ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:181/509)

Błyskawiczne kokosanki 247

Czy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Oliwkowe przekąski na patyczkach 158

francuskim bardzo się podobała. Oliwkowe przekąski na patyczkach SKŁADNIKI: 1/4 opakowania ciasta francuskiego zielone oliwki (ok 150 g) 1 żółtko 1 łyżka mleka Żółtko jaja mieszamy z łyżką mleka. Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i smarujemy żółtkiem z mlekiem. Ciasto kroimy na paski mniej więcej szerokości oliwek. Każdą oliwkę owijamy ciastem francuskim, częścią posmarowaną ku środkowi i nabijamy całość

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
ekspresowe ciasto choinka + ciasteczka 170

ciasta francuskiego ok. 100 – 150 g masy makowej 1 białko, ubite na sztywno 1 jajko + 1 łyżka wody bakalie opcjonalnie lukier wykonanie: Masę makową mieszamy z ubitym białkiem. Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy kontury choinki z pniem (dwa jednakowe trójkąty). Jedno wycięte ciasto przekładamy na wyłożona papierem do pieczenia blaszkę. Nakładamy na nie równomierni masę makową. Przykrywamy drugim wyciętym

Domowy Smak Jedzenia
Parówki w szlafrokach 127

Uwielbiam gotowe ciasto francuskie. Można z niego przyrządzać wiele ciekawych potraw. Można na nim układać dodatki słodkie lub wytrawne, wykrawając z niego prostokąty, można w nie zawijać owoce lub nadzienie, można przygotować szybkie domowe rogaliki. A go tego jest baardzo proste w użyciu :) Poniżej podam przepis na 10 parówek zawijanych w ciasto, bo mniej więcej tyle można przygotować z jednego

My Culinary Art
Pierożki francuskie z wołowiną i warzywami 193

Pierożki z ciasta francuskiego, świetnie smakują popijane barszczykiem, bądź maczane w sosie czosnkowym Składniki na około 23 szt: ciasto francuskie (ja miałam wersję xl - 345 g) 1 marchewka 1 pietruszka 200 g mięsa wołowego 4 łyżki groszku konserwowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczka sosu sojowego 1 ząbek czosnku sól, pieprz, słodka papryka 1 jajko olej Mięso wołowe zmielić, ugotować(...)patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso. Dodać pokrojone warzywa, groszek, czosnek (starty na tarce), koncentrat pomidorowy i sos sojowy. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Z ciasta francuskiego wykrawać kubkiem kółka.Nałożyć farsz, złożyć na pół i skleić pierogi.  Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć pierożki. Posmarować je jajkiem. Piec

Moja Galeria Smaku
Tartaletki z bakłażanem, kozim serem i pesto (Sfogliette con melanzane, caprino e pesto) 150

melanzane e ricavatene le fettine. Spalmate entrambi i lati di ogni fetta con dell'olio d'oliva e cospargetele con sale e pepe. Grigliate le fette di melanzane. Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Wykrawamy 6 tartaletek, środek ciasta nakłuwamy widelcem. Tartaletki smarujemy kozim serkiem, układamy 5-6 plasterków bakłażana. Na sam koniec wierzch

La grande e la piccola cuoca
Francuskie ciacha ze śliwką 136

uwalnia się ich słodycz, którą bardzo lubię, no i trochę kwasku też się pojawia. Czyli dwa w jednym. Dziś prosty i bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie śliwek. Potrzebujemy tylko francuskie ciasto, trochę śliwek i cukier oraz masło do smaku. Zresztą przekonajcie się sami, zapraszam na francuskie ciacha ze śliwką." Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 12 śliwek 1/3 kostki masła cukier waniliowy

Słodkie Przyjemności
Rogaliki francuskie z szynką i serem 120

Składniki (na 7-8 rogalików): 1 gotowe ciasto francuskie 1 jajko 2 plasterki szynki 2 plasterki sera żółtego 1. Ciasto rozwijamy i kroimy na trójkąty (podstawa mniejsza niż boki). Jajko rozdzielamy na żółtko i białko. Smarujemy białkiem krawędzie naszych trójkątów (żeby się lepiej zlepiło). 2. Ser i szynkę kroimy w paseczki. Kładziemy na nasze trójkąty po kilka paseczków i zawijamy

My Culinary Art
Placki z warzywami na cieście francuskim 198

ząbki czosnku majeranek, rozmaryn, sól, pieprz olej  surowe jajko Podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem pokrojone warzywa: najpierw cebulę i pieczarki a następnie cukinię, czosnek i paprykę. Ciasto francuskie kroimy na trójkąty. Na brzegach ciasta układamy pokrojony ser i zalepiamy je. Na środek ciasta nakładamy farsz, posypujemy serem i przyprawami. Odkryte części ciasta smarujemy rozmieszanym jajkiem. Pieczemy aż ciasto

prawdziwe jedzenie
Francuskie paluszki z solą i kminkiem 129

Bardzo udany eksperyment z ciastem francuskim. Polecam, bo to całkiem fajn a i szybka do przygotowania przekąska. Skł a dniki: 1 ciasto francuskie só l gruboziarnista kminek 1 jajko Sposób przygotowania: 1. Ciasto francu skie rozwinąć, wyciąć paski o szerokości 1,5 cm. 2. Każdy pasek posmarować jajkiem, posyp ać solą gruboziarnistą i kminkiem. 3. Piec na złoto

Kuchnia domowa Ani
Zawijaski z ciasta francuskiego 152

Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 5-6 plasterków szynki kawałek czerwonej papryki 10 dkg sera żółtego sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć, rozłożyć na nic starty ser, … Czytaj dalej Zawijaski z ciasta francuskiego

czarrna od kuchni
Francuskie kręciołki 44

Jeśli lubicie ciasto francuskie, to ta propozycja przypadnie Wam do gustu. Wystarczy kilka składników i mamy smaczną przekąskę na ciepło. Pomysł podpatrzyłam gdzieś w internecie i zrobiłam swoją wersję, zamieniając żółty ser na pyszny ser od Sery korycińskie . Jeśli jeszcze nie mieliście okazji kosztować tych serów, to koniecznie nadróbcie zaległości. Sery są pyszne i każdy znajdzie swój ulubiony smak

Ewa w kuchni
Francuskie pierożki z szynką i serem 156

Składniki ciasto francuskie 2 płaty ser żółty 10 dkg szynka 10 plasterków pieczarki 10 szt jajko 1 szt czarny sezam sól i pieprz Sposób przygotowania Pieczarki pokroić w plasterki, posypać … Czytaj dalej Francuskie pierożki z szynką i serem

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania