ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:460/965)

Bezglutenowy piernik dyniowy 249

względu, iż na pierniczki by zmiękły muszę jeszcze poczekać pokusiłam się, aby z podobnego ciasta upiec piernik. Piernik powstał z małą różnicą bo całkowicie bezglutenowy. Zdjęcie jest zrobione pół godziny po wyjęciu z piekarnika i jak wdać rozwala się. Zawinęłam go w pergamin i po 1,5 godzinie pięknie się kroił, niestety bez możliwości fotografowania gdyż szybko zniknął :) Potrzebne składniki(...)łączymy  ze sobą , pozostawiając ok 100 g maki jaglanej do podsypywania. Następnie dodajemy przestudzony olej kokosowy z miodem , przyprawę do pierników , sodę   i zmieloną na pastę dynię (malutki kawałek dyni zostawiamy aby ozdobić górę piernika).  Wyrabiamy  ciasto i przekładamy do foremki. Pozostały kawałek dyni ścieramy na tarce na grubych oczkach i posypujemy piernik. Ciasto

Łycha smaków
Ciasteczka czekoladowe paleo (z foremek) 144

kokosowy – 1/3 szklanki mąka kokosowa – szklanka miód – 1/3 szklanki jajka – 4 (zobacz też: Zamiast jajek ) ekstrakt  waniliowy – łyżka cynamon – łyżeczka Czekoladę i olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej albo kuchence mikrofalowej , następnie trzeba je nieco ostudzić, żeby nie wyszła jajecznica po wbiciu jajek 🙂 Dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Gotowe ciasto(...)szklanki. Kawałki ciasta rozwałkuj pomiędzy arkuszami papieru do pieczenia na placki grubości 6-8 mm. Teraz zaczyna się zabawa dla dzieci – wycinanie foremkami ciasteczek i układanie na arkuszu papieru na blaszce. Pozostałości rozwałkuj z nową porcją ciasta i tak w kółko, aż nic nie zostanie. Ilość ciasteczek zależy oczywiście od wielkości foremek i grubości ciasta, mi z powyższych składników

PaleoSMAK
Ciasteczka czekoladowe paleo (z foremek) 233

szklanki jajka – 4 ekstrakt waniliowy – łyżka cynamon – łyżeczka Czekoladę i olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej albo kuchence mikrofalowej , następnie trzeba je nieco ostudzić, żeby nie wyszła jajecznica po wbiciu jajek Dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Gotowe ciasto daj na co najmniej godzinę do lodówki (albo na balkon zimą), by stwardniało. 1/3 szklanka miodu jest(...)ciasteczek zależy oczywiście od wielkości foremek i grubości ciasta, mi z powyższych składników wyszło równe 55. Pod koniec wycinania rozgrzej piec do 180 stopni – ciasteczka trzeba piec od 12 to 15 minut , ale uważaj, bo łatwo je przypalić. Pozwól im nieco ostygnąć na blaszce. Miód i większe ilości mąki kokosowej nie mieszczą się w diecie FODMAP , a czekolada zawierająca

PaleoSMAK
Pizza a cukrzyca: Jak dostosować pizzę do diety diabetyka? 49

Pizza, jedno z najbardziej ukochanych dań na świecie, staje się dla wielu osób z cukrzycą tematem pełnym dylematów. Choć tradycyjna receptura może być niebezpieczna dla ich

