Na zewnątrz słonecznie ale gdy tylko wychodzę z klatki, uderza mnie całkiem mroźny chłód i widok oszronionego trawnika. Promienie słońca przelewają się poranną mgłą przez drzewa i blokami. To już ten moment, gdy z ust leci para przy każdym wydechu i gdy w kuchniach zaczynają bulgotać i skwierczeć potrawy, które rozgrzewają smakiem, aromatem i otulają ciepłem jak najmilszy koc. Takie jest też danie, z którym przychodzę dzisiaj - prawdopodobnie jedno z najbardziej dyniowych, jakie sobie zrobicie tej jesieni :) S... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)