ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:526/932)

Ciasto bez cukru, z owocami 65

mojprzepisna.pl | Ciasto bez cukru, z owocami Dla tych co ograniczają zawartość cukru w diecie to ciasto przypadnie do gustu, albowiem jest całkowicie bez cukru. Wyszło przez przypadek bo po prostu zapomniałam go dodać, ale o dziwo było smaczne! Polecam wykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki na formę(...)szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu/prosa/amarantusa preparowanego lub ekspandowanego 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów 2 jajka 1 szklanka kefiru 1/4 szklanki oleju rzepakowego 10 słodkich śliwek i 3 dojrzałe brzoskwinie ufo lub 3-4 duże i słodkie brzoskwinie, umyte, osuszone i wypestkowane. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze

moj przepis na
Ciasto bez cukru, z owocami 111

wykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki na formę 18 x 23 cm: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu/prosa/amarantusa preparowanego lub ekspandowanego 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów 2 jajka 1 szklanka kefiru 1/4 szklanki oleju rzepakowego(...)Piekarnik rozgrzać do 180 st. Mąkę, sodę i proszek wymieszać przesiać odłożyć. W misce jajka roztrzepać z olejem, dodać kefir wymieszać, dodać mąkę, wiórki, ryż, wymieszać, tylko do połączenia. Ciasto przelać do formy, wyrównać, na wierzch poukładać owoce, skórką do dołu, piec 30-40 min, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wystudzenia. Można posypać cukrem pudrem

moj przepis na
Tort ,, Lodowy'' 159

waflowych niebieska cukrowa posypka posypka cukrowa śnieżynki 2 łyżki wiórek kokosowych do obtoczenia kulek Wykonanie:  1. Biszkopty: Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem(...)się cała rozpuści. Tak przygotowany krem odstawiamy na kilka minut do przestygnięcia, następnie letnim kremem przekładamy krążki biszkoptowe. Smarujemy również wierzch tortu. Odstawiamy do wystudzenia kremu. 3. Kulki kokosowe: Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wiórkami kokosowymi. W garnku zagotowujemy mleko z cukrem, wsypujemy wiórki i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Masę lekko studzimy, dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy

Izabelawkuchni
Karmelowa tarta z jagodami – bez pieczenia 157

przygotowanie ciasta poświęcić zbyt wiele czasu - zwłaszcza, że pogoda w weekend dopisała i szkoda marnować go w kuchni. W gazetce z przepisami znaleźliśmy przepis na tartę bez pieczenia, ale w kuchni nie może być dwóch identycznych dań, dlatego przygotowaliśmy ją zmieniając odrobinę składniki. Przepis na karmelową tartę z jagodami Herbatniki kruszymy na drobne kawałki i mieszamy w wiórkami kokosowymi. Następnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kokosowa babka Bounty 79

pieczenia i sól. Dodajemy wiórki kokosowe. Mieszamy za pomocą szpatułki do połączenia się składników.  Po tym, wlewamy ostudzone masło. Mieszamy za pomocą szpatułki do połączenia się składników (po dodaniu masła masa będzie mniej napowietrzona).  Formę na babkę smarujemy cienką warstwą masła i oprószamy mąką. Nadmiar mąki wysypujemy z foremki.  Ciasto przekładamy do przyszykowanej foremki. Pieczemy w nagrzanym(...)zbyt dużo! Jak tylko polewa będzie gładka, lśniąca i bez krysztalików cukru, to odrazu zdejmujemy z ognia. Studzimy. Jeszcze lekko ciepłą polewą dekorujemy wystudzoną babkę. Ja dodatkowo posypałem wiórkami kokosowymi.  Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @lukarzkuchasz

Kuchnia Łukasza
Kokosowe pałeczki czyli jak odświeżyć starą babkę. 136

właśnie ten wypiek zalega. Tym razem poleciłam coś łatwiejszego lamingtony.  babka kostka masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 - 4  łyżki soku pomarańczowego 200 g wiórków kokosowych Babka taka zwykła w foremce alu... jakie są do kupna w cukierni. Może być piaskowa, z dodatkami co kto ma lub lubi. Kroimy ją na 2 cm kromki i każdą(...)kratce lub blaszce aby wszystko zastygło. Woda i  para przejdą do suchego ciasta, robiąc je jeszcze bardziej delikatne i puszyste. Zaś tłuszcz zastygnie na wierzchu i zwiąże wiórki. I tym sposobem ze zwykłej lub starej babki mamy coś całkiem innego. A dla kokosowych łasuchów prawdziwą ucztę. 😋 W oryginale lamingtony to kostka, ale kto by się tam bawił w taki

Dieta moja pasja
CO Z ŻÓŁTKAMI? Tarta jabłkowa 1280 kcal 155

mąki (u mnie gryczana) - 100g płatków owsianych -50g mąki kokosowej - odrobina proszku do pieczenia +słodzik u mnie 20g erytrolu WYKONANIE: 1. Banana zblenduj z żółtkami oraz słodzikiem. 2. Do banana dodaj mąki, płatki i proszek. 3. Wypełnij tortowinicę lub co tam chcesz 3/4 powstałego ciasta. 1/4 zostaw na kruszonkę. U mnie tortownica o średnicy ok 24cm (standardowa). 4. Wstaw

fitolarun.blogspot.com
Ciasto marchewkowe 204

także przełożyć ciasto i otrzymać tort marchewkowy. Ciasto marchewkowe  Składniki : ·   1,5 szklanki startej marchewki (ok.3-4 marchewki) ·   2 jajka ·   200g cukru pudru  ·   150 ml oleju rzepakowego  ·   50 g posiekanych drobno orzechów  ·   75 g ananasa z puszki  ·   50 g wiórek kokosowych  ·   200g mąki  ·   łyżeczka cynamonu(...)Wszystko razem wymieszać.  Masę wylać na okrągłą blaszkę o śr. ok 24 cm.  Piec ok godziny w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.  Po upieczeniu i wystudzeniu , ciasto można przekroić na pół i środek oraz wierzch  posmarować polewą z serka,a wszystko udekorować orzechami :)  powstanie mały torcik marchewkowy :-)  ciasto marchewkowe Polewa  Składniki

Aromatyczne Podróże
Galette z serem i truskawkami 281

środku „okienko” z widocznym nadzieniem. Moja Galette jest przygotowana z mąki kukurydzianej, która nadaje ciastu żółty kolor, jest bardzo rustykalna, podobnie jak tartaletki jakie mam na blogu: Sernikowe tartaletki z żurawiną Tartaletki z musem czekoladowym i orzechami Sernikowe tartaletki z malinami Rustykalne tartaletki z kremem kokosowym  Moja duża tarta ma również nieregularne, ręcznie utworzone kształty. Do przygotowania galette nie używałam(...)twarogowej delikatnie różowego koloru) i świeże, słodkie, pachnące, pyszne truskawki, które teraz królują na polskich stołach. Moja Galette z serem i truskawkami bazuje na łatwym w przygotowaniu kruchym kukurydzianym cieście, w którym funkcję spajającą pełni gęsta, kwaśna śmietana. To kruche ciasto doskonale sprawdziło się bez dodatku jajka i gwarantuję Wam, że takie kruche ciasto może się udać. Ciasto z mąki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 195