Marcepanowa kuchnia
Przepis na tradycyjne ciasto czekoladowe – niezawodna klasyka 195

nawet jeżeli to Twoje pierwsze podejście do ciasta czekoladowego. Co zrobić, aby powstało brownie idealne? Jedną z najważniejszych zasad, o jakiej należy pamiętać, kiedy przygotowuje się brownie, jest dodanie odpowiedniej ilości tłuszczu. Nie powinno go być mało. Wręcz przeciwnie. Im więcej masła, tym bardziej mokra i delikatna stanie się ostateczna konsystencja klasycznego ciasta czekoladowego. Równie istotne jest dodanie odpowiedniej ilości(...)czekolady niż gorzka – np. z mlecznej lub białej, które będą dobrym kontrastem dla całości. Możesz również posypać całość wiórkami kokosowymi lub na wierzch dodać warstwę podprażonych orzeszków ziemnych i słonego karmelu. Zobacz, jak to smakuje! Artykuł Przepis na tradycyjne ciasto czekoladowe – niezawodna klasyka pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
sernik pina colada 231

zabraknąć  także w diecie dzieci. Pamiętajmy o tym, że tłuszcze są nam potrzebne, bo to w nich rozpuszczają się niektóre witaminy. Olej rzepakowy ma wszechstronne zastosowanie- od ciast po mięsa i sałatki. Można na nim smażyć bez obaw, bo ma wysoką temperaturę dymienia. A tak poza tym, używając oleju rzepakowego wspieramy polski przemysł olejowy i polskich rolników.   *tortownica(...)wszystko razem bardzo delikatnie ale dokładnie połączyć. Przełożyć ciasto do blaszki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, piec kwadrans.  W tym czasie przygotować masę serową:Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Nadal ucierając dodawać po łyżce sera, następnie wiórki, mleczko kokosowe, olej rzepakowy i mąkę ziemniaczaną. Białka ubić na sztywno

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Surowe ciasto ze skiełkowanej kaszy gryczanej 276

specjalnie to ciasto nie jest piękne, ale nadrabia i to bardzo smakiem i kremową konsystencją, o już wiem co mi przypomina- tiramisu! Składniki: 300 g suchej, niepalonej, skiełkowanej kaszy gryczanek 150 g daktyli 100 ml gorącej wody 50 g orzechów 100 g nasion słonecznika kopiasta łyżka karobu łyżka mielonego ostropestu łyżka jęczmienia w proszku 100 g masła kokosowego 2 łyżki(...)przelewać wodą, ). Na gładką masę zblenduj daktyle wraz z woda w której się moczyły, dodaj karob, masło kokosowe, jęczmień, ostropest i siemię lniane. Zblenduj powstałą masę ze skiełkowaną kaszą. Do powstałej masy dodaj resztę składników i wymieszaj dokładnie dużą łyżką. Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i schowaj do lodówki najlepiej na noc, jeżeli umieścisz je w zamrażalniku

greenscarf
Marcepanowe ciasto z kaszy jaglanej z malinami 286

tylko wtedy jest fit gdy nie tracimy kontroli i zjemy go niewiele.      Marcepanowe ciasto z kaszy jaglanej z malinami składniki: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 3 jajka 150 g mąki migdałowej 2 łyżki mąki owsianej 2 płaskie łyżki oleju kokosowego 4 łyżki ksylitolu  2 łyżeczki proszku do pieczenia esencja waniliowa 250 g malin wykonanie: Kaszę jaglaną

Przysmaki Karolki
Pierogi wigilijne z kapustą i grzybami 158

smażone pierożki. Lubicie pierogi? Z jakiego farszu je przyrządzacie. Pierogi wigilijne 50 dużych lub 80 małych pierogów Składniki: porcja ciasta na pierogi z tego przepisu 1 l kiszonej kapusty 20 g suszonych grzybów 1 cebula 1 łyżka masła lub kokosowego oleju bez zapachowego sól i czarny pieprz do smaku Zacznij od przygotowania farszu. Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw(...)się nie zrumieniła. Dodaj grzyby z cebulą do poszatkowanej kapusty i dobrze wymieszaj, ewentualnie dodaj więcej soli i pieprzu do smaku. Z podanego przepisu (kliknij w link) zagnieć elastyczne ciasto. Najlepiej zrobić to za pomocą malaksera, ponieważ wrzątek parzy. Gotowe ciasto odstawić na 10 minut, po czym podzielić na 3 kawałki i cienko rozwałkować. Wykrawać okrągłe krążki małe lub duże

