ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:534/932)

Tarta Truskawkowa Chmurka 80

momentu, aż ciasto zacznie się sklejać w większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Wyrobione ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, podsypując mąką, na grubość 4 mm, z ciasta wyciąć okręg(...)foremki. Górną warstwę papieru delikatnie oderwać, ciasto przenieść na formę papierem do góry, papier oderwać. Nakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Ciasto wyjąć, położyć papier do pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się

moj przepis na
Jogurt FruVita Pure – Biedronka 104

Jaki jest Wasz ulubiony market? My kiedyś częściej chodziłyśmy do Lidla np. po tofu czy mleko kokosowe ale musimy przyznać, że obecnie Biedronka również ma w

Candy Pandas
Tarta Truskawkowa Chmurka 80

obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego koloru. Ciasto wyjąć, wystudzić na kratce. Truskawkowy budyń: 0,5 kg truskawek, opłukanych i odszypułkowanych 500 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Do wysokiego naczynia odlać pół szklanki mleka (z tych 500 ml), dodać mąki, zblendować(...)cukru pudru 10-15 bezików kilka truskawek do dekoracji Śmietanę przelać do misy miksera, ubić na sztywno pod koniec dodając cukier. Śmietanę wyłożyć na zimny budyń, wyrównać, posypać bezami. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego! Tarta Truskawkowa Chmurka Tarta Truskawkowa Chmurka

moj przepis na
Tort kokosowy Raffaello 439

Przepiękny bialutki tort kokosowy, przełamany konfiturą z czarnej porzeczki i oblany dripem z białej czekolady. Wspaniały dla miłośników kokosowego smaku.   Składniki: (na tortownicę 18 cm

Słodki Blog
Ciasteczka ryżowe 252

Ciasteczka ryżowe uwielbiają dorośli i dzieci. Są wciągające… więc szybko znikają. Większość osób robi je z wiórkami kokosowymi, ale ja ich nie dodaję. Piekę je

Oryginalny smak
Mazurek czekoladowy z bakaliami 296

jest chyba najłatwiejszym ciastem do wykonania. Prostota i dowolność jeśli chodzi o wygląd, cóż więcej jeszcze potrzeba. To ciasto zadowoli osoby lubiące czekoladowe i chrupiące, niezbyt słodkie ciasta. Składniki: ciasto: 250 g mąki pszennej np. tortowej 180 g zimnego masła 1 szklanka cukru pudru (150 g) 1 łyżka kakao szczypta soli 2 ugotowane żółtka jajka 2 łyżki bardzo zimnej wody(...)rodzynek 50 g moreli suszonych 3 łyżki wiórek kokosowych 50 ml alkoholu np. rum na lukier:  5 łyżek cukru pudru 1 łyżka gorącej wody  1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Wymieszać sypkie składniki, dodać pokrojone na drobne kawałeczki zimne masło, żółtko przetarte przez sitko i wodę. Zagnieść szybko ciasto, zawinąć w folię i włożyć na około 1/2 godziny

Kuchcik gotuje
BIAŁA BÛCHE Z KREMEM KASZTANOWYM 148

kłodę skrapiano wodą święconą, winem, mlekiem lub miodem. W XIX wieku na świątecznych francuskich stołach zagościły ciasta nawiązujące do tej tradycji. Dawne bûches kształtem przypominały polano, dzisiejsze przypominają bardziej roladę. Rolady i ich nadzienia mogą mieć przeróżne smaki: czekoladowy, waniliowy, owocowy, kasztanowy, pistacjowy, kokosowy, tiramisu. Mogą być również podawane w postaci deseru lodowego. Ja proponuję Wam dzisiaj świąteczną roladę(...)prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia, i rozsmaruj szpatułką na grubość około 1,5 cm, wyrównując powierzchnię. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 10-15 minut.   Upieczone ciasto wyłóż na ściereczkę i zwijaj od razu w rulon, odrywając delikatnie papier do pieczenia. Pozostaw do ostudzenia. Przygotowanie kremu :   Schłodzoną śmietanę ubij na szytwno. Mascarpone ubij trzepaczką, połącz

