ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:500/932)

Odmienione Ciasto marchewkowe 97

polecam je każdemu początkującemu.  U mnie dzisiaj ten wypiek w nieco odmienionej wersji, bo ostatnio pisałam wam o fioletowej marchewce, i oczywiście wylądowała też u mnie w  cieście. Trochę zmieniłam też dodatki, bo nie ma rodzynek, a są daktyle, nie ma też skórki pomarańczowej, ale jest  skórka cytrynowa i z limonki. Zamiast goździków, smak wzbogaca kardamon(...)siekamy na mniejsze kawałki i dorzucamy do mąki, wsypujemy również wiórki kokosowe.  2. W osobnym naczyniu roztrzepujemy lekko jajka i dodajemy olej, syrop oraz cukier,  wszystko miksujemy do momentu aż otrzymamy jednolitą masę.  3. Płyn stopniowo łączymy z suchymi składnikami dokładnie mieszając. Powstanie dość gęste ciasto. 4.Formę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy masę wyrównując. Wstawiamy

vaniliowoczekoladowa
Babka majonezowa z czekoladową polewą - Thermomaster 2 99

łyżki) ok 140 g Proszek do pieczenia łyżeczka z lekką górką Cukier waniliowy łyżeczka Starta skórka z cytryny łyżka Sól szczypta Polewa: Czekolada mleczna 80 g Olej łyżeczka Wiórki kokosowe garść Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitych białek wsypywać cukier partiami najlepiej łyżka po łyżce. Kolejno dodawać cukier waniliowy(...)następnie obsypać bułką tartą. Ciasto przelać do blaszki. Piec ok 45 minut w temperaturze 180 stopni do tzw. suchego patyczka. po około 15 minutach po wyjęciu z piekarnika wyjąć z blaszki i poczekać do całkowitego przestudzenia. Czekoladę rozpuścić nad parą wodną dodać łyżkę oleju i wymieszać. Lekko przestudzoną czekoladą polać babkę i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego! Przygotowanie Thermomaster: Białka ubić

Kulinarne przygody
Amarantusowa tarta z malinową galaretką i panna cottą FIT 112

W warzywniakach i na straganach jeszcze pełno malin, skorzystajcie z nich! Ja nie mogłam się oprzeć, dlatego przygotowałam tę tartę, którą serdecznie Wam wszystkim polecam. Jest

Be Fit Be Strong
ciasto z musem śliwkowym 90

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlewamy mleko a następnie masła. Ciasto przekładamy do foremki (ok.21x23cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 30 min. w 170-180 st. C. składniki na mus śliwkowy: 1500 g śliwek bez pestek 4 galaretki np. wiśniowe(...)stężenia. składniki na masę śmietanową: 500 ml śmietanki kremówki 80 g wiórków kokosowych 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku ok. 60 ml wody, gorącej wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy ok. 1/2 części wiórek oraz żelatynę i miksujemy. wykonanie ciast: Jedno ciasto ucierane wkładamy do foremki. Wykładamy 1/2 cz. tężejącego musu śliwkowego

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki ryżowo kokosowe 103

Naleśniki na mące ryżowej z dodatkiem mąki kokosowej. Uwielbiam naleśniki i stanowczo za rzadko je wykonuje! Mam już na tyle wprawy, że wychodzą mi z praktycznie każdego rodzaju mąki, dlatego dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na ich słodką kokosową wersję i przy okazji bez glutenową. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ryżowej (można całość zrobić z pszennej(...)szklanki mleka ( dodawałam na oko, może wyjść nieco więcej) 2 jajka 3 łyżki mąki kokosowej lub wiórek kokosowych 2 łyżki oleju *1 szklanka = 600 ml (taka od piwa) Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy ze sobą, aby powstała lejąca konsystencja. Odstawiamy ciasto na 10 minut i smażymy naleśniki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Naleśniki ryżowo kokosowe 76