łyżeczki bg proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie) 150 g daktyli (1 szklanka) 250 g roślinnego mleka 1 łyżka octu jabłkowego 30 g oleju kokosowego, roztopionego 175 g konfitury z pomarańczy/jabłek (najlepiej bez cukru) 200 g czekolady 70%, pokrojonej na drobne kawałki (u mnie 50 g czekolady gorzkiej 70% ze skórką pomarańczy(...)naczynia umieścić odciśnięte daktyle, mleko, ocet, olej zmielić do powstania gęstego musu. Do musu dodać suche składniki, wymieszać szpatułką, następnie delikatnie wmieszać pianę ubitą z aquafaby, dodać konfiturę, wymieszać. Ciasto powinno być lekko lejące, o konsystencji kwaśnej śmietany, jeżeli wyjdzie gęstsze, należy dodać wodę z moczenia daktyli (ja dałam 80 g). Muffiny nie rosną dużo więc można nakładać ciasto prawie

moj przepis na
CIASTO BRZOSKWINIOWO-KAKAOWO- KOKOSOWE 174

SKŁADNIKI 5 brzoskwiń 300 ml białek 1 i 1/2 szklanki mąki 2 łyzeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju kokosowego 1 cukier wanilinowy 2 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki kakao Ubijamy na sztywno białka i dodajemy cukier i cukier wanilinowy. Ubijamy tak długo aż cukier się rozpuści, wyłączamy mikser i ręcznie mieszamy dosypując mąkę z proszkiem(...)Smarujemy foremkę masłem i dzielimy masy na połowę do jednej dajemy wiórki a do drugiej kakao, dokładnie mieszamy. Gdyby było dość ciężko z wymieszaniem możemy dolać trochę oleju. Wyrobione ciasto z kakaem wlewamy na ciasto białe i układamy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Pieczemy 55min

harrisa
Sernik mocno owocowy 132

u017celatyna w proszku lub agar na 750 ml p\u0142ynu)","1 \u0142y\u017cka stewia (1:10)","150 g herbatniki","1 \u0142y\u017cka olej kokosowy"],"recipeInstructions":["Herbatniki miksujemy z olejem kokosowym. Tak przygotowan\u0105 mas\u0105 wyk\u0142adamy dno tortownicy. ","Twar\u00f3g miksujemy z jogurtem i stewi\u0105 do uzyskania jednolitej masy. ","Owoce myjemy, dzielimy na porcje - 2 porcje bor\u00f3wki(...)u0142odko\u015bci"} Sernik mocno owocowy Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 8 Porcje 8 Składniki 500 g twaróg chudy 400 g jogurt naturalny 500 g maliny 500 g borówka amerykańska 9 listek żelatyna lub żelatyna w proszku lub agar na 750 ml płynu 1 łyżka stewia 1:10 150 g herbatniki 1 łyżka olej kokosowy Sposób przygotowania Herbatniki miksujemy z olejem

Kucharzyca
20. Niech żyje oreo: czyli wegański sernik 138

kaszę i blender. I jaki był tego finał? Ciasto (Oreonik?) smakuje NIE-ZIEM-SKO . Obiecuję! Wegański sernik oreo: Szklanka zostawionej na noc w wodzie kaszy jaglanej 3 szklanki mleka sojowego słodzonego 6 łyżek ksylitolu/cukru Sok z cytryny 30g migdałów  30g suszonej żurawiny/rodzynek 30g orzechów włoskich  10g oleju kokosowego Łyżka kakao 2 opakowania Oreo po 175g Wykonanie(...)olejem kokosowym i suszonymi owocami. Wyłóż nimi spód blachy i wsadź do lodówki. (Jeżeli się nie lepi możesz zwilżyć palce, ale i tak po zamrożeniu będzie się trzymać) 4. Zblenduj dokładnie kaszę jaglaną z sokiem z cytryny i kremem Oreo. Zostaw do ostudzenia. 5. Wyłóż masę na lekko schłodzony spód. 6. Resztę ciastek pokrusz. 7. Posyp górę ciasta kakao

Pland based fille
Ekspresowy mazurek bez dodatku cukru 125

tylko na Święta :) 180 g pełnoziarnistej mąki teff żółtko 40 g nierafinowanego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) 3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego łyżeczka syropu z agawy słoiczek ok. 260g kwaśnego, niesłodzonego dżemu (ja użyłam ekologicznego dżemu z agrestu) 200 g masy marcepanowej Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim formę (o wymiarach 12 x 35 cm). Przykrywamy papierem do pieczenia

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania