Zdrowe, smaczne i bardzo szybkie ciasto daktylowe! Idealne dla gości czy do popołudniowej herbaty. Składniki: 2 jaja 4 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka oleju kokosowego 6 łyżek mąki pełnoziarnistej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 10 sztuk daktyli + gorąca woda aromat Sposób przygotowania: Daktyle zalewamy gorącą wodą. Odstawiam na ok. 10 minut, aby zmiękły. Jaja ucieramy z cukrem na puszystą
Truskawkowa Fiestanajczęściej bywa, bajaderki robimy z resztek ciasta lub z napoczętych ciastek - u mnie to drugie. Wykorzystałam więc herbatniki, biszkopty, maślane ciasteczka, dodałam czekoladę, orzechy, mleko kokosowe i ... gotowe
Z Hrabiną w kuchniwodę odkładamy część do innego naczynia i blendujemy je razem z bananami Dodajemy zblendowaną masę do reszty płatków Dodajemy mąkę kokosową do uzyskania w miarę zwartej masy, dorzucamy też wybrane dodatki Na blachę z papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta, jeśli zrobicie grubsze ciastka wyjdą bardziej miękkie i wilgotne, jeśli wolicie chrupiące ciastka, zróbcie je odrobinę cieńsze Ciastka pieczemy
HealthyCreationscukrem i glutenem: Raffaello – korpus 100 g białej czekolady – prześcieradło 10 g gorzkiej czekolady – oczy Ostudzone ciasto pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat położyć Raffaello. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i 1/2 łyżeczki oleju kokosowego. Każdą kulkę polać łyżką białej czekolady. Gorzką czekoladę rozpuścić w mikrofalówce, na małej mocy, 10 sek. Wykałaczką nabierać gorzkiej czekolady
moj przepis naPłatki owsiane mielimy. Bakalie drobno siekamy lub mielimy. Do miski wsypujemy płatki owsiane, sól, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz rozdrobnione bakalie, a następnie wszystko razem mieszamy. Dodajemy miód i zalewamy gorącą wodą z rozpuszczonym masłem, "zagniatamy"ciasto. Wałkujemy delikatnie na grubość około 0,5 cm. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy ciasteczka, przekładamy na blachę wyłożoną papierem
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki: 1 pomarańcza 3 garści malin 1 łyżka rodzynek 30 ml skrobi ziemniaczanej 2 łyżki budyniu WINIARY do kremu i ciast skórka z cytryny sok z cytryny KRUSZONKA: 1 szklanka płatków śniadaniowych 1/2 szklanka mąki ryżowej wymieszaną z mąką kokosową 1/3 szkl. cukru trzcinowego (lub mniej jeżeli ktoś woli mniej słodkie) łyżeczka cynamonu 3 łyżki masła Pomarańczę obieram. Owoce kroje
Kuchnia w oparachfirmy ORZECH WYKONANIE: 1. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. 2. Stopniowo dodawać jajka następnie wiórka kokosowe, sezam i proszek do pieczenia ciągle mieszając. 3. Na samym końcu wmieszać kleik ryżowy, dokładnie wymieszać. 4. Z ciasta kulać kulki trochę mniejsze niż orzech włoski, delikatnie ugnieść, zrobić dziurkę na marmoladę. Piec w temperaturze 180* około 25min
Dziś Ja gotujeksylitolu 30 g melasy z morwy białej (ewentualnie miodu) 25 g masła klarowanego 15 g oleju kokosowego Olej kokosowy i masło klarowane podgrzać z ksylitolem i melasą, aby kryształki się rozpuściły, przestudzić. Do miski przełożyć pozostałe składniki ciasta: mąkę, sodę, sól, jajko. Dodać płynne składniki, połączyć na gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki
Fitkotksylitolu 30 g melasy z morwy białej (ewentualnie miodu) 25 g masła klarowanego 15 g oleju kokosowego Olej kokosowy i masło klarowane podgrzać z ksylitolem i melasą, aby kryształki się rozpuściły, przestudzić. Do miski przełożyć pozostałe składniki ciasta: mąkę, sodę, sól, jajko. Dodać płynne składniki, połączyć na gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki
FitKotłyżka cukru waniliowego, 1 łyżeczka karobu luk kakao ¼ łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, cukier puder do posypania, olej kokosowy do smażenia WYKONANIE Serek mieszamy z jajkiem i pozostałymi składnikami. Na patelni rozpuszczamy olej, kładziemy po 1 łyżce ciasta, smażymy placuszki na złoto z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. dżemem lub owocami
słodki bratekjajko, 3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka cukru waniliowego, ¼ łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, cukier puder do posypania, olej kokosowy do smażenia WYKONANIE Serek mieszamy z jajkiem i pozostałymi składnikami. Na patelni rozpuszczamy olej, kładziemy po 1 łyżce ciasta, smażymy placuszki na złoto z obu stron
słodki brateksię sama… jest to wegański sernik, czyli sernik bez sera Klasyczny tofurnik , który zawsze robiłem, miał sporą ilość mleczka kokosowego. Tym razem postanowiłem je ograniczyć i zastąpić o wiele zdrowszymi nerkowcami. Jeśli bardzo zależy Wam na zbiciu ceny ciasta, to nerkowce można z powodzeniem zastąpić słonecznikiem, a w miejsce orzechów pekan wsadzić orzechy włoskie. Jeśli jednak budżet Wam pozwala
Blendmanłyżeczka wanilii w proszku, 2 łyżki karobu. kandyzowany imbir: 2 łyżki startego na drobnych oczkach imbiru, 2 łyżki cukru kokosowego. Wykonanie: Wszystkie składniki na batoniki umieszczamy w kielichu wysokoobrotowego blendera i łączymy, aż do uzyskania klejącej masy. Powstałe ciasto wykładamy na papier do pieczenia i wałkujemy na kwadratowy placek o grubości 1 cm. Imbir z cukrem umieszczamy w rondelku
Jeść, by żyć w zdrowiuprodukcji soku czy domowego mleka roślinnego. To grzech! Odpady te można bardzo pysznie wykorzystać. U mnie stanowią składnik kotlecików, pasztetów, ciast, ciasteczek i ... poniższych kuleczek. Składnikami dzisiejszych trufli są niemal same odpady (marchewkowa i pomarańczowa pulpa z soku i kokosowa - z mleka), wyjątek stanowi polewa. Jedząc taki deser nie grzeszycie, a zdrowo i słodko sobie dogadzacie. Zapraszam na naturalną słodycz
Jeść, by żyć w zdrowiujagody, jeżyny. Jest to potężna dawka energii i daje uczucie sytości na długi czas. Polecam podawać polane jogurtem naturalnym. Migdałowe ciasto z malinami około 10 porcji Składniki: na spód: 3 szklanki płatków owsianych 1 szklanka migdałów 1/3 szklanki oleju kokosowego 1 banan 3 łyżeczki stewii 1 łyżka miodu 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka proszku do pieczenia dżem chia
Jaglusia