ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:176/509)

Parówki w cieście francuskim. 160

Składniki: 10 parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup Parówki przekrawamy na pół. Ciasto rozwijamy i tniemy na paski - tak aby parówki wystawały kawałek z każdej strony - smarujemy ketchupem i zawijamy tylko tyle żeby zawinąć parówkę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy około 15 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
Parówki w Cieście Francuskim - "Oponki" 336

szynki lub chudego boczku                     6 plastrów sera żółtego jajko (do posmarowania ciasta) Parówki w Cieście Francuskim - "Oponki" Sposób przygotowania: Ciasto francuskie podzielić na 6 równych prostokątnych części. Każdą parówkę zawinąć w ciasto (do środka można również dodać szynkę, boczek lub ser żółty).  Następnie należy

Słodka Strona
Imprezowe roladki szpinakowe last minute 164

czosnku 4 kopiaste łyżki białego sera mielonego (takiego z wiaderka) garść orzechów włoskich + orzechy do dekoracji 4 łyżki uprażonych pestek dyni sól pieprz 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej opakowanie ciasta francuskiego mleko do smarowania ciasta Wykonanie: Szpinak odparowujmy na patelni na średnim ogniu, aż pobędziemy się z niego całej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Orzechy lekko siekamy. Dodajemy rozgnieciony czosnek, biały

Kulinarne przygody Gatity
Quiche z mięsem i grzybami (Torta salata con carne e funghi) 201

Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Odstawiamy do wystygnięcia. W misce mieszamy pieczarki, suszone grzyby, mielone mięso, 1 jajko, 3 łyżki koncentratu i posiekaną natkę pietruszki.  Ciasto francuskie układamy w formie do pieczenia. Na ciasto wykładamy farsz mięsno-grzybowy. Na wierzch tarty układamy cienko pokrojony speck. Quiche zapiekamy ok. 25-30 minut w piekarniku

La grande e la piccola cuoca
KULEBIAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z KAPUSTĄ,GRZYBAMI I KASZĄ 236

kulebiak jest wykonany z ciasta drożdżowego. Jest to potrawa kuchni kresowej. Nadziewany pieróg farszem z mięsa i warzyw. Dzisiaj postanowiłam go zrobić ale trochę zmodyfikowałam. Zamiast ciasta drożdżowego użyłam ciasto francuskie. Składniki: na około 6 porcji płat ciasta francuskiego 50 dag kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 20 dag kaszy jaglanej 2 szt. cebuli 2 szt. jajek sól, pieprz Grzyby zalałam

potrawyregionalne
PARÓWECZKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 200

parówek ;).Pyszna chrupiąca przekąska dla każdego. SKŁADNIKI 2 opakowania ciasta francuskiego 8 długich parówek najlepiej drobiowych ser żółty tarty ok.120g sezam i siemię lniane do posypania 1 białko WYKONANIE Ciasto francuskie rozwinąć i każdy prostokąt ciasta  i pokroić na osiem prostokątów.Długie parówki przekroić na pół i połówki poukładać na dolnym brzegu kwadratu.Z boku paróweczek położyć starty

Mała w garnku miesza
Ciastka francuskie 112

Ciastka francuskie z dodatkiem cukru dekoracyjnego to pomysł na szybkie słodkości do popołudniowej kawy. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 5 minut! Gorąco polecam ten przepis. Ciastka francuskie – Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego &# The post Ciastka francuskie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Błyskawiczne kokosanki 281

Czy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Oliwkowe przekąski na patyczkach 188

francuskim bardzo się podobała. Oliwkowe przekąski na patyczkach SKŁADNIKI: 1/4 opakowania ciasta francuskiego zielone oliwki (ok 150 g) 1 żółtko 1 łyżka mleka Żółtko jaja mieszamy z łyżką mleka. Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i smarujemy żółtkiem z mlekiem. Ciasto kroimy na paski mniej więcej szerokości oliwek. Każdą oliwkę owijamy ciastem francuskim, częścią posmarowaną ku środkowi i nabijamy całość

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
ekspresowe ciasto choinka + ciasteczka 197

ciasta francuskiego ok. 100 – 150 g masy makowej 1 białko, ubite na sztywno 1 jajko + 1 łyżka wody bakalie opcjonalnie lukier wykonanie: Masę makową mieszamy z ubitym białkiem. Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy kontury choinki z pniem (dwa jednakowe trójkąty). Jedno wycięte ciasto przekładamy na wyłożona papierem do pieczenia blaszkę. Nakładamy na nie równomierni masę makową. Przykrywamy drugim wyciętym

Domowy Smak Jedzenia
Parówki w szlafrokach 157

Uwielbiam gotowe ciasto francuskie. Można z niego przyrządzać wiele ciekawych potraw. Można na nim układać dodatki słodkie lub wytrawne, wykrawając z niego prostokąty, można w nie zawijać owoce lub nadzienie, można przygotować szybkie domowe rogaliki. A go tego jest baardzo proste w użyciu :) Poniżej podam przepis na 10 parówek zawijanych w ciasto, bo mniej więcej tyle można przygotować z jednego

My Culinary Art
Pierożki francuskie z wołowiną i warzywami 228

Pierożki z ciasta francuskiego, świetnie smakują popijane barszczykiem, bądź maczane w sosie czosnkowym Składniki na około 23 szt: ciasto francuskie (ja miałam wersję xl - 345 g) 1 marchewka 1 pietruszka 200 g mięsa wołowego 4 łyżki groszku konserwowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczka sosu sojowego 1 ząbek czosnku sól, pieprz, słodka papryka 1 jajko olej Mięso wołowe zmielić, ugotować(...)patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso. Dodać pokrojone warzywa, groszek, czosnek (starty na tarce), koncentrat pomidorowy i sos sojowy. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Z ciasta francuskiego wykrawać kubkiem kółka.Nałożyć farsz, złożyć na pół i skleić pierogi.  Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć pierożki. Posmarować je jajkiem. Piec

Moja Galeria Smaku
Tartaletki z bakłażanem, kozim serem i pesto (Sfogliette con melanzane, caprino e pesto) 179

melanzane e ricavatene le fettine. Spalmate entrambi i lati di ogni fetta con dell'olio d'oliva e cospargetele con sale e pepe. Grigliate le fette di melanzane. Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia. Wykrawamy 6 tartaletek, środek ciasta nakłuwamy widelcem. Tartaletki smarujemy kozim serkiem, układamy 5-6 plasterków bakłażana. Na sam koniec wierzch

La grande e la piccola cuoca
Francuskie ciacha ze śliwką 162

uwalnia się ich słodycz, którą bardzo lubię, no i trochę kwasku też się pojawia. Czyli dwa w jednym. Dziś prosty i bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie śliwek. Potrzebujemy tylko francuskie ciasto, trochę śliwek i cukier oraz masło do smaku. Zresztą przekonajcie się sami, zapraszam na francuskie ciacha ze śliwką." Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 12 śliwek 1/3 kostki masła cukier waniliowy

Słodkie Przyjemności