ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:549/932)

Ciasto z żurawiną, nerkowcami i migdałową kruszonką 109

smakowitych składników. Oto przepis na ciasto z żurawiną, nerkowcami i migdałową kruszonką. 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1/2 szklanki oleju roślinnego 1/2 szklanki żurawiny 1/2 szklanki nerkowców 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO kruszonka: 100 g zmielonych migdałów 1/2 szklanki ksylitolu 2 łyżki oleju kokosowego Przygotowujemy kruszonkę. Do roztopionego oleju kokosowego dodajemy(...)proszek do pieczenia, żurawinę i nerkowce. W mniejszej misce mieszamy składniki mokre - jogurt, olej i jajka. Do składników suchych dodajemy składniki mokre i mieszamy, aż powstanie gładkie i jednolite ciasto. Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej ciasto. Wierzch wyrównujemy łyżką i posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 60 minut (do suchego

My Chcemy Jeść
Kokosowe babeczki z malinami 168

malinami, z cyklu moich ulubionych, czyli wrzuć wszystkie składniki i wymieszaj. Mniej więcej ;) Składniki: 1 szklanka mąki 0,5 szklanki mielonych migdałów (mąka migdałowa) 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka +maliny, kokos do dekoracji, mleko, cukier puder Wszystkie suche składniki(...)wkładamy do każdej po kilka malin i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy około 15-20 minut. Upieczone babeczki wyciągamy na kratkę, żeby ostygły. W międzyczasie przygotowujemy lukier. Do 1 łyżki cukru pudru dodajemy około 1 łyżeczkę mleka i mieszamy do połączenia składników. Za pomocą kuchennego pędzelka smarujemy babeczki lukrem, obsypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy malinami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
w kruszonce jabłuszka... 130

dłonią przyklepać do reszty kruszonki wsypać wiórki kokosowe i chwilę zamieszać do połączenia się z kruszonką na kruszonkę w blaszce nałożyć jabłka; 6 sztuk starte ze skórką na grubszych oczkach, 2 sztuki pokrojone w kawałeczki na jabłka rozsypać kruszonkę lekko ją przyklepać do jabłek piec w 200C około 45 minut i ciasto wyjąć z blaszki jak będzie wystygnięte ciasto jest

W Mojej Kuchni Lubię
Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie {Raw, GF, V}. 125

oleju kokosowego 1 łyżka stewii z erytrytolem 1 łyżka syropu z agawy Na górę łyżeczka masła migdałowego (najlepiej solonego) Sposób przygotowania Daktyle na spód zalewamy gorącą wodą. Zostawiamy na minutę i odsączamy. Wrzucamy do siekacza/malaksera z resztą składników i łączymy, aż do uzyskania zwartej masy. Dół foremki posypujemy płatkami owsianymi (ok. 1 łyżka wystarczy), na nie wykładamy ciasto na spód(...)wyłożyłam w niej ciasto na długość naczynia. Wkładamy do lodówki. Następnie przechodzimy do warstwy karmelowej – tutaj postępujemy podobnie i łączymy ze sobą wszystkie składniki w malakserze. Wykładamy na spód i wkładamy do lodówki. Ostatnia warstwa, czekoladowa. Tę, przygotowujemy w kąpieli wodnej. W garnuszku zanurzonym w gotującej się wodzie (na wolnym ogniu) rozpuszczamy olej kokosowy i mleko (można użyć dowolnego roślinnego

Fill The Bowl
Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie {Raw, GF, V}. 198

oleju kokosowego 1 łyżka stewii z erytrytolem 1 łyżka syropu z agawy Na górę łyżeczka masła migdałowego (najlepiej solonego) Sposób przygotowania Daktyle na spód zalewamy gorącą wodą. Zostawiamy na minutę i odsączamy. Wrzucamy do siekacza/malaksera z resztą składników i łączymy, aż do uzyskania zwartej masy. Dół foremki posypujemy płatkami owsianymi (ok. 1 łyżka wystarczy), na nie wykładamy ciasto na spód(...)wyłożyłam w niej ciasto na długość naczynia. Wkładamy do lodówki. Następnie przechodzimy do warstwy karmelowej – tutaj postępujemy podobnie i łączymy ze sobą wszystkie składniki w malakserze. Wykładamy na spód i wkładamy do lodówki. Ostatnia warstwa, czekoladowa. Tę, przygotowujemy w kąpieli wodnej. W garnuszku zanurzonym w gotującej się wodzie (na wolnym ogniu) rozpuszczamy olej kokosowy i mleko (można użyć dowolnego roślinnego