codojedzenia
Kokosanki 309

Składniki: 4 białkaszczypta soli 3 łyżki cukru pudru100-150 g wiórek kokosowychZ białek i soli ubijamy pianę. Zawsze korzystam z miksera więc nie muszę przerywać ubijania

prawdziwe jedzenie
Kruche ciasteczka chałwowo-czekoladowo-kokosowe z migdałami i pestkami dyni 211

ciasteczka są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju. Dodam jeszcze, że z ciasta można formować różnorodne kształty, które po wpływem temperatury nie tracą na wyglądzie. Przeeepyszne i urocze! Czego chcieć więcej? (25-20 sztuk - w zależności od wielkości) 100 ml pasty tahini 100g oleju kokosowego (waga w stanie stałym) 80g cukru 1 jajko 240g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku(...)olejem kokosowym oraz cukrem. Następnie wbić jajko i ponownie wymieszać. Dodać mąkę oraz proszek do pieczenia.  Całość dokładnie wyrobić (dłonią) - do uzyskania jednolitej konsystencji i połączyć z kremem czekoladowym. Na samym końcu do masy wmieszać płatki migdałowe i pestki dyni. (Masa powinna być miękka i dająca się formować. Jeśli się kruszy - to należy dolać odrobinę mleka.) Gotowe ciasto rozwałkować

Di gotuje
Babka marmurkowa (babka łaciata) – mała 133

aromatyzowana jest wanilią, a do ciemnej części dodawane jest kakao. Całość oblana polewą czekoladową i udekorowana płatkami kokosowymi. Babka świetna na “małe co nieco”. Najlepsza w dniu pieczenia. Babka idealna dla domowników lub małej liczby gości. J ak w przypadku innych ciast, aby otrzymać wilgotną babkę należy upiec ją w punkt. Pieczona za długo będzie sucha. Jeśli taką otrzymacie

Moja Delicja
Kokosanki 147

dziećmi, są bardzo szybkie, więc nie ma obaw, że ktoś się znudzi w połowie pracy Polecam również wypróbować ciasto marchewkowe – również szybkie w wykonaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kokosanki – Składniki 4 białka z jajek około 3 szklanki wiórek kokosowych 150 g drobnego cukru do wypieków olejek migdałowy bądź waniliowy – kilka kropel szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kokosanki(...)dana porcja rozpuści się w białkach, Pod koniec ubijania piana będzie bardzo gęsta, gładka i błyszcząca. Do przygotowanej piany dodaj kilka kropel olejku waniliowego bądź migdałowego. Dodaj całość wiórek kokosowych i delikatnie wymieszaj całość bez użycia miksera, najlepiej za pomocą szpatułki. Na pewno będzie łatwiej wymieszać, jeśli będziesz dodawać po szklance wiórek, następnie mieszać i dopiero potem dodawać kolejną szklankę

To Musisz Wiedzieć
Ciastka kokosowo-kukurydziane z suszonymi wiśniami (bez glutenu) 189

dużych i 5 mniejszych sztuk) 150g mąki kukurydzianej 80g cukru kokosowego 50g wiórek kokosowych 50 ml mleczka kokosowego 50 ml oleju 1 jajko 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 30-40g suszonych wiśni Wszystkie składniki dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Z powstałego ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego lub większe. ( Ja robiłam o różnych wielkościach.) Kuleczki należy spłaszczyć

Di gotuje
Placuszki z jabłkami 171

Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka, mleko i wodę. Następnie wsypać wszystkie suche składniki, wiórki kokosowe oraz aromat waniliowy. Dokładnie wymieszać. Jabłka obrać i pokroić w drobną kratkę. (Można je również zetrzeć na tarce- na dużych oczkach) Dodać jabłka do ciasta. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu. Można podawać z dżemem, syropem klonowym, marmoladą, cukrem pudrem

The Sweet Damsel

Proponowane wyszukiwania