ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:499/932)

Pani Walewska 182

Dzisiejsza propozycja to ciasto znane wśród niektórych Pychotką a u innych Pani Walewska, Obie te nazwy idealnie pasja do tego ciasta. Jest pyszne i nadaje się na każdą okazję ... jak i bez okazji :) Polecam! Pani Walewska Składniki: około 3 szklanki mąki pszennej, 3 łyżki maki ziemniaczanej, około 2 szklanki cukru, 250 g margaryny, 250 g masła, 8 jajek, 2 łyżeczki(...)waniliowego,  1/2 szklanki rodzynek, 1 szklanka płatków migdałowych. 3/4 szklanki żurawiny, 1/2 szklanki wiórków kokosowych, słoiczek powideł śliwkowych. Wykonanie: 3 szklanki mąki pszennej mieszamy z 1/3 szklanki cukru oraz proszkiem do pieczenia, Dodajemy pokrojoną w kostkę zimną margarynę, 6 żółtek, śmietanę i zagniatamy ciasto

paapilotkaa
Ciasto marchewkowe 152

łyżki proszku do pieczenia, • 3 łyżki masła lub oleju kokosowego, • pół szklanki wiórek kokosowych. Wykonanie : Wymieszaj wszystkie składniki, pomijając masło i syrop klonowy (lub ich zamienniki). Rozpuść masło w garnku i dodaj miód, następnie połącz wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj. Całość możesz już przełożyć do foremki. Ciasto piecz przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza

KUCHNIA POLSKA
Ciasto biszkoptowe Eli na Tłusty Czwartek i Walentynki 260

białek ubić pianę na sztywno, dodawać cukier i po jednym żółtku, ubijać Teraz dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia Piec w temp. 180 *C , do momentu aż ciasto będzie odstawać od foremki ( sprawdzić ewentualnie patyczkiem) Składniki na krem ananasowy : puszka ananasów ( a jeszcze lepiej dwie) budyń waniliowy 3 łyżki cukru 5 żółtek kostka masła roślinnego Przygotowanie kremu : Jednej szklankę(...)białek i wiórek kokosowych : 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 20 dag wiórek kokosowych Przygotowanie : Białka ubić na pianę , dodać 1 szklankę cukru i mąkę ziemniaczaną, wtedy dosypać stopniowo wiórki, upiec w temp. 170 *C przez około 35 min. Przygotowanie ciasta : Upieczony biszkopt przekroić na dwie części, jedną odłożyć, a drugą ułożoną we foremce posmarować dżemem porzeczkowym

Proste Potrawy
Śniegowe kule 189

dobrze mieszamy. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, w środek każdej kulki wkładamy odsączone z likieru czereśnie i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 15/20 minut lub do czasu aż uzyskają lekko złoty kolor. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. W ciepłym mleku rozpuszczamy cukier puder. Obtaczamy ciasteczka w lukrze, a następnie w wiórkach kokosowych. Pozostawiamy a kratce

Mia Cucina Sofieta
SERNIK NA ZIMNO 230

sztuk pralinek kokosowych 8 łyżeczek żelatyny 150g cukru pudru PONADTO 10 truskawek 10 kulek kokosowych SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt kakaowy Białka oddzielić od żółtek i ubić, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka i na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlać na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach i piec w temp. 180 stopni około(...)obrotach, aż składniki się połączą. Przestygnięteą żelatynę wlać do masy serowej, dokładnie wymieszać.  Na biszkopt wylać około 10 łyżek masy serowej, na niej ułożyć w małych odstępach kulki kokosowe , i zalać pozostałą masą serową. Wstawić do lodówki aby sernik stężał. Na zastygniętym serniku układać na przemian * truskawki i kulki kokosowe . * Truskawki aby zachowały dłużej świeży wygląd należy

RAROSSA
Ciasteczka z mąki kokosowej i tahini (wegańskie, bezglutenowe) 281

rozgrzej do 160°C (termoobieg). W średniej misce wymieszaj mleko kokosowe i siemię lniane, odstaw na 5 min., żeby zgęstniało. Następnie dodaj tahini, cukier i ekstrakt waniliowy, dokładnie wymieszaj, np. blenderem. W małej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Połącz składniki mokre z suchymi, ciasto możesz wyrobić ręką (będzie bardzo gęste).   Podziel ciasto na kulki

Domowa Cookierenka Agi
Czekoladowe ciasto bez mąki 180

Dziś przepis na czekoladowe ciasto z wiśniami. Robi się je bez mąki, którą zastępuje się mielonymi migdałami. Nie ma w nim też mleka, ani cukru. Świetne rozwiązanie dla tych, którzy nie spożywają glutenu, ani produktów mlecznych. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 200 g mielonych migdałów 200 ml mleka kokosowego 120 g klarowanego masła 20 g odtłuszczonego kakao 100 g ksylitolu(...)masła. Można dodać też skórkę pomarańczową. Sposób przygotowania: Czekoladę, mleko kokosowe, kakao i klarowane masło rozpuścić na wolnym ogniu i wymieszać. Cukier utrzeć z jajami; dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem. Powoli dodawać mielone migdały, cały czas miksując. Na koniec dodać wiśnie i dokładnie wymieszać. Blachę nasmarować masłem, wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec

W SMAK
Jaglany makowiec bez pieczenia. Bezglutenowy, wegański. 668

najszybciej, a więc jest. Zapraszam na degustację. :) Składniki:   CIASTO - 250 g maku - 1 szklanka surowej kaszy jaglanej (200 g) - 1 szklanka daktyli (namoczonych 10 minut we wrzątku) - 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej - 1 szklanka rodzynek - 1/2 szklanki pokrojonych orzechów włoskich - 5 łyżek wiórków kokosowych (zmielonych w młynku do kawy) - 1 łyżeczka esencji waniliowej lub cukru waniliowego - 4 łyżki(...)miksujemy z dodatkiem oleju kokosowego i masła.  W dużym naczyniu mieszamy (najlepiej ręką lub dużą łyżką) mak, daktyle, kaszę, rodzynki, orzechy i skórę pomarańczową. Masę przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie blacha 25 x 25 cm) i mocno dociskamy. Przygotowujemy polewę: w garnku rozpuszczamy czekoladę, syrop i wodę. Wylewamy na ciasto, posypujemy orzechami i skórką pomarańczową

Smakuje zdrowo
Mazurek z domową krówką i czekoladą 84

prostu pychota. Przygotowania najlepiej zacząć od usmażenia krówki. Składniki na krówkę: 1 szklanka cukru kokosowego (nadaje krówce świetny kolor i smak) 1 szklanka słodkiej śmietanki 18% 100 g masła Wszystkie składniki wkładamy do patelni i wysmażamy do uzyskania gęstej masy. Składniki na kruche ciasto: 1 ¾ (25 dag) szklanki mąki pszennej 3 żółtka (białka możecie wykorzystać do zrobienia np. kolorowych bezików

Słodki sentyment
Pieczona owsianka z bakaliami wg Anny Starmach 199

każdą okazję". I to był strzał w dziesiątkę. Ta owsianka jest po prostu rewelacyjna! Smakuje jak ciasto owsiane, więc jak najbardziej można ją zrobić jako propozycję na deser. Do przepisu Ani wprowadziłam kilka modyfikacji zamieniając biały cukier na zdrowszy ksylitol. Z braku wiórek kokosowych dałam płatki kokosowe i to był dobry pomysł, gdyż są większe i bardziej wyczuwalne. Przypieczony kokos

Moja Galeria Smaku
Pełnoziarniste ciasto marchewkowe z daktylami 85

przez dłuższy okres czasu. Warto zrobić takie na wycieczkę – nie musimy go przechowywać w lodówce. Pełnoziarniste ciasto marchewkowe z daktylami: 3 szklanki startej marchewki (na drobnych lub średnich oczkach) 6 dużych jajek w temp. pokojowej 1 szkanka ksylitolu (lub cukru kokosowego) 1 szklanka oleju rzepakowego 1 łyżeczka cynamonu 2,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej (typ 1850) 1,5 łyżeczki(...)łyżeczka sody 1 szklanka drobno posiekanych daktyli Polewa: 80 g gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka syropu z agawy, daktylowego lub miodu bakalie do ozdoby np. wiórki kokosowe, posiekane orzechy Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych lub średnich oczkach (najlepiej zrobić to w blenderze z nakładką do tarcia warzyw, będzie to błyskawiczne). Daktyle drobno siekamy (ja robię

Poezja smaku
Buraczana babka wielkanocna 110

pieczenia 2 łyżeczki musli ½ szklanki Cukier puder do posypki Wiórki kokosowe do formy Tłuszcz do formy Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem, następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, buraczki i dobrze utrzeć. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą i wymieszać delikatnie łyżką. Dodać musli i jeszcze raz wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki z kominem. Piec w temperaturze

Tradycyjna Kuchnia
Prince Polo 592

fajnie wygląda, to jeszcze smakuje bajecznie ;) Przepis pochodzi ze strony Zjem to! Polecam!:) Blaszka 22x33cm. Składniki: Ciasto: 7 białek szczypta soli 150 g cukru 100g siekanych orzechów włoskich 100g siekanych orzechów laskowych (zamiast orzechów laskowych mogą być też włoskie) 100g wiórków kokosowych 100 g batonów Prince Polo o smaku orzechowym lub klasyczne ( 2 batony xxl) Dodatkowo: 2 opakowania czekoladowych(...)cukrem. Szklankę mleka mieszamy z żółtkami i mąką. Gdy mleko w garnku zacznie wrzeć, wlewamy masę mączno-jajeczną i energicznie mieszamy, żeby nie było grudek. Odstawiamy do wystygnięcia.Ciasto:Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy cukier, ubijamy. Dodajemy orzechy, wiórki i batony starte na tarce o małych oczkach. Mieszamy delikatnie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto

Czerwona Porzeczka
Za pięć minut dwunasta 169

Nowego Roku!!! 3/4 szklankia mąki 1 szklanka wiórek kokosowych (plus do posypania) 3/4 szklanki cukru 100g miękkiego masła 3-4 łyżki nutelli (lub rozpuszczona czekolada) budyń śmietankowy 2 łyżki śmietany czekolada do przystrojenia Po pierwsze ustawiłam piekarnik na grzanie (150st.). Następnie formę do pieczenia wyłożyłam folią. Teraz spód... Suche składniki ciasta połączyłam w misce. Dodałam rozpuszczone, letnie masło i zagniotłam(...)piekłam jeszcze 5-10min. do zarumienienia boków. Ciasto wystudziłam. Delikatnie wyjęłam z folii i przełożyłam do formy.  Budyń ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudziłam. Dodałam do niego śmietanę i zmiksowałam na gładką masę.  Na wystudzonym spodzie rozsmarowałam nutellę.  Następnie przelałam budyń. Wyrównałam wierzch. Całość oprószyłam wiórkami kokosowymi i wstawiłam na 1h do lodówki

bastalena

Proponowane wyszukiwania