Fill The Bowl
Makowo-kokosowe ciasto na bazie białek 174

Składniki: ciasto 10 białek 1 szklanka cukru 1/2 roztopionej wystudzonej margaryny 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka suchego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa 2 szklanki mleka kostka masła w temperaturze pokojowej 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek wiórków kokosowych 1 żółtko 1 szklanka cukru pudru Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli dodając cukier. Gdy białka(...)rozrobić żółtko, mąkę i wiórka w drugiej szklance mleka. W ten sposób zrobić budyń, który należy dobrze wystudzić.  Gdy będzie zimny zmiksować z miękkim masłem i cukrem pudrem. Ciasto przeciąż na 2 blaty i delikatnie zwilżyć przegotowaną wodą przekładając masą. Ciasto idealnie smakuje z orzechami lub migdałami

Pychotkaaa
Kremy orzechowe karmelowy i kokosowy - NUTURA 59

ziemnych oraz o smaku batonika czekoladowo-kokosowego z wiórkami kokosowymi Firma: Nutura Skład: Czekoladowo-karmelowy – orzeszki ziemne (62,3%), substancja słodząca: maltitol, oleje i tłuszcze roślinne (shea, słonecznikowy), karob, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromaty naturalne, sól himalajska. Czekoladowo-kokosowy – orzeszki ziemne (50,1%), substancja słodząca: maltitol, oleje i tłuszcze roślinne (shea, słonecznikowy), wiórki kokosowe (8%), karob, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromaty naturalne(...)kremy mają cudowną konsystencję. Jest to gęsty krem z kawałkami fistaszków lub wiórków kokosowych. W smaku w obu wersjach czuć wyraźnie smak karobu ale co ciekawe w połączeniu ze słodyczą tworzy pyszny „czekoladowy” duet. Kawałki orzeszków są bardzo chrupiące, zresztą tak samo jak i wiórki kokosowe są świetnym chrupiącym dodatkiem. Ocena: Podsumowując kremy są bardzo uzależniające :D Ten element chrupiący

Candy Pandas
Pyszne ciasto z owocami i kruszonką przepis! 123

Pożywne, sycące i pyszne! Potrzebne składniki (na 1 średnią blaszkę ciasta):   2 szklanki mąki owsianej 2 szklanki mąki pszennej (ja zmieszałam 2 rodzaje mąk, ale można zrobić ciacho tylko i wyłącznie z mąki owsianej);   1 szklanka ksylitolu/cukru;   2 łyżki cukru waniliowego;   4 łyżki oleju kokosowego (więcej o oleju kokosowym znajdziesz tutaj ) ;   250g masła 200g jogurtu(...)kruszonkę:   100g masła;   1 szklanka mąki; 1/2 szklanki ksylitolu/cukru.  Przygotowanie: Mąkę mieszamy dodając do niej sodę oczyszczoną. W małym garnuszku roztapiamy masło wraz z olejem kokosowym. Następnie oddzielamy żółtka jaj od białek i miksujemy same żółtka w miseczce wraz z cukrem/ksylitolem i cukrem waniliowym na gładką masę (możemy ucierać masę nawet 5 minut, aby była jednolita

MintTaste
Fit ciasto z jabłkami i kruszonką 144

większej ilości. Takie ciasto jest idealne na deser, ale także np. na śniadanie. Polecam je zwłaszcza podane z masłem orzechowym, jak widać na ostatnim zdjęciu :) Składniki (forma 21 x 21 cm): 250 g mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g ksylitolu/erytrytolu 2 duże jajka 200 ml mleka roślinnego 100 g roztopionego oleju kokosowego lub rzepakowego 1 łyżeczka cynamonu

Healthy food explorer
blueberry crisp sky 196

czyli kruche ciasto z borówkami Szaleństwo borówkowe...? nie..... :) Czas przygotowań na piknik, a nie ma nic lepszego jak 25 minutowe cisto do kawy ... Co najważniejsze, że bez wyrzutów sumienia, bo bezglutenowo, bezjajecznie i oczywiscie bezmlecznie :) Składniki: 100 g maki mix bezglutenowej ("Bezgluten") 50 g mąki kokosowej 50 g maki migdałowej(...)Margaryne warto pokroic w mniejsze kawałki. Ugniatamy w misce całość składników aż masa będzie zwarta i gładka. Jeśli ciasto się kruszy - warto dodać troszkę mleka np. migdałowego.   3/4 Ciasta przekładamy na lekko posypaną mąką stolnicę, i rozwałkujemy

Lajtkraft food intolerance
Ciasto Biedronka 182

Ciasto ciekawe. Przepis z Moje Wypieki z moją małą modyfikacją dotyczącą kremu, ja postanowiłam zrobić zwykły budyniowy i wyszło Pysznie! Przy okazji sprawdziłam jak wypadnie w pieczeniu olej słonecznikowy firmy Biooil - super. Dobra jakość oleju robi swoje. Biszkopt: 6 jajek, białka i żółtka oddzielnie 1 szklanka drobnego cukru 80 ml oleju słonecznikowego (użyłam bardzo dobrej jakości(...)czas miksując. Wykonanie całego ciasta: Pierwszy blat biszkoptowy smarujemy dżemem truskawkowym, ja posmarowałam moim domowym musem truskawkowym, który robiłam zeszłego lata. Następnie na dżem wykładamy masę budyniową. W górnym blacie biszkoptowym małą okrągłą foremką wycinamy kółeczka, serduszka, co będziemy chcieli. Powycinamy blat układamy na masie budyniowej. Wierzch smarujemy kremem budyniowym, który oprószamy wiórkami kokosowymi. W powstałe otworki wlewamy tężejącą

Blondynka Gotuje
Hiszpański torcik migdałowy bez mąki 4 składnikowy na szybko 131

myciem okien i porządkowaniem w szafkach. Jeśli chodzi o przepisy świąteczne na blogu to niestety pojawią się dopiero jutro, postanowiłam zrobić mazurek, babkę trójwarstwową na parzę i jajka z ciasta na patykach, dlatego zapraszam jutro i pojutrze na przepisy, które niestety pojawią się trochę późno.  Wracając do dzisiejszego przepisu, chciałabym wam polecić pewne słodycze, które zaskoczyły mnie swoim składem(...)Składniki :  3 duże jajka 150 g cukru kokosowego  1/2 łyżeczki cynamonu  150 g zmielonych obranych migdałów ewentualne dodatki ( skórka z cytryny, najlepiej takiej bio lub wyszorowanej, ekstrakt z wanilii) wierzch można posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę. Przygotowanie : składniki są na tortownice ok 23 centymetrów lub nawet mniejszą, ciasto wychodzi niskie. 1. Jajka ubić z cukrem, skórką

zdrowa vege kuchnia
Jaglane ciasto czekoladowe 274

Pyszne ciasto bez pieczenia, bezglutenowe i pełne zdrowych składników. Na blogu autora zrobiło furorę więc jeśli jeszcze nie jedliście to warto wypróbować :) Przepis pochodzi z bloga Facet i kuchnia, zapraszam —>KLIK :) 100 g suchej kaszy jaglanej 3 łyżki oleju kokosowego 5 łyżek surowego kakao 100 g gorzkiej czekolady dobrej jakości ( u mnie 85 %) 50 g gorzkiej czekolady dobrej(...)jakości 2 łyżki miodu 2 łyżeczki cynamonu 80 g uprażonych orzechów laskowych (bez skórki) 50 g mielonego lnu 60 g mąki kokosowej 2 banany Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy około 12 minut aż woda się wchłonie. Do ugotowanej, jeszcze ciepłej dodajemy olej i mieszamy aż się rozpuści. Orzechy

Mienta blog
Wegańskie pierniczki bezglutenowe z melasą (bez cukru) 146

jest łagodniejsza w smaku i będzie lepiej pasować) i dodałam trochę mąki kasztanowej. Wyszły z tego kruche, cienkie i aromatyczne ciasteczka. Idealne dla wegan, chociaż myślę, że zasmakują każdemu. Ciasto dość trudne do pracy, bo mocno się kruszy i trzeba uważać przy przenoszeniu wykrojonych ciastek na blaszkę, ale po upieczeniu trzymają formę Mam nadzieję, że przepis się przyda (jeśli(...)kokosowego 6 łyżek melasy z karobu lub morwy białej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki przyprawy do piernika 4 łyżeczki słonecznika łuskanego 2 łyżeczki siemienia lnianego Olej roztopić i lekko przestudzić. Słonecznik i siemię zmielić bardzo drobno w blenderze lub młynku. Wszystkie rodzaje mąk wymieszać z sypkimi składnikami, a następnie wymieszać wszystko z olejem i melasą. Zagnieść gładkie ciasto

Fitkot
SEROMAK (SEROMAKOWIEC) (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 738

następnie odsączyć dokładnie z wody. Masę makową dokładnie wymieszać z jajkami, wiórkami, mąką kokosową, zmielonymi orzechami i aromatami. Opcjonalnie dodać słodzik lub namoczone wcześniej w letniej wodzie i odsączone a następnie zmielone daktyle lub rodzynki. Blaszkę (u mnie 25×36 cm, ale modliłam się żeby ciasto nie wyrosło za bardzo), wyłożyć papierem do pieczenia a następnie wyłożyć równomiernie masę

Ola la LCHF

Proponowane wyszukiwania