Tort urodzinowo-imieninowy który zrobiłam dla mojej mamy.Biszkopty przełożone dżemem malinowym i puszystym kremem kokosowym. Wszystkim bardzo smakował.Palce lizać! Składniki: biszkopt z 6
Przepisy mojej mamyZazwyczaj na Tłusty Czwartek wyciągamy ciężkie działa i robimy pączusie, faworki, oponki itd, wszystko po to by tradycji stało się zadość. A ja na Tłusty Czwartek
Tylko pysznierozgnieść widelcem na purée. 3) Do purée z bananów dodać jajka, miód oraz przestudzoną czekoladę z olejem kokosowym i dokładnie wymieszać. 4) Na koniec dodać kakao wymieszane z sodą oczyszczoną oraz solą i ponownie wymieszać, tym razem do połączenia składników. 5) Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać, a na wierzchu ułożyć plasterki banana. 6) Piec
Fitsweet.meprzepis na pyszną i szybką jaglankę z nutellą i bakaliami Helio. Bakalie Helio polecają się do ciast, deserów i szybkich śniadań. Zapraszam :) Składniki : 100 g ugotowanej kaszy jaglanej w woreczku 1 kopiasta łyżka nutelli lub do smaku 1 łyżka mleczka kokosowego morele, rodzynki i sezam do posypania Helio http://www.helio.pl/produkty/bakalie-helio Wykonanie : Ugotowaną kasze przekładamy do blendera, dodajemy nutellę
Sama słodycz i szczypta chiliolej kokosowy (50 g) - woda - 1 szklanka Wykonanie: Płatki żytnie wymieszać z otrębami i olejem kokosowym, zalać gorącą wodą i pozostawić na około 30 min aż płatki wchłoną wodę. Wymieszać ponownie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wykładać równe porcje (ciasto powinno być rzadkie). Piec w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach C około 20 min, kiedy ciasteczka będą zarumienione, przełożyć
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasrozgnieść widelcem na purée. 3) Do purée z bananów dodać jajka, miód oraz przestudzoną czekoladę z olejem kokosowym i dokładnie wymieszać. 4) Na koniec dodać kakao wymieszane z sodą oczyszczoną oraz solą i ponownie wymieszać, tym razem do połączenia składników. 5) Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać, a na wierzchu ułożyć plasterki banana. 6) Piec
Fitsweet.mepowoli wlewam sok mąkę mieszam z proszkiem stopniowo dodaję mąkę do masy mieszając wszystko łyżką nakładam ciasto w wafelki do około połowy wysokości Piekę 20-25 minut do suchego patyczka. SKŁADNIKI NA KREM BIAŁY: tabliczka białej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego opakowanie serka kanapkowego ( u mnie Bieluch) SKŁADNIKI NA KREM CIEMNY: tabliczka mlecznej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego
Upiecz sobie babeczkęszkl. maki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 garści owoców czarnej porzeczki 2 łyżki wiórków kokosowych olej do smażenia do podania: cukier puder i owoce Jajka miksujemy z cukrem na jednolitą masę, dodajemy jogurt oraz przesiana make z proszkiem. Ciasto mieszamy z owocami i wiórkami. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano. Podajemy z owocami
Dzieje kuchennej Wiewióryodpoczywać w temperaturze pokojowej. po tym czasie sprawdzamy jego konsystencję, jeśli zgęstniało dolewamy nieco wody. Powstałe ciasto powinno swobodnie spływać z łyżki, to zagwarantuje, że naleśniki będą cienkie. Smażymy na patelni delikatniej posmarowanej tłuszczem. My używamy do smażenia zwykle oleju kokosowego. Twardym olejem po prostu smarujemy patelnię. Gwarantuje to, że tłuszcze jest minimalna ilość, a naleśniki się nie przypalają
