ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:493/932)

Ciasto popapraniec na oleju i wodzie gazowanej. 167

wiadomo on daje wypiekom karmelkowy odcień. Umówmy się, że mój popapraniec wyszedł  bardziej stonowany. :) Ciasto: 3 szklanki mąki 6 jajek 2 łyżeczki sody 1/2 szklanki oleju szklanka wody gazowanej łyżka octu szczypta soli 1/2 szklanki trzcinowego cukru 5 łyżek maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych łyżka kakao + łyżka wody Krem: 1/2 l mleka 1/2 szklanki manny cukier waniliowy cukier(...)solą na sztywno, a jak już nie wypadają z naczynia dodajemy stopniowo cukier i miksujemy dalej. Tak długo aż będzie wyraźnie wyczuwalna sztywność piany. Taką pianę łączymy z ciastem, robimy to w trzech etapach ( tak jest dużo łatwiej), za pomocą łopatki lub drewnianej łyżki. Ciasto już prawie gotowe, teraz dzielimy na trzy części i do jednej dajemy wiórki, do drugiej

Dieta moja pasja
Tarta ananasowa 221

stopni, po tym czasie ściągamy papier z ryżem (można go wykorzystać, nic mu się nie stanie) i pieczemy ciasto przez kolejne 15 minut na złoty kolor. Czas, kiedy ciasto jest w piecu wykorzystujemy na przygotowanie dżemu ananasowego. Ananasa kroimy na małe kawałki, wkładamy do garnka lub na patelnię, dosypujemy cukier i zalewamy wodą, żeby był przykryty, gotujemy około(...)mikrofalówce (jeśli pomimo mieszania jest gęsta i dalej ma grudki dodajemy 1/2 łyżeczki oleju kokosowego). Wlewamy rozpuszczoną czekoladę do serka mascarpone i miksujemy całość na wysokich obrotach. Czas poskładać całość :) Spód i dżem ananasowy powinny być dobrze wystudzone. Dżem ananasowy nakładamy na ciasto i równomiernie rozprowadzamy. Całość wkładamy do zamrażarki na 15 minut. Krem możemy rozsmarować na tarcie nożem

Ciastkozercy
130. Kokosowe ciasto Baunty 326

wiórek kokosowych 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru (może być trochę więcej) 3 łyżeczki żelatyny ciastka pepitki - 3 paczki czekolada 1/2 tabliczki 4-5 łyżki mleka Białka ubijamy na sztywno, dodajemy powoli cukier i żółtka. Mąkę, proszek i kakao mieszamy razem, przesiewamy przez sito i dodajemy do masy jajecznej na końcu olej. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy przez

Jadło i czytadło
Kora Orzechowa 357

Efektowne w wyglądzie, rewelacyjne w smaku, lekkie, pyszne ciasto - kusi wyglądem, połączenie orzechów i brzoskwiń to ciekawy smakowo duet... Składniki: 8 białek 1 szklanka cukru 3 żółtka 10 dag orzechów włoskich posiekanych 10 dag orzechów włoskich zmielonych 10 dag wiórków kokosowych 10 dag rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki Krem 1 puszka brzoskwiń 3 łyżki cukru(...)cukrem na sztywno następnie dodajemy żółtka ubijamy jeszcze chwilę. Orzechy, wiórki oraz rodzynki mieszamy z mąką oraz proszkiem do pieczenia dodajemy do masy z białek, bardzo delikatnie łączymy składniki. Ciasto dzielimy na dwie części i pieczemy dwa placki w temperaturze 180 stopni C przez 30 minut. Rozpuszczamy galaretkę według przepisu na opakowaniu zostawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie wyciągamy z puszki

kgwjanczewo
Batoniki musli z bananem 158

cynamonu (ja uwielbiam cynamon, możecie dać mniej) łyżka mielonego siemienia lnianego białko jajka opcjonalnie 2 łyżki wiórek kokosowych lub posiekanej gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Banany rozduszamy na miazgę dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy, odstawiamy na około 5 minut, żeby płatki napęczniały przekładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozsmarowujemy równomiernie ciasto do grubości około 0,5 cm (ja użyłam

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
ORZESZKI Z KREMEM KOKOSOWYM 115

jest bardzo wiele. Ja swoje nadziewałam kremem kokosowym, który przygotowałam z dodatkiem mleka kokosowego, wyszło mega smacznie :) Składniki na ciastka: * 4 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki cukru pudru * pół kopiatej łyżeczki sody oczyszczonej * 200 g masła * 2 jajka * 2 łyżki kwaśnej śmietany Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odrywać małe kawałki i kulać kuleczki średnicy około

Zrób to smacznie
Ciastka owsiane z żurawiną – szybka i smaczna przekąska 122

szklanka mąki ryżowej 2 łyżki roztopionego mała lub oleju kokosowego ½ łyżeczki sody 1 łyżka miodu 2 łyżki żurawiny Wykonanie: Banana rozgnieść widelcem, jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać pozostałe składniki i wymiesza. Można też wszystkie składniki (oprócz żurawiny) umieścić w kielichu blendera i wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i kłaść na wyłożoną papierem do pieczenia

