wiórki kokosowe czerwona posypka lub czerwona galaretka w proszku żelki na pomponik do czapki małe, drobne cukierki na oczy i nos Reszta podpowie Wam fantazja:) Z podanych składników szybko zagnieść ciasto , podsypać mąką, rozwałkować na 2-3 mm i wyciąć dowolnej wielkości kółeczka. Piec
Apetyczna babeczkaprawdzie dodawałam już na stronie przepis na naleśniki ale tym razem są to naleśniki nie "byle jakie" :) Za sprawą ciemnego kakao nabrały ciekawego koloru i aromatu ! Ciasto bazowe mogą wykonać również osoby na diecie wegańskiej, wystarczy nadzienie zastąpić np. dżemem ( najlepiej własnej roboty ! ). Jako dodatek podałam propozycję szybkiego twarożku z bananem, który wspaniale łączy się z kakaowym smakiem naleśników(...)szklanki mleka ( ja dałam roślinne orzechowe) 1/2 szkl. wody szczypta soli 1 łyżka oleju ( może być kokosowy, rzepakowy itp. ) 1 łyżka ciemnego kakao NADZIENIE : 1 kostka chudego twarogu 1 bardzo dojrzały banan 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu PRZYGOTOWANIE : Składniki na ciasto miksujemy na gładką masę o konsystencji śmietany ( nie może być za gęste, bo naleśniki wyjdą grube
Marcepanowa kuchnia