Po pieczonych ostatnio miękkich pierniczkach miodowych z mascarpone i orzechami , bardzo chciałam spróbować innego połączenia i wykorzystać serek do ciastek jeszcze raz. Tym razem odpuściłam już korzenne przyprawy i dodałam skórkę z cytryny Proporcje są nieco inne i zrezygnowałam też z użycia miodu, więc przepis tak naprawdę jest zupełnie nowy i ma to wpływ na konsystencję ciasta i efekt końcowy. Cytrynowe ciasteczka na mascarpone nie są już tak miękkie i delikatne jak pierniczki, a najlepiej smakują zaraz...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...