Panna cotta z mleka kokosowego i agaru z owocami granatu

Panna cotta z mleka kokosowego i agaru z owocami granatu

Panna cotta z mleka kokosowego i agaru z owocami granatu

Przepis na : deser

Klasyczna Panna cotta przygotowywana jest ze śmietany, cukru, wanilii i żelatyny. Wygląda i smakuje wspaniale, szczególnie podana z owocami lub sosem owocowym. Ten tradycyjny włoski deser możemy również przygotować w wegańskiej wersji, wystarczy tylko zamienić mleko zwykłe na mleko roślinne, a żelatynę na agar. Jest to bardzo łatwy przepis na szybki deser, który możemy przygotować z wyprzedzeniem. * Proporcje agaru do płynu należy zastosować według od zaleceń producenta, jednak nie należy przesadzić z ilością aga... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.