Naleśniki na mące ryżowej z dodatkiem mąki kokosowej. Uwielbiam naleśniki i stanowczo za rzadko je wykonuje! Mam już na tyle wprawy, że wychodzą mi z praktycznie każdego rodzaju mąki, dlatego dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na ich słodką kokosową wersję i przy okazji bez glutenową. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ryżowej (można całość zrobić z pszennej(...)szklanki mleka ( dodawałam na oko, może wyjść nieco więcej) 2 jajka 3 łyżki mąki kokosowej lub wiórek kokosowych 2 łyżki oleju *1 szklanka = 600 ml (taka od piwa) Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy ze sobą, aby powstała lejąca konsystencja. Odstawiamy ciasto na 10 minut i smażymy naleśniki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Cynamonowe keto pączki (bułeczki) z czekoladą 227

składników zawierających babkę jajowatą bardzo ważne jest przyjmowanie dużej ilości płynów. Wykonanie: Jajka lekko ubijam, dodaję śmietankę/mleko kokosowe. Mieszam dokładnie. Dodaję proszek do pieczenia, cynamon, słodzidło i łupinę. Dokładnie łączę składniki. Odstawiam na 10-15 minut, aż łupina napęcznieje, a ciasto zrobi się gęste. Z ciasta formuję 9 kulek. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym

Saganek
Jak wykorzystać białka? Lekkie kokosanki 99

sztywno. Stopniowo dodajemy cukier. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Białka mieszamy z wiórkami kokosowymi. W ręce formujemy kulki (bylejakie) i układamy na blaszce. Pieczemy ok. 20 min (aż się zezłocą). Inne pomysły na wykorzystanie białek: Dietetyczne ciasto biszkoptowe z pianką jogurtową Mini Pavlova Inne przepisy z kategorii NIE MARNUJĘ

Czarnawisienka
Fit placuszki bananowe 100

zabrania ze sobą do pracy, czy szkoły. Składniki: 4 banany 5 jajek 150g płatków owsianych 2 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki rozdrabniamy ze sobą w wysokim naczyniu, za pomocą blendera, na gładką masę. Na suchej patelni, smażymy małe placuszki, nakładając ciasto za pomocą łyżki do lodów, dzięki temu każdy placuszek będzie jednakowej wielkości i grubości. Smażymy placki około

NiePieprz.pl
FAWORKI, CHRUSTY, CHRUŚCIKI 119

można pominąć) Dodatkowo: - puder lub mielony ksylitol do przyprószenia chrustów - ok.0,5l oleju do smażenia (u mnie bezzapachowy kokosowy) W misie miksera umieszczamy mąkę, żółtka, puder, sól, spirytus, kwaśną śmietanę i proszek do pieczenia (gdy dodajemy). Przy pomocy haka zagniatamy kruche ciasto. Kilka, kilkanaście razy ubijamy ciasto wałkiem , a następnie zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki

Smaczne Zdrowe
Chleb orkiszowo-gryczany na wodzie kokosowej 103

mąki gryczanej 1 łyżeczka soli 7 g drożdży suchych 1 łyżka oleju z orzechów włoskich 1 szkl wody kokosowej oraz: keksówka 8x18 cm Przygotowanie: Do miski przesypujemy obie mąki, sól i drożdże, mieszamy. Następnie dolewamy olej i wodę z kokosa. Wyrabiamy ciasto i przekładamy je do formy. Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na 1 godzinę. Następnie wstawiamy wyrośnięty chleb

słodkie i nie tylko historie kulinarne
NALEŚNIKI WYSOKOBIAŁKOWE 112

SKŁADNIKI: (6 szt.) ciasto: - jaja - 2 szt. (100 g) - mąka kukurydziana - (50 g) - odżywka białkowa - (50 g) - proszek do pieczenia - 2 szczypty - woda - (120 ml) - olej kokosowy - (12 g) farsz: - twaróg chudy - (250 g) - miód pszczeli - (45 g) - cynamon - 1/2 łyżeczki WYKONANIE: Jaja wymieszać z wodą, dodać mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia, wymieszać, dodać odżywkę białkową i ponownie wymieszać

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Fit kulki orzechowo - kokosowe 83

kuleczek): 1/2 szklanki masła orzechowego 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać w misce. Nabierać łyżka ciasto i za pomocą dłoni formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Bardzo mocno dociskać, a gdyby się lepiły zwilżyć dłonie wodą

Healthy food explorer
CIASTKA KOKOSOWE Z CUKREM KOKOSOWYM 103

około 20 ciastek: * 1 szklanka mąki pszennej * 1 szklanka wiórek kokosowych (użyłam  Skworcu ) * pół szklanki cukru kokosowego (użyłam  Skworcu ) * 1 jajko * 1 łyżka masła w temperaturze pokojowej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Każdą

Zrób to smacznie