ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:514/932)

Keto brownie – bez mąki i cukru! 90

pieczenia , a następnie wylewamy na nią ciasto . Jeśli nie masz formy o dokładnie takich wymiarach przeczytaj tutaj . Ciasto pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 20 minut (u mnie górna grzałka plus termoobieg, połowa piekarnika). Upieczone brownie wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia . Brownie w związku z tym, że jest bardzo wilgotnym ciastem, przechowujemy w lodówce . Możecie je również zamrozić Wartości odżywcze(...)wylewaj ciasta na całą powierzchnię . Jest ono na tyle gęste, że nie rozpłynie się. Jeśli obawiasz się o wysokość brownie po upieczeniu zaznacz na papierze do którego miejsca powinieneś wylać ciasto. Jeszcze więcej keto słodkości! Chałwa domowa bez cukru Keto kokosanki Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Gofry orzechowe, bez mąki

WegePrzepis
Gofry owsiane z płatków owsianych 79

zwykłych płatków z mlekiem! Zdrowe i pożywne śniadanie wcale nie musi być nudne! Jakiego mleka użyć do ciasta na gofry? U mnie tym razem było to zwykłe mleko sojowe, ale każde inne sklepowe i domowe jak np. mleko z nerkowców lub mleko kokosowe się nada. Czy zamiast płatków owsianych można zrobić gofry z mąki owsianej? Tak, bez problemu! Proporcje

Blendman
Łatwe muffiny z mrożonymi jagodami 109

łyżki cukru trzcinowego lub kokosowego ( może być słodzik) aromat waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli jagody ( u mnie mrożone) Mąkę, sól, proszek do pieczenia i wanilię, mieszam w misce, osobno mieszam jajka z mlekiem i olejem. Przelewam je do suchych składników i lekko mieszam, tak aby składniki się połączyły, nie miksować! Gotowe ciasto wykładam do papilotek, ciasta wystarczy

Takie tam pichcenie
Sernik Łabędzi Puch 528

Sernik Łabędzi Puch. Kremowy sernik z dodatkiem dżemu i prażonym kokosem 🥥 Kto zna ciasto Łabędzi Puch ten wie, że jest pyszne, a ja postanowiłam zrobić je w wersji sernikowej. Delikatny, puszysty ser... słodki dżem... i pyszne, podprażone wiórki kokosowe. Składniki : 1 kg twarogu sernikowego 250 g mascarpone 4 jajka 1/2 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 2 budynie waniliowe bez cukru 1 szkl. mleka

Czarnawisienka
Naleśniki kasztanowe z twarożkiem i owocami 157

porcja): 50 g mąki kasztanowej 1 jajko 100 ml mleka 1/3 łyżeczki oleju kokosowego  Twarożek: 75 g twarogu chudego  1 łyżka jogurtu greckiego  kilka kropel ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka erytrytolu  Dodatkowo: garść owoców jagodowych  Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą wymieszaj.  Na patelni rozgrzej dosłownie kilka kropel oleju. Nalej porcję masy (podziel

Zdrowie na języku :P
Dlaczego tak trudno zerwać z cukrem? Przepis na pełnoziarniste ciasto pomarańczowe bez cukru 106

kruchym spodzie z wiśniowym kremem Torcik kakaowy Serniko-brownie Sernik z brzoskwiniami Kakaowo-waniliowy torcik PEŁNOZIARNISTE CIASTO POMARAŃCZOWE BEZ CUKRU Czas przygotowania 15 minut + 50-60 minut pieczenia Składniki na małą keksówkę 20 cm 90 g mąki owsianej 30 g mąki kokosowej 30 g mąki orkiszowej 20 g budyniu śmietankowego bez cukru 2 jajka 2 banany  Pomarańcza Soda/proszek

HealthyCreations
Bezglutenowe pancakes z mąki ryżowej 130

szklanki jogurtu smakowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżka oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki wsypujemy i wlewamy do miksera/dzbanka od blendera lub po prostu do szerokiej miski i miksujemy żeby połączyć wszystkie składniki. Łyżką nakładamy ciasto na rozgrzana patelnię i smażymy z dwóch stron kilka chwil. Przewracamy placki na drugą stronę gdy tylko

Życie zaczyna się w kuchni
Rolada kokosowa 87

czekolady 150 ml mleka jasny krem: 125 g margaryny 125g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Przygotowujemy ciemną masę. Czekoladę roztapiamy w mleku na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do miski dodajemy herbatniki, cukier puder, roztopioną czekoladę i wyrabiamy "ciasto". Przygotowujemy jasny krem: miękką margarynę ubijamy mikserem z cukrem pudrem, dodajemy wiórki i mieszamy. Ciemną masę rozwałkowujemy przez folię

Na moim talerzu
Ciasto z soczewicy 117

pomyślał, że można upiec ciasto z rośliny strączkowe! Można? Można! Świetny smak i aromat. Każdy się skusi! Składniki: 2 jaja 120g suchej soczewicy + 1 łyżeczka erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka erytrytolu 3 łyżki mąki orkiszowej szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Do wrzącej wody (ok.150-200ml) wrzucamy soczewicę. Pod koniec gotowania dodajemy erytrytol. Odstawiamy do wystudzenia

Truskawkowa Fiesta
Tajskie czerwone curry / Red thai chicken curry 120

Proste, szybkie do przygotowania i wyjątkowo smaczne tajskie czerwone curry z kurczakiem. Pikantne jak diabelski ogon, ze słodką nutą cukru palmowego i aromatem kokosa to świetny

Cztery Fajery
Proste czerwone curry z kurczaka 190

Proste czerwone curry z kurczaka uratowało w ubiegłym tygodniu moją kulinarną reputację. Wyobraźcie sobie leniwe, niedzielne popołudnie, wreszcie macie czas dla siebie, nigdzie Wam się nie

Cztery Fajery
Kokosowe babeczki z polewą z białej czekolady 173

masa. Jajka również w temperaturze pokojowej dodać do powstałej puszystej masy. Kiedy składniki sie połączą dodać wiórki kokosowe. Następnie przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz mlekiem i ewentualnie likierem, dodawać na przemian, mieszając drewnianą łyżką. Po połączeniu się składników przełożyć ciasto do foremek, wyłożonych papilotkami do wysokości 2/3. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 30 minut (grzanie

ChilliJemy
Spaghetti ze szpinakiem, czyli najprostszy i najszybszy wege obiad 120

czasy ile gotuje się makaron Składniki na 3-4 porcje: opakowanie szpinaku 200-300 g puszka mleka kokosowego (400 ml, ale tylko gęsta część, czyli około 300 ml)* u mnie była wyjątkowo śmietanka ryżowa, na mój gust ciut za słodka, ale do ciast byłaby idealna łyżeczka startej gałki muszkatołowej łyżeczka suszonego czosnku lub 2-3 ząbki świeżego sól i pieprz

greenscarf
,,Chatka Baby Jagi’’ 692

serze układamy galaretkę. Następnie wykładamy resztę masy serowej. Bierzemy jeden bok folii aluminiowej i drugi, składamy ciasto w trójkąt lekko dociskając. Całość dokładnie zawijamy folią i wkładamy do lodówki na około 12 godzin. Gotową chatkę polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi

Podróż w kulinaria