ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:492/932)

Strucla z serem 168

cukier do smaku, łyżkę stopionego masła, proszek budyniowy i mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka możemy dosypać wiórki kokosowe. Do rozczynu dodajemy pozostały cukier, wanilię, mleko, szczyptę soli, 2 żółtka i jedno całe jajko, mieszamy,  stopniowo dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Dodajemy roztopione masło i wyrabiamy do momentu jego wchłonięcia. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wykładamy na stolnicę. Wałkujemy

Maminek kulinarny
Chrupiące czekoladowe paluszki 117

Składniki (na 2 blaszki): 1 szklanka mąki pszennej 4 łyżki kakao 4 łyżki cukru brązowego 1 łyżka oleju kokosowego 5 łyżek mleka roślinnego Wykonanie: Mąkę i kakao przesiewamy przez sito do większego naczynia, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ręcznie aż ciasto będzie jednolite. Formujemy kulkę. Kulkę wkładamy do worka foliowego lub plastikowej torebki. Następnie rozwałakowujemy na blok o grubości kilku

Lamarida.pl
Zdrowe ciasteczka BROWNIE | bez cukru, laktozy, bez glutenu| 144

zabrać ze sobą wszędzie swoje ulubione ciasto? Jest na to sposób... brownie w postaci ciasteczek! Pyszne, słodkie, mocno czekoladowe... Składniki na 15 ciastek: 150g gorzkiej czekolady 60g oleju kokosowego 60g migdałów 50g mąki (np. z amarantusa) 1 łyżka kakao 2 jajka  100g ksylitolu Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuszczamy z gorzką czekoladą. Studzimy. Jajka ubijamy z ksylitolem. Dodajemy czekoladę i mieszamy

Czarnawisienka
„Sernikowe” placuszki z tofu 153

płatków owsianych 1/2 kostki naturalnego tofu 1/4 szklanki roślinnego mleka 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia świeże owoce lub syrop klonowy do podania Wszystkie składniki, poza olejem, przełóż do kielicha blendera i zmiksuj na gładkie ciasto. Na patelni rozgrzej olej i wykładaj łyżką porcje ciasta. Smaż na średnim ogniu do momentu, aż brzegi przestaną być

Roślinna - blog wegański
Kruche zielone choinki z migdałami (bez sztucznych barwników i cukru) 158

migdałów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka  Migdały lub orzechy zmielić przy pomocy blendera. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka w formie choinek. Piec w 180 stopniach koło 12-15 minut. Ciasteczka przestudzić i dowolnie udekorować

FitKot
Bezglutenowy biszkopt z truskawkami i galaretką 194

wyśmienitej pogodzie! Nie ma nic lepszego niż wyjść na balkon, czy ogródek z kawą i kawałkiem takiego ciasta! Brakuje mi co prawda warstwy śmietankowej pomiędzy biszkoptem a galaretką, ale przymierzam się, żeby następnym razem pokombinować z budyniem na mleku kokosowym, albo mleku kokosowym z żelatyną... Przepis jest banalnie prosty. Możemy upiec wysoki biszkopt w okrągłej formie - np na tort - wtedy

Mama z Motylem
Muffinki z jabłkami i olejem kokosowym (długa świeżość) 128

posypania W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, cynamon i proszek do pieczenia, w drugiej - jajko, roztopiony olej kokosowy oraz mleko. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)   Na samym końcu do ciasta wmieszać jabłka - pokrojone w grubszą kostkę.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek

Di gotuje
Bezglutenowe racuszki z twarogu 517

soli. Pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju kokosowego, na średnim ogniu z obu stron, na rumiano (muszą być usmażone wewnątrz, a zbyt wysoka temperatura spowoduje za szybkie rumienienie się ciasta). Bezglutenowe racuszki z twarogu można oprószyć cukrem pudrem. Bezglutenowe racuszki z twarogu podajemy według gustu. Można z cukrem pudrem

mojewypiekiinietylko
Kukurydziane pieguski… 202

kalorii…   Składniki: 200g mąki kukurydzianej 1/2 tabliczki drobno pokrojonej gorzkiej czekolady 2 żółtka 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu   Sposób przygotowania: W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki prócz czekolady. Czekoladę drobno siekamy a następnie dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i kładziemy do zamrażarki na 30 min. Po wyjęciu ciasta

madamekuchnia.wordpress.com
Kokosowe ciasteczka z serkiem mascarpone 248

idealne do kawy, herbaty, czy szklanki mleka.   (około 25 sztuk) 120g mąki pszennej 50g wiórek kokosowych 70g cukru 40g masła/margaryny 30g serka mascarpone  1 jajko   Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.  (Ciasto jest lekko lepiące się - takie ma być.) Masę schłodzić w lodówce - przez około 30 minut. Po tym czasie

Di gotuje
Naleśniki owsiane z twarożkiem, truskawkami i czekoladą 124

Danie z serii "mama gotuje" :) Pyszne naleśniki w wersji pełnoziarnistej, podane z twarożkiem kokosowym, zmiksowanymi truskawkami i syropem czekoladowym 0 kcal od Walden Farms. Czy może być lepszy sposób na poprawę humoru po maturalnych zmaganiach? :) Ciasto : 250 ml wody   250 ml mleka 2 jajka   1 łyżka oleju   pół łyżeczki soli 200 g mąki owsianej Wszystkie składniki dokładnie

Chocolate Muffin Blog
Ciastka z masła orzechowego 119

używam domowego z samych orzechów i szczypty soli), - 60 ml zmielonych na mąkę wiórków kokosowych, - 50 ml wiórków kokosowych, - 60 ml syropu klonowego. Wykonanie: Wymieszać składniki łyżką. Nakładać łyżką małe porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia po wykorzystaniu całego ciasta zwilżoną dłonią uklepujemy ciastka. Zębami widelca robimy ślady na środku ciastka - na krzyż.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

Co na wege obiad?
Placek serowo-kokosowy 113

otręby. Składniki miksujemy, wylewamy na patelnię i czekamy na pyszną kolację :) Składniki : 4 łyżki twarożku 2 łyżki wiórków kokosowych zmielonych na mąkę 1 jajko Rozgrzać patelnię. Jajko zmiksować. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię wylać ciasto. Rozprowadzić. Smażyć na małym ogniu na rumiany kolor, z obu stron (ok 10 minut z każdej).  Przełożyć

Chocolate Muffin Blog
Pyszna tarta bardzo czekoladowa (bez cukru, wegańska, bezglutenowa) 180

kubek) wiórków kokosowych 200 g (1,5 kubka) nerkowców 100 g (około 1/3 kubka) oleju kokosowego łyżka miodu (w wersji wegańskiej syropu) Przygotowanie: 100 g wiórków i nerkowce zmiksować na drobne kawałki Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto Wykleić ciastem formę do tarty  Piec w temp. 180 st. przez 20-25 minut Ostudzić Farsz Składniki: 2 szt. awokado

pyszne zdrowości