Kuchnia od dwojgaZapraszam na pyszny fit sernik bez pieczenia. Jest to moja propozycja ciasta na weekend. Zrobimy go naprawdę szybko i będzie świetnym dodatkiem do kawy lub herbatki. Polecam Składniki: 100 g herbatników 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 galaretka truskawkowa w proszku 3/4 szkl gorącej wody 150 g serka śmietankowego (kanapkowego) 200 g serka wiejskiego 200 g twarogu półtłustego 2 łyżki
słodkie i nie tylko historie kulinarnełyżka maku 100 ml mleka roślinnego lub krowiego 1 jajko 10 g cukru kokosowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka masła klarowanego Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj za pomocą łyżki. Na patelni rozgrzej masło i nakładaj porcję ciasta. Przewróć placki na drugą stronę, kiedy pojawią się pęcherzyki. Podawaj z owocami, masłem orzechowym lub dżemem
Zdrowie na języku :Pprzyprawy: cynamon, kardamon, imbir, gałka muszkatałowa. Sposób przygotowania: 1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. Dodajemy tartą marchewkę. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy. 4. Foremki napełniamy ciastem do ¾ wysokości. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 35 minut. 6. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachwanilii mango do nadziania duże jajko 65 g mąki pszennej typ 1850 (pół szklanki) 350 ml napoju kokosowego do podania owoce, plastry kokosa i kasztany jadalne Ricottę zblenderować z jajkiem, syropem i solą. Przełożyć do miski i stopniowo dodając mąkę, zagniatać ciasto. Oprószonymi mąką dłońmi formować kuleczki i kłaść je na gotujące się mleko. Gotować około 5 minut na małym
Poranek na słodkoziemniaków, jedne są suche inne mniej, więc musimy sami dojść do tego ile tej mąki dodamy. Gotowe ciasto dzielimy na porcje, formujemy tzw "węża" i kroimy. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju około 10 minut. Na patelni grillowej roztapiamy olej kokosowy (niewielką ilość), wrzucamy na nią suszone pomidory, pokrojoną cukinię, cebulę i ząbki czosnku. Chwilę podsmażamy. Przekładamy
kruche babeczkiPyszne i szybkie ciasto bez pieczenia, idealne dla wielbicieli kokosu. Składniki: 400 gram herbatników maślanych Cukry Nyskie 0,5 szklanki cukru 1 kostka masła 200 gram wiórków kokosowych+do obsypania wierzchu 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Folia spożywcza Gosia Foremka aluminiowa 27x17 cm. Gosia Sposób przygotowania: Z mleka odlewamy szklankę, rozrabiamy obydwie mąki, pozostałe
Bajeczna Kuchniamąki pszennej 50 g drobnego cukru brązowego 1 opakowanie cukru wanilinowego 1,5 łyżki wiórków kokosowych cukier do obtoczenia ciasteczek Wykonanie: Masło powinno być w temperaturze pokojowej, miękkie. W misce wymieszaj wszystkie składniki, dobrze połącz je ze sobą. Powstanie ciasto kruche. Rób z niego kulki wielkości mniejszego orzecha włoskiego. W płaskim talerzu wsyp cukier i obtaczaj w nim powstałe
Zasmakuj Kuchniczekolada mleczna, kolorowa posypka cukrowa Wykonanie: Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i wiórki kokosowe. Wymieszać. Do drugiej miski wbić jajka, wlać mleko oraz olej i wymieszać. Do suchych składników wlać mokre i wymieszać aż dobrze się połączą. Ciasto nakładać do 3/4 wysokości wafelka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 30 min (jeśli
zadanie-gotowaniekokosowego 1,5 banan Płatki kukurydziane zmielić na drobną ,,mąkę" w malakserze. Dodać łyżkę kakao. Olej kokosowy przełożyć do miseczki i rozpuścić podgrzewając przez ok. 10-20 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki połączyć ze zmiksowanym bananem i zagnieść na jednolite ciasto. Może się trochę kruszyć. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. jaglano-orzechowe n adzienie 50 g kaszy jaglanej
