Przepis na : śniadanie
Kasza jaglana (bezglutenowa), królowa wśród kasz, najzdrowsza, zasadotwórcza, przywraca właściwe PH, osusza z nadmiaru wilgoci, zalet można by wymieniać bez końca. Przedstawiam pomysł na bardzo smaczne śniadanie. Przepis możliwy jest też w wersji wegańskiej. * * * Składniki (proporcje dla 3 osób: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 łyżeczki cukru trzcinowego szczypta soli 1 łyżka masła ( wersja wegańska: 1 łyżka oleju kokosowego) garść rodzynek 1 jabłko miód (wersja wegańska: syrop klonowy) cynamon Wykonanie: 1. Kaszę ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i wypiekać. Podaję przepisy krok po kroku z kuchni tradycyjnej, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej.