ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:471/932)

WIENIEC Z KRUSZONKĄ Z MĄKI KUKURYDZIANEJ 183

wypieku z mąki kokosowej, która mimo walorów zdrowotnych nie przepadła mi do gustu, był czas na mąkę migdałową - niestety drogą, więc poszaleć z nią za bardzo nie było mi dane, a teraz nadszedł czas na ... kukurydzianą ❤  Ma ona w mojej kuchni zdecydowanie swoje 5 minut. Po pysznych  kukurydzianych, kruchych ciasteczkach  przyszedł czas na ciasto. Upiekłam okrągły wieniec

Walijskie Pichcenie
Kruche z owocami pod bezową pianką 166

szklanki jagód (mrożone)* 3/4 szklanki czerwonej porzeczki (mrożona)* śliwkikruszonka* 50 g margaryny* 1/2 szklanki wiórków kokosowych* 1/3 szklanki cukru pudru* 4 łyżki mąki pszennej  Sposób wykonaniaMąkę, proszek do pieczenia, przesiać, dodać cukier, żółtaka, margarynę pokrojoną w kostkę i dość szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części jedna 3/4 ciasta i druga 1/4 ciasta i włożyć do zamrażalnika do schłodzenia

Mix smaku
Bezglutenowe wegańskie ciasteczka z pistacjami 141

pistacji (waga bez łupinek) 1 banan 200 g zimnego oleju kokosowego (rafinowanego) 2 czubate łyżki gęstego mleka kokosowego z puszki pół łyżeczki soli Przygotowanie: Mąkę przesiej na blat, zrób zagłębienie w mące i dodaj wszystkie składniki na ciasto z wyjątkiem orzechów. Dużym nożem siekaj wszystkie składniki jak na typowe kruche ciasto. Po 5-10 minutach ciasto samo praktycznie zacznie się

greenscarf
CIASTO SZPINAKOWE BEZ JAJEK 148

soku z cytryny ½ szklanki mleka   Wykonanie: suche składniki czyli mąkę, cukier, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia mieszamy, następnie dodajemy do nich szklankę rozdrobnionego, odmrożonego i odsączonego z nadmiaru wody szpinaku oraz pozostałe płynne składniki czyli olej, sok z cytryny oraz mleko, całość mieszamy, ciasto przekładamy do formy ( użyłam tortownicy 18cm)wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 40minut

Słodkie zapomnienie
Aniołek 139

Aniołek” już po kilku godzinach (piekłam rano, a pierwszy kawałek rozkroiłam pod wieczór) jest przyjemnie mięciutki, choć najbardziej smakował mi na 2-3 dzień po upieczeniu. Polecam. Ciasto kruche: 500 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 125 g masła 125 g cukru 1/2 szkl. gestej, kwaśnej śmietany 18% 2 jajka Masa budyniowa(...)ekstraktu waniliowego Dodatkowo: około 50-70 g wiórek kokosowych lub biała czekolada Kwaśną śmietanę łączymy z cukrem. Dodajemy jajka. Mieszamy rózgą, do połączenia. Na stolnicę przesiewamy obie mąki oraz sodę. Dodajemy starte na tarce zimne masło. Siekamy nożem. Na środku robimy wgłębienie, dodajemy przygotowane jajka ze śmietaną i cukrem. Wyrabiamy gładkie ciasto (początkowo będzie dosyć rzadkie). Ciasto owijamy folią

Smaki Na Talerzu
Knedle ze śliwkami węgierkami. 166

każdego lata choć jeden raz! :-)                Składniki na około 25 knedli: Ciasto: 1 kg ziemniaków (waga po obraniu) 250 g mąki pszennej 2 duże jaja Pozostałe składniki: śliwki węgierki - około 25 szt. cukier olej kokosowy do podsmażenia tartej bułki bułka tarta płaska łyżeczka cynamonu mąka pszenna do podsypywania Wykonanie: Ziemniaki ugotować na miękko(...)jaja, po czym wyrobić na gładką masę. Śliwki umyć, naciąć z jednej strony, delikatnie usunąć pestkę. Do każdej śliwki wsypać po pół łyżeczki cukru i zamknąć ją w cieście. Tworzyć zgrabne kulki podsypując dłonie i blat mąką. Knedle gotować w osolonej wodzie. Wrzucać po kilka na wrzątek - nie wkładać zbyt dużo, bo nasze kluchy troszkę podrosną podczas gotowania. Gotować

Poezja Smaków - blog kulinarny
Lekko różowy sernik z truskawkową pianką 136

kawy lub herbaty na weekend. Wbrew pozorom ciasto jest proste w przygotowaniu. Polecam Składniki: 100 g margaryny PALMA 400 g serka twarogowego 200 g gęstego jogurtu naturalnego 1/2 szkl cukru 1 mały cukier wanilinowy 3 jajka 2 budynie truskawkowe w proszku 2 łyżki mąki ryżowej (lub ziemniaczanej) 1/2 szkl wiórków kokosowych pianka: 500 g truskawek 1/4 szkl wody 1 galaretka(...)szkl śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru wiórki kokosowe do posypania blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy na patelni i odstawiamy do ostudzenia. Do miski przekładamy serek, jogurt, cukier, jajka i ostudzony tłuszcz. Mieszamy dokładnie a następnie dodajemy budynie, mąkę oraz wiórki. Mieszamy dokładnie. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy sernik do nagrzanego piekarnika i pieczemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Chleb z nasion i kaszy (bez mąki i glutenu) 139

Zostawiamy do napęcznienia na około 30 minut. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy ciasto.   Chlebek pieczemy w 170 stopniach C przez 55-60 minut. Studzimy. Kroimy po wystudzeniu. Próba rozkrojenia chlebka jeszcze ciepłego skończy się efektownym pokruszeniem. Siemię lniane, chia i olej kokosowy muszą być wystudzone i dobrze scalić chlebek

Pyry na Gaz
Waniliowe kluski leniwe z gruszką i miodem 180

półtłustego jajko 60g mąki pszennej (pół szklanki) sproszkowana wanilia gruszka łyżka miodu cynamon łyżeczka oleju kokosowego do smażenia Przygotowanie: Twarożek wymieszaj dokładnie z jajkiem w miseczce, dodaj sproszkowaną wanilię i mąkę i wszystko dokładnie ze sobą połącz za pomocą łyżki bądź widelca. Z powstałego ciasta formuj kulki mniejsze niż orzech włoski. Z gruszki wykrój gniazdo nasienne i pokrój

Moja Micha
Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką kokosową 113

Szybkie i smaczne ciasto do kawy. Składniki: Ciasto drożdżowe: 4 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 6 jajek ( 3 całe i 3 żółtka) 50 gram drożdży świeżych Kruszonka kokosowa: 3/4 kostki margaryny 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 100 gram wiórek kokosowych Dodatkowo: śliwki Bułka tarta  tłuszcz Sposób przygotowania

Bajeczna Kuchnia
Jabłka pod kokosową pierzynką... 138

kryształ i cukier waniliowy i ubijać do czasu, aż cukier się rozpuści. Dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Następnie dodać przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej pergaminem formy i piec w temperaturze 180 0 C na złoty kolor (około 25 minut). Jabłka: 8 niezbyt twardych jabłek obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda(...)margaryny Kasia; 15 dkg wiórków kokosowych; 2 jajka; 1/4 szklanki cukru kryształu; Wykonanie: Margarynę rozpuścić, wsypać wiórka kokosowe. Jajka z cukrem ubić na pianę, wymieszać je z lekko przestudzoną margaryną z kokosem. Polewę rozsmarować delikatnie na ciepłej masie budyniowej. Ciasto zapiec na złoty kolor

In my kitchen
Dietetyczny sernik o smaku białej czekolady z malinami 187

można ją zastąpić lub pominąć. W tym przepisie zalecałabym jednak, aby z niej nie zrezygnować. Ciasto jest naprawdę cudowne, smakuje jak z najlepszej cukierni :)   Spód : 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżeczki kakao 2 płaskie  łyżki oleju kokosowego 1-2 łyżki miodu 2 łyżki mleka Płatki zmielić na mąkę. Wymieszać z kakao i otrębami. Olej

Chocolate Muffin Blog
Rafaello ciasto przepis. 147

smakuje wyśmienicie i chce się je jeść, jeść i jeść...  Jest wiele przepisów na ciasto rafaello - moja ulubiona wersja to ta na biszkopcie z białą czekoladą.  Rafaello Ciasto - przepis Składniki: biszkopt z 4 jajek ( biszkopt przepis ) 1/2 litra śmietany kremówki 2 śmietany śnieżki 2 białe czekolady 25 dag kokosu płatki migdałowe Sposób przygotowania: 1. Biszkopt pieczemy według(...)Masę wystudzić - musi być bardzo chłodna 4. Po ostudzeniu ubić dodając śnieżki. 5. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.  6. Wylać na wcześniej upieczony biszkopt, posypać płatkami migdałowymi 7. Włożyć do lodówki aby masa całkowicie się stężała.  8. Po około godzinie ciasto powinno być gotowe do jedzenia - SMACZNEGO :) Spodobał Ci się mój post? Polub moją stronę na Facebooku

Pani domowa
Kruche ciasto z bezą i śliwkami 433

szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 500 g dojrzałych śliwek 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 2 łyżki tartej bułki Wykonanie: Z zimnego masła, żółtek, mąki, cukru waniliowego, szczypty soli i proszku do pieczenia szybko zagniatamy ciasto. 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalnika, resztę do lodówki na około 30 minut.Ciasto z lodówki rozkładamy

Kulinarne przygody Gatity
Pancakes 210

czas mieszając - najlepiej trzepaczką. Patelnię przetarłam pędzelkiem silikonowym zamoczonym wcześniej w oleju. Wylewamy na rozgrzaną patelnię ciasto, smażymy z obu stron. Przed każdym smażeniem przecieramy patelnię pędzelkiem z odrobiną oleju. Moje pancakes polałam syropem trzcinowym i podałam z konfiturą poziomkową i chipsami kokosowymi.  Razem ze mną pancakes smażyli: Dorota z bloga Moje domowe kucharzenie

Aga w kuchni