Lubicie szpinak? Jeśli nie może warto powoli się do niego przekonać? Zachęcam do zrobienia kokosowych,zielonych babeczek, zapewniam,że nie będziecie żałować. Szpinak nadaje niezwykle intensywny kolor,ale w smaku jest zupełnie niewyczuwalny. Na zbliżające się święta będą idealne. W końcu zieleń kojarzy się z wiosną,ze świętami. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 4 łyżki cukru 1 łyżeczka pr do pieczenia 10 dag liści szpinaku 1 ł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...