ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:542/932)

Ciasto z żurawiną i serkiem twarogowym 41

Bajecznie proste ciasto, które można przygotować w godzinę już z jego upieczeniem! Nie potrzeba nawet miksera ani innego sprzętu oprócz łyżki i łyżeczki. Gdy nachodzi Was ochota na coś słodkiego, jest idealne. Uwaga! Bardzo szybko znika. A co nam będzie potrzebne do wykonania tego pysznego ciasta? Składniki (na 2 małe foremki) 200 g mąki pszennej tortowej 2 jajka 1 szklanka(...)suszonej żurawiny garść wiórków kokosowych Wykonanie Całe jajka wybij do większej miski i rozbełtaj miotełką. Dodaj wszystkie suche składniki i szybko (krótko!) wymieszaj. Na samym końcu dodaj olej i sok z cytryny. Przygotowaną masę (może mieć grudki, nic nie szkodzi ;)) przełóż do foremek i piecz w nagrzanym piekarniku do 180C przez ok. 40 min. Przestudzone ciasto posyp wiórkami i żurawiną

Raj dla Podniebienia
Ciasto z żurawiną i serkiem twarogowym 119

suszonej żurawiny garść wiórków kokosowych Wykonanie Całe jajka wybij do większej miski i rozbełtaj miotełką. Dodaj wszystkie suche składniki i szybko (krótko!) wymieszaj. Na samym końcu dodaj olej i sok z cytryny. Przygotowaną masę (może mieć grudki, nic nie szkodzi ;)) przełóż do foremek i piecz w nagrzanym piekarniku do 180C przez ok. 40 min. Przestudzone ciasto posyp wiórkami i żurawiną

Raj dla Podniebienia
FIT BROWNIE Z BANANAMI, OBŁĘDNIE DOBRE! 216

liczymy kalorie, więcej się ruszamy i zdrowo jemy. To ciasto jest idealne na ten czas. Jest dość wilgotne, ale nie zbyt mokre, jest słodkie, ale bez cukru, jest w smaku czekoladowe, ale bez czekolady! No i jeszcze te banany! PRZEPIS NA FIT BROWNIE: - 3 jajka ekologiczne - 2 łyżki mąki kokosowej - łyżka mąki kukurydzianej - łyżka karobu (zamiennie kakao o obniżonej zawartości(...)mleko i połowę rozgniecionego banana wymieszaj trzepaczką. Maki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i erytrolem. Wymieszaj z mokrymi składnikami. Białka ubij na sztywno z solą. Delikatnie wprowadź do masy. Ciasto wylej do małej ceramicznej formy rozmiar standardowego zeszytu do szkoły. Ciasto pieczemy 45 minut w temp. 170 stopni C z termoobiegiem. Po 30 minutach pieczenia na ciasto wyłóż bardzo, bardzo

SMYKWKUCHNI
Wilgotny placek dyniowy przekładany czekoladowym kremem daktylowym (wegański) 150

20cm, ok. 10 porcji, jedna ok. 170kcal. Składniki na ciasto: - 300-350g puree z dyni - 170ml mleka (u mnie sojowe) - 110g mąki żytniej typu 2000 - 80g mąki żytniej typu 720 (można również użyć tylko jednego typu) - 30g posiekanych orzechów włoskich (inne też będą ok) - 2 łyżki oleju rzepakowego, kokosowego - 2 łyżki masła orzechowego - 1 łyżka ksylitolu (można pominąć(...)momentu otrzymania jednolitej masy. Całość przekładamy do formy i pieczemy w piekarniku ok. 45 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. W tym czasie możemy przygotować krem, ale ciasto smakuje wspaniale i bez niego. Składniki na czekoladowy krem daktylowy : - 100g daktyli namoczonych w gorącej wodzie na czas pieczenia - 100ml mleka sojowego - 30g kakao bez cukru     Daktyle zalewamy gorącą

Be Fit Be Strong
Bakaliowiec z kremem pomarańczowym 73

zwieńczony odrobiną czekolady… Składniki na ciasto: 1 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 jajka 3/4 szklanki oleju Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml Dodatkowo: 1 tabliczka czekolady 2 garście siekanych orzechów laskowych 3 garście orzechów włoskich 2 garście wiórków kokosowych 2 garście rodzynek 2 garście płatków

Słodki sentyment
Bakaliowiec z kremem pomarańczowym 270

zwieńczony odrobiną czekolady… Składniki na ciasto: 1 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 jajka 3/4 szklanki oleju Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml Dodatkowo: 1 tabliczka czekolady 2 garście siekanych orzechów laskowych 3 garście orzechów włoskich 2 garście wiórków kokosowych 2 garście rodzynek 2 garście płatków

Słodki sentyment
Żytnia tarta z kurkami, porem, cebulą i koperkiem 191

mąki pełnoziarnistej pszennej - 60g oleju kokosowego (w formie stałej) - 40g zimnego masła - 4 łyżki wody - 1 jajko - 1 łyżeczka cukru - szczypta soli Mąkę przesiewamy, dodajemy zimnego masła pokrojonego na kawałki i resztę składników, szybko zagniatamy i odkładamy do lodówki na godzinę. (W tym czasie zabieramy się za robienie farszu) Formę do tarty wylepiamy ciastem równomiernie po bokach

Be Fit Be Strong
Kruche bezglutenowe ciasto z masłem orzechowym, karmelem i orzeszkami 106

zasmakowało, że postanowiłam wykorzystać patent ciasta w formie kruszonki. Zrobiłam wersję na bogato i bezglutenowo, bo użyłam mąki owsianej, zamiast dżemu przełożyłam kruszonkę masłem orzechowym, a wierzch zwieńczyłam sosem tofii i solonymi orzechami, wiem, wiem rozpusta Składniki na tortownice o średnicy 26 cm: 420 g mąki owsianej 120 g zimnego oleju kokosowego lub margaryny roślinnej (w wersji wegetariańskiej masło) szczypta(...)kokosowe około 200 g masła orzechowego karmel/sos toffi: litr mleka u mnie sojowe waniliowe szklanka cukru (miałam tylko melasowy, dlatego mój karmel wygląda jak czekolada) około 100 g solonych orzechów Przepis na kramel/sos toffi znajdziecie tu: Wegański sos toffi Przygotowanie: Dużym nożem wszystkie składniki siekaj tak długo (mi to zajmuje 10 minut) , aż zaczną się zlepiać, ale nie zagniataj ciasta

greenscarf
Owsiany wegański chlebek bananowy 188

Idealny na śniadanie, ale także jako zdrowa przekąska lub ciasto, którym śmiało można przywitać gości. Bardzo polecam. Składniki  (forma 24 x 13 cm) : 3 duże dojrzałe banany  2 szklanki płatków owsianych  2 łyżki mielonego siemienia lnianego  1/3 szklanki mleka migdałowego  1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego  1 łyżka ekstraktu waniliowego   1/4 szklanki ksylitolu(...)Wrzucić suche składniki do mokrych i bardzo dokładnie wymieszać. Przełożyć masę do keksówki posmarowanej olejem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch położyć orzechy i delikatnie wcisnąć je w ciasto. Piec 45-55 minut (do suchego patyczka i przyrumienienia orzechów). Przestudzić przez 30 minut na kratce

Healthy food explorer
Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką 190

prostu pyszny, delikatny, na kruchym spodzie z soczystymi brzoskwiniami i do tego kokosową kruszonką. Klasyka w najlepszym wydaniu. Spróbujcie koniecznie.    Spód: 2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 3/4 kostki masła lub margaryny 2 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce około godziny. Następnie rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia(...)mleko i całość miksujemy do połączenia. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą z białek. Na podpieczonym spodzie układamy równomiernie brzoskwinie, na nie wylewamy masę serową, a całość posypujemy kokosową kruszonką i pieczemy ok godziny w 170 st. C Kokosowa kruszonka: 200 g. wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 2 łyżki masła Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i posypujemy nimi wierzch sernika

