ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:493/932)

Babka czekoladowa 92

się. Formę, u mnie keksówka, 30 cm, smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto do formy. Pieczemy przez 45 minut w 180 st. Gotową, zaraz po upieczeniu, wyciągamy z formy. Gdy ostygnie polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej razem z masłem. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Najlepsza na następny dzień

Moja smaczna kuchnia
Szybkie ciacho z jabłkami 164

Ciasto z cyklu ..wymieszane łyżką..nie trzeba używać miksera...jest proste i szybkie do zrobienia.. 5 jabłek sok z cytryny 3/4 szkl. cukru 1/4  szkl. cukru kokosowego 3 jajka 2 szkl. mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 3 łyżki dżemu skórka cytrynowa kandyzowana imbir kandyzowany Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić(...)pół godziny. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli. Jajka roztrzepać, dodać olej i dżem, wymieszać.Do jabłek dodać suche składniki, mokre i wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do foremki .Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni

Moje domowe kucharzenie
Kinder Country? - Jagielnik bez pieczenia 252

gorącej wodzie, około 5 minut), olej kokosowy lub coś innego np. tahini do połączenia, aby składniki spodu były zwarte Masa kasza jaglana  woda lub mleko roślinne  stewia (ewentualnie inny słód) sok z cytryny Góra   orzeszki ziemne,  daktyle (również namoczone w wodzie) i orkisz ekspandowany Przyznam, że robiąc to ciasto bardzo improwizowałam i eksperymentowałam(...)serce :) Wykonanie Ilość składników zależy od wielkości tortownicy. Ja wszystko robiłam "na oko". Tortownicę wyłożyłam folią spożywczą. Spód owsiany : zmiksowałam orzeszki z płatkami owsianymi, namoczonymi daktylami i olejem kokosowym.  Masa jaglana:  ugotowałam kaszę jaglaną (około 20 minut, aż kasza wchłonie całą wodę lub mleko) i zmiksowałam ze stewią i sokiem z cytryny. Ugotowanie kaszy jest bardzo ważne

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
FIT OREO CIASTECZKA 144

łyżki zimnej wody Czekoladę łamiemy na kawałeczki. Łączymy w miseczce z olejem kokosowym i odrobiną wody, następnie rozpuszczamy w mikrofalówce przez 20 s i mieszamy całość przy pomocy rózgi kuchennej.  Zagniatamy z mąką ryżową, jajkiem, cukrem pudrem i dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut(...)Wyjmujemy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy na blacie oprószonym mąką ryżową. Przy pomocy szklanki wykrawamy nasze ciasteczka. Powinno wyjść ich łącznie 12-14.  Ciastka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 15 minut w 150 stopniach C .  kremowe nadzienie: 50 g płatków jaglanych 50 g mleka w proszku odtłuszczonego 3 łyżki wiórków kokosowych

Kuchnia Ellie
Rolada z nutellą 177

porcji: 12 Składniki na ciasto: 4 jajka 100g drobnego cukru 100g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 50g startej gorzkiej czekolady 16g cukru waniliowego Składniki na krem: 250g serka mascarpone 5 łyżek nutelli Składniki na polowę: 100g gorzkiej lub mlecznej czekolady 30 g masła My posypałyśmy z wierzchu jeszcze wiórkami kokosowymi. Na początku oddzielamy białka(...)wyłożonej papierem formy do pieczeni. Pieczemy ok 12-15 minut w 180 stopniach. W czasie pieczenia przygotowujemy ręcznik kuchenny, który rozkładamy na stole i posypujemy lekko cukrem waniliowym. Ciasto po upieczeniu przekładamy do góry nogami na ręcznik kuchenny, zdejmujemy papier i zawijamy roladę wzdłuż krótszego boku. Czekamy ok 10-15 minut do lekkiego ostygnięcia.  Podczas czekania możemy przygotować krem

Kolizje Smaków
Kulki ala Rafaello w wersji fit 310

pozostałe składniki są przepyszne. Krem z kaszy jaglanej jest genialny i można go śmiało wykorzystywać do przekładania ciast i ciasteczek lub wyjadać go po prostu ze słoika Kulki ala rafaello w wersji fit 100 g kaszy jaglanej puszka mleka kokosowego (ok 400 ml) 100 g migdałów obranych ze skórki ok 5 łyżek wiórków kokosowych + 4 do obtoczenia 1-2 łyżki

sierotka maRysia w kuchni
Kora orzechowa 158

Ciasto, które nie tylko pięknie się prezentuje ale i doskonale smakuje. U mnie gościło na świątecznym stole i wszystkim bardzo smakowało. Myślę, że jeszcze nie raz je upiekę. Przepis znaleziony jak zwykle na niezawodnym blogu Moje Wypieki :) oryginał znajdziecie  tutaj Składniki na 2 spody: 8 białek 200 g drobnego cukru  3 żółtka 200 g zmielonych orzechów włoskich(...)wiórków kokosowych 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zmielone orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy razem. W osobnej misce ubijamy białka, dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku, na koniec dodajmy wymieszane suche składniki i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na pół i wylewamy na  wyłożone papierem do pieczenia dwie jednakowe blaszki. Pieczemy

Słodka Kraina Wypieków
Kruche ciasto z dżemem 146

chciało mi się czekać. Ciasto ma chrupiąca kruszonkę na wierchu, ale w środku jest miękkie. Na moje oko będzie dobre nawet tydzień bez specjalnego przechowywania. Składniki na tortownice o średnicy 26 cm: 420 g mąki pszennej, z czego połowa to może byc parktycznie każda inna mąka, 120 g zimnego oleju kokosowego lub margaryny roślinnej (w wersji wegetariańskiej masło) szczypta soli(...)gęstej śmietany (u mnie wegańska), może też być gęste mleko kokosowe płaska łyżeczka proszku do pieczenia około 200 g dowolnego dżemu, miałam pod ręką malinowy Przygotowanie: Dużym nożem wszystkie składniki siekaj tak długo (mi to zajmuje 10 minut) , aż zaczną się zlepiać, ale nie zagniataj ciasta w kulę, potrzebna jest właśnie kruszonka. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, połowę

greenscarf
Drożdżowe "takie coś" 159

żółtka i jedno całe jajko -2 łyżki kakao -szczypta soli -wanilia -mak -wiórki kokosowe Z drożdży, łyżki cukru, 100 ml mleka i 6 dkg mąki przygotowujemy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy szczyptę soli, wanilię, pozostały cukier i mleko, 4 żółtka, 22 dkg mąki i miksujemy, Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao i miksujemy. Do jasnej części

Maminek kulinarny
KALORIA 165

dobrą wymówką, bo nie ma, co tu liczyć kalorii... Ciasto jest naprawdę przepyszne! Na dole chrupiący ciasteczkowy spód, krówkowa masa z czekoladą i na wierzchu bita śmietana obsypana skarmelizowanymi płatkami owsianymi.   Składniki na ciasteczkowy spód: 200 g kruchych maślanych ciasteczek 100 g płatków owsianych 50g wiórek kokosowych Garść mielonych orzechów włoskich 140 g masła Składniki na masę(...)patelni, dodać płatki owsiane i wiórki kokosowe, cały czas mieszamy, aby całość się nie przypaliła. Posypujemy cukrem i dalej smażymy do skarmelizowania cukru. Odstawić do wystudzenia. Masa śmietankowa:  Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu.  Na schłodzoną masę wykładamy śmietanę . Wierzch ciasta posypać posypką. Całość kolejny raz chłodzić. Wiesz

Słodki Zakątek
Ciasto - bakaliowy twardziel 213

połączyłam i dużo bakalii dołożyłam.  Nie jest to ciasto typowe, bo bardziej "batonowe", twardziel bo twardy podczas krojenia, ale idealny do jedzenia.  Im dłużej leżakuje, tym lepiej smakuje. Składniki: 100 g śliwek suszonych, 50 g żurawiny suszonej, 50 g skórki pomarańczowej kandyzowanej, 50 g wiórek kokosowych, 100 g słonecznika łuskanego, 100 g orzechów ziemnych bez łupek i skórek(...)żeby uzyskać jednolitą masę. Wsypujemy rozdrobniony słonecznik, wiórka kokosowe i dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy przygotowane wcześniej bakalie (orzechy, migdały, skórkę pomarańczową kandyzowaną, śliwki i żurawinę), całość mieszamy. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia (dno i boki), przekładamy masę, wierzch wyrównujemy. Piekarnik nastawiamy na 180°C, wkładamy ciasto na dolną półkę, wierzch przykrywamy papierem do pieczenia

Moniki Smakołyki
BEZGLUTENOWY WEGAŃSKI TORT URODZINOWY 198

sucho. Wyjmujemy z kielicha blendera, dodajemy odrobinę wody i formujemy ciasto, którym wylepiamy tortownicę. Umieszczamy w lodówce i zabieramy się za wykonanie masy. Nerkowce moczymy przez kilka godzin, dzielimy na 3 równe porcje. Odcedzamy, przepłukujemy i 1/3 z nich umieszczamy w kielichu blendera. Dodajemy 1/2 szklanki oleju kokosowego, 1/3 szklanki syropu, 1/3 porcji soku z cytryny, 1/2 łyżeczki wanilii. Wszystko

Jeść, by żyć w zdrowiu
CIASTO Z CUKINIĄ I JAGODAMI 122

słodko, dodatek jagód stanowi idealne uzupełnienie - ciasto robi się szybko, a dzięki cukinii jest wilgotne   SKŁADNIKI 1 kostka masła, 2/3 szkl. cukru pudru, 2 jajka, 200 g startej na grubych oczkach cukinii, 1 1/3 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru cynamonowego, 3 łyżki wiórek kokosowych 1/3 szkl. jagód WYKONANIE Cukinię myjemy, ścieramy na tarce(...)następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier cynamonowy, wiórki kokosowe oraz cukinię – mieszamy łyżką, na końcu dodajemy jagody, delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy o wymiarach 24x12 cm wyłożonej pergaminem, pieczemy ok. 50-60 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Uwaga: składniki do przygotowania ciasta powinny mieć temperaturę pokojową

słodki bratek
Kruche bezglutenowe pierniczki bez jajek 129

puszcze, nie tracą świeżości i do tej pory są chrupiące. Ciasto nie należy do łatwych w 'obróbce', ale nie jest najgorzej - myślę, że warto :) Kruche bezglutenowe pierniczki bez jajek 170g mąki gryczanej 100g mąki kukurydzianej 40g mąki ryżowej 100g masła(u mnie 50g masła i 50g oleju kokosowego) 6 łyżek płynnego miodu 2 łyżeczki BG proszku do pieczenia 4 łyżeczki(...)siemienia lnianego W rondelku roztapiamy masło i olej kokosowy z miodem. Do miski dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, siemię lniane i zmielony wcześniej na mąkę słonecznik. Suche składniki powoli dodajemy do rondelka z masłem i miodem, mieszamy wszystko do uzyskania gładkiej masy. Masa jest błyszcząca i dość krucha. Ciasto dzielimy na pół, zawijamy w folię spożywczą

FitKot
FIT ciemna czekolada 161

Czekolada znana jest od wieków. Trudno znaleźć osobę, która jej nie lubi. Jest podstawą wielu deserów, ciast, jest po prostu niezastąpiona w kuchni! Uwielbiam ją za jej ogromny wachlarz zastosowań. Spoglądając jednak trzeźwym okiem, ten produkt jest słodyczem, kalorycznym, słodkim słodyczem ;). Jedynie gorzka czekolada o dużej zawartości kakao jest dla nas zalecana- dodaje energii, pomaga w myśleniu, a dzięki dużej(...)wzbogaciłam ją o fistaszki- lubię, gdy coś chrupie mi pod zębami. Polecam! Składniki: 2 łyżki mleka 2 kopiaste łyżki cukru trzcinowego  20 g naturalnego kakao 100 g oleju kokosowego 20 g fistaszków, migdałów lub innych orzechów (opcjonalnie) Przygotowanie: Mleko z cukrem trzcinowym podgrzać, aż cukier całkowicie się rozpuści. Do słodkiego mleka dodać kakao oraz olej kokosowy. Całość podgrzewać

Nastoletnie Wypiekanie