ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:504/932)

ciasto z masą serową 262

stopniowo żółtka. Na końcu wsypujemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 30- 40 min. w 180 st.C. składniki na placek kokosowy: 80 g wiórek kokosowych 5 białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu sok z cytryny odrobina proszku

Domowy Smak Jedzenia
Kokosowy sernik na zimno z marakują 147

Kto lubi kokosa i marakuję będzie zadowolony! Oczywiście można świeżego kokosa zastąpić wiórkami kokosowymi, a marakuję dowolnym, ulubionym owocem, najlepiej sezonowym.  Składniki: 500 g twarogu

Karczma Honorietty
Andruty kokosowo-orzechowe 140

Domowe kajmaki to smaki mojego dzieciństwa, pyszne, słodkie, masa kokosowa w połączeniu z nutą orzechową tworzy zgrany duet. Idealne na słodki poczęstunek czy przyjęcie urodzinowe dla

Wanilia i Kardamon
Krakersy owsiane z pestkami dyni 135

lubimy, gdy są suche i chrupiące Składniki na 8 sztuk: 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych 2/3 szklanki wody garść pestek dyni sól i pieprz do smaku mąka owsiana do podsypania ciasta Wykonanie: Do blendera wsypujemy płatki i miksujemy aż uzyskamy mąkę. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy aż utworzą kulkę ciasta. Przekładamy

Lamarida.pl
Ciastka owsiane z truskawkami i bananem 181

bananem. To właściwie ciasteczkowa wersja tego ciasta owsianego z bananem i dżemem truskawkowym różnica tylko taka, że to ciasto powstało w zimie więc dżem jest z mrożonych truskawek a tu mamy świeże truskawki. Ciasteczka są wegańskie ( jak użyjecie oleju kokosowego) łatwe do przerobienia na wersję bezglutenową ( po dodaniu bg płatków i mąki np. gryczanej). Ciastka są dość miękkie, więc

Cooking for Emily
Owsiane koszyczki z truskawkowym kremem 165

Dalej zmiksować banana z dodatkiem niewielkiej ilości wody na gładki mus i połączyć ze składnikami suchymi. Dodać roztopiony olej kokosowy i masło orzechowe, podsypać mąką i uformować w kulkę. Wstawić na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto, a następnie wylepić nim foremki na muffinki. Ja je najpierw delikatnie natłuściłam, oprószyłam mąką, na spodzie ułożyłam mały kawałek

Kuchnia Ellie
Tort „Owocowy Raj” 426

zostanie po wyrównaniu brzegów zrobić rozetki na wierzchu tortu (śmietankę przełożyłam do woreczka z metalową końcówką Wilton M1). Ciasto ozdobić pokrojonym ananasem, malinami, jeżynami i kawałeczkami kiwi. 12. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, dodać 1/2 łyżeczki oleju kokosowego wymieszać (jeśli nie mamy oleju kokosowego możemy go pominąć). Czekoladą ozdobić brzegi tortu, robiąc cienkie esy-floresy przy pomocy łyżeczki

Mała Cukierenka
Kokosowe ciasteczka z konfiturą malinową 185

łyżka jogurtu naturalnego (gęstszego) lub śmietany konfitura z malin Nasze Domowe (polecam!) Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, wiórki kokosowe, dodajemy masło lub margarynę (można posiekać nożem), wbijamy całe jajko, dodajemy cukier puder i łyżkę jogurtu naturalnego (lub śmietany). Zagniatamy ciasto (jeśli zajdzie taka potrzeba delikatnie można oprószyć rękę mąką pszenną podczas zagniatania). Z ciasta formujemy kulę. Dzielimy

Słodkie okruszki
Mini mazurki czekoladowe 139

dałam 100 g deserowej i 50 g gorzkiej) 150 g śmietanki 30 % bakalie Helio do dekoracji: płatki migdałów, wiórki kokosowe, orzechy włoskie, skórka pomarańczowa Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dodać masło i jajko i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki do schłodzenia, na ok 40 minut, aby zesztywniało dzięki

Monia miesza i gotuje
Zdrowe kulki z daktylami, płatkami owsianymi i kokosem 158

jeszcze do nich dirzucić co tam lubicie :-). Jak tam u Was przygotowania ?? Pieczecie już coś ? Ja dziś babeczki, jutro ciasta, a resztę zobaczymy :-). Miłego dzionka :-) Składniki: 1 szklanka daktyli (zalać wrzątkiem i zostawić na noc) 3/4 szklanki płatków owsianych wiórki kokosowe 1. Daktyle zalewamy wieczorem wrzątkiem i odstawiamy na całą noc. Na drugi dzień odciskamy je i wrzucamy do misy

kruche babeczki
Tarta jaglana z budyniem 158

pomyślał, że z kaszy jaglanej można zrobić ciasto, a mianowicie tartę? Otóż można! Z dodatkiem budyniu smakuje wyśmienicie! Składniki: Spód: 1 torebka (100g) kaszy jaglanej 2 łyżki oleju kokosowego 1 jajo 3 łyżki syropu daktylowego (lub innego słodzidła) Wierzch: 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją

Truskawkowa Fiesta
placuszki kokosowe z jagodami 137

łyżeczki miodu 3 łyżki otrębów pszennych 1 płaska łyżka waniliowego proszku budyniowego 1/4 łyżeczki sody 2 łyżki wiórków kokosowych 4 łyżki jagód (mogą być mrożone) wykonanie:   Wszystkie składniki mieszam delikatnie łyżką, odstawiam na kilka minut, żeby otręby napęczniały, a ciasto nieco zgęstniało. Ciasto nakładam łyżką na gorącą patelnię do pankejków i smażę powoli na najmniejszym ogniu - dzięki temu placuszki

babka w formie
Bardzo czekoladowe kokosanki 143

zostają nam białka i nie wiemy co z nimi zrobić? Ja zazwyczaj przygotowuję bezę, bo lubię albo ciasto z białek. Jednak dawno w domu nie było kokosanek... do tego czekoladowych :) Porcja ok 20 kokosanek  Składniki:   200 g wiórków kokosowych 340 g cukru cukier wanilinowy 5 białek szczypta soli 50 g czekolady deserowej posiekanej 30 g czekolady mlecznej posiekanej

Niezły Młynek
OWSIANE CIASTECZKA Z RODZYNKAMI I SŁONECZNIKIEM 138

SKŁADNIKI 2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka miodu 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki rodzynek 2 łyżki słonecznika 1 łyżeczka cynamonu 5 białek 1/2 szklanki wody

harrisa
Kokosowe scones z rokitnikiem 120

wymieszać wszystkie suche składniki, czyli obie mąki, cukier, sodę, proszek do pieczenia i sól. Do suchych składników dodać olej kokosowy ( w postaci stałej . Palcami lub widelcem rozetrzeć składniki. Następnie dodać dżem z rokitnika, jajko, płatki migdałowe oraz napój roślinny - zagnieść ciasto. Gdyby było zbyt suche, dodać jeszcze odrobinę napoju roślinnego. Ciasto rozwałkować na okrąg średnicy około 20 cm. Ciasto jest

kolorowotorcikowo