Zazwyczaj na Tłusty Czwartek wyciągamy ciężkie działa i robimy pączusie, faworki, oponki itd, wszystko po to by tradycji stało się zadość. A ja na Tłusty Czwartek
Tylko pysznierozgnieść widelcem na purée. 3) Do purée z bananów dodać jajka, miód oraz przestudzoną czekoladę z olejem kokosowym i dokładnie wymieszać. 4) Na koniec dodać kakao wymieszane z sodą oczyszczoną oraz solą i ponownie wymieszać, tym razem do połączenia składników. 5) Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać, a na wierzchu ułożyć plasterki banana. 6) Piec
Fitsweet.meprzepis na pyszną i szybką jaglankę z nutellą i bakaliami Helio. Bakalie Helio polecają się do ciast, deserów i szybkich śniadań. Zapraszam :) Składniki : 100 g ugotowanej kaszy jaglanej w woreczku 1 kopiasta łyżka nutelli lub do smaku 1 łyżka mleczka kokosowego morele, rodzynki i sezam do posypania Helio http://www.helio.pl/produkty/bakalie-helio Wykonanie : Ugotowaną kasze przekładamy do blendera, dodajemy nutellę
Sama słodycz i szczypta chiliolej kokosowy (50 g) - woda - 1 szklanka Wykonanie: Płatki żytnie wymieszać z otrębami i olejem kokosowym, zalać gorącą wodą i pozostawić na około 30 min aż płatki wchłoną wodę. Wymieszać ponownie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wykładać równe porcje (ciasto powinno być rzadkie). Piec w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach C około 20 min, kiedy ciasteczka będą zarumienione, przełożyć
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasrozgnieść widelcem na purée. 3) Do purée z bananów dodać jajka, miód oraz przestudzoną czekoladę z olejem kokosowym i dokładnie wymieszać. 4) Na koniec dodać kakao wymieszane z sodą oczyszczoną oraz solą i ponownie wymieszać, tym razem do połączenia składników. 5) Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać, a na wierzchu ułożyć plasterki banana. 6) Piec
Fitsweet.mepowoli wlewam sok mąkę mieszam z proszkiem stopniowo dodaję mąkę do masy mieszając wszystko łyżką nakładam ciasto w wafelki do około połowy wysokości Piekę 20-25 minut do suchego patyczka. SKŁADNIKI NA KREM BIAŁY: tabliczka białej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego opakowanie serka kanapkowego ( u mnie Bieluch) SKŁADNIKI NA KREM CIEMNY: tabliczka mlecznej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego
Upiecz sobie babeczkęszkl. maki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 garści owoców czarnej porzeczki 2 łyżki wiórków kokosowych olej do smażenia do podania: cukier puder i owoce Jajka miksujemy z cukrem na jednolitą masę, dodajemy jogurt oraz przesiana make z proszkiem. Ciasto mieszamy z owocami i wiórkami. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano. Podajemy z owocami
Dzieje kuchennej Wiewióryodpoczywać w temperaturze pokojowej. po tym czasie sprawdzamy jego konsystencję, jeśli zgęstniało dolewamy nieco wody. Powstałe ciasto powinno swobodnie spływać z łyżki, to zagwarantuje, że naleśniki będą cienkie. Smażymy na patelni delikatniej posmarowanej tłuszczem. My używamy do smażenia zwykle oleju kokosowego. Twardym olejem po prostu smarujemy patelnię. Gwarantuje to, że tłuszcze jest minimalna ilość, a naleśniki się nie przypalają
Kuchnia od dwojgaZapraszam na pyszny fit sernik bez pieczenia. Jest to moja propozycja ciasta na weekend. Zrobimy go naprawdę szybko i będzie świetnym dodatkiem do kawy lub herbatki. Polecam Składniki: 100 g herbatników 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 galaretka truskawkowa w proszku 3/4 szkl gorącej wody 150 g serka śmietankowego (kanapkowego) 200 g serka wiejskiego 200 g twarogu półtłustego 2 łyżki
słodkie i nie tylko historie kulinarnełyżka maku 100 ml mleka roślinnego lub krowiego 1 jajko 10 g cukru kokosowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka masła klarowanego Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj za pomocą łyżki. Na patelni rozgrzej masło i nakładaj porcję ciasta. Przewróć placki na drugą stronę, kiedy pojawią się pęcherzyki. Podawaj z owocami, masłem orzechowym lub dżemem
Zdrowie na języku :Pprzyprawy: cynamon, kardamon, imbir, gałka muszkatałowa. Sposób przygotowania: 1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. Dodajemy tartą marchewkę. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy. 4. Foremki napełniamy ciastem do ¾ wysokości. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 35 minut. 6. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachwanilii mango do nadziania duże jajko 65 g mąki pszennej typ 1850 (pół szklanki) 350 ml napoju kokosowego do podania owoce, plastry kokosa i kasztany jadalne Ricottę zblenderować z jajkiem, syropem i solą. Przełożyć do miski i stopniowo dodając mąkę, zagniatać ciasto. Oprószonymi mąką dłońmi formować kuleczki i kłaść je na gotujące się mleko. Gotować około 5 minut na małym
Poranek na słodkoziemniaków, jedne są suche inne mniej, więc musimy sami dojść do tego ile tej mąki dodamy. Gotowe ciasto dzielimy na porcje, formujemy tzw "węża" i kroimy. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju około 10 minut. Na patelni grillowej roztapiamy olej kokosowy (niewielką ilość), wrzucamy na nią suszone pomidory, pokrojoną cukinię, cebulę i ząbki czosnku. Chwilę podsmażamy. Przekładamy
kruche babeczkiPyszne i szybkie ciasto bez pieczenia, idealne dla wielbicieli kokosu. Składniki: 400 gram herbatników maślanych Cukry Nyskie 0,5 szklanki cukru 1 kostka masła 200 gram wiórków kokosowych+do obsypania wierzchu 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Folia spożywcza Gosia Foremka aluminiowa 27x17 cm. Gosia Sposób przygotowania: Z mleka odlewamy szklankę, rozrabiamy obydwie mąki, pozostałe
Bajeczna Kuchniamąki pszennej 50 g drobnego cukru brązowego 1 opakowanie cukru wanilinowego 1,5 łyżki wiórków kokosowych cukier do obtoczenia ciasteczek Wykonanie: Masło powinno być w temperaturze pokojowej, miękkie. W misce wymieszaj wszystkie składniki, dobrze połącz je ze sobą. Powstanie ciasto kruche. Rób z niego kulki wielkości mniejszego orzecha włoskiego. W płaskim talerzu wsyp cukier i obtaczaj w nim powstałe
Zasmakuj Kuchni