ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:504/932)

PIEROGI RUSKIE - tradycyjne i bezglutenowe. Prawdopodobnie... najlepsze. 168

ruskie - na idealny pikantny farsz, na delikatne ciasto zwykłe i na perfekcyjne ciasto bezglutenowe:  FARSZ: - ziemniaki około 3kg, - cebula około 1,5kg (czerwona, biała) - ser minimum 1kg, - przyprawy: pieprz ziołowy - obowiązkowo, pieprz czarny, pieprz biały, vegeta domowa, - olej/masło do smażenia cebuli (może być też olej kokosowy) Wykonanie: Gotujemy ziemniaki (najlepiej sypkie), dokładnie dusimy. W między czasie cebulę kroimy(...)dodajemy łyżkami, aby nie wlać tłuszczu z cebuli - dodajemy go jedynie, jeśli mamy za bardzo zbity farsz). Dokładnie mieszamy. Następnie dusimy z serem. Farsz ma wyjść bardzo pikantny!  CIASTO: SKŁADNIKI NA CIASTO BEZGLUTENOWE: - pół kg mąki (przede wszystkim mąki chlebowej, my używamy Schar mix b), - mleko - szklanka, - woda - szklanka, - sól, - olej, SKŁADNIKI NA CIASTO ZWYKŁE: - dokładnie to samo

Wypisz Wymaluj
Bułeczki drożdżowe z budyniem 148

znajdziesz. Rozchodza się w oka mgnieniu. Bułeczki są łatwe do przygotowania, ciasto idealne do współpracy. Zdrowsze podwójnie, bo z mąki orkiszowej i z dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Składniki na ciasto: 420 g mąki orkiszowej (300 g jasnej+120 g pełnoziarnistej) 180 ml mleka 1 jajko+1 żółtko 50 g masła 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki soli 30 g drożdży Nadzienie budyniowe(...)jasnej+20 pełnoziarnistej) 2 łyżki ksylitolu 3 łyżki wiórków kokosowych 40 g masła 1-2 łyżki wody - opcjonalnie Wykonanie: w 2 łyżkach mleka rozpuścić drożdże. Pozostałe mleko z masłem pokrojonym na kawełeczki zagrzać w rondelku. Wszystkie składniki umieścić w misie robota i zagnieść hakiem lśniące, jednolite ciasto. Przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości z podanych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik kokosowy 352

mikserem. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Białka oraz wiórki kokosowe łączymy z masą serową mieszając łyżką bardzo delikatnie. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni C. Sernik przelewamy do wyłożonej papierem pergaminowym tortownicy o średnicy 28 cm pieczemy ok 1h 20 minut. Wyłączamy piekarnik i studzimy w piekarniku ciasto. Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli dodajemy mleko oraz cukier puder dobrze

kgwjanczewo
Naleśniki czekoladowe z kremem kokosowym 93

koniecznie.  Ciasto: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki kakao 3 jaja 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta soli 1 szklanka mleka 2 szklanki wody gazowanej Wszystkie składniki mieszamy dokładnie ze sobą, odstawiamy na 10 minut i smażymy naleśniki. Nadzienie: 150 g serka kanapkowego 100 g jogurtu naturalnego 2 dojrzałe banany 1 szklanka wiórek kokosowych Banany rozgniatamy

Cynamonowe szczęście
Lekki tort kokosowo jogurtowy - idealny na wiosnę! 147

jestem pewna czy tort można nazwać lekkim, bo w końcu to tort, ale dzięki delikatnej masie jogurtowej z dodatkiem śmietanki kokosowej i owoców, deser wyszedł niezwykle delikatny, puszysty no i smaczny. Ale to musisz ocenić sam ;) Składniki: BISZKOPT: 5 jajek 0,75 szklanki cukru 0,75 szklanki mąki 0,25 łyżki mąki ziemniaczanej odrobina zielonego barwnika (opcjonalnie) Białka ubić(...)dodać przesiane mąki - nie ubijać zbyt długo, tylko do połączenia składników. Ciasto wyłożyć do tortownicy (23 max 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Piec 35 minut w temperaturze 175 stopni. Odstawić do wystudzenia. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na dwie części. MASA: 500 g śmietanki kokosowej (u mnie z dwóch puszek mleczka kokosowego) 400 g jogurtu greckiego

coolinarny
WEGAŃSKIE KRUCHE CIASTKA WYTRAWNE 165

zostały nazwane nasze krakersy, kruche ciasteczka na słono. Powstały z powodu rodzinnego święta - urodzin córeczki. Zniknęły ze stołu bardzo szybko, co oznacza, że smakują wyśmienicie.  Fajnie przełamały słodycz ciast i tortu. Polecają się więc na wszelkiego rodzaju imprezy lub, po prostu, na codzień  jako przekąska w domu, do pracy czy szkoły, dla dzieci lub dorosłych,  dla wszystkich(...)łyżeczki czosnku suszonego w proszku, 5 łyżek passaty pomidorowej, 1/3 szklanki oleju kokosowego lub rzepakowego, 6 łyżek wody. * Można zastąpić mąka orkiszową. Wykonanie : Wszystkie składniki suche umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. W osobnym naczyniu łączymy składniki mokre.  Następnie łączymy mokre z suchymi i zagniatamy ciasto. Powstałe ciasto wałkujemy partiami na grubość 3-5 mm. Wykrawamy wybrane kształty. Następnie

Jeść, by żyć w zdrowiu
Zdrowa krajanka jabłkowa 134

krajanka bardzo zasmakowała mojej mamie. Smakuje troszkę jak ciasto jabłkowe, a tak naprawdę jest genialnym pomysłem na zdrową przekąskę. Szybciutko się ją robi i nie wymaga zbyt wielu chęci, a tym bardziej umiejętności. Bardzo sycąca- ja po zjedzeniu dwóch kromek byłam już pełna ;) Serdecznie polecam!     Składniki: (na ok. 10 sztuk)   2 jajka 1 szkl mąki(...)łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 10 sztuk daktyli, posiekanych 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki rodzynków 4 średniej wielkości jabłka 3 łyżki płatków owsianych 2 łyżki płatków kokosowych garść orzechów włoskich, posiekanych   Przygotowanie:   Jabłka obrać, a następnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Suche składniki wymieszać w misce (mąkę, sodę, migdały, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, daktyle

Nastoletnie Wypiekanie
Marchewkowe ciasto prozdrowotne 112

Składniki na formę o średnicy 26 cm (ciasto będzie miało wysokośc około 3 cm): około 300 g startej na drobnych oczkach marchwi 100 g posiekanych drobno daktyli 2 banany 180 ml delikatnego w smaku oleju (słonecznikowy, ryżowy, rzepakowy) 150 g mąki jaglanej (może tez być owsiana, lub gryczana) 100 g mąki kokosowej lub wiórków kokosowych łyżeczka cynamonu łyżeczka kardamonu łyżeczka

greenscarf
Kruche ciasto z mango i malinami 251

białej czekolady 2 łyżki śmietanki 3 łyżki kokosowych wiórków Wsyp mango do małego garnka. Jeśli używasz świeże mango, pokrój w dużą kostkę. Dodaj cukier, likier i sok z cytryny. Gotuj aż mango będzie miękkie i lekko odparuje. Wymieszaj zamrożone maliny z ziemniaczaną mąką i dodaj do mango. Lekko zamieszaj owoce. Zamrożone ciasto zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wyłóż formę

codojedzenia
Makowa panienka 404

adekwatnie do ciasta, które kojarzy mi się z tymi pięknymi, czerwonymi kwiatami, lekko powiewającymi na wietrze.  Składniki na blachę o wymiarach 24 x 40 cm: Biszkopt: 1,5 szklanki mąki 8 jajek 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki maku 8 łyżek oleju 8 łyżek mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki wiórek kokosowych Przygotowanie: Mąkę przesiać(...)sobą składniki suche tj. mąkę, mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dosypywać po łyżce cukru i po 1 żółtku, aż do wyczerpania składników. Do ubitej jednolitej masy jajecznej dodawać stopniowo suche składniki, mleko i olej. Dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec

Fabryka pomysłów
Sernik Oreo (wegański!) 137

spełnienia nieco podnosi na duchu w chwilach wątpliwości, których mam coraz więcej.  Więc ten wakacyjno-przedmaturalny czas pełen wątpliwości i dylematów próbuję sobie jakoś umilić piekąc przepyszne ciasto (a może torcik?) z dodatkiem ulubionych ciasteczek  Oreo . Właściwie piekę je z okazji  Dnia Ojca , więc każdy z domowników degustuje mój nowy pomysł na sernik-niesernik(...)gładki krem, dodając wodę w razie potrzeby. W większej misce przelać roztopiony olej kokosowy z ksylitolem, stopniowo dodając kaszę jaglaną i miksując ją z pozostałymi składnikami. Pod koniec wsypać odrobinę płatków jaglanych i mąki do zagęszczenia masy. Piekarnik ustawić na 180 stopni C. Przygotowane wcześniej ciasto na spód wyjąć z lodówki. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, ewentualnie odrobinę natłuścić

Kuchnia Ellie
Naleśniki wegańskie... 93

mocno przypieczone i chrupi ą ce), bo ciasto bez jajek jest jednak delikatniejsze i mniej elastyczne, niż tradycyjne. Przepis z bloga Mr.Breakfast .  Składniki: (jakieś 10-12 sztuk, ale zależy od wielkości patelni) 1 szklanka maki 1 łyżka cukru 1/4 łyżeczki soli 1/2 szklanki napoju mlekopodobnego/'mleka' roślinnego (sojowe, kokosowe,owsiane) 2/3 szklanki wody 1/4 szklanki oleju dobry chlust ekstraktu

Lejdi of the house
Ciasto bez cukru, z owocami 52

mojprzepisna.pl | Ciasto bez cukru, z owocami Dla tych co ograniczają zawartość cukru w diecie to ciasto przypadnie do gustu, albowiem jest całkowicie bez cukru. Wyszło przez przypadek bo po prostu zapomniałam go dodać, ale o dziwo było smaczne! Polecam wykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki na formę(...)szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu/prosa/amarantusa preparowanego lub ekspandowanego 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów 2 jajka 1 szklanka kefiru 1/4 szklanki oleju rzepakowego 10 słodkich śliwek i 3 dojrzałe brzoskwinie ufo lub 3-4 duże i słodkie brzoskwinie, umyte, osuszone i wypestkowane. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze

moj przepis na
Ciasto bez cukru, z owocami 101

wykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki na formę 18 x 23 cm: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu/prosa/amarantusa preparowanego lub ekspandowanego 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów 2 jajka 1 szklanka kefiru 1/4 szklanki oleju rzepakowego(...)Piekarnik rozgrzać do 180 st. Mąkę, sodę i proszek wymieszać przesiać odłożyć. W misce jajka roztrzepać z olejem, dodać kefir wymieszać, dodać mąkę, wiórki, ryż, wymieszać, tylko do połączenia. Ciasto przelać do formy, wyrównać, na wierzch poukładać owoce, skórką do dołu, piec 30-40 min, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wystudzenia. Można posypać cukrem pudrem

moj przepis na
Tort ,, Lodowy'' 155

waflowych niebieska cukrowa posypka posypka cukrowa śnieżynki 2 łyżki wiórek kokosowych do obtoczenia kulek Wykonanie:  1. Biszkopty: Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem(...)się cała rozpuści. Tak przygotowany krem odstawiamy na kilka minut do przestygnięcia, następnie letnim kremem przekładamy krążki biszkoptowe. Smarujemy również wierzch tortu. Odstawiamy do wystudzenia kremu. 3. Kulki kokosowe: Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wiórkami kokosowymi. W garnku zagotowujemy mleko z cukrem, wsypujemy wiórki i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Masę lekko studzimy, dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy

Izabelawkuchni