ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:495/932)

Ciasta na Wielkanoc 67

Zapraszam na najpopularniejsze ciasta, które przygotujesz na Wielkanoc i nie tylko. Są to tradycyjne i sprawdzone przepisy na domowe słodkości. Oprócz pysznych mazurków na kruchym cieście i pięknych babek udekorowanych polewami lub lukrem znajdziesz tu przepis na ciasto leśny mech, który zawsze robi wrażenie i świetnie smakuje. Obok makowca pojawia się ciasto marchewkowe, szarlotka tradycyjna i sypana. Obowiązkowo sernik(...)żurawiną, tartymi migdałami lub rodzynkami. Ciasto leśny mech Ciasto Leśny mech to idealny tort z dodatkiem szpinaku o pięknym zielonym kolorze. Przełóż je pysznym kremem i udekoruj ziarenkami granatu. To ciasto na wszelakie uroczyste okazje, rodzinne spotkania, wspólne świętowanie. Ciasto marchewkowe Ciasto marchewkowe to super smaczne ciasto z dodatkiem tartej marchewki i bakalii. Świetne ciasto na rodzinne spotkania, również przy

Zasmakuj Kuchni
Deser z tapioki, mleka kokosowego i mango 81

Dojrzałe, słodkie i soczyste mango charakteryzują się bogatym aromatem i smakiem. Ponieważ tapioka ma neutralny smak, wystarczy przygotować z niej pudding i połączyć z musem z

Tajemnice Smaku
CIASTO DYNIOWO-ORKISZOWE 139

szczyptę soli oraz orzechy, mieszamy   i odstawiamy w drugiej misce miksujemy ze sobą miód z olejem kokosowym, następnie dodajemy jajka ,puree z dyni , mleko oraz ekstrakt waniliowy, mieszamy do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy tylko do połączenia się składników ciasto przekładamy do keksówki (25x12cm) wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 170ºC około 60 minut

Słodkie zapomnienie
Oczy Carycy 348

kawy i amaretto...niebo w gębie... :) Składniki na ciasto jasne - bezowe: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki oleju 1 łyżka octu Składniki na ciemne ciasto: 6 żółtek 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju Składniki na masę: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe(...)kieliszki amaretto, rumu lub likieru 250 ml wrzątku do zalania kawywiórki kokosowe Polewa: 10 dag masła 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao 0,5 szklanki cukru pudru  1. Zaczynamy od rozpuszczenia galaretek w połowie podanej ilości wody. Zostawiamy do ostudzenia.2. Teraz kolej na ciasto białe. Białka ubijamy na pianę, dodajemy cukier i chwilę jeszcze miksujemy. Odstawiamy mikser dodajemy pozostałe

Apetyczna babeczka
Walentynkowe ciasto z serduszkami 206

zsunąć" górę na spód. Przy "ręcznym" przenoszeniu może się zdarzyć, że ciasto się złamie z powodu braku stabilnej konstrukcji.   Składniki na masę: 1 śnieżka 200 ml mleka 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 1 słoik konfitur wiśniowych lub dżem truskawkowy polewa czekoladowa posypka cukrowa, wiórki kokosowe itp. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Śnieżkę ubić z mlekiem(...)wyciętymi serduszkami. Drugą galaretkę także przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć łyżeczką wlewać ją w puste serduszka. Gdy galaretka stężeje za pomocą pędzelka na pozostałej części ciasta rozprowadzić polewę czekoladową i dowolnie ozdobić.            A o tym jak wykorzystać pozostałe po cieście serduszka biszkoptowe zapraszam do następnego posta:) Ciasto

My simple kitchen
Świąteczny piernik na białkach z powidłami (bez cukru) 149

przyszłości wypróbujecie moją piernikową wariację. Pomysł na to ciasto powstał dość spontanicznie, głównie ze względu na białka, które zostały mi po upieczeniu ciasteczek. Ten piernik jest lekki, ale jednocześnie ciasto nie jest suche dzięki użyciu powideł. Moim zdaniem połączenie idealne, a do tego nie zawiera tony cukru czy miodu ;) Na marginesie dodam, że ostatnio natknęłam się na przepis piernikowy(...)Białka ubić na sztywną pianę i dodawać stopniowo ksylitol, ciągle ubijając. Mąkę orkiszową i kokosową wymieszać z proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i karobem, dodać olej i ekstrakt ze stewii. Mąkę połączyć delikatnie z białkami, na końcu dodać mleko, orzechy i skórkę pomarańczową. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę (u mnie w formie gwiazdki). Piec