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kanelbullar - szwedzkie bułeczki cynamonowe. 155

wierzchu cukrem perlistym, ale pominęłam ten składnik, zastępując go wiórkami kokosowymi. Na pewno większość z Was zna ten wypiek, choćby ze sklepów Ikea. Z powodzeniem możemy stworzyć taki deser w domu. Będzie jak znalazł po zimowym szaleństwie na śniegu, w towarzystwie gorącej kawy lub herbaty. Składniki: Ciasto: 125 ml mleka 300 g mąki pszennej 20 g drożdży świeżych

zadanie-gotowanie
Kruche ciasteczka czekoladowo-kokosowe 185

Obłędne, kruche ciasteczka czekoladowe przełożone najlepszym kremem kokosowym... bez masła i cukru! Uwielbiam piec ciasteczka, nawet o 22 tak jak wczoraj :) Wpis miał pojawić się dziś wieczorem, ale na specjalną prośbę wrzucam już teraz :) Przepis jest bardzo podobny do orzechowych ciasteczek, które wczoraj trafiły do grona najpopularniejszych przepisów na stronie! Dziękuję @ewelina88022 za wspaniałą inspirację! Składniki: 2 szklanki mąki owsianej(...)lubimy)   Do miski wsypać mąkę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Wyłożyć na blat lub stolnicę i rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Wyciąć okrągłe kształty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec 12-15 minut 180*C. Krem: 10 łyżek wiórków kokosowych 1 łyżeczka miodu 4 łyżki kremowego serka np. Mój Ulubiony, Philadelphia

Chocolate Muffin Blog
Zdrowsze Święta – przepisy na odchudzone ciasta 77

wytrawnych – teraz czas na ciasta. Wybrałam wersje fit najpopularniejszych ciast: makowca, sernika i piernika. Z jednej strony tradycyjne – z drugiej – w zupełnie innej formie. Makowiec to propozycja lekko odchudzona – smakuje bosko! Sernik jest bezglutenowy i bezcukrowy, zaś piernik – to mega zdrowe ciasto na bazie fasoli. Kiedyś myślałam, że ciasta w wersji fit na Święta(...)banany 4 jajka 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao 4 łyżki ksylitolu lub erytrolu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika puder z ksylitolu lub wiórki kokosowe do posypania Fasolę odsączamy na sitku i płuczemy wodą. Wsypujemy do miski. Dodajemy pozostałe składniki: banany, jajka, olej kokosowy, kakao, ksylitol, proszek do pieczenia

Poezja smaku
Śnieżny puch na biszkopcie 204

zrobienia i co najważniejsze, że ciasto zawsze  się udaje, szczerze  polecam. Składniki:  biszkopt 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru masa serowa 1 kg sera z wiaderka 650 ml śmietany 36 % 4 cytrynowe galaretki 3-4 łyżki cukru pudru posypka 12 łyżek wiórków kokosowych 2 łyżki masła 1 łyżka cukru(...)obroty i  cały czas ucierając  do sztywnej piany dodać po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy mąki i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę 26x38 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 °C i pieczemy przez ok 25 minut. Biszkopt wystudzić. Galaretki rozpuścić w 1 l wody, wystudzić. Ser wymieszać z cukrem pudrem, wlać galaretkę

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto jogurtowe (wersja bez miksera) 289

zachciewajki".Idealne dla studenta bez miksera! Ciasto jest niezwykle puszyste.Nie ma opcji,aby Wam nie wyszło.Składniki odmierzamy kubkiem od jogurtu. Składniki 200 g jogurtu naturalnego 3 jaja u mnie kacze 3 kubeczki (od jogurtu) mąki pszennej 1 kubeczek (od jogurtu)  nierafinowanego cukru trzcinowego 1 kubeczek (od jogurtu)  nierafinowanego oleju kokosowego 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia(...)olej kokosowy i wlewamy do jogurtu. Myjemy kubeczek. Osuszamy.Wbijamy do jogurtu i oleju 3 jaja. Miksujemy. Jeśli nie mamy miksera, mieszamy wszystko łyżką. Do drugiego naczynia wsypujemy odmierzone suchym kubeczkiem wszystkie składniki sypkie ,mieszamy je . Składniki mokre wlewamy do składników suchych i mieszamy łyżką bądź miksujemy, aż powstanie gładka masa. Okrągłą formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto . Układamy

Z Kuchni Do Kuchni
KOKOSANKI 133

Składniki: 5 białek 250 g wiórek kokosowych 220 g cukru 90 g masła 1 łyżka czubata mąki ziemniaczanej Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy mąkę ziemniaczaną.  Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier, podgrzewamy tyle, aż się rozpuści. Studzimy. Do zimnego dodajemy stopniowo pianę, delikatnie mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem wykładamy łyżeczką porcje ciasta. Pieczemy w 180 st 17 minut

Z Majeczką w kuchni
Mazurek kajmakowy 165

mazurek kajmakowy, bardzo prosty w wykonaniu i niezwykle smaczny. Wersja masy kajmakowej nie jest jednak super zdrowa niestety, ale w końcu to są święta! Na co dzień raczej tego ciasta nie polecam, ale raz w roku można się pokusić i dać kawałek nawet roczniakowi. Postaram się też wrzucić wersję grzeczną, dla tych, którzy nie chcą wyznaczonych granic przekraczać, co też(...)migdałowe i czekoladowe jajeczka, ale równie dobrze zdadzą egzamin migdały, suszone owoce, wiórki kokosowe i sos czekoladowy) Mąkę przesiać i wrzucić do niej masło, posiekać, dodać śmietanę, żółtka i słodzidło, po czym zagnieść i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie wyłożyć 2/3 ciasta dno blaszki (22cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Z pozostałej 1/3 ciasta

Przepysznik - BLW i nie tylko
Batony fit z masłem orzechowym, amarantusem i orzechami 248

batony fit, znacie już z facebooka. Robiłam je w zeszłym tygodniu, jako przegryzka na naszą eskapadę do Pilicy. Nie chciałam robić klasycznego ciasta, tylko coś innego. Padło na batony, bo można pokroić, zawinąć i kulturalnie skonsumować w samochodzie lub na łonie natury. Batoniki są nie za słodkie, jeśli więc lubicie słodkie wyroby, to warto do nich dodać daktyle, żurawinę(...)żurawinę czy rodzynki. Drukuj Batony fit z masłem orzechowym, amarantusem i orzechami Składniki 50 g ekspandowanego amarantusa (popping) 80 g gorzkiej czekolady ( u mnie 90%) 50 g oleju kokosowego + 1 łyżka 120 g masła orzechowego 3 łyżki kakao 4 łyżki miodu 200 g orzechów mleko (opcjonalnie) Sposób przygotowania Olej kokosowy rozpuszczamy w rondelku. Czekoladę z łyżką oleju rozpuszczamy w kąpieli

Mieszam w Garnku
42. Wytrawny biało-zielony limon: czyli limonkowy sernik z dodatkiem zielonej herbaty z echinaceą! 224

pieczenia, miód i wiórki kokosowe do obtoczenia + miłości do słodkości!   Przygotowanie:  Mąkę wraz z kakao przesiać przez sito do miski, wymieszać z cukrem i odrobiną imbiru, dodać kawałeczki masła rozcierając palcami lub siekając nożem na stolnicy. Po jak najdokładniejszym połączeniu powyższych składników dodać jajko i w miarę szybkimi ruchami zagnieść ciasto, następnie nieco spłaszczyć i owinąć folią spożywczą(...)wstawić do lodówki na ok.1,5h. Po tym czasie wykładamy spód blachy papierem do pieczenia, wylepiamy go ciastem i przed upieczeniem tworzymy w nim dziurki – np. widelcem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180*C około 15minut aż do "suchego patyczka". (Jeśli spód po upieczeniu będzie nieco odbiegał od ścian formy (co mogłoby doprowadzić potem do rozlania galaretki i masy serowej

Symfonia Smaków
Placek budyniowy z dynią / Pudding cake with pumpkin 160

gałązki tymianku cytrynowego 300 g. obranej dyni pokrojonej w kosteczkę 1 cm. (u mnie hokkaido) 2 szkl. wody niepełna szkl. cukru Kruszonka 35 g. mąki pszennej 35 g. mąki kokosowej 35 g. cukru 40 g. masła 1 żółtko Dynia na wierzchu 80-90 g. dyni pokrojonej w cienkie paseczki 1/2 łyżeczki żelatyny 1/2 szkl. syropu z gotowania dyni w kosteczkach(...)sitko, wystudź, syrop zachowaj. Do wystudzonego budyniu dodaj dynię i listki tymianku cytrynowego, wymieszaj delikatnie. Kruszonka: Składniki na kruszonkę włóż do miski i wyrób ręką, aż powstaną grudki ciasta. Spód: Mąki wsyp na stolnicę, wymieszaj z cukrami i proszkiem do pieczenia. Dodaj masło i siekaj nożem na małe kawałki. Dodaj żółtka i śmietanę. Chwilę siekaj a następnie szybko wyrób kruche

Delicious Place