ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:551/932)

Tort a'la Tiramisu (bez laktozy, cukru białego, wegański) 137

pieczenia wymieszać razem. 2. Sodę zalać octem. 3. Do suchych składników, wodę gazowaną, olej oraz sodę z octem. Połączyć na niskich obrotach miksera. 4. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. 5. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku do 180’C ok 30-35 minut. 6. Po wystudzeniu wyrównać górę i przeciąć w poziomie na dwa równe blaty(...)kawy, powinno zostać ok 150ml mocnej kawy. KREM i składanie tortu 1. Nerkowce zalać wrzątkiem na min 1h. 2. Płatki ryżowe ugotować do miękkości w ok połowie mleka kokosowego. 3. Ugotowane płatki, nerkowce, ksylitol i resztę mleka kokosowego zblendować na gładką masę (my tu robimy w thermomixie ale można wykorzystać inny dobry sprzęt blendujący). 4. Do masy dodać kawę

Candy Pandas
Co zrobić z dyni – Proste ciasteczka dyniowe 141

szybki i smaczny deser Myślę, że ciasteczka do deser, którym mało kto pogardzi Są bardzo uniwersalne, bo z łatwością można je zakapować i zabrać ze sobą praktycznie wszędzie. Z ciastem jest już trudniej, bo czasem nie tylko ciężko je zapakować, ale także trudno zjeść w każdych warunkach. Dlatego ciastka piekę dość często. Przygotowując je w domu mam pewność, że znajduje(...)pieczenia 100 g erytrolu kilka kropel aromatu migdałowego 3 łyżki śmietany kokosowej (lub stałej części mleczka kokosowego) 120 g puree z dyni 50 ml oleju roślinnego, np. słonecznikowego lub kokosowego jajko szczypta soli Sposób wykonania: Do miski przełóż puree z dyni, dodaj erytrol, aromat migdałowy, śmietankę kokosową, olej oraz jajko. Całość dokładnie wymieszaj. Powinnaś otrzymać jednolita masę. Do masy dyniowej

365 dni dookoła kuchni
Keto brownie ze śliwkami (Paleo, LowCarb) 123

kakao , to trzeba będzie także zwiększyć udział erytrytolu , żeby ciasto wyszło odpowiednio słodkie. Oczywiście z tym należy też uważać, bo zbyt wysuwający się smak słodki zabije czekoladę , a przecież w brownie chodzi o to, żeby jej smak podkreślić, a nie zdusić. Brownie ze śliwkami Przedsmak jesieni w formie niskowęglowodanowego ciasta, czyli keto brownie śliwkowe. Poleca się na desery późnym latem(...)czekolady gorzkiej (min. 85% kakao) 45 g oleju kokosowego rafinowanego 1 łyżka erytrytolu 1 szczypta soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej 1/2 łyżeczki cream of tartar (inaczej kamień winny lub kwaśny winain potasu) lub 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 10 śliwek węgierek przekrojonych wzdłuż na pół Sposób przygotowania Czekoladę rozpuścić razem z olejem kokosowym w mikrofali lub w garnuszku na bardzo małym

Modern Cave Girl
Bazyliowe tagliatelle z cukinią 162

Kujawski czosnek-bazylia 1 łyżka mleka kokosowego 100ml śmietanki 30% sól, pieprz, szczypta chili do smaku Dodatkowo: kilka listków świeżej bazylii ok 10dkg sera mozzarelli Sposób przygotowania: 1. Makaron: Mąkę przesiewamy, robimy na środku wgłębienie, wbijamy jajka, dodajemy olej, sól oraz posiekane drobno liście bazylii. Całość siekamy nożem, a następnie zagniatamy. Gotowe ciasto dzielimy na mniejsze części i wałkujemy(...)pomocą wałka lub specjalnej wałkownicy (przystawka do robienia lasagne). Rozwałkowane cienko ciasto z każdej strony oprószamy mąką po czym zwijamy w rulon i siekamy na ok 6mm paseczki. Możemy również użyć maszynki do makaronu tagliatelle. Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju.  2. Sos: Cukinię myjemy i odcinamy końcówki. Całość ścieramy na tarce o dużych oczkach

Kuchnia w czekoladzie
Keto pączki (Paleo, LowCarb) 142

ciemnego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka masła klarowanego rozpuszczonego Sposób przygotowania Pączki Wymieszać mąkę kokosową z gumą guar i babką płesznik. Wodę zagotować z olejem, erytrytolem i solą. Zmniejszyć gaz i dodawać po trochu suchej mieszanki ciągle mieszając aż powstanie elastyczne ciasto, które odchodzi od ścianek garnuszka. Odstawić do lekkiego przestygnięcia (ok. 5 - 7 minut). Po tym czasie

Modern Cave Girl
CIASTECZKA OWSIANE BEZ CUKRU 161

żurawiny szczypta soli 3 lub więcej łyżek ksylitolu 6 łyżek jogurtu naturalnego 3 czubate łyżki oleju kokosowego 1 jajko Wykonanie: wszystkie składniki czyli mąkę owsianą, płatki, słonecznik, sezam, żurawina, sól, ksylitol, jogurt, olej oraz jajko wkładamy do miski i zagniatamy aż uzyskamy gładkie ciasto, odstawiamy na 15 minut aby płatki wchłonęły wilgoć następnie w dłoniach formujemy płaskie ciasteczka, które układamy

Słodkie zapomnienie
Keto brownie z borówkami (Paleo, LowCarb) 161

Jest to po prostu spełnienie marzeń wszystkich miłośników czekolady! Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword brownie , ciasto z owocami , czekolada , owoce , Walentynki Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 30 minut Składniki 3 jajka 1/2 szklanki erytrytolu 100 g rafinowanego oleju kokosowego 100 g czekolady gorzkiej o wysokiej zawartości kakao lub niskowęglowodanowej 25 g mąki kokosowej

Modern Cave Girl
Orzechowe placuszki z białek (bez cukru, tylko 3 składniki) 100

orzechowym i na końcu z mąką. Następnie na patelnię z odrobiną rozgrzanego tłuszczu wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placek.) Placuszki smażyć z obu stron do momentu lekkiego zarumienienia się. Podawać z ulubionymi dodatkami. Użyłam masła orzechowego , do smażenia oleju kokosowego oraz do podania Daktylli - pasty daktylowej z orzechami laskowymi, czyli produktów pochodzących ze sklepu

Di gotuje
Wielkanocne babeczki kokosowe 109

proszek do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka ze szczyptą soli i cukrem (zwykłym i kokosowym) do uzyskania piany. Następnie do jajek dosypujemy stopniowo składniki suche. Na koniec dodajemy twarożek grani i miksujemy jeszcze przez chwilę. Do silikonowych foremek na babeczki rozlewamy ciasto. Babeczki pieczemy przez ok. 25-30 minut w temp. 180 stopni C. Gotowe i przestudzone dekorujemy

Kuchnia Ellie
WEGAŃSKIE PIERNICZKI BEZ GLUTENU I CUKRU 129

szklanka mąki kokosowej, 150 ml musu z pieczonych jabłek lub marmolady bez cukru, 80 ml oleju kokosowego, 1 1/2 łyżeczki imbiru, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 1/2 łyżeczki sody. Wykonanie : Mąki, sodę, imbir i cynamon dokładnie mieszamy ze sobą. Dodajemy olej i mus. Zagniatamy ciasto (można dolać trochę ciepłej wody, jeśli ciasto jest zbyt suche i mało plastyczne). Odrywamy po kawałku

Jeść, by żyć w zdrowiu
Żytnie placuszki z kakao, miodem i śliwkami 116

szczypta soli Dodatkowo:   4-5 śliwek Ponadto: masło/olej do smażenia (u mnie olej kokosowy Woj-Len )  Żółtka rozmieszać z mąką, jogurtem/maślanką/kefirem/śmietaną, miodem oraz kakao. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i powoli połączyć z ciastem. Na końcu wmieszać pokrojone w kostkę śliwki.  Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą

Di gotuje
Kluski na parze z jagodami | Pampuchy 158

wiele nazw, jeden smak-smak dzieciństwa. Pulchne, gotowane na parze drożdżówki z jagodami podałam z jogurtem kokosowym. Wyglądają niemal jak jagodzianki, a można by rzec, że są nieco odchudzoną wersją tych tradycyjnych bułeczek. Nie zawierają masła, kruszonki i mają jedynie łyżkę cukru w cieście. Dodatkowo przyrządza się je o wiele szybciej, bo ciasto rośnie ekspresowo, a gotowanie to zaledwie

Mienta blog
Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego 106

blendera, dodać masło orzechowe, miód oraz ekstrakt waniliowy i zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę kokosową, proszek do pieczenia i całość wymieszać za pomocą łyżki. Na koniec wsypać pokrojoną gorzką czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Zwilżyć dłonie letnią wodą i odrywając kawałki ciasta, tworzyć kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczać

Healthy food explorer
DŻEM RABARBAROWY Z IMBIREM I WANILIĄ (PYCHA!) 121

jesienne dni. A najlepiej to się czyni swoimi domowymi konfiturami, które na kronice chleba lub w cieście smakują domem, ciepłem, niebem... Składniki na 7 słoików o pojemności 300 ml (w sumie ok 2 l dżemu): 1,5 kg rabarbaru, 200-250 g cukru kokosowego lub trzcinowego nierafinowanego, 400 ml wody, 3 łyżki agar agar, Imbir wielkości kciuka, 5 g wanilii

Jeść, by żyć w zdrowiu
Miodowa granola z orzechami 179

owoce) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: Płatki wymieszać z posiekanymi orzechami. Do rondelka dodać miód, olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczenia składników. Następnie wlać je do płatków i dokładnie wymieszać. Blaszkę od piekarnika lub dużą blachę do pieczenia ciast wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć równomiernie masę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni

Fabryka pomysłów