FitKot
Wegańskie ciasteczka z malinami i białą czekoladą. 141

dwie miski. W jednej mieszamy roztopiony olej kokosowy, mleko kokosowe, aromat, stewię i cukier kokosowy. Ubijamy trzepaczką minutę. 2. W drugiej misce mieszamy ze sobą mąkę, mielone migdały, wiórki kokosowe i ewentualnie szczyptę soli. 3. Siekamy czekoladę białą – ja kroję 30g na małe kawałki (kostka na 4/5 kawałków), a resztę na nieco większe (kostka na 3/4 kawałki). Siekamy również czekoladę(...)grubość na dwa palce : )), wbijamy maliny i spłaszczamy ciastka obiema rękami (do jednego palca). Ciasto może się trochę kruszyć, ale przy zgniataniu powinno dać się uformować. Jeżeli za nic w świecie nie da się uformować to dodajemy do masy dodatkową łyżkę mleka i łyżkę oleju kokosowego. 6. Pieczemy w 190C przez 13 minut

Fill The Bowl
RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI, NA MĄCE ORKISZOWEJ 278

jabłka Ja dodałam jeszcze 1 łyżeczkę oleju kokosowego roztopionego(nie trzeba) Drożdże rozpuścić w kubeczku z łyżeczką cukru trzcinowego, dodać ok. 1/4 szklanki letniego mleka i 2-3 łyżki mąki. Dokładnie rozmieszać i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięty zaczyn dodać do reszty składników(bez jabłek) i dokładnie wyrobić. Można mikserem jak i ręcznie. Ciasto nie powinno być zbyt gęste(...)ciasta na racuchy. Odstawić do wyrośnięcia na ok.1-1.5 godziny, do podwojenia objętości(moje wyrastały niecałą godzinę). Nakładać na rozgrzany tłuszcz łyżką maczaną w ciepłej wodzie. Tłuszcz nie może być zbyt gorący, bo racuchy będą się przypalać i nie dosmażą się w środku. Smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Ja smażyłam jak zwykle na bezwonnym oleju kokosowym

Smaczne Zdrowe
Tort marchewkowy 143

wyższy. Inspiracja przepisem z Kwestii smaku. Składniki: Ciasto • 300 g startej i odciśniętej z soku marchewki • 300 g mąki migdałowej – starte migdały lub 300 g mąki pszennej • 1 szklanka cukru • 1 cukier waniliowy • 3/4 szklanki oleju • 3 jajka • 100 g ananasa z puszki • 80 g wiórków kokosowych • 40 g orzechów włoskich • 30 g płatków migdałowych(...)Krem mascarpone • 200 g masła • 1 szklanka cukru pudru • 250 g serka mascarpone • wiórki białej i mlecznej czekolady do posypania Wykonanie: • Wymieszać w miseczce startą marchew, wiórki kokosowe, posiekane ananasy, orzechy i płatki migdałowe. • W drugiej miseczce wymieszać mąkę migdałową, przyprawę do pierników, cynamon, sodę i proszek do pieczenia. • Jajka ubić

To co kocham
Ciasto dyniowe z cynamonem 135

Powiecie pewnie: znów dynia! A tak, dynia, ale już końcówka, więcej nie mam i mieć nie będę, bo w domu kręcą nosem. Ciasto dyniowe, bez glutenu i bez jajek, dla alergików lub dbających o linię. Zdrowe, smaczne i aromatyczne, bez smaku dyni, bo jako uniwersalne warzywo przejmuje smaki i aromaty innych składników. Składniki(...)cukru – u mnie z palmy kokosowej • 1/2 szklanki oleju • 2 jajka • 1 mały jogurt naturalny • 1 łyżeczka cynamonu • 1 płaska łyżeczki sody • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: • Wymieszać osobno mokre i suche składniki. • Do mokrych składników wsypać suche i dokładnie wymieszać. • Ciasto wlać do średniej tortownicy wyłożonej papierem

To co kocham
Ciasteczka na patyczku 131

dawna kusiły mnie ciasteczka na patyczku tzw. cake popsy, aż w końcu się zmobilizowałam i zrobiłam. Oczywiście środek naszego ciasteczka może być dowolny ( jednak najlepsze będzie tutaj ciasto babkowe, biszkoptowe itp). Ciasteczka które mam dla Was dzisiaj nie są zbytnio słodkie a to dzięki dodatku polewy z gorzkiego kakao. Idealne nie tylko na urodziny najmłodszych ale także jako fajna(...)szybka przekąska kiedy mam ochotę na coś słodkiego na ząb.  Polecam;)  Składniki: 3 jajka 100 g masła 3 łyżki cukru  4 łyżki mleka 60 g wiórków kokosowych 215 g mąki pszennej Ponadto:  serek śmietankowy typu Almette 5 łyżek kremu czekoladowego Polewa kakaowa: 2 łyżki mleka łyżka masła niepełna szklanka cukru pudru  3 łyżki kakao Wykonanie

Krakowskie smaki Ani
Bezglutenowe muffinki z suszoną żurawiną i makiem :) 156

Ekspresowe muffinki gotowe w 40 minut, licząc także czas przygotowania ciasta! Są bezglutenowe i zrobione ze zdrowszych odpowiedników mąki pszennej. Nie mają także cukru białego, który zastąpiłam świetną alternatywą, a mianowicie ksylitolem. Mak, suszona żurawina i rodzynki dodatkowo usmaczniają puszyste babeczki i nadają im dodatkowej słodyczy.  Składniki (na 8 muffinek): 70 g mąki ryżowej pełnoziarnistej  60 g płatków(...)gryczanych (można zastąpić mąką gryczaną) 20 g mąki gryczanej  1 łyżeczka proszku do pieczenia  50 g ksylitolu 30 g płynnego oleju kokosowego  szczypta soli 50 g suszonej żurawiny  50 g rodzynek  1 łyżka maku  150 ml mleka (użyłam roślinnego) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj.  Do foremek

Zdrowie na języku :P
W kolorze słońca. Morele 174

samo i do przygotowania czego wszystkie składniki są w domu. Uważnie więc przejrzałam Cakes & slices, i udało mi się natrafić na wyjątkowo zachęcającą krajankę z suszonymi morelami i kokosową kruszonką. Jak się okazało w trakcie przygotowań, nie wszystkie składniki miałam w szafkach w odpowiednich ilościach... Moreli i kokosu było za mało, ale to nie problem. Połowę moreli bowiem zastąpiłam(...)utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wbić jajko, dokładnie wymieszać. Partiami dodawać przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, miksując na najniższych obrotach.Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć równomiernie ciasto, dociskając palcami.Piec w 180 st. C. przez 25 minut.Ostudzić.Morele i śliwki posiekać (osobno). Do jednej miski włożyć morele, dodać Cointreau, 1 łyżkę cukru i 125 ml gorącej wody

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Murzynek z nektarynkami i jeżynami 149

pieczeniem 35 minut. Ciasto jest pyszne, niezbyt słodkie, mocno kakaowe i bardzo owocowe. To ciasto jest wybawieniem na zachcianki domowników na coś słodkiego. Murzynek z nektarynkami i jeżynami jest puszysty i wilgotny, posypany cukrem trzcinowymi cukrem pudrem. Polecam też: Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Błyskawiczny murzynek z wiśniami Polecam ten przepis na błyskawicznego mocno kakaowego murzynka(...)wodę gazowaną, dodajemy do masy jajecznej i miksujemy dalej. Wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, jeszcze chwilkę miksujemy. Kwadratową blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, układamy pokrojone w kostkę nektarynki, jeżyny, posypujemy cukrem trzcinowym. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp 180 C i pieczemy ok. 30 min. Ciasto wyjmujemy, posypujemy jeszcze cukrem pudrem. Ciasto jest najlepiej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Brownie z dyni dwukolorowe! Najsmaczniejsze! 175

jako chmurkę z dyni, ponieważ jest bardzo delikatne, puszyste niczym mus, czy jako niby sernik ale bez sera, bo z dyni,  konsystencją przypomina mi właśnie ten rodzaj ciasta, czy też jako brownie z dyni, bo jest z dodatkiem prawdziwej gorzkiej czekolady, ma bardzo czekoladowy a zarazem pikantny smak, dzięki użytemu chili. Jest wilgotne i puszyste zarazem. Słodkie i wytrawne(...)mniejszej ilości dodajemy rozpuszczoną czekoladę, delikatnie mieszamy - wylewamy na formę do pieczenia, wysmarowaną olejem kokosowym lub masłem - wylewamy na przemiennie masę - pieczemy 45 minut w temp. 160- 170 stopni C, pod sam koniec uruchom termoobieg - po wyjęciu z piekarnika, ciasto studzimy całkowicie dopiero kroimy ostrym nożem SMACZNEGO! ZAPRASZAM na Facebooka SMYKWKUCHNI jak i po więcej fotografii na:  Instagrama profil

SMYKWKUCHNI