Cynamonowe szczęście
Piernikowy jagielnik 211

podlewamy mleczkiem kokosowym i dalej chwile gotujemy. Pierniczki kruszymy i łączymy z resztą margaryny, jogurtem i 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej. Ostygniętą masę blenderujemy z cukrem, resztą mąki i przyprawami. Mieszamy z kakaem oraz orzechami. Ciasteczka wykładamy na formę. Pieczemy ok. 15 minut. Po upływie czasu przelewamy masę jaglaną i pieczemy ok. 45 minut. Ciasto należy porządnie wystudzić

Czarnawisienka
Serowe knedle ze śliwkami 144

śliwek cukier, cynamon, masło, wiórki kokosowe Ziemniaki obrać i ugotować. Jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę lub utłuc tłuczkiem. Śliwki umyć, przekroić na pół i wydrążyć pestkę. W dużej misce rozdrobnić twaróg (posłużyłam się tłuczkiem do ziemniaków). Dodać jajko, szczyptę soli, mąkę oraz ugotowane ziemniaki. Wszystko dokładnie ze sobą połączyć aby powstało elastyczne i miękkie ciasto. W razie potrzeby dosypać trochę(...)zawinąć boki ciasta ku górze. Następnie za pomocą dłoni nadać kształt owalny (jak na kluski) i odstawić na posypaną mąką deskę lub ściereczkę. W garnku zagotować wodę ze szczyptą soli. Gdy zacznie wrzeć wrzucić pojedynczo knedle. Od momentu, kiedy wypłyną na powierzchnię gotować przez 2-4 minuty. Podawać polane rozpuszczonym masłem, posypane cukrem, cynamonem i uprażonymi wiórkami kokosowymi

My simple kitchen
CYTRYNOWY PUSZEK 191

wiaderku 4 galaretki cytrynowe 5 łyżek cukru pudru 500 ml gorącej wody 300 ml śmietany kremówki 15 dag  herbatników petit beuerre  CUKRY NYSKIE   20 dag wiórek kokosowych 5 łyżek płatków migdałowych 2 łyżki masła 3 łyżki cukru Wykonanie: *Dużą blachę wykładamy ciastkami.  *Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy.  *Śmietanę ubijamy na sztywno. Ciągle(...)wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia. * Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier oraz wiórki z płatkami migdałów, ciągle mieszając podprażamy na złoty kolor. Studzimy. Zimnymi wiórkami posypujemy obficie ciasto

Z Majeczką w kuchni
Tort „hardkorowa wiewiórka”, orzechowo-dyniowo-piernikowy (bez glutenu, cukru, laktozy) 136

rzechowo-kokosowy -1 szkl. powyższego kremu dyniowo-orzechowego -4 łyżki gęstej śmietanki kokosowej Dodatkowo -sok z cytryny + woda (do nasączania blatów) -kilka kostek gorzkiej czekolady (do dekoracji) -łyżeczka śmietanki kokosowej (do wykonania oczu i ząbków) BISZKOPT PIERNIKOWY Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol(...)jednym żółtku (po każdym chwilę miksując). Obie mąki wymieszać razem z kakao oraz przyprawą i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy . Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy

Candy Pandas
Muffinki dyniowo-pomarańczowe 61

tylko wyciągnęłam je z piekarnika. Bardzo polecam Muffinki dyniowo-pomarańczowe – składniki (12 sztuk): 300g pulpy z dyni ( tutaj przeczytasz jak ją zrobić), 1 mała pomarańcza, 80g płynnego oleju kokosowego lub rozpuszczonego masła, 100ml mleka lub napoju roślinnego, 250g mąki orkiszowej jasnej ( tutaj o tym, dlaczego warto ją stosować), 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka sody oczyszczonej, płaska łyżeczka(...)pieczenia i sodę oczyszczoną. W innym naczyniu roztrzepuję jajka wraz z olejem kokosowym, a później dodaję je do musu dyniowego i dokładnie mieszam rózgą. Na koniec do suchych składników dodaję mokre i mieszam za pomocą łyżki aby połączyły się w jednolitą masę bez grudek mąki. Ciasto nakładam łyżką do sylikonowych foremek na muffinki. Babeczki piekę w rozgrzanym na 180 stopni

Natka Pietruszki