Strefa Zdrowego Żywienia
ORZESZKI Z KREMEM KOKOSOWYM 97

swoje nadziewałam kremem kokosowym, który przygotowałam z dodatkiem mleka kokosowego, wyszło mega smacznie :) Składniki na ciastka: * 4 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki cukru pudru * pół kopiatej łyżeczki sody oczyszczonej * 200 g masła * 2 jajka * 2 łyżki kwaśnej śmietany Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odrywać małe kawałki i kulać kuleczki średnicy około 1,5 cm. Maszynkę

Zrób to smacznie
Szybki ryż z kurczakiem i papryką 186

Szybki ryż z kurczakiem i papryką to danie, które wykonanie dosłownie w kilkanaście minut. Najlepiej smakuje podany zaraz po przygotowaniu, jednak możecie je podgrzać następnego dnia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chrupiące migdałowe ciastka z czekoladą, czyli bezglutenowe pieguski 198

łyżki mąki ryżowej 3 łyżki masła lub oleju kokosowego * 3 łyżki słodzidła zmielonego na puder (u mnie erytrytolu )** ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżka zimnej wody Szczypta soli 2 kostki posiekanej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Do miski dodaj mąki, słodzidło, szczyptę soli, masło, wodę oraz ekstrakt waniliowy. Zagnieść ciasto. Na koniec dodaj posiekaną czekoladę i dokładnie zagnieść. Wstawić na 20 minut(...)pieczenia. Ciasto pod wpływem ciepła rąk robi się bardziej klejące, więc jeżeli będzie się Wam kruszyć po wyjęciu z lodówki trochę je zagniećcie, to samo później formując w dłoniach. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na złoty kolor ok. 10 minut. * ja robiłam z masłem, bo chciałam nadać ciasteczkom maślany posmak, ale możesz go zastąpić olejem kokosowym, wielokrotnie stosowałam

Fabryka pomysłów
Kokosanki 189

szklanki mleka - 50 g masła - 1/2 szklanki kakao - wiórki kokosowe Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem i esencją waniliową na puszystą masę. Następnie dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Do przygotowanej masy dodajemy przestudzone masło i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do blachy o wymiarach 24 cm x 24 cm i pieczemy

Zainspirowana w kuchni
Wegański bezglutenowy placek z truskawkami 253

kawałek (a nawet kilka) spokojnie mogą sięgnąć osoby z wszelkiego rodzaju alergiami – to ciasto powstało głównie z myślą o nich. Składniki na płaską formę o wymiarach około 35x25cm: 3 dojrzałe banany 2 łyżki mielonego siemienia lnianego plus 3 łyżki ciepłej wody 4 łyżki oleju kokosowego 1 szklanka (200ml) roślinnego mleka 1 1/2 szklanki pełnoziarnistej mąki ryżowej  4-5 łyżek(...)oraz mleko przełóż do miski i za pomocą ręcznego blendera zmiksuj na gładką masę. Wsyp teraz pozostałe składniki i mieszaj do momentu ich połączenia i uzyskania w miarę gładkiego ciasta. Przelej je do przygotowanej formy, a na wierzch ciasta rozrzuć mniej więcej równomiernie kawałki owoców. Wstaw do piekarnika na mniej więcej 35-40 minut (w zależności od piekarnika, ciasto powinno

Roślinna - blog wegański
Proteinowe muffiny 216

białka: 3 jajka 30g odżywki białkowej (ja użyłam smaku kokosowa trufla) 30g zmielonej na mąkę kaszy jaglanej łyżeczka proszku do pieczenia łyżka jagód goi (mielimy razem z kaszą) 50g chudego twarogu opcjonalnie kilka sztuk borówek  Sposób przygotowania: Blendujemy ze sobą wszystkie składniki (poza borówkami) na jednolitą masę przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffiny (jeśli dodajemy borówki to upychamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik na zimno z musem rabarbarowym 174

tutaj – Kompot z rabarbaru ), czy też pysznego, ucieranego ciasta (przepis – Ciasto z rabarbarem ).   Sernik na zimno z musem rabarbarowym przepis na tortownicę o średnicy 23 cm Spód: 2 szklanki preparowanej pszenicy 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 50 g masła lub oleju kokosowego Masa sernikowa: 750 g mascarpone 250 ml śmietany 30% opakowanie śmietan-fixu(...)składniki się rozpuszczą i połączą ze sobą. Uważaj, aby się nie przypaliły. Do miski przesyp ekspandowaną pszenicę, dodaj rozpuszczoną czekoladę. Całość wymieszaj bardzo dokładnie. Tortownicę wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Wyłóż na nią masę czekoladowo – pszeniczną. Rozprowadź ją równomiernie po całej powierzchni blachy, dociskając bardzo dokładnie. Gotowy spód wstaw do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie przygotuj

365 dni dookoła kuchni