Kuchnia Elliemiodem. Wlać miksturę do suchych składników,dodać orzechy i żurawinę,wymieszać. Wyłożoną papilotkami formę do babeczek napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec ok.25 min w piekarniku nagrzanym do temp.180 stopni. Babeczki wyjąć i wystudzić, posypać wedle uznania np.płatkami owsianymi,wiórkami kokosowymi orzechami
Fit & Healthy Lifeprzepisie zwykle jest to od 45 - 60 minut. Ważne aby nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia się ciasta ponieważ babki są wrażliwe na takie działania i może nam powstać zakalec Przepisy na babki, keksy: Piernikowy keks na konfiturze Piernikowy murzynek z kokosowym lukrem Babka zebra na coca-coli Herbaciana babka Babka Kawowo Bananaowa
W Moim Magicznym DomuSkładniki na ok. 20 ciasteczek: - 120g mąki żytniej 720 - 30-50g ksylitolu - 20g roztopionego masła/oleju kokosowego - 2-3 łyżki masła orzechowego PRIMAVIKA lub domowe go masła orzechowego - 1 jajko *opcjonalnie: orzeszki ziemne do dekoracji Wszystkie składniki dokładnie zagniatamy. Z ciasta tworzymy kuleczki, które delikatnie spłaszczamy. W każde ciasteczko delikatnie wbijamy po połówce orzeszka ziemnego. Pieczemy w 180 stopniach
Be Fit Be Strongramach Tygodnia Kokosowego <3 Składniki: 120 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 jajko 1 szklanka wiórków kokosowych 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g masła klarowanego/oleju kokosowego/zwykłego masła Wszystkie składniki umieścić w misce i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulkę i podzielić na dwie części. Rozwałkować na ok. 6 mm i wycinać dowolne kształty, u mnie serduszka
Chocolate Muffin Blogużyć blendera, dzięki temu serniczki będą bardziej kremowe. 2. Następnie dodajemy mąkę i wszystko mieszamy. 3. Z ciasta formujemy kuleczki, które obtaczamy w mące, a następnie spłaszczamy. 4. Kładziemy na patelni i smażymy do zarumienienia. Polecam smażyć na oleju rzepakowym lub kokosowym. Na maśle szybko się przypalają. Serniczki podajemy z ulubionymi owocami, dżemem lub tylko przypruszone cukrem pudrem
two broke sisterskabanosem i kiszonym ogórkiem w sosie kebab-gyros 8. Black banana cake. Czarne (czekoladowe) ciasto bananowe. 9. Pierś z kurczaka w musztardowo ziołowej marynacie z marchewką i słodką sałatką 10. Mocno jabłkowa i zdrowa owsianka śniadaniowa z olejem kokosowym
Słodkie okruszkiCzas przygotowania: 25 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 6,00 zł SKŁADNIKI: 1 szklanka Quinoa (biała komosa ryżowa) 2 szklanki wody 2 łyżeczki oleju
kulinarnyJakorzennych przypraw, doskonale sprawdzi się na świąteczne śniadanie. Można też ją wykorzystać jako posypkę do świątecznych ciast i deserów. Polecam! Scroll down for recipe in english Świąteczna granola z pierniczkami (6 szklanek) Składniki: 3 szklanki płatków owsianych 1 szklanka wiórków kokosowych Bakalland ½ szklanki pistacji Bakalland, z grubsza posiekanych ½ szklanki migdałów Bakalland lub orzechów włoskich Bakalland, z grubsza posiekanych 1 szklanka
karmelowyorganizm. Napoje roślinne można przygotować w domu małym nakładem pracy i pieniędzy. Nadają się do tego wiórki kokosowe, nasiona słonecznika, sezam, migdały, orzechy nerkowca, płatki owsiane i wiele innych. Można wyczarować wiele ciekawych smaków, a przygotowane mleko nadaje się do kawy, ciast, deserów, jak również do zup i sosów. Mleko roślinne przygotowujemy w proporcjach: 1 szklanka wiórków
two broke sistersjednolita masa. Do masy z margaryny i ksylitolu dodajemy żółtka i nadal miksujemy. Przesiewamy obydwie mąki ( kokosowa i pszenna) oraz proszek do pieczenia ,dodajemy do masy " maślanej". Nadal miksujemy koło 15 minut. Teraz bierzemy końcówkę od rękawa cukierniczego i wciskamy ciasto. Końcówka makaronik równo nad papierem wyciskamy, a potem przecinamy nożem. Wychodzą proste fajne ciasteczka. Pieczemy
Różowa kuchniadałam galaretki ]. Dodać cukier i galaretki( proszek).Dokładnie wymieszać i ostudzić. Do wystudzonej masy dodać pokruszony blat ciasta miodowego i wymieszać. Składniki na masę z kokosem: 2 szklanki mleka 5 łyżek cukru cukier waniliowy 4 łyżki kaszy manny 100 g wiórków kokosowych 250 g masła Mleko zagotować z cukrem i kaszą manną. Dodać kokos i jeszcze chwilę gotować.Ostudzić
Moje domowe kucharzeniełyżeczki proszku do pieczenia + 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej ~cukier/ksylitol/stevia Mieszamy: jajka, białko, olej i mleko. Dodajemy mąkę kokosową wcześniej wymieszaną z proszkiem, sodą i cukrem/ksylitolem lub stevią i dodajemy do masy jajecznej, mieszamy. Rozgrzewamy patelnie i lekko ją natłuszczamy. Wykładamy porcje ciasta (ok. 1 łyżka na 1 placek) i smażmy na małym ogniu z obu stron. Podczas smażenia pierwszej strony
breakfast of dreamsszklanki cukru brązowego 200 g miękkiej margaryny 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki śmietany 18% cukier puder do posypania ciastek przed pieczeniem (powoduje chrupkość skórki) Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dodajemy odrobinę mąki. Tworzymy kulę i odstawiamy na chwilę. Odrywamy kawałki ciasta i tworzymy
Słodkie okruszkiśliwek Wymieszaj w misce kaszę mannę, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj dżem jabłkowy, mleko kokosowe i dokładnie wymieszaj trzepaczką. Odstaw na około kwadrans, aż masa zgęstnieje. Nagrzej piekarnik do 180°C. Przekrój śliwki na pół, usuń pestki. Wlej ciasto do małej keksówki, natłuszczonej olejem i wyrównaj łyżką. Na wierzchu ułóż śliwki (jak na zdjęciu). Nie dociskaj ich w ciasto
Qlinarnie i Qlinarniełyżeczka otrębów pszennych,żytnich lub owsianych Dodatkowo : 2-3 łyżki serka homogenizowanego ciemne kakao migdały wiórki kokosowe Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wsypać mąkę i otręby, delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować masłem i wylać ciasto. Smażyć na małym ogniu, do lekkiego ścięcia wierzchu, przewrócić i smażyć jeszcze chwilkę. Przełożyć na talerz. Na omlet
Chocolate Muffin BlogBeza jest cudownym wytworem kulinarnym. Słodkie ciasto z białek i cukru, któremu jednocześnie możemy nadawać różne kształty. Bez dodatków lub z dodatkami, za każdym razem inspirują do nowych wyzwań. Bezowo kokosowy koszyczek z granatami. Składniki na bezę: - ¾ szklanki białek (4 szt.)- 220g drobnego cukru- 1 łyżka soku z cytryny- szczypta soliSkładniki na masę:- 230ml śmietany kremówki- 1 łyżka cukru pudru
mojewypiekiinietylkoorzechy, migdały oraz płatki owsiane wymieszać w misce. Odstawić. W garneczku zagotować wodę z solą i olejem kokosowym. Odstawić do lekkiego przestudzenia i po ok. 10 minutach połączyć z suchymi składnikami. Dokładnie wymieszać. Do przygotowanej wcześniej małej keksówki (ok.10x20) przełożyć otrzymane ciasto, dokładnie ubić i wygładzić łyżką maczaną w wodzie. Ciasto nic nie rośnie, więc można nałożyć do pełna. Odstawić
Smaczne ZdroweRoślinne naleśniki ryżowe nadziewane czekoladowym twarożkiem 14 Omlety Kakaowy omlet sernikowy ze śliwkami 17 Omlet owsiano-kokosowy z serkiem mango 19 Omlet biszkoptowy z jogurtem i bananem 21 Omlet bananowy z serkiem i malinami 23 Omlet szarlotkowy(...)Frittata z mozzarellą, ciecierzycą i papryką 33 Placuszki Kefirowe placuszki owsiane przekładane serkiem waniliowym 36 Jabłka w cynamonowym cieście 38 Placuszki z białym serem i borówkami 40 Dyniowe placuszki z czekośliwką 42 Syrniki z malinami i czekoladą
Zdrowie na języku :PCiasto pokrojone niedbale (co widać na zdjęciach), fotografie zrobione w pośpiechu, bo wszystkim bardzo spieszyło się do degustacji. Oj ... to było niebo w gębie. Polecam! Składniki ba formę o wymiarach 30 x 20 cm: spód: 1 szklanka migdałów, 1 szklanka płatków owsianych, 1/2 szklanki ziaren słonecznika łuskanego, 1/3 szklanki sezamu, 1, 5 szklanki suszonych daktyli, 1 łyżeczka oleju kokosowego(...)blenderze, włączamy na wysokie obroty. Następnie dodajemy daktyle, olej kokosowy i ponownie blendujemy do uzyskania klejącej masy. Ową masą wylepiamy spód formy (najlepiej ceramicznej). Umieszczamy w lodówce. Masa jaglana: Kaszę gotujemy, a następnie studzimy. Umieszczamy z pozostałymi składnikami w kielichu blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Wykładamy na spód ciasta. Umieszczamy w lodówce. Krem kakaowy: Wszystkie składniki umieszczamy
Jeść, by żyć w zdrowiuRozpusta w najlepszym wydaniu, kto się skusi? 😉 Składniki: Donaty 60 g mąki kokosowej 50 g erytrytolu ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki sody oczyszczonej 6 jajek 125 g roztopionego masła lub oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Lukier 60 g serka typu cream cheese 60 g roztopionego masła 60 g erytrytolu ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) Sposób wykonania: Rozgrzewamy nasz piekarnik do temperatury(...)pieczemy ok. 10-15 minut lub do momentu, w którym wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta. W miseczce mieszamy ze sobą składniki na lukier dokładnie ucierając aż masa nabierze bladego koloru. Gdy donaty delikatnie ostygną maczamy je w lukrze. Gotowe! Uwagi dodatkowe: Mąkę kokosową możemy zastąpić mąką migdałową. Wtedy potrzebujemy jej ok. 200g i zamiast 6 jaj używamy
Mostek w kuchniszkl mąki pszennej 1 szkl mąki ziemniaczanej Masa: 500 g mascarpone 660 ml śmietanki 30% 5 łyżek cukru pudru 10 cukierków michałków 5 łyżek kakao 5 łyżek wiórków kokosowych Poncz: 1 szkl gorącej wody 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny Dekoracja: 1/2 tabliczki mlecznej czekolady łyżka oleju wafelki, bezy itp. Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli(...)jajeczną. Dno tortownicy (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać biszkopt. Ciasto piec ok 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić i przekroić na 3 krążki. Masa: Zimną śmietankę i mascarpone utrzeć na gładką, gęstą masę, pod koniec dodając cukier puder. 1/3 masy odłożyć i wymieszać z wiórkami kokosowymi. Pozostałą masę zmiksować z kakao i bardzo drobno posiekanymi michałkami
Smakołyki Asiciasta: chrupiący, czekoladowy, delikatnie słodki. Do tego kolejna warstwa z malin. Możecie użyć dowolnych owoców, ale ja wybrałem czerwony – tak w klimacie świąt i Mikołaja Całość polana czekoladą – zresztą czy trzeba pisać po co polewać cokolwiek czekoladą? A wszystko to bez glutenu, cukru i zbóż. Da się? Oczywiście, że tak! Składniki na spód: ¾ szklanki mąki kokosowej 2 łyżki(...)mrożone banany 1 szklanka malin 3 łyżki oleju kokosowego 3-5 łyżek miodu Przygotowanie: Spód: składniki na spód mieszamy w misce. Wykładamy przygotowaną masę na silikonową formę (18x18cm) i pieczemy w 180 stopniach przez około 10 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Nadzienie : Wszystko razem blendujemy i wylewamy na wystudzony spód ciasta. Odstawiamy do lodówki lub zamrażalnika żeby stwardniało. Wesołych
PaleoLifekokosowych. Dodatkowo: czereśnie do dekoracji, gorzka czekolada GOPLANA. wiórki kokosowe. Przygotowanie: 1. Spód: Składniki suche ( mąka, cukier, proszek do pieczenia oraz kakao) wymieszać razem. Składniki mokre ( jajko, mleko, olej) roztrzepać trzepaczką lub widelcem. Połączyć składniki suche ze składnikami mokrymi - mieszać do momentu gdy nie będzie już grudek. Ciasto wyjdzie dość gęste. Blachę ( ja miałam dwie mniejsze ) wyłożyć papierem(...)pieczenia, a następnie włożyć mniejsze foremki ( foremki o wym.7,5cmX7,5cm). Na spód każdej foremki nałożyć ciasto i rozprowadzić je równomiernie. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C i piec 10-12 minut - do tak zwanego suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. 2. Masa z gruszkami: Gruszki obrać ze skórki, wykroić twardsze części i zetrzeć na tarce
W kuchni u MonikiPrzygotowanie budyniu z kaszy jaglanej wydaje się banalnie proste i … takie jest, ale pod pewnymi warunkami. Dominika Jarzynova zrobiła małą budyniową rewolucję, kiedy to
Tajemnice Smakupieczenia 1 budyń śmietankowy 1/2 opakowania przyprawy SERNIX kilka kropel aromatu rumowego polewa czekoladowa/wiórki kokosowe rodzynki/brzoskwinie Przygotować kruchy spód: mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i solą, dodać masło i posiekać je na drobno, dodać żółtka i śmietanę, po czym szybko zagnieść gładkie ciasto. Zbitą kulkę zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1h. Blachę wysmarować tłuszczem
Przepysznik - BLW i nie tylkoCiekawa propozycja wśród zalewu strucli makowych. U mnie w domu ten makowiec gości na święta co roku. Dzięki jabłkom ciasto nabiera przyjemnej wilgotności, dla fanów maku - ciasto idealne :) Składniki (tortownica o śr. 30 cm): - 500 g mielonego maku* - 3/4 szklanki cukru - cukier waniliowy - 5 małych jajek (4 duże) - 3 duże, starte grubo jabłka (4 małe) - 6 łyżek kaszy manny(...)łyżeczki proszku do pieczenia - 100 g lekko roztopionego, letniego masła - duża garść sparzonych rodzynek ( lub innych bakalii) - skórka pomarańczowa ( kilka łyżeczek) - zapach rumowy (kilka kropel) - wiórki kokosowe do ozdoby - orzechy laskowe do ozdoby Polewa: - 2 łyżki kakao - 2 łyżki cukru - 2 łyżki masła - 2 łyżki wody Ubić pianę z białek. W osobnej misce żółtka utrzeć z cukrami, dodać zmielony
Corner With RecipesSłuchajcie, jak tak smakuję raj, to ja od dziś wszystko robię, żeby się tam dostać. Pychota w 25 minut.Składniki: 400 ml mleka skondensowanego 100 g wiórek kokosowych 2 białka 1 mango 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Sposób przyrządzenia: Białka ubić na sztywną pianę, dodać wiórka, mleko. Dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać(...)pieczenia, wylać masę. Piec ok. 20-25 minut. Po wystygnięciu pokroić w dużą kostkę. Na każdą porcję położyć wcześniej pokrojone mango. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać ciasto
pieprzny smaczeksię je dosłownie chwilę. Lekko kwaśny smak wiśni przełamuje słodycz masy grysikowej dlatego ciasto będzie idealne na ciepłe dni. *foremka 25*34 cm Składniki: 300 g okrągłych biszkoptów 1,5 l mleka 1,5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanki cukru 3/4 szklanki drobnych wiórek kokosowych 300 g masła 2 łyżki kakao 250 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania(...)wyrównać i odstawić do wystudzenia. Nierozmrożone wiśnie przełożyć do rondelka i wstawić na mały ogień, gotować chwilę. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie rozmieszać. Tężejące wiśnie wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki najlepiej na całą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia