Przepis na : deser
Kto by pomyślał, że można upiec ciasto z rośliny strączkowe! Można? Można! Świetny smak i aromat. Każdy się skusi! Składniki: 2 jaja 120g suchej soczewicy + 1 łyżeczka erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka erytrytolu 3 łyżki mąki orkiszowej szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Do wrzącej wody (ok.150-200ml) wrzucamy soczewicę. Pod koniec gotowania dodajemy erytrytol. Odstawiamy do wystudzenia. W misce dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie blendujemy na jednolitą konsystencję.... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...