ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:501/932)

Ciasto Aniołek-śmietanowy przekładaniec 5674

dobre, wręcz rozpływa się w ustach.  Wbrew pozorom robi się je szybko, łatwo i przyjemnie. Ciasto składa się z 4 spodów do których dodajemy amoniak, który nadaje im miękkość. Spody są przełożone kremem na bazie śmietany. Całość można albo posypać wiórkami kokosowymi albo startą białą czekoladą. Zapraszam na aniołka :) SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę około 22x35cm SPODY(...)waniliowego -250g masła lub margaryny -3 łyżki mąki ziemniaczanej -1 łyżka mąki pszennej DODATKOWO -1 tabliczka czekolady białej Składniki na blaty dajemy do miski i zagniatamy z nich ciasto, jeśli się klei można dodać trochę mąki. Ciasto dzielimy na 4 równe części.\ Każdą część wałkujemy i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Spody są cienkie, ale pod wpływem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Lody mango 139

mleczka kokosowego z puszki = 1 puszka 70 ml wody 50 g mleka w proszku 3 łyżki soku z cytryny 30 g erytrolu 1/3 łyżeczki mielonej kurkumy opcjonalnie 🔪 Instrukcje Mango umyć, obrać ze skórki odkroić cały miąższ, zmiksować na gładki mus w blenderze. Mleczko kokosowe wylać z puszki(...)ciast drożdżowych i do przygotowania karmelu. Lody jeżynowe Lody malinowe Lody mojito Lody truskawkowo-miętowe 📖 Przepis Print Lody mango .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Domowe lody mango bez cukru, najlepsze! Course Lody Cuisine Polska Prep Time 30 minutes Servings 6 Author Anna Ingredients 350 g pulpy z mango = 1 duży owoc 420 ml mleczka kokosowego

SprawdzonaKuchnia.pl
Rolada kokosowa 92

łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki esencji waniliowej 100g wiórek kokosowych Wykonanie: Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywna pianę z cukrem i szczypta soli. Powoli dodajemy żółtka i miksujemy na niskich obrotach miksera. Wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy drewnianą łopatką. Ciasto rozsmarowujemy na posmarowanej masłem blasze 33×36 i wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy ciasto

Raj dla Podniebienia
Deser kawowo czekoladowy na kokosowym mleku 99

Ten deser, to taka prawie panna cotta. Dlaczego prawie?  Tradycyjna włoska panna cotta  przygotowywana  jest ze śmietany, cukru, wanilii i żelatyny.  Proponuję

Tajemnice Smaku
Nutella orzechowa. 146

orzechów laskowych ( bez łupin ) 25 dkg cukru pudru 2 dkg ciemnego kakao 1-2 dkg oleju kokosowego ( lub z orzechów laskowych ) 1 łyżeczka ekstraktu lub pasty z wanilii szczypta drobnej soli Sposób wykonania :   O rzechy wysyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ciast, wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 C na około 10 minut. Orzechy w tym czasie się(...)gęsta masa, ale po 3-5 minutach miksowania powstanie płynne masło orzechowe. Następnie dodaj cukier puder, wanilię , kakao oraz sól. Zmiksuj do uzyskania jednolitej pasty. Na końcu dodaj olej kokosowy i jeszcze przez chwilę miksuj, aby składniki się dokładnie połączyły ze sobą. Gotowy krem przełóż do czystych, suchych, wyparzonych wcześniej słoiczków. Zamknij szczelnie wieczkami, przechowuj w lodówce, maksymalnie

Przepisy i porady kulinarne
Najlepsza babka cytrynowa (z kokosem) 182

masy dodawać po jednym żółtku. Dodać wiórki kokosowe, sok z cytryny i otartą skórkę. Stale ucierając wlać olej oraz spirytus.  Do osobnego naczynia przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Partiami dodawać do masy - powoli, i długo ucierać Formę do babki porządnie wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką, przełożyć do niej ciasto. Babkę piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku (funkcja

Nie tylko w kuchni
Czekoladowe wegańskie serniczki 198

szklanki mleka kokosowego 120 g  gorzkiej czekolady bita śmietana kokosowa  do dekoracji świeże owoce Ciekawe rozwiązania znajdziecie  tutaj Przygotowanie:  spód: daktyle blendujemy na gładką masę, orzechy blebdujemy na  mąkę orzechową, dodajemy kakao, sól i wszystko ugniatamy tak, aż powstanie jednolite ciasto. Dzielimy na cztery części i wykładamy spód kokilek wyłożonych papierem pergaminowym, mocno dociskając

Niezły Młynek
Karleksmums - szwedzkie ciasto miłości czyli poWeekendowe Łakocie odc.159 183

gorzkiej czekolady, posiekanej 30 g masła do posypania: 1 szklanka wiórków kokosowych W rondelku podgrzewamy prawie do wrzenia śmietanę kremówkę i kawę, i natychmiast zdjejmujemy z palnika. Dorzucamy czekoladę, masło, mieszamy i odstawiamy na 2 minuty. Po tym czasie jeszcze raz mieszamy do powstania gładkiego sosu czekoladowego. Wystudzone ciasto polewamy gęstniejącą polewą czekoladową, równo ją rozprowadzamy i posypujemy wiórkami czekoladowymi

Dzieje kuchennej Wiewióry
Czekoladowy tort naleśnikowy (wegański) 196

czekolady gorzkiej (u mnie 75%) 1 łyżka syropu z agawy Dodatkowo: dowolne owoce do przybrania płatki kokosowe Wykonanie: Do czystego naczynia przesiewamy przez sito mąkę, kakao, cukier puder. Dodajemy siemię lniane, olej i mleko i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Ciasto będzie raczej rzadkie i lejące – takie ma być! Na suchą (bez tłuszczu) rozgrzaną niewielką patelnię(...)mnie około 15 cm średnicy) nalewamy niewielką ilość ciasta, równomiernie rozprowadzamy i smażymy cienkie naleśniki. Podane składniki wystarczają na 20 sztuk cienkich naleśników o średnicy około 15 cm. Gdy naleśniki przestygną, to przycinamy je przy użyciu niewielkiego naczynia lub miseczki. Ja użyłam szklanej miski o średnicy około 14 cm. Na desce do krojenia układamy 2 lub 3 naleśniki, miskę odwracamy

Lamarida.pl
Styczniowe śniadanie. Obłędne placuszki ryżowo-orzechowe. 163

Nadając postom tytuły, czyli najprościej mówiąc kiedy wpisuję nazwę danej potrawy, bardzo rzadko używam sformułowań "wyjątkowy przepis na gulasz", "absolutnie niesamowite ciasto z owocami", "jedyne w swoim rodzaju placki ziemniaczane". Nie lubię tak podkręconych tytułów i działają na mnie wręcz odwrotnie niż powinny.  Jednak wpisując nazwę tych placuszków, literki same wciskały się w klawiaturze(...)pekan lub inne Jajka roztrzepujemy w misce, dodajemy jogurt, mleko, miód i stopiony olej kokosowy lub masło. Dodajemy mielone orzechy (lub migdały), mąkę ryżową oraz sodę i delikatnie łączymy wszystkie składniki. Odstawiamy na ok. 5 minut, ponieważ mąka ryżowa pęcznieje i dopiero po chwili ciasto nabiera właściwej konsystencji.  Rozgrzewamy patelnię (najlepiej naleśnikową) i większą łyżką nakładamy placuszki (bez użycia

bistro mama
ciasto z kokosem i owocami 150

kamienny 30 cm z Delimano i w nim piekłam      ciasto ciemne 2,5 szklanki m ąki pszennej 200 g mas ła 5 żółtek 3 łyżki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki cukru drobnego 2-3 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki sody   warstwa kokosowa: szczypta soli 5 białek 1/2 szkl cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki mąki(...)ziemniaczanej 1½ szklanki wiórek kokosowych 200 g serka waniliowego owoce,maliny,borówki Wykonanie 1½ szklanki mąki posiekać z zimnym masłem .Cukier ubić ręcznie z żółtkami -rozbełtać do połączenia składników. Do żółtek dodać kakao. Jogurt wymieszać z sodą ,dodać do żółtek.  Zrobić dołek i do mąki z masłem dodać żółtka wymieszane z cukrem, kakao ,jogurtem z sodą . Siekać nożem

mojej kuchni
ciasto z kokosem i owocami 113

kamienny 30 cm z Delimano i w nim piekłam      ciasto ciemne 2,5 szklanki m ąki pszennej 200 g mas ła 5 żółtek 3 łyżki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki cukru drobnego 2-3 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki sody   warstwa kokosowa: szczypta soli 5 białek 1/2 szkl cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki mąki(...)ziemniaczanej 1½ szklanki wiórek kokosowych 200 g serka waniliowego owoce,maliny,borówki Wykonanie 1½ szklanki mąki posiekać z zimnym masłem .Cukier ubić ręcznie z żółtkami -rozbełtać do połączenia składników. Do żółtek dodać kakao. Jogurt wymieszać z sodą ,dodać do żółtek.  Zrobić dołek i do mąki z masłem dodać żółtka wymieszane z cukrem, kakao ,jogurtem z sodą . Siekać nożem

w mojej kuchni
Ciasto bezglutenowe z masą jaglaną 165

kasza ;-) więc nawet najwięksi jej przeciwnicy nie krzywili się jedząc :-) SKŁADNIKI Ciasto: 2,5 szklanki mąki bezglutenowej lub mieszanki mąk (ja użyłam 1 szklanki mąki z manioku , 1 szklanką mąki z tapioki i 0,5 szklanki mąki ryżowej) 0,5 szklanki cukru trzcinowego 4 łyżki oleju kokosowego 2 jajka 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka sody Masa: 3 szklanki mleka

Czary - gary w kuchni
Ryżowe ciasteczka z dzieciństwa (z kleiku ryżowego) 210

margaryny do pieczenia 3 jajka 1 szklanka cukru 3-4 łyżeczki wiórków kokosowych opakowanie cukru waniliowego (16 g) łyżeczka proszku do pieczenia 1-1,5 słoika wiśni lub dżemu Wykonanie: Wiśnie odcedzamy z soku. Najlepiej zrobić to na sitku. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Po wyrobieniu formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem

IMPRESJA SMAKU

Proponowane